Witte herder - Fokker? - Rue of teefje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

Huh? Wat is dit? Mijn mening en praktijkervaring gaat tegen het regelement in? Wie stoot ik hier tegen de borst? Sterker nog dit is in strijd met de vrijheid van meningsuiting. Dat je het niet eens bent met het fenomeen Marktplaats kan natuurlijk maar neemt niet weg dat hier ook hondjes staan die een goeie en eerlijke baas verdienen!!!! Sterker nog ik heb een Segugio er af gehaald die bij een particulier vandaan komt die door ONGENEZELIJK ZIEK ZIJN niet meer voor d'r hondje kon staan? Bah bah, wat krijg ik hier een vreselijke nasmaak van. Bij deze sluit ik per direct mijn lidmaatschap op en zal dit forum ook bij de club niet meer motiveren.

MvG Peter

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Witte herder - Fokker? - Rue of teefje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NikolasNikolas

Peter, ik denk dat je een onderscheid dient te maken tussen kopen van MP (wat onder gevallen zoals bovenstaand, zijnde herplaatsing, niet tegen de borst aanstoot) en kopen van een broodfokker via MP (wat velen hier wel tegen de borst aanstoot). Een herplaatsing, daar zal niemand een probleem mee hebben, een broodfokker dan weer wel.

Ik had graag ook een reactie gezet betreffende broofdokkers, maar krijg deze vreemd genoeg niet door de spamfilter. Zodra dit euvel opgelost is zet ik 'm er alsnog op.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Je hebt goede fokkers en goede fokkers :-D
Je moet ook net de fokker vinden die naast zich aan de regels houdt en goed voor de honden is ook nog eens met jullie clickt.
Het is altijd fijn om op je fokker terug te kunnen vallen bij evt problemen en vragen.
Ik weet niet of je al een show bezocht hebt?
De winner is net geweest maar Wijchen komt eraan. Daar kom je ook fokkers tegen. Je kan ze dan samen met enkele van hun honden zien en dan krijg je al een beetje een beeld van ze.

honden page profiel NikolasNikolas

Een show lijkt me altijd wel eens handig om te doen, alleen zit ik wat krap met het tijdsbestek de laatste weken en zodus wordt dat wat moeilijk :'(

Wat ik erg knap vind betreffende de laatstgenoemde fokker in mijn post (ik weet niet of dat ik het eigelijk zo mag zeggen omdat dat als reclame gezien kan worden, dus noem ik ze vanaf nu even BWD) is dat ze bijvoorbeeld ook opvang kunnen voorzien tegen een redelijke prijs wanneer je op reis zou gaan enzv. Ze blijven dus echt wel aardig in contact met hun pups/honden.

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

Triest mijn mening is wederom geblocked zie ik. Ik schei ermee uit. Ik heb 3 hondjes waar ik superwijs mee ben. Meer dan de ruimte 800m2, elke dag word er mee gewandeld. Mijn wederhelft is gecertificeerd instructrice in Agility (behendigheid) en heb d'r net van weerhouden om hier actief deel te nemen. Ik ga me zelf niet ophemelen maar ben net als ieder ander een oprecht fanatiek hondenliefhebber. Ook kan ik er niet tegen dat een hond onrecht word aangedaan of dupe word van opvoeding. Ik ben zelf erelid op het JaguarForum maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.

Gr P.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Tja een show kost idd wel wat tijd.
Wijchen is de laatste show dit seizoen geloof ik. Daarna komen pas rond april de volgende weer.

Pups opvangen wordt idd wel vaker gedaan. Ik vind dat ook prettig, mits de honden dan niet in kennels komen maar wel thuis (als dat onderling gaat).

honden page profiel NikolasNikolas

Toch even gekeken hoever het rijden zou zijn. Ikzelf ben van bij Leuven en Wijchen is misschien toch net een beetje te ver vrees ik :s

Het zal dus onderling goed vergelijken worden.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

leuven belgie of nederland?

honden page profiel NikolasNikolas

België dus, Nederland zou weinig problematisch geweest zijn ;-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Dan is dit misschien wat:
http://www.brusselsdogshow.be/
deze is 18/19 (18e de witjes) december in brussel.
Daar komen geloof ik ook wel wat witjes fokkers.
En je kan iig de witjes aanstrepen die je aanstaan en de ouders opschrijven, dan weet je een beetje wat je ook mooie en leuke witjes vind.

In belgie zitten geloof ik ook wel enkele leuke fokkers.

honden page profiel NikolasNikolas

Dat ziet er me inderdaad wel iets uit ja! Hartelijk bedankt!

De fokkers die ik tot nu toe opgegeven heb, zijn m.u.v. crystal moon, afkomstig van België. (1tje bij Brussel en 2 in Limburg) :-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

idd. :-D haha, ik was even in de war.
Vaak is belgie met testen niet altijd even streng, bij de witjes juist weer wel.

honden page profiel NikolasNikolas

Zozo, net een mailtje van de 2 fokkers gehad.

Gason had ik nog even gevraagd of het waar was dat je een angstige en een meer sociale lijn had (om subtiel te polsen hoe zijn honden zijn). Hij liet me weten dat dat inderdaad zo is maar die van hem zo zeker niet zijn.

Nu viel me wel op dat bij het koppel dat hij zou gebruiken voor het fokken nogal wat resultaten hebben, zijnde een wereldtitel e.d.... Is zoiets dan nog te betalen of gaat de prijs hier (allicht) door verveelvuldigen? Ik vraag het daar ook eens na, maar tot dan hoor ik het graag ook van jullie.

Verder heeft BWA me laten weten dat ze waarschijnlijk wel een dekking in het voorjaar zullen hebben, afhankelijk van de loopsheid van hun hondjes. Het ziet er me een hele goede fokker uit, maar zo is het natuurlijk wel gokken of het ook iets gaat opbrengen...

Wat ik wel heel knap aan BWA vind is dat ze duidelijk om hun honden geven en dit merk je ook in de beschrijving betreffende de aankoop, dit mis ik precies wat bij GLegacy of Luna...
Wat zouden jullie doen? Afspreken staat sowieso op het schema, maar zo blijft het wel wat vaag. Dit weekend ook nog wat lectuur betreffende opvoeding kopen :-)

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Waar ik ze persoonlijk mooie witjes vind hebben ... Heart of the Lothians. En Von Kernhems ...

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Ik ken Hildegard wel, ze is een heel goeie fokker. Zeker te vertrouwen :-)

honden page profiel NikolasNikolas

Hilde gard is inderdaad iemand die hoog op mijn lijste staat. Ze geeft veel uitleg en laat duidelijk merken dat ze met haar honden begaan is. Luna Legacy hun site heb ik eens in het frans doorgenomen omdat daar aardig wat extra informatie op te vinden is en dat ziet er inse ook wel goed uit.

Heart of Lothians is denk ik net een tikkeltje te ver (280 km enkele rit :p) en Von Kernhem is even uit de fok blijkbaar?

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Hildegard...
heeft alleen geen plaatsen meer voor het zomernest... wel nog voor het najaarsnest. Het ligt er dus aan wat je wilt (en wie de reu gaat worden).

Charlotte...
Misschien heeft zij nog iets gepland volgend jaar? Hun wonen tegenwoordig ook in België.

Ik begrijp dat je op zoek bent naar langstok wel??

honden page profiel NikolasNikolas

Hej, charlotte en ik hebben al een paar pb's gestuurd voor de planning deze zomer en ze zou me op de hoogte houden voor wat de planning is.

Met Hildegard heb ik inderdaad een afspraak betreffende het nestje van Yanthe (najaar), ofwel is er tegen dan (februari) misschien iemand afgevallen voor het zomernestje, ofwel kan ik alsnog wat schuiven in mijn agenda mocht ik denken dat ze echt zonder meer de beste is :-)

De bedoeling is inderdaad een lagstockje in huis te nemen :-)

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Dan zou ik gewoon Charlotte en Hildegard bezoeken ;-) . Maar dat is natuurlijk persoonlijk he. Charlotte haar moeder ken ik persoonlijk en met Charlotte zelf heb ik ook regelmatig contact. Als Charlotte dus zegt dat Hildegard te vertrouwen is, dan vertrouw ik haar daarop ;-) .

De reu van het zomernestje van Hildegard is heel leuk. Die zit in wat dezelfde lijnen als onze Irza. Het najaarsnestje ligt ook in de lijnen van onze Irza haha. Het zomernestje is van de moederskant van onze Irza en het najaarsnestje van de vaderskant... wel grappig.

Bij Charlotte hebben ze alleen maar leuke hondjes, dus dat komt zoiezo goed haha.

Gaan jullie voor een reu of teef?

honden page profiel NikolasNikolas

Goh, de voorkeur ligt na hier te polsen bij een teefje, maar het zou geen probleem zijn mocht het een reu zijn.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Ik zal inderdaad ook naar een fokker gaan die ook echt wat met hun honden doen. Want een witje is een echte werker, en als ze iets te doen hebben zijn ze daarin ook gelukkiger.

Wij hebben een witte herder reu, een schat van een vent, alleen een beetje een stress haantje, was hij al van pup af aan, dus zit er helaas echt in. Gelukkig weten wij als baas daar goed mee om te gaan. Dus ik zal heel erg je best doen om te kijken naar het karakter van de pup, twijfel je iets, dan niet de pup nemen! Dus die wissel neus is niet van belang als het karakter maar goed is, daar moet jij en de hond het mee doen.

Groetjes Bianka

marlies (Gast)

Hallo Nikolas,
begrijp ik dat je vriendin nu 2 Jack Russels heeft, of heeft ze die ooit gehad??

honden page profiel NikolasNikolas

Die heeft ze inderdaad gehad in de jaren dat ze thuis woonde (niet zo erg lang geleden maar toch al een paar jaar). Ze waren in se van haar vader maar ze hielp uiteraard mee met de opvoeding en verzorging etc.

honden page profiel Olijfje Olijfje

Hoi Nikolas!

Kan je anders even je email-adres geven?

Vriendelijke groetjes, ;-)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

witte duivels domein ! die zou ik zeker contacteren.

Ze heeft nu een nestje, maar plant ook eentje in 2011 (periode weet ik echter niet). Met gewone info zal ze je zeker ook helpen.
Is ook van belgië

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker

honden foto van Marieke

Wij hebben Andor of the Dancing White Dream, een heerlijke Zwitserse Witte herder met een super karakter. Geweldige fokkers (Of the Dancing White dream) met heel veel hart voor hun honden, alle vijf de dames leven in huis en zijn superhonden!!

honden page profiel LadyLady

Wij hebben Donia van Home of the White Wolves. Mooie honden en er word goed voor ze gezorgd. Maar ze krijgen in de lente pas weer pups
Hebben jullie al een keuze kunnen maken?

honden page profiel NikolasNikolas

Olivia, je hebt een berichtje terug ;-)

Ik heb of the dancing white dream en Home of the White Wolves bekeken en beiden zien er zeker in orde uit, maar opnieuw speelt de afstand hier wat parten. Vermits ik rond Leuven (BE) woon zou de trip al héél wat tijd in beslag nemen en dat maakt het allemaal een beetje moeilijk natuurlijk.

Witte duivels domein kan ik wel eens bellen om wat info in te winnen ;-)

Momenteel heb ik deze zondag een afspraak bij of Luna Legacy en in februari ook nog eentje bij Hildegard. Daarnaast zou charlotte me iets laten weten wanneer er concrete plannen bij haar opkomen voor de zomer, dus ook daar wordt het nog even kijken. Afgezien van de keuze van deze 3 fokkers tasten we wel nog wat in het donker (bij wie, wanneer is het netsje er, etc etc). Nog wat bijlezen ondertussen dan maar :-D

honden page profiel NikolasNikolas

Ondertussen reeds bij 2 fokkers langsgeweest, vooral charlotte en haar moeder waren we erg van onder de indruk :-)

honden page profiel thijs en gerriethijs en gerrie

honden foto van thijs en gerrie

daar komt Thijs ook vandaan Nikolas
ik kan je charlotte en haar moeder dan ook va harte aanbevelen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Witte herder - Fokker? - Rue of teefje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Sorry!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^