Iemand ervaring met Kjen's (geperste brok)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hero (Gast)

Het topic is al wat verouderd, maar toch wil ik even reageren.

Wij hebben een prachtige langstockhaar Duitse Herder en hebben van alles geprobeerd aan voeding omdat hij steeds zo'n jeuk had. Advies gekregen vanuit de VDH om eens over te stappen op Kjen en sindsdien heeft onze hond nergens meer last van. Hij ziet er prachtig uit, bruist van de energie en ook zijn ontlasting ziet er veel beter uit. Ja het stinkt, maar ruiken wij altijd zo fris op het toilet? Oh en groot bijkomend voordeel is dat hij er maar de helft van nodig heeft in vergelijking tot andere brokken. Dus de brokken zijn goedkoper, er zit meer in de zak (15kg) en hij doet er langer mee :) 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met Kjen's (geperste brok)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ElianeEliane

Nog net geen vegitarier

Anoniem (Gast)

" Nog net geen vegitarier "
 

 Vegetariër...

En met bijna 30% kip is die opmerking overigens onterecht, mensen eten minder dan 30% aan vlees gekeken over de gehele dag. Denk niet dat ik mezelf een "nog net geen vegetariër" mag noemen. Geldt dus ook voor honden op Kjen. Dit gezien ze in de natuur juist ook de maaginhoud eten omdat deze vol zitten met granen, grassen, bessen, noten, zaden en pitten. Dat hebben ze nodig voor de vitamines en mineralen die in het vlees zelf niet voorkomen, vlees bevat van zichzelf namelijk onvoldoende voedingsstoffen. Daarom jagen ze in het wild ook met name op bokken, herten, hazen, etc. en niet op andere carnivoren.

honden page profiel ElianeEliane

"
" Nog net geen vegitarier "
 

 Vegetariër...
En met bijna 30% kip is die opmerking overigens onterecht, mensen eten minder dan 30% aan vlees gekeken over de gehele dag. Denk niet dat ik mezelf een "nog net geen vegetariër" mag noemen. Geldt dus ook voor honden op Kjen. Dit gezien ze in de natuur juist ook de maaginhoud eten omdat deze vol zitten met granen, grassen, bessen, noten, zaden en pitten. Dat hebben ze nodig voor de vitamines en mineralen die in het vlees zelf niet voorkomen, vlees bevat van zichzelf namelijk onvoldoende voedingsstoffen. Daarom jagen ze in het wild ook met name op bokken, herten, hazen, etc. en niet op andere carnivoren. "

Mensen en honden = niet hetzelfde.

Honden zijn voor het grootste gedeelte carnivoor.

En hoe groot is een maag in vergelijking met de rest van het lichaam? En dan nog het geluk hebben dat je een prooi hebt met een gevulde maag. Of kijken ze het eerst effe aan of ze eerst goed hebben gegeten, voor ze er achter gaan?

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

" graan is de nr 1 in het veroorzaken van allergien bij honden en het is tevens een goedkoop vullmiddel

bij zooplus kan je oa de brokken krijgen waar ik het over hadhttp://www.zooplus.nl/

pet family shop verkoopt ook orijen en acana

ik koop orijen nu via www.food4pets.be

in belgie heb je ook nog thedoggyshop

dog lovers gold is ondanks 20% rijst toch één van de betree brokken "

 



Je geeft nogal eenzijdige informatie en je bewering over dat graan nummer 1 veroorzaker van allergie is, is simpelweg niet waar.
http://www.mcvoordieren.nl/voedselallergie-huid
De dieren die daadwerkelijk een echte voedselallergie hebben is maar heel klein. Een iets groter deel heeft een voedselintollerantie, maar veel meer allergische reacties komen nog steeds voort uit atopie en vlooienallergie.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Ach jeetje wat een oud topic. Sorry, niet gezien.

Margreet (Gast)

ik geef nu ook al een tijd Kjen's aan onze Bordercollie, eerst ook vaak dunne poep en nu helemaal niet meer en net wat je zegt Hero ze voert veel minder, vacht glans en onze levendige hond doet het er prima op dus ik zeg lekker geven aan je hond.

Coc Slobbe-Welsink (Gast)

Onze beagels eten  Carocroc.

Ons probleem is dat ze onwijs veel verharen.Echt hele dotten het hele haar door. De jongste Jelle, bijna 4 kauwt ook de hele dag op zijn voeten. Likt de hele dag tussen zijn tenen en heeft bijna geen haar meer op zijn buik. Ook heeft hij vaak dunne ontlasting.

Raya, onze oudste beagel heeft alleen last van veel verharen. Zou het zinvol zijn om over te stappen van Carocroc op Kjen? Kan dat in een keer of moet dat langzaam vermengd worden.  Ik weet dat t een "oude" vraag is. Toch graag een antwoord van iemand die ervaring heeft met Kjen

 

Anoniem (Gast)

Ik geef mijn hondennacana wild praire en een paar keer vers vlees in de week. Ze doen het prima! Goede ontlasting  2x per dag en de vacht glanst. Ze zijn speels en vrolijk. Acana staat goed bij voerwijzer.

kelly (Gast)

mijn hond, slechte eter houd niet van rauw vlees(wel pens ) dus dat viel af kon steeds al het vlees weggooien, toen overgegaan op gewone brok van de supermarkt (weet ff niet meer welke merk) hij at slecht  soms at uw gewoon een dag niet. uiteindelijk over gestapt op kjens, kreeg als advies geef m 2x per dag eten. hij weegt 30 kilo dus geef m smorgens 150 gram en savonds weer de z3lfde hoeveelheid. heeft t binnen een half uur niet op de bak weghalen, en pas bij de volgende ronde gewoon de 150 gram aanhouden. nu eet ie super goed, hij staat er zelfs op te wachten. En geef ik wel eens beetje brok te veel dan laat ie dat staan, dus de hoeveelheid is echt niet weinig (al lijkt dat wel zo). hij komt eindelijk aan en ziet er echt fantastisch uit. hij glimt mooi stinkt minimaal. (hij zwemt vaak, vind dat ze daar van gaan stinken ) ik ben echt meer als tevreden over KJENS. En nog belangrijker de hond is blij 

Lenny (Gast)

Mijn honden krijgen sinds anderhalve maand Kjen's hondenvoer: ze vinden het erg lekker, hun vacht glimt als nooit tevoren en ze doen het er gewoon goed op! Sowieso zijn geperste brokken beter dan geëxtrudeerd voer, er zitten geen schadelijke dingen in en bovendien zijn er allerhande kruiden toegevoegd (zodra je de zak open doet ruik je het al, erg lekker luchtje!) die bevorderend werken op de stoelgang! 's Avonds meng ik een handje brokjes met vers vlees en dat gaat uitstekend! Mijn grootste hond had altijd last van zijn darmen wat zich uitte in dunne ontlasting, maar daar is niets meer van te merken! Mijn hondjes en ik zijn héél tevreden!

Hans (Gast)

Onze Duitse Dog teef Piper van Deltadog is er 11 jaar en 3 maanden oud op geworden. Actief tot de laatste adem.

Ze kreeg altijd complimenten om haar mooie glanzende vacht. 

Gewoon topvoer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met Kjen's (geperste brok)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Kosten corgi
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^