Mijn teckel jankt de hele nacht, vuurwerkangst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Leila en Kareltje (Gast)

Beste mensen,

mijn teckel Karel is nu bijna 1 jaar oud. Hij is sinds afgelopen zomer ontzettend bang voor vuurwerk. Dit komt doordat er toen na de verloren voetbalfinale een ontzettend agressief sfeertje hing in de wijk en er tegelijkertijd vuurwerk afgestoken werd.

Ik heb sindsdien vanalles gedaan om hem aan harde geluiden en knallen te laten wennen, maar het lijkt wel alsof hij een onderscheid weet te maken tussen vuurwerk en andere knallen.

Sinds ruim een week wordt hier alweer het eerste vuurwerk afgestoken. Voornamelijk 's avonds als het donker is. Als er zo'n knal afgaat tijdens het wandelen, probeert Karel uit alle macht van de riem los te komen. Dit is op zich al heel vervelend, maar als ik stug doorloop en het negeer loopt hij wel weer mee.

Het jammere is alleen dat Karel het donker nu verbonden heeft vuurwerk. Hij is nu dus standaard bang als we in het donker naar buiten gaan. Hoe leuk ik de wandeling ook maak. Bovendien is de angst voor het donker (mijn interpretatie!)sinds een paar dagen ook binnenshuis aanwezig. De bovenburen hadden een paar dagen terug namelijk een nogal luidruchtig feestje met het nodige geschreeuw en dingen die op de grond vielen en sindsdien is Karel bang voor ieder geluidje dat hij hoort. Dit resulteert in nerveus gedrag en gepiep als ik bij hem ben en heel hard angstig gejank als ik niet bij hem ben. Vooral 's nachts. Dit kost mij mijn nachtrust en bovendien vind ik het voor hemzelf heel sneu. Hij eet trouwens ook bijna niet meer! Hebben jullie misschien tips?

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn teckel jankt de hele nacht, vuurwerkangst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Meestal slaat de angst over op nog meer dingen, zoals nu me het donker buiten en dan binnen. En straks ook andere knallen. Er zijn wel vuurwerktrainingen bij sommige hondenscholen. Eventueel homeopatische druppels of een DAP-band (feromonen) om hem rustiger te krijgen.

honden page profiel LarissaLarissa

honden foto van Larissa

Ik zou inderdaad eerst een training proberen en hem zowieso met oud&nieuw kalmeringsdruppels/pilletje geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn teckel jankt de hele nacht, vuurwerkangst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^