Rol riem of gewone riem?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik vind een rolriem of uitlooplijn levensgevaarlijk. Niet alleen voor de honden, ook voor de eigenaars en toevallige passanten. Ik heb al zo vaak gehad dat twee honden elkaar tegenkomen waarvan 1 een uitlooplijn heeft, honden draaien om elkaar heen en dat akelig dunnen lijntje snijdt zo in de poten van de honden of in je eigen benen. Om het te voorkomen wil je dan die lijn nog wel eens snel grijpen...gevolg grote schaaf- of brandwond in je hand.
Ander voorbeeld, een kennis van me loopt met zijn hond langs een stille weg. Hond loopt voor hem uit aan de uitlooplijn. Opeens verschijnt aan de overkant van de weg een andere hond. Hond heeft al 2 meter lijn uitgetrokken, wil naar de andere hond toe en springt zo de weg op, onder een auto...dood!
Je denkt dat je hond goed aangelijnd is en je denkt ook altijd dat je wel op tijd de stopknop in drukken kan...dat dacht deze meneer ook...
Bij mij in huis komen die lijnen er niet in.

Ik houd ze óf aan een gewone nylon riem van anderhalve meter, of ze mogen los lopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rol riem of gewone riem? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

Ik gebruik halstertouwen, deze liggen fijn in de hand, en ideaal bij Flyball.
Verder gebruik ik nooit een rolriem, vind het geen fijne dingen.
Ik gebruik anders gewoon een normale lijn.

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Lucky had eerst een gewone riem,(Lucky is X poedel)
Maar ik was haar constant aan het corrigeren..ze trok niet ofzo maar had daar wel de neiging toe en als ze moest poepen was dit lastig want ze rent dan rondjes op en neer..dus toen heb ik een rolriem gekocht en wandelen met Lucky is ideaal...Ze poept rustig en kan nu ook meer..Dus ze zal niet meer zo snel aan de gewone riem gaan denk ik

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Hier ook anti rollijn..
(tenzij idd bij een loopse teef of voor een weglopende hond, maar dan alleen in het bos)
Een rollijn in de stad slaat nergens op, je hond moet toch netjes bij je lopen?? En niet 8 m voor de baas, hij loopt alleen maar in de weg dan.

Hoe vaak ik wel niet een ongeluk of bijna ongeluk heb gehad omdat er weer een hond aan de rollijn de straat over vloog om Mexx aan te vliegen terwijl wij op de fiets van achter naderen... Of ze racen zo de straat over en dan kan de fietser aan die kant of de auto vol in de rem..
Voordat je dat met je rollijn doorhebt is de hond al aan het eind van de lijn, en terugtrekken lukt je dan niet met zon ding.

Of dat je lekker loopt te wandelen in de buurt en er inene een hond de hoek om komt en zich op je hond werpt terwijl zijn baasje nog de hoek om moet en dus niks ziet.
Verder zie ik reuen ook overal tegenaan
plassen aan zon lijntje, want de baas kan weinig uitrichten met zijn lijn, geen correctie niks..

Ik zeg gewoon aan de vaste riem en alleen bij niet los kunnende honden in het bos de rollijn. :-D

honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

Ik denk dat ieder voor zich het best uitmaakt wat bij hun hond(je) het beste te hanteren is.
Ik heb met om het even welke leiband controle over Toshi en dat is wat ook telt, men moet controle over de hond/hondjes hebben.

Groetjes
Patsy & Toshi :-D

Mieke & Elmo (Gast)

Ik houd mijn hond aan een gewone riem rollijnen kunnen gevaarlijk zijn.maar meestal loopt hij gewoon los mee.En dat kan omdat hij zo erg goed luistert naar mij.
Ben het eens met (zie hierboven)Nienke Meyvogel-Blom. :-D

honden page profiel nellie raaijmakers nellie raaijmakers

honden foto van nellie raaijmakers

noi ik ben ook niet zo voor die rol lijnen ,die van mij zitten lekker aan n gewone riem lekker dicht bij me ,weet ik ook zeker dat er niks ken gebeuren .
ik zelf woon op n hoek en ken je goed zien als de hond n rollijn aan hebben ,eerst komt de hond en n paar tellen daarna komt de baas er achter aan gesjokt ,nee die hondenlopen mij te ver vooruit :-D :-D :-D :-D

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

een rollijn is te beschouwen alsof je hond losloopt. het enig verschil is dat hij er niet vandoor kan. kan je je hond niet los laten lopen, dan op zo'n moment ook geen rollijn. m.h.gr. tana.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Om gewoon uit te laten worden hier lederen leibanden gebruikt. Ik heb wel rolleibanden, namelijk flexi's (goedkope merken zijn niets waard). Hier mogen honden nergens los, dus in het bos hebben ze een flexi aan van 8m. Als ze een flexi aan hebben dan behandel ik ze als loslopende honden, ik roep ze dus terug in plaats van de terug te trekken. Maar ik gebruik de flexi dus alleen in het bos. Ik lees hier ook dat een flexi kan blokkeren en kapot gaan, een flexi is niet zoals een gewone leiband, dat moet je onderhouden. Na een natte wandeling flexi aan de verwarming hangen zodat het binnenste kan drogen. Als de flexi niet meer goed terug op rolt, eventjes uiteen halen (pas op voor de veer) en zand eruit en olie erop doen en terug ineen. En flexi is weer als nieuw.

Ik ben niet anti-flexi, maar ik vind wel dat je een hond in de stad niet 8m voor je moet laten lopen. Wat ik hier dikwijls zie is een hond aan een flexi, ze steken de straat over en hond is al aan overzijde terwijl baas nog aan de andere kant is. Of op het voetpad een hond die heel ver voorloopt en ineens het fietspad opgaat. Dus hier geen flexi's voor op straat, maar wel voor in het bos. En als ik om de 1 of andere reden toch een flexi op straat gebruik staat die altijd op slot op lenget van een normale leiband.

Groetjes
Linsey

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Wil er nog eventjes bijvertellen, een flexi is een instrument waar zowel baas als hond moeten leren mee werken. De honden weten hier juist hoever ze kunnen lopen met de flexi aan en als ze rond een boom gaan eventjes bevel rond en het is opgelost. Als baas moet je leren sturen, kan je een beetje vergelijken met het leiden van een paard. Lotje is daar heel ervaren in, ik kan met haar met meerdere mensne en honden gaan wandelen en ze draait nooit rond poten of benen. Dus niet hup flexi aan en maar laten doen. Ik kan mijn honden ook in gevallen van nood in 1 sec bij mij hebben ook al zijn ze 8m ver. Maar in een bos kom je dat nou niet snel tegen, heel soms als er ineens een paard om de hoek komt.

Groetjes
Linsey

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Linsey ik heb ook een flexi,
Wilde eerst een goedkope nemen maar heb toch voor het duurdere gekozen want kdacht van als ik dalijk een goedkope neem en ik moet er 3 per jaar kopen kan ik beter meteen een dure kopen.

Ook ik roep Lucky terug en trek er niet aan...Maar Lucky is gewend los te lopen en zelfs aan de lijn kijkt ze met regelmaat om of ik er nog wel loop en ze loopt ook vaak naast me....Doe ik de riem weleens kort zodat ze ook het commando VOET niet vergeet...En mijn lijn is geloof ik maar 2 mtr. Niet lang in ieder geval...en ja bij straten etc. moet ze gewoon naast mij lopen want anders wil mevrouw nog weleens het fietspad op lopen etc. dus bij de weg moet ze gewoon bij me lopen anders vind ik het ook gevaarlijk

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik wandel altijd met een gewone riem met Djobey, ik had wel een flexi (iets duurdere) maar hier is hij me een keer doorgebroken. Ineens knapte de lijn terwijl hij er toch niet hard aan trok. Gelukkig luisterde hij wel gewoon en bleef goed staan, maar ik ben me toch kapot geschrokken, dus die komen er niet meer in. Nu heb ik voor in het park of in de voortuin als ik daar bezig ben een lange lijn gekocht. Daar heb ik een veel beter gevoel bij.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Hier hebben we alleen de lederen politielijnen in huis.
Ideaal!
Ze kunnen kort, half en wat langer ..
Ik ben er tenminste heel blij mee!

Groetjes Debbie.

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

@Ninke

ja, ik had ne keer zoiets voor.
ik wou een labradorvan mijn vriend, die met blote tanden naar een andere hond liep, tegenhouden (ik had eerder gereageerd) , dus pakte ik die lijn vast!
ja dat was niet zo handig, want dan liep ik 2 weken met verbrandde ZWARTE handen rond, mijn vel was helemaal WEG! ik had gewoonweg brandwonden opgelopen!

ik persoonlijk, HAAT ronllijnen!



@Roos, ja honden met karakter, maar het moeten niet per se """vechthonden"" zijn hoor =s

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

****rollijnen

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Ik heb beide voor op de dijk en in het bos of strand rol.
En in het dorp kort

honden page profiel KenyaKenya

honden foto van Kenya

vechthonden :S

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hier hebben ze in ieder geval wel de flexi lijnen van 8 meter en dan de sterkere versie. Ik vind het persoonlijk wel fijn dat ik ze wat meer vrijheid kan geven op plaatsen waar ze niet los mogen lopen. Ze kunnen met deze lijnen ook netjes naast de voet lopen. Ik zet de lijnen dan altijd op de rem...Ze wachten altijd tot ik zeg "toe maar" of tot ze de klik van de rem er af horen...Ik roep ze wel aan de voet! Ga ze niet naar me toe trekken...De rollijn is niet hetzelfde als los lopen. Ze kunnen echt niet zo'n vaart maken als dat ze echt de volledige vrijheid hebben.
Ze hebben bij ons ook nog leren riemen, maar die gaan alleen mee als ik ook de wandelwagen mee heb of als ik oefeningen met Morris ga doen. Dan vind ik de leren riem fijner! Ook als ik naar de winkel ga, neem ik de leren riemen mee. Daar leg ik ze makkelijker mee vast bij de winkel.

Groetjes Monique

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rol riem of gewone riem? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^