Uw jonge beagle laten keuren? De Beagle Club Nederland organiseert de 21e Jongehondendag!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarsjaMarsja

honden foto van Marsja

Uw jonge beagle laten keuren?

De Beagle Club Nederland organiseert de 21e Jongehondendag!
Datum: zondag 17 mei 2009,
Plaats: FlevOnice (openlucht)
Strandgaperweg 20
8256 PZ Biddinghuizen

Inschrijfgeld = € 10,-


Wat is een Jongehondendag?
Op een Jongehondendag wordt bekeken of uw beagletje voldoet aan de rasstandaard van de Beagle. Natuurlijk zal geen enkele pup (of volwassen Beagle) 100% voldoen aan de rasstandaard. Dat is immers een omschrijving voor de meest ideale Beagle! De Club en de fokker willen idealiter dat er Beagles gefokt worden die zoveel mogelijk beantwoorden aan de rasstandaard om zo de eigenheid van het ras in stand te houden.


Voor wie is de Jongehondendag?
Voor alle Beagles met stamboom die 9 tot en met 15 maanden zijn. Dus voor alle Beagles met stamboom die geboren zijn tussen 16 februari 2008 en 17 augustus 2008.
Behalve Beagles die al eerder op de Jongehondendag geweest zijn.
Men hoeft geen lid te zijn van de Beagle club om hieraan deel te nemen.

Iedereen is welkom
Natuurlijk is iedereen welkom op deze dag ook al valt uw Beagle niet in de leeftijdsklasse om aan de keuring deel te nemen. Tenslotte is ook de Jongehondendag een familiegebeuren. Niemand hoeft thuis te blijven, ook de andere honden uit het gezin niet. U kunt de keuringen volgen en ervaringen uitwisselen met de andere Beagle liefhebbers.


Wat kunt u verwachten van deze dag?
U kunt verwachten dat uw hond gekeurd zal worden door een bevoegde keurmeester. U kunt verwachten dat de fokker aanwezig is met de moederhond. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarom de teef niet aanwezig kan zijn (dekrijpheid, nieuw nest). U kunt verwachten dat (een aantal) broers en/of zusjes uit het nest van uw hond aanwezig zijn.
Voor u als deelnemer is deze dag ook de kans om de broertjes en zusjes van uw huisgenoot weer eens terug te zien. Zulke ontmoetingen zijn altijd gezellig. U kunt uw ervaringen uitwisselen met de andere Beagle-eigenaren. Alle lieve en ondeugende eigenschappen komen ter sprake. Het zal voor u niet alleen een gezellige, maar misschien ook een leerzame dag worden.
Het is mogelijk dat u soms een tijdje moet wachten voor u aan de beurt bent. Ga dan eens langs bij de aanwezige stands.


Wat moet u niet verwachten?
U moet niet verwachten dat uw hond op alle punten van het rapport dat de keurmeester zal opmaken een plusje scoort. Uw hond is daarmee niet afgekeurd en zeker niet minder lief! Het gaat erom een juist beeld te krijgen van de + en – punten van uw hond, zodat de fokker weet waar hij een volgende keer op letten moet bij de reu die hij ter dekking geeft aan de teef. Als de keurmeester een negatieve opmerking over uw hond maakt, vat dit dan niet persoonlijk op! Het ligt niet aan u en niet aan de hond en ook niet aan uw fokker. Uw hond is een stukje natuur, die vergeleken wordt met een rasstandaard die is opgesteld door mensen.

Aanvangstijd keuringen:
Deelnemers aan de ochtendkeuring worden tussen 9.00 uur en 9.45 uur verwacht.
Deelnemers aan de middag keuring worden tussen 12.30 uur en 13.00 uur verwacht.

Keurmeesters
Nicole Horsten, Wil de Vries en Lydia Kersbergen

Inschrijven:
Het inschrijfformulier dient vóór 15 april 2009.
Het inschrijfformulier kunt u downloaden bij de website van de BeagleClub


Voor de kinderen
Kinderen, jullie hoeven je niet te vervelen. Natuurlijk ga je kijken als jouw hondje gekeurd wordt.
Maar we hebben ook:
een Springkussen en een kinderhoek en er is een grabbelton!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uw jonge beagle laten keuren? De Beagle Club Nederland organiseert de 21e Jongehondendag! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^