Is nylon bench op de achterbank van de Aygo beter dan bv gordels voor Odie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Wat een lastige keuze is dat zeg!!
Je leest best veel verschillende manieren waarop je, je hond mee kan nemen in de auto. Dit is in een Aygo, en het kan dus het niet in de kofferbak, maar hoe dan? Zou het handig zijn om voor langere ritten een nylon bench te kopen en bv voor kortere ritjes een gordel voor honden en een auto deken?
Ik vind het een hele lastige keus, toen ik er net uit dacht te zijn, bij Zooplus een nylon bench gevonden die naar mijn idee goed zou zijn, las ik in het commentaar dat deze snel stuk gebeten werd. :'( Wat nu?
Ik had helemaal nog niet aan stuk kunnen bijten gedacht. Odie is nu 13 weken oud en bijt dus ook op van alles als hij geen kauwspeelgoed heeft.
Lastig, lastig, wat nu het beste te doen? ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is nylon bench op de achterbank van de Aygo beter dan bv gordels voor Odie? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Een Nylon bench kan je niet vastzetten toch?

Want als je een ongeluk krijgt, dan vliegt de bench alsnog door de auto, met alle gevolgen van dien.

Ik ben voor de hondengordel, met tuig. Kan NIET met halsband, let daar op..

Je hond zit goed vast, met een kort lijntje zodat als jij een ongeluk krijgt, de hond niet door de lucht kan vliegen.

Of je hond dan ongedeerd blijft kan niemand je vertellen, maar hij kan in iedergeval niet door de ruit vliegen.

honden page profiel Bertien & SennaBertien & Senna

honden foto van Bertien & Senna

Wij hebben voor senna ook een tuig waar je de "honden" gordel aanvast kan maken, dit werkt prima!

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Ik heb net de auto gordel voor honden en een honden deken voor in de auto bij zooplus besteld. Met nog een aantal andere dingen, Royal Canin was overigens een stuk goedkoper dan bij de dierenwinkel.
Ik ga zo snel ik het in huis heb dit met Odie oefenen. Hij zal het vast leuk vinden, gisteren gingen we naar de DA voor de laatste prik (Rabies), en daarna wilde hij de reismand van het konijn, een kattenvervoermand, niet meer in!
Maar eenmaal aan de riem op de achterbank viel hij daar ook tijdens het rijden bijna af. En ik rij echt niet hard, na voldoende ervaring opgedaan te hebben op de Ambu, waar ik merdere jaren heb gewerkt als vpk. Maar Odie los, tenminste met de riem vast aan de gordel op de achterbank ging niet zo goed, dat was nog te los voor Odie.
Het lijkt mij handig, zo'n deken die je dan zo vast kan maken dat je achterbank in de auto goed schoon blijft en Odie niet tussen de stoel en de bank zou kunnen vallen. Ik heb namelijk een nieuwe Aygo en zou het toch een beetje zonde vinden als de achterbank dan laat zien dat er vaak een hond op heeft gezeten.
Nu even wachten op het tuig voor aan de gordel te kunnen vastmaken zoals ik begreep, en de autodeken erin doen en dan weer allerlei ritjes maken.
Odie, de schat, mijn hondenpuppie, gaat erg graag mee overal naar toe, en dan wil ik dat wel graag veilig doen. Wat we ook gaan doen!!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Handig zo'n deken, zeker als je de indruk krijgt dat hij nu nog te los zit.

Let erop dat je de gordel nooit vastmaakt aan een halsband, als jij te hard remt of een ongeluk krijgt kan je hierdoor je hond onthoofden of breekt deze zoiezo zijn nek.
Altijd een tuigje, maar ik begrijp dat je die hebt.

Inderdaad veel oefenen zodat het in de auto gaan iets leuks word.

Succes!

honden page profiel Bertien & SennaBertien & Senna

honden foto van Bertien & Senna

Wij hebben ook zo'n hondenkleed, en ook een nieuwe auto. Je kan dat deken ook aan de voorstoelen vast maken, en dan het ritsje dicht doen. Zo kan Odie niet van de bank af vallen. En blijven je voor stoelen & achterbank mooi schoon! :-D

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Kaya gaat eigenlijk bijna altijd mee in de auto. Omdat er geen bench in past vanwegen veel spullen voor werk in de achterbak, heb ik een hoes gekocht die om je stoel heem kan en idd wat andere ook. zeggen een tuigje met daaraan zo'n riem gordel werkt prima.. !!

Als je een noodstop moet maken dan vliegt ze neit de auto door en word ze niet geklild door haar halsband



hier hadden we alleen nog geen hoes om de bank heen. En zoals je ziet ligt ze erg lekker ;-)

groetjes Loes en een knipoog van Kaya ;-)

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Odie heeft eigenlijk nooit een halsband om, alleen bij de puppie training krijgt hij deze om met een jasje aan daar het nu erg koud is.
Ik ga nu ook al erg veel met hem weg maar neem hem ook mee naar binnen in de winkel. Dat zal niet meer lukken als hij groter is en dan moet ik kijken of hij alleen in de auto zou kunnen blijven voor bv 15 minuten.
Nooit in de zomer of als het erg warm is en verder leef ik op tijd dus erg lang alleen in de auto zal het nooit zijn. We moeten uitvinden of hij liever mee gaat of thuis in de bench wil blijven. Maar alles op zijn tijd.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

met uitlaten heeft hij toch ook een halsband om ??

ja precies !! niet overhaasten

Als ze lang alleen moet blijven (uiterlijk 5 uur) dan gaat ze mee in de auto en dan slaapt ze gerust een uurtje in de auto (maximaal) met raapje open natuurlijk.

Het is wel makkelijk als ze mee gaat en gezellig :-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik denk dat ze bedoelt geen halsband dus een tuigje.

honden page profiel challengerchallenger

honden foto van challenger

hoi
een hondengordel is aan te bevelen,honden worden zo bij een eventuele aanrijding niet gewurgd.ik heb ze zelf ook.Als bescherming van de achterbank heb ik een grote deken en aan de bovenzijde vastgezet met de pennen van de hoofdsteunen.Bij de gordelgesp een kleine inkeping gemaakt voor het tuigje.De achterbank blijft hierdoor gewoon schoon.Lees dat je hond net 13 wkn oud is ,je zou er in het begin plastic onder kunnen leggen om ongelukjes te voorkomen.
succes

honden page profiel jojo

honden foto van jo

De mijne hebben ook alle 3 een tuig op de achterbank in de gordels en ik heb wel voorin een lifehamer liggen gebeurt er wat kan ik ze gelijk van de veiligheidsgordels ontzien en zitten gelijk aan hun uitlaatriem.
Ik heb hun uitlaatriemen altyd onder de tuig zitten overkomt me wat kunnen de honden los gemaakt worden maar zitten ze wel gelijk aan de riem en kunnen zo ook niet zo maar uit de auto springen.
Veiligheid sttat bij mijn op 1 ;-)

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Toen Timo een pup was, zat hij in een kunststofbench van hard plastic en aan de bovenkant had je uitsparingen om hem met een gordel vast te maken. Hij kon dus geen kant op. Nu draagt hij een tuigje en daar maak ik een speciale gordel voor honden aan vast. Een soort riem met aan de ene kant een bevestiging voor het gat waar je je gordel instopt en aan de andere kant een haak die je aan het tuigje vast kunt maken. Hij kan zich dan wel een beetje bewegen, maar vliegt niet door de hele auto bij een eventuele aanrijding. En inderdaad geen halsband gebruiken ivm stikken.
Ik heb ook een nieuwe auto en ik heb alleen een badlaken op de voorstoel. Daar zit/ligt Timo op. (Is denk ik een stuk goedkoper dan een echte hondedeken)Timo is niet zo groot, dus dat scheelt wel met de bekleding van de auto.

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Odie is een misschien wel wat verwent pupje, maar dat komt door zijn baasje. Hij heeft al meerdere tuigjes, afhankelijk van het weer kies ik die uit.
Verder is Odie eigenlijk ook al zindelijk en dus hoef ik niet eens na te denken over wat te doen onder de auto deken. Die ik besteld heb werkt als een soort vangnet/hangmat zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren door tussen de bank en stoel te vallen.
Verder is Odie voor mij een kadotje, en maakt het zeer veel uit dat het voor hem aangenaam en fijn moet zijn, wat we ook gaan doen.
Het is dan ook een echte gezelschapshond, waarmee je lekker kunt tutten. Daar maak ik dus ook gebruik van door dagelijks tanden poetsen en neusrimpel schoon maken. Pootje van Odie ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is nylon bench op de achterbank van de Aygo beter dan bv gordels voor Odie? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: snuff plast steeds op onze mat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^