Iemand ervaring met Kjen's (geperste brok)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

" Vroeg met me gewoon af en realiseerde me niet dat hooi geen graan is...... "



Ja maar stel nou dat een paard wél alleen graan zou eten, dan nog is het totaal geen vergelijking.
De voedingsstoffen die een herbivoor nodig heeft, komen totaal niet overeen met dat wat een carnivoor nodig heeft.

Dus hoe dan ook begrijp ik niet zo goed waar die vraag vandaan kwam.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met Kjen's (geperste brok)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

De vraag kwam van het feit dat een paarden drol zowat helemaal bestaat uit uitgepoept gras en hooi. Hoe halen ze daar dan hun voedings stoffen uit?Maakt niet uit hoor, ik had het fout.

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Paarden moeten erg veel eten, en erg veel poepen.
Dat het uit voornamelijk gras en hooi bestaat (de ontlasting) klopt, dit komt omdat paarden gigantisch veel ruwvezel nodig hebben, zonder al deze vezels kunnen ze niet meer poepen en lopen ze kans op ernstige en zelfs dodelijke verteringsproblemen.

Bij honden ligt dat een heel stuk anders, die hebben nml een zeer kort darmkanaal.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik kan het zelfs nog mooier maken paarden moeten zoveel gras eten omdat het steppedieren zijn . ze hebben een maag van slechts 10 tot 20 liter. dit is naar verhouding van het paard heel klein . het dwingt het paard de hele dag te moeten eten . kleine beetjes te gelijk . dus wanneer een paard voor het grootste deel op krachtvoer staat is dit eigenlijk heel erg slecht omdat hier weinig ruw verteerbaar eiwit in zit . gras en kuil zijn ook geen geen granen . granen mogen paarden wel hebben . maar een teveel aan zetmeel kan hoefbevangenheid veroorzaken waardoor het hoefbeen(het bot in de hoef)kan gaan kantelen . 

honden hebben naar verhouding een grote maag. vandaar dat het ook makkelijk is voor een hond om een maagdraaiing te krijgen als ze druk doen na het eten . honden hebben korte darmen die er voor bedoelt zijn voedingsstoffen snel op te nemen en de rest uit te scheiden . honden hebben dan ook een totaal ander soort eiwitten nodig . en geen granen  want deze kunnen niet tot slecht verteerd worden wat tot irritatie leid van de darmen .

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Bedankt voor de mooie uitleg allebei. Zo leer ik nog wat op deze zonnige maandag!

sandra (Gast)

iK ben er ook sinds kort mee begonnen. allergieen van mijn sharpeis zijn weg. ik denk wel dat het een ok voer is voor sharpeis. af en toe pens erbij.

Danny (Gast)

Zo zie je maar dat mensen reageren zonder verstand van zaken te hebben.
In Kjen's zitten geen gluten en zeker geen granen.
Goed voer in combinatie met KVV.
Een geexpandeerde brok kan niet goed samen met KVV. Een koudgeperste brok dus wel heel goed zelfs.

honden page profiel corina meijercorina meijer

honden foto van corina meijer

Hoi,

Een klant van mij voert Kjen naar alle tevredenheid. Ze geeft de lam/rijst aan haar hond.
Ik heb het zelf ook geprobeerd (nou ja mijn honden dan ;-) ) en ik was er absoluut niet tevreden over. Bergen ontlasting en veel nodig.

groetjes
corina

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Mijn oudste hond beet altijd op zijn poten en krabte zich voortdurend. Alleen als we vlees gaven (glutenvrij smuldier) was het over. We hebben verschillende brokken gegeven en uiteindelijk hebben we Kjen geprobeerd. Binnen 2 weken had hij geen last meer van jeuk en beet hij niet meer op zijn poten en zijn ontlasting was ook eindelijk wat het moest zijn. De pup doet het er ook goed op.
Ik ben heel tevreden over de brokken alleen mijn hond wordt en blijft dik van brokken daarom zijn we sinds deze week op versvlees overgestapt voor hem de pup krijg wel gewoon kjen.

honden page profiel MattieMattie

Ons hondje heeft een ernstige voedselallergie en last van jeuk, jeuk en jeuk. Ze krabde de hele dag en had kale plekken en wondjes. Ik naar de da, gaf prednisoninjectie en een kuurtje mee. Na de injectie heeft ze 3 dagen nauwelijks gekrabd en hebben we besloten de kuur niet te geven en even af te wachten. Haar huid is nu rustig, ik geef zelf gekookt eten aangevuld met supplementen nu en het gaat wonderbaarlijk goed. Ik mijd ook grassen buiten door haar er nu niet vol door te laten lopen. Ik kreeg een proefpakket van Kjen, lam en rijst, maar durf niet goed want nu gaat het na maanden zo goed met haar.

Nico (Gast)

Ik lees hier steeds over kjens dat het vol graan zit, het is juist glutenvrij ( gluten is graan, tarwe ...) dus waarom denken jullie dat er graan in zit?

Lizzy (Gast)

Mijn hond heeft ook allegie gehad en ook een spuit van de da ik moest over op paardenvlees met rijst koken en dit acht weken vol houden ze had idd na 10 dagen geen jeuk meer maar viel af ook al gaf ik haar steeds meer en ze was lui kon niet poepen en moest heel heel veel plassen het leek net een oude hond in eens. wij hebben contact met de da gehad dat we er mee gaan stoppen en ik zet haar nu ook op kjens lam en rijst sinds vandaag dus ik ben benieuwd ik heb er ook echt alleen maar goede verhalen over gehoord. ik voerde hiervoor prins geperste brok was ik ook zeer tevreden over en wou echt op de geperste brok blijven toen heb ik alles uitgezocht en kwam ook bij kjens uit nu afwachten of het voor haar gaat helpen ze is pas anderhalf.  

Anoniem (Gast)

Mais/rijst is ook graan en wat zit er in kjens rond de 45/50% graan goede brok?tja als je graag betaald voor een zak halfvol vogel voer ga je gang dan de hond zal er heus niet van doodgaan maar dit baasje vangen ze niet.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

De volgende granen bevatten weliswaar gluten, maar veroorzaken geen coeliakie:

 

 

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Graan

 

In combinatie met KVV mag je in principe geen geëxtrudeerde of geëxpandeerde brok gebruiken omdat deze brokken een andere zuurtegraad in de maag veroorzaken dan die normaal aanwezig is voor de vertering van KVV.

Vandaar dat je honden die met dergelijke brokken gevoerd worden ook nooit of te nimmer rauwe botten mag geven omdat ze dan verstopt raken. Ze kunnen door hun lage zuurtegraad die rauwe botten nl niet verteren.

 

Geperste brokken die koud geperst worden behouden hun natuurlijke vitaminen en mineralen. Geperste brokken hebben bovendien dezelfde zuurtegraad nodig als vers vlees en rauwe botten, vandaar dat dat wel goed samen gaat.

 

Voor mij persoonlijk als fokker van Zwitserse Witte herders is het zo dat de Amerikaans geproduceerde voeren al afvallen omdat de Amerikaanse overheid totaal geen toezicht houdt op de slachthuizen in Amerika. Ze leveren het vleesmeel aan de voederfabrikanten en er zijn stiekem gemaakte foto's gepubliceerd op internet dat zelfs afgemaakte huisdieren in het vlees verwerkt werden.

 

In de Scandinavische landen en Nederland is er wel 'streng' toezicht in de slachthuizen maar ja, wat is streng, er staat niet 24/7 een controleur in het slachthuis.

 

Voor mij zijn Nederlands geproduceerde voeren en Scandinavische dan wel acceptabel.

 

Verder is graan door de gluten niet goed maar rijst en mais veroorzaken geen glutenallergie volgens de vereniging van coeliakie patiënten.

 

Dan is het ook nog eens zo dat paarden ook granenmixen krijgen en wijzelf ook granen eten en er gezegd wordt dat het voor beide niet goed is.

 

 

Je kunt met je hond maar 1 ding doen, kijken of hij of zij het goed doet op een voer want de 1 doet het goed op zus voer en de andere op zo voer.

dierenhotelabdissenbosch.nl (Gast)

Wij voeren hier al jaren petprofessionals/Kjen  Kip/Rijst en zijn er zeer tevreden over, Het voer is tarwegluten vrij en hypoallergeen.

 

als een hond bij ons een tijdje geweest is, dan zien ze er vaker beter uit, door dit voer, onze klanten, komen dan ook van heinde en ver, dit voer halen.

 

Juist als honden plekken hebben, roos of noem maar op dan is dat met dit voer verbeterd of overgegaan. OOk bij gevoelige magen e.d. zijn wij dit tevreden, dan geven wij de Lam/Rijst.

 

Zelfs als er honden zijn, die pillen moeten slikken voor pees en spierproblemen, hoeven de mensen minder medikamenten te geven of soms helemaal stoppen. Dit komt door de glucosomine/Gondruïtine in het voer. Je hebt ook 3 stappen. de Lichtse is de K/R, zou die minder gaan werken, kan je overstappen naar de L/R en daarna hebben we nog de Z/R (zalm/rijst. Mijn klanten en ondergetekende zijn er zeer tevreden over.

 

 

Moverto (Gast)

Haha, mijn hond is vegetarisch!!!! Benevo!!!Toppertje (tevens bioLOGISCH)

 

 

 

Moverto (Gast)

Ps, en hij is al 14 jaar (kruising Lab - Deense Dog)...

Moverto (Gast)

Ben ooit begonnen met Euka, maar dat is zeer dieronvriendelijk!! Toen Farm Food (dat is ook Biologisch en koudgeperst, top!!!) en nu al lange tijd Vega Benevo, hij is kwieker dan kwiek!!!

honden page profiel TheoTheo

" ten aller tijden geen geperste brok voeren,als je dan

toch brok wilt voeren dan een geexpendeerde brok,maar het beste is vlees,want je weet toch dat een hond een vleeseter is???????? "

 




oh ja, weet je dat heel zeker?

Als een hondachtige een prooi slaat dan eet hij als eerste de ingewanden op inclussief de inhoud. En ja hoor, daar zit ook grasen graan en andere plantenresten in. Pas daarna gaan ze de rest van het vlees eten met tot slot de huid. Op die manier krijgt de hondachtige dus ook plantenresten naar binnen.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

" farmfood is even slecht bevat ook nog 45% graan
kijk heel die uitleg van Kjen'swe hebben een bok ontwikkeld zoals het hoort in de natuur zodat een hond terug ruikt enz enz is gewoon prietpraat
in brokken hoort geen graan te zitten en al zeker niet in die verhoudingen die zij gebruiken
kijk liever eens uit naar brokken met een hoog % vlees en zo weinig mogelijk graan
orijen,acana,taste of the wild zijn er zo enkele "

 

Farmfood bevat 19% rund, wat is het overige deel dan :S

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

oeps, oud topic... haha

 

Wel ineens veel 'gast' reacties met positieve ervaringen in dit topic....

honden page profiel Djagger & DjigsDjagger & Djigs

honden foto van Djagger & Djigs

Ik sta ook op het punt om over te stappen op Kjen's hondenbrokken.

Mijn hond is nogal kieskeurig.

Hij heeft al orijen en taste of the wild gehad wat niet bepaald goedkope brokken zijn. Maar nee hoor hij trekt de neus op.

Lotgering is ook al geprobeert maar meneertje wou het niet. Vandaag heb ik 2 probeerzakjes van kjen's gehaald en meneertje eet ze zo op. 

Hij ging zelfs bij zijn voerbak zitten om nog wat te krijgen.

Op dit moment zit hij op lam/rijst van meradog.

Daar doet hij het ook goed op maar het is iedere dag een strijd om hem te laten eten. 

Ik vind het ook belangrijk dat een hond zijn eten lekker vindt.

Het kleinere broertje is net een stofzuiger, die eet alles wat los en vast zit.

Het is dus uitproberen waar je hond het goed op doet en het voer ook nog lekker voor ze is.

 

Anoniem (Gast)

gebruik het al bijna 3 jaar onze hond vind ze heerlijk geef af en toe ook eens een kuipje vlees

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Haha, mijn hond is vegetarisch!!!! Benevo!!!Toppertje (tevens bioLOGISCH)

 

 

  "

 

Juist ja en hoeveel onnatuurlijke toevoegingen zitten erbij om het compleet te maken?....

Evertdina (Gast)

Ik haak nog even aan over dit onderwerp ook al is hij al een aantal jaren oud. Sinds vorig jaar september hebben wij een Samojeed in huis. Na twee maanden kreeg hij diarree. Een lange weg lag er voor ons. Vele antibiotica en onderzoeken maar niets zorgden ervoor dat het over ging. Ook niet dieetvoer etc. Toen ik overstapte naar kvv was het de volgende dag over. Ik was helemaal blij en opgelucht. Tot afgelopen oktober. Hij weigert zijn eten. Na vier dagen, ik dacht dat hij vanzelf wel honger zou krijgen, gaf ik het op en ging op zoek naar andere mogelijkheden. Ik geef hem nu orijen. Hij eet dit met heel veel plezier maar zijn ontlasting kan wel beter. De eerste keer is het prima maar daarna wordt het weer dunner. Hij moet wel vijf, zes keer per wandeling. Met kvv was 1x al genoeg. Dus ben ik weer op zoek, zucht. En vond Kjen en wilde hier wel meer over weten, vandaar dat ik bij dit forum terecht kwam. Ik weet zeker dat de granen bij hem de boosdoener was. Door de tegenstrijdige verhalen ben ik nou niet erg wijzer geworden. Heeft iemand voor mij nog suggesties? 

honden page profiel ElianeEliane

" Ik haak nog even aan over dit onderwerp ook al is hij al een aantal jaren oud. Sinds vorig jaar september hebben wij een Samojeed in huis. Na twee maanden kreeg hij diarree. Een lange weg lag er voor ons. Vele antibiotica en onderzoeken maar niets zorgden ervoor dat het over ging. Ook niet dieetvoer etc. Toen ik overstapte naar kvv was het de volgende dag over. Ik was helemaal blij en opgelucht. Tot afgelopen oktober. Hij weigert zijn eten. Na vier dagen, ik dacht dat hij vanzelf wel honger zou krijgen, gaf ik het op en ging op zoek naar andere mogelijkheden. Ik geef hem nu orijen. Hij eet dit met heel veel plezier maar zijn ontlasting kan wel beter. De eerste keer is het prima maar daarna wordt het weer dunner. Hij moet wel vijf, zes keer per wandeling. Met kvv was 1x al genoeg. Dus ben ik weer op zoek, zucht. En vond Kjen en wilde hier wel meer over weten, vandaar dat ik bij dit forum terecht kwam. Ik weet zeker dat de granen bij hem de boosdoener was. Door de tegenstrijdige verhalen ben ik nou niet erg wijzer geworden. Heeft iemand voor mij nog suggesties?  "

 Wat gaf je van KVV?

Evertdina (Gast)

Carnifarm, Alaska.

 

Evertdina (Gast)

Ik heb ook nog andere merken geprobeerd maar in de meesten zat rijst en dat gaat niet goed.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mijn hondje had ook dunne ontlasting op Orijen.

Op Taste of the Wild, diverse varianten, gaat het goed. Mooie stevige ontlasting.

Ken je de website 

http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken ?

 

Evertdina (Gast)

Bedankt voor de tip. Ik heb gelijk even gekeken en zal een proefzakje kopen van applaws. Ik ben benieuwd of dat beter gaat. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met Kjen's (geperste brok)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Kosten corgi
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^