Dominantie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief) 3 doggies

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Gerdine, hier verschillen we dan van mening. Ik heb jaren lang honden getraind en opgevoed. Niet alleen mijn eigen honden, maar ook andermans honden met gedragsproblemen.

Ik doe het al jaren lang op deze manier en heb nog nooit problemen hiermee ondervonden, maar wel gezien dat mensen die dit niet deden wel problemen ondervonden doordat de 2 honden uiteindelijk niet meer bij elkaar konden zonder elkaar aan te vallen.

Ook merk ik met mijn oude herder dat nu dat de pup extra aandacht krijgt omdat ze net geopereerd is, hij zich wel degelijk achtergesteld voelt en zich terug trekt. Hij ligt dan de hele dag in zijn mand en als de pup komt, negeert hij die, wat hij dus een paar dagen terug niet deed.

De ene hond trekt zich terug, de andere gaat de strijd aan en de mijne trekt zichzelf dus (gelukkig) terug, maar het is natuurlijk geen goed teken.

Een ander punt is dat als mensen zo'n schattige pup in huis neemt, de andere hond vaak minder aandacht krijgt en de pup super veel meer. Dit geld voor mensen in het gezin, maar ook buiten. Door erom te denken dat je eerst de eerste hond aandacht geeft, voorkom je onenigheid tussen de 2 honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominantie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief) 1 doggies

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

sry voor de spel fouten, ik kon niet zien wat ik typte..

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

Skippa en een reu hier in de buurt hebben het ook. In het begin was er iets wat spanning. En Skippa ging elke keer kijken hoe ver hij kon. Toen ging hij ineens te ver, en die reu sprong op m af. Skippa gelijk op zn rug. En niemand is gewond geraakt. Nu accepteren ze elkaar en negeren ze elkaar soms. Maar geen spanning meer.

Zolang het niet escaleert in vechten ofzow zou ik ze zo laten :-)

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

We behandelen ze inderdaad gelijk, en als ik een voor trek op een bepaald moment dan is het wel diegene die op dat moment zich het beste gedraagt. Dan laat ik zien dit is wat ik wil, en automatisch gaat de andere zich maar ook gedragen.

Bij Ayla zie ik wel wat jaloezie zal kunnen noemen, wat je ook zal kunnen noemen is dat zij ons claimed of aandacht opeisd, als ik met yuna aan het spelen bent dan blaft ze en hapt op zo'n manier van: nee, je moet met mij spelen.
Als ze dit uit gaat ze gelijk de badkamer in voor 30seconden, want dit word niet geacepteerd hier.
Maar het is altijd vanaf Ayla's kant.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Bedoel je met spelen stoeien? Het zou natuurlijk kunnen dat honden dat anders interpreteren dan wij, misschien is dat teveel opwinding voor Ayla en gaat ze daarom happen en blaffen?. Ik denk dat ik haar ook even apart zou zetten dan, maar dan niet uit boosheid of straf voor haar claimen of jaloezie, maar om haar gerust te stellen en te kalmeren. Zo van het is goed kom maar, vrouwtje speelt nu even met Yuna en jij bent straks weer aan de beurt.

Het lijkt me idd goed om met de honden apart dingen te doen.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Nick ik train ook al jaren honden, ook honden die niet van mij zijn.
En ik zie juist veel problemen met dominantie die er helemaal niet zijn, maar juist ergens anders door worden veroorzaakt, en verergerd door de baas omdat die het ziet als dominantie..

Maar niemand kan goed zeggen wat hier gebeurd, omdat we het niet kunnen zien. Alleen de baas kan het goed zeggen, en dan nog kunnen wij er niet goed op reageren omdat de baas misschien dingen kan missen of verkeerd intreperteerd.
Dus je kan helemaal niet roepen dat het dominantie is, omdat je het niet kunt zien.
En een plaatje van wolven maakt niet opeens alles duidelijk..

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

@ Dobry, nee het is absoluut niet door de opwinding. Want ze wurmt zich zelf tussen ons en kwispelt. Ze eist het echt op, en als wij Yuna roepen dan gaat zij er ook voor staan. Heel irritant.
Als ik met Ayla stoei is er niets aan de hand.
Als ik met mijn partner knuffel gaat ze ook om aandacht vragen, doet ze der neus op onze armen en kijkt ze aan van ''aai me''

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik herken dat wel van Lola, ze is ook altijd bang dat ze aandacht tekort komt, of ze wil ons kalmeren, wie zal het zeggen :-), mijn duitse herder had dat trouwens ook. Wij gaan er altijd heel even op in en dan klaar.

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

haha het is zo moeilijk te weerstaan die oogjes, kijk hoe verwend ze is:




honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief) 3 doggies

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Dat ertussen wormen hebben wij met onze herder gehad in het begin. We hebben hem overgenomen een paar jaar terug en als mijn vriend en ik knuffelden, probeerde hij daar tussen te komen of te blaffen.

Wij accepteerden dat ook niet: wij zijn de baas en wij bepalen wat er gebeurd, niet de hond.
Dus straffen lijkt mij inderdaad goed op dat moment.

Onze oude hond is ook een kruising duitse-mechelse herder. In het begin had hij bij ons veel moeite om zijn plek in de roedel rangorde te vinden. Gelukkig is dat nu zo goed als over. Nu met de pup erbij probeerd hij het af en toe nog.

Wat ik wel altijd in de gaten hou is dat ik hoger als de hond ben. Dit bedoel ik letterlijk. Dus als de hond op zijn kleed op de bank mag (zeer zelden vanwege zijn slechte rug), zit ik rechtop op de bank en de hond ligt op de bank.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

wat ik al heel vaak heb gezien dat "ranghoogste" lang niet altijd hetzelfde is, ik heb jaren 2 zeer pittige reuen gehad, de 1 was duidelijk de baas in huis, maar buiten was de ander overduidelijk dominanter en eiste ook zijn positie op in de grote groep waar we vaak in liepen, binnen keerde dat echt om. (pas jaren later gaf de oudste zijn positie binnen overduidelijk over aan de jongste, krachtige hond, zonder een vechtpartij trouwens, dat was niet nodig)

dominantie is wat mij betreft geen statische situatie.
het is per gelegendheid en moment verschillend tenzij het zeer zeer duidelijk is en dan nog, een dominante hond zal niet nodig vinden altijd zijn positie maar te bewijzen, dat hoeft nl helemaal niet, zijn houding en een blik uit zijn ogen zijn genoeg.

dit overhangen wat ik zie...... dat hoeft geen hond bij Gorby te proberen, Gorby vecht niet en is daar ook nooit op uit, hij is rustig en zelfverzekerd, maar wee degene die een kop in zijn nek legt of op hem klimt, daar is hij bijzonder snel klaar mee.

Wij mogen helemeaal over hem heen hangen, zijn staart zakt, hij ontspant en hangt lekker tegen ons aan, maar een vreemde moet zich niet dominant over hem heen buigen....... dat kan een flinke grauw opleveren (mag niet, en een ferme nee is meestal genoeg om hem te dwingen niet te reageren maar toch)

kortom dat 'overhangen" is wel een heel punt voor een hond, tenminste dat is wat ik in al die jaren heb gezien, overhangen en rijden zijn echte triggers voor gevechten.

ik zou dat overhangen even aanzien, maar als er lang gezeur onderling is, zou het bij mij klaar zijn en dan refereer ik weer aan mijn vorige hond, die zoveel leiderscapaciteiten had (en moeilijk was): die eiste orde en rust in de roedel, keek soms wat gerommel aan, werd hij het zat, splitste hij de boel op en zorgde dat de rust weerkeerde.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Haha die tweede foto, lekker eigenwijs bekkie heeft ze daar. Mooie hond trouwens.

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

haha dankjewel! het is een mooierd :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominantie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Overkomt mij weer... Domme actie!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^