Tips gevraagd; moeilijk contact te maken...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac

honden foto van Bommie en Mac

Een paar maand geleden heb ik een Mac overgenomen van iemand via via. voordat Mac 6 maand was had hij al 2 eigenaren gehad(en aan zijn paspoort te zien (aantekeningen DA) lichamelijk ook al veel meegemaakt), en omdat zijn toenmalige eigenaar terug ging naar zijn geboorteland, kon hij zijn hond niet meenemen en wilde hij hem naar het asiel doen. via via is er dus contact opgenomen met mij, en ik ben er wezen kijken en heb hem eigenlijk meteen meegenomen. O-) Hij woonde op een flat, als enige hond. kon nooit met een andere hond spelen, werd 2x p.d. even uitgelaten en kreeg af en toe wat water. dus ik kreeg hem niet gesocialiseerd en niet opgevoed.

hij kon absoluut niet normaal aan de riem lopen, sprong tegen iedereen op, beet continu (niet gemeen, maar kende geen ophouden) en was ongelooflijk brutaal. kon ook nooit alleen zijn, dan brak hij de boel af.

Nu zijn we een aantal maanden verder, en in huis is hij nu bijna een voorbeeld hond ;-) nu moet ik wel zeggen, dat je constant de rangorde moet bevestigen, anders gaat hij aan de haal met je. hij houdt mij wel constant in de gaten als ik er ben, ligt bijna altijd bij me of volgt me.
we zijn ook al een paar weken bezig met cursus, en dit gaat redelijk. sommige dingen beter als andere. het punt is, je kunt maar moeilijk tot geen contact maken met Mac. hij zit buitenshuis voornamelijk een beetje in zijn eigen wereldje..de rest doet er voor hem niet toe. wat dat betreft lijkt hij wel een beetje een autistische hond ;-)

Nu mij vraag aan jullie: weten jullie hoe ik meer contact met hem kan maken? en dan voornamelijk dus buitenshuis en dan vooral als er ook andere honden zijn. afleiden met zijn naam(tegen hem praten) en met lekkere dingen afleiden helpt af en toe en dan ook maar even(seconden). een speeltje meenemen, doet hem dan ook niks meer...

alvast bedankt voor de reacties.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips gevraagd; moeilijk contact te maken..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac

honden foto van Bommie en Mac

Hij is trouwens ook ongelooflijk brutaal. En gewoon helemaal naar de ***** geholpen door zijn vorige eigenaar(en).

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Doe Mac aan een lange lijn, dan kun je hem 'binnenhalen' en aandacht van hem opeisen he.

Altijd belonen als hij naar je kijkt, dat is heel belangrijk. Heb je hem het commando kijk aangeleerd al? Anders zou ik dat zeker gaan doen.

En een hond die los mag lopen mag ook zijn eigen ding doen vind ik, als het dier maar komt als het geroepen wordt, of als de baas aandacht opeist.

Je vind het toch niet nodig dat hij constant zijn aandacht bij jou heeft, of wel? Dat houden de meeste honden niet steeds vol hoor. Daar hoeven ze niet autistisch voor te zijn. ;-)

honden page profiel Odin Odin

honden foto van Odin

ik heb hetzelfde met balou, ze is buiten helemaal gefixeerd op andere honden, en vooral als die anderen haar ook hebben aangekeken, krijg haar dan niet meer normaal mee... en het is dat ik haar nu meer onder controle heb anders was ik met tegenzin van mezelf binnen een mum van tijd bij die andere honden geweest.. want ze sleurde je gewoon de straat over.. zie je me gaan hahahaha...

Maar ik moet zeggen dat ik heel erg veel aan cesar heb gehad.. dat programma kijk ik altijd, ook al is het een herhaling, want dan vallen er juist nog meer dingen mij op..

Het is inderdaad proberen af te leiden, eigenlijk nog beginnen met afleiding nog voordat hij de andere hond heeft gezien.. helpt een stok of bal misschien?

Bij ons gaat het al veel beter... dus corrigeren op het juste moment.. probeer te voorkomen dat hij oogcontact maakt met de andere honden en leid hem af...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik word altijd treurig van zulke verhalen, arme hond, al zoveel meegemaakt, gelukkig is hij dan nu bij jou, met heel veel inzicht en geduld zal je denk ik nog veel kunnen bereiken.

Of een hond wel of niet aandacht voor jou heeft, hangt m.i. af hoe intressant jij bent voor hem en gedrag wat je moet gaan conditioneren. Wat ikzelf zou doen, is eerst thuis (dus zonder afleiding) aan de slag gaan met aandachtsoefeningetjes. (Ilja had dat ergens mooi beschreven hoe je dat doet, iemand heeft vast de link hier nog van,of anders even een pb naar haar) zodat hij goed op zijn naam reageert.
Daarna ga je buiten oefenen eerst zonder afleiding en steeds een stapje verder.

(Turid Rugaas beschrijft deze methode trouwens ook heel mooi in haar boekje help mijn hond trekt)

Verder zou ik naar een bach bloesem therapeut gaan ter ondersteuning. Nienke (en de roedel) van het forum weet daar veel van, misschien kan je haar een pb sturen.

honden page profiel paxsepaxse

honden foto van paxse

mijn ervaring met husky's is dat ze ongelofelijk brutaal zijn, slecht alleen kunnen zijn maar met een maatje zou het beter moeten gaan en zeker als ze los lopen slecht luisteren en graag op kleine hondjes gaan jagen.het kan natuurlijk wel anders maar dat kost heel veel geduld en ja je moet er altijd boven op zitten en dan heb ik het nog maar over husky's die gewoon vanaf 8 weken bij hun eerste en een hele goeie eigenaar zitten.die ook slede rijd met haar beesten want husky's hebben een enorme energie zeker in deze tijd van het jaar.

wij zijn ook gaan hard lopen met ze en dat gaf een vaak een fijne kik en dan luisteren ze vreemd genoeg heel goed.
en hebben ze veel aandacht voor jou in plaats van voor de omgeving

veel geduld en succes groetjes

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac

honden foto van Bommie en Mac

@Missy: hij loopt niet los ;-) ja, op het hondenrenveld. Maar als hij een maatje van hem ziet die er voorbij gaat, gaat hij over het hek ;-) dus voor die tijd maak ik hem nog even vast. En dat binnenhalen en aandacht opeisen gaat prima, met de langen lijn. dat doen we ook al.
daarnaast hoeft hij niet constant zijn aandacht bij mij te hebben, maar hij moet wel luisteren. daarvoor is aandacht voor mij nodig. Maar dat commando kijk, daar kan ik nog wel ff mee aan de gang.

@Soeraya: idd, dat corrigeren op het juiste moment, dat is het hem ook. Mijn fout I know, af en toe ben ik misschien een beetje traag
;-) dat afleiden voordat hij oogcontact maakt met een andere hond probeer ik ook. moet zeggen dat het niet helpt als mensen blij naar je toe komen met: wow! wat een mooie husky! of wanneer er honden loslopen en op hem afrennen... ;-)

@Dobry: dat is idd wel een goed idee. meer aandachtsspelletjes doen. zijn naam noemen met kaasjes, dat doen we nog steeds. zal ook eens even kijken naar het boek wat je noemt, thx.

en idd, bach. daar dacht ik laatst ook nog aan. zal er even na kijken.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Hoi, Bo een reu, heb ik met 5 mnd gekocht. Hij heeft het niet slecht gehad, maar heeft op 2 adressen gewoond. Daar waar hij geboren is en toen hij overbleef bij de dochter. Beiden zijn ook de fokkers van Bo.

Toch heeft hij de eerste 6 mnd bijna niet gekwispeld. Hij was heel lief, ging op zijn rug liggen voor je en was speels.

Buiten maakte hij ook weinig kontakt, ook met mensen, de hondencursus werkte niet bij hem, werd hij helemal gek van de indrukken.

Ooit naar een trimsalon geweest om hem uit te laten kammen, zij vond dat hij geen kontakt maakte.

Een vreemde ervaring, nu is hij 2 en half en bijzonder aanhankelijk, toch volgt hij zijn neus buiten en moet je echt tot hem doordringen, een aantal keren nadrukkelijk iets herhalen,als hij het niet hoort zegt ik potverdikkeme en dat werkt altijd heel goed bij hem :-D

Hij kwispelt nu als hij buiten los mag lopen, en onderweg duwt hij af en toe zijn neus tegen mijn hand aan. Ook is hij gek op borstelen:-) en laat hij zich sullig aanhalen.

Ik denk dat ook een stukje vertrouwen moet groeien, ik vond het fijn toen ik hem langer in huis had dan waar hij toen gewoond heeft. Hij ligt graag bij me, maar ook graag apart in de gang of tuin.

Buiten contact maken is voor mij even net iets sneller zijn dan hij, als ik iets zie en hem bij me wil houden dan blijft hij bij me als ik blijf, of hier roep, maar als ik net te laat ben volgt hij zijn instinct en rent er op af. Het is moeilijk vertrouwen te hebben dat hij terugkomt, maar meestal als hij even gesnuffeld heeft rent hij weer naar me terug.

Onlangs een weekje strand, daar was hij zo afgeleid door zo veel honden, dat hij een behoorlijk stuk achter anderen aanliep, zodat ik hem helaas af en toe moest aanlijnen. De meeste mensen lopen gewoon door en jij moet maar kijken hoe je je hond terugkrijgt.

Ik heb er voor gekozen om heel vroeg in de ochtend te wandelen, dan hebben wij meestal alle vrijheid om mijn lekker los te laten lopen.

Ik ben wel eens jaloers op al die honden die zo trouw bij hun baasjes blijven. Mijn andere hond Tara is wel zo'n hond die eigenlijk altijd bij je blijft.

Is jou hond wel betrouwbaar naar andere honden, lief? Bo houdt van teefjes maar reuen ouder dan 1 jaar heeft hij niets mee.

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac

honden foto van Bommie en Mac

@frodo/paxse : daar geeft ik je idd gelijk in. het alleen zijn gaat al beter. al is hij natuurlijk niet al te veel en te lang thuis. soms mag hij mee naar stal, maar hij had voordat hij bij mij kwam ook nog nooit een paard gezien, dus wilde daar ook al achteraan. maar dan moet je net 1 van die van mij hebben, die de hond dan gewoon achterna gaat. en dat is dan niet zo grappig ;-)

gelukkig krijgt Mac er met een paar weekjes ook een nieuw maatje bij. dan mag hij spelen met de S.Bernard van mijn schoonmoeder, die tegen die tijd al ongeveer net zo groot is haha. kan hij nog meer energie kwijt. want spelen met onze JR doet hij wel, en gaat nu prima. maar die heeft geen zin meer om de hele dag te spelen.

verder is het idd consequent zijn, en veel geduld hebben. we hebben ook nog een lange weg te gaan.

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac

honden foto van Bommie en Mac

@Liesbeth: Mac is wel lief naar anderen. vooral teefjes, daar is hij gek op. (hij is ook nog intact) reutjes gaat ook prima, maar idd, als ze veel ouder zijn en wat dominanter, gaat hij zich ook zo opstellen. (sinds hij is gebeten door een dogreu en een labje)is er van hun kant niks aan de hand, vindt hij het ook prima.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips gevraagd; moeilijk contact te maken..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Achtegrond club
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^