Hoe reageren de mensen als je een tweede hond bijneemt ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

We hebben eigenlijk al 35 jaar 2 of 3 honden , maar dat waren meestal teckels.
Toen we onze eerste witte herder kregen was het mijn hemel wat groot , kun je dat wel? Daarna weer een witte herplaatser, zou je dat wel doen.
Toen kregen we Darcey en hij was en is eentje met een behoorlijk gebruiksaanwijzing. Zou hem toch maar wegdoen, is toch geen hond voor jou!

We hadden Tammy ook al en toen we Luka kregen al dat commentaar, sommige dingen wat er gezegd zijn is niet voor herhaling vatbaar. Daarna is Tammy gestorven en toen kreeg ik te horen nu pak je er toch zeker geen meer bij, heb toen gezegd dat weet ik niet. Maar we hebben dus nu weer een derde hond erbij en het commentaar is er dus ook weer.

Maar het zijn mijn honden, we nemen ze zelden alle 3 mee als we ergens heen gaan, alleen op vakantie dan gaan ze alle 3 mee.

En al dat commentaar dat boeit me echt niet meer

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe reageren de mensen als je een tweede hond bijneemt ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Mijn familie en vrienden weten inmiddels wel dat ieder nieuw dier in huis een wel overwogen beslissing is, waar toch niemand iets tegen in kan brengen.
(ik heb nu 2 honden, 2 katten, 1 parkiet en koikarpers in de tuin) Ze weten ook dat ik mijn dieren goed verzorg tot hun laatste dag, dus daar krijg ik alleen maar respect voor.

Wel is het zo dat als wij onze 2 beren mee uit wandelen nemen, we regelmatig commentaar krijgen. Dat zijn opmerkingen als: Jullie wonen zeker in een groot huis met erf, of Die hou je toch niet in huis? Nou, wij wonen gewoon in een rijtjes huis met een klein tuintje hoor!Laats zat ik op het terras en kwamen er mensen met 2 newfy's voorbij. Ik hoorde mensen naast mij zeggen: Je zult ze maar in huis hebben, waarop de ander reageerde: Nee joh, die houden ze niet in huis, die zitten de hele dag buiten.....

honden page profiel Floor BonsFloor Bons

honden foto van Floor Bons

Ach, sommige mensen hebben altijd wat.
Uit ervaring kan ik ook zeggen dat het niet alleen bij honden blijft het commentaar.
Ook toen wij een tweede kind kregen kwam er commentaar...
Ik had immers al een kindje EN een hond, en dan NOG een baby terwijl ik nog maar 21 was!
Mensen vergaten alleen dat al mijn omstandigheden verder super zijn en ik gewoon een stay-at-home-mommy ben en dus alle tijd van de wereld heb voor het gezin met een hond.
Maja, ik dwaal af... O-)

honden page profiel Misky, Chukkie, Edge en Khan Misky, Chukkie, Edge en Khan

honden foto van Misky, Chukkie, Edge en Khan

wij hebben 4 honden...Dus ook veel comentaar toen we 2mnd. geleden onze pup namen.

Maar wij moeten toch voor onze honden zorgen niet die andere mensen.Zij hebben toch ook die haren etc. niet in huis.Mij maakt het niet veel uit hoor dat ze rommel maken. Doe ik zelf ook. O-)

Als we op visite gaan nemen we ze ook meestal niet mee. Soms mag er 1 van de 4 mee. ieder x een andere.

en floor,ik was 19 toen ik mijn dochter kreeg en binnen 3 jaar had ik er 3 honden bij. Gezellig toch!!!

Dus iedereen moet doen wat ze willen zolang ze er goed voor zorgen.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Jullie zitten hier wel te fitten op de mensen die commentaar hebben, maar ik heb kennissen en die namen een tweede hond, en als ik zo door hun woonkamer keek had ik ook het idee van, wat moeten jullie met een tweede, er ligt al zoveel haar voor een hele roedel.

Daarbij als je alle topics sorteert op ts, snap ik best waarom sommige mensen vragen of negatief zijn over de tweede of derde hond, ik lees hier wel eens topics dat ik denk, OMG hoe krijg je dat voor elkaar?
En vrienden en kennissen kunnen dat ook denken, om maar een voorbeeld te geven, de hond wil niet zindelijk worden, de hond sloopt dingen in huis enz enz, baasje klaagd er af en toe over, of verteld iets wat de hond heeft gedaan, en dan nog een hond erbij, mensen krijgen dan wel een raar beeld.

honden page profiel Odin Odin

honden foto van Odin

@ fay... ja daar heb je wel gelijk in... daarin herken ik mezelf ook wel een beetje... soms loop ik ook wel eens te klagen.. denk dat iedereen dat wel eens doet... als je het ontzettend druk hebt en je moet de honden nog doen, dus racen van hot naar her... dus ja... daar heb je een punt! :-D ik ga vanaf nu dus niet meer klagen O-)

honden page profiel Misky, Chukkie, Edge en Khan Misky, Chukkie, Edge en Khan

honden foto van Misky, Chukkie, Edge en Khan

bij mij sloopt geen 1 hond iets hoor, en plassen niet binnen. alleen ligt er speelgoed.

verder stofzuig ik ieder dag 1 of 2 x.
Val ook niemand lastig met de zorg voor ze .Dus andere mensen hoeven zich toch niet met mij te bemoeien.

Ik zie ook wel dingen dat niet klopt bij anderen hoor maar daar bemoei ik me toch ook niet mee. Zolang ze maar goed voor de honden en kinderen zorgen

honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Ik kreeg ontzettend veel commentaar bij onze 2de hond. Ook omdat wij al 2 kindjes hadden..

Ooh je moet ze wel allemaal eten kunnen geven hoor( Heb geld zat) ooh en je moet veel lopen en je moet dit en je moet dat. En je had beter kunnen wachten tot je kinderen naar school zouden gaan. Maar als mijn kids naar school gaan, moet ik iedere ochtend haasten, dan 10 minuten naar school fietsen en weer terug en dat heel de dag door. Dan heb ik echt geen tijd voor een puppy.

Heel veel mensen trekken zich er niks van aan maar ik heb wel een paar traantjes gelaten. Vond het zo lullig.

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

veel leeftijdsgenoten/vrienden snappen niet wat ik met twee honden moet. En snappen ook niet dat mijn hondjes voor alles gaan, gelukkig woon ik nog thuis dus heb automatisch een goede oppas.Dus ik kan echt wel weg, maar wil niet altijd weg zijn. Heb zelf gekozen voor twee honden:-)

honden page profiel wybrichwybrich

honden foto van wybrich

nou voor iedereen die het nog niet heeft gehoord het lijkt me dus echt super om twee honden in huis te hebben. dus oh wat leuk dat jullie dat wel hebben

honden page profiel Lusan, Binky & Boas (i.m.Wessel)Lusan, Binky & Boas (i.m.Wessel)

honden foto van Lusan, Binky & Boas (i.m.Wessel)

Denk je echt dat dit vooroordelen zijn? Het zijn denk ik gewoon meningen, en waarschijnlijk doorslaggevende meningen waardoor mensen vaak ervor kiezen 1 hond te houden.
Het gaat erom dat de hondjes het goed hebben, lijkt mij. Ik zou me niet druk maken om 'wat anderen' vinden, het gaat erom dat jij en je honden gelukkig zijn!!
Als het toch goedgaat tussen beide honden en tussen jullie lijkt het geen probleem, toch?

Anoniem (Gast)

Hier kregen wij ook veel negatieve reacties toen we vertelden dat als we verhuisden wij een pup in huis namen. Maar ik kan dit wel begrijpen, omgeving van hem en mij hebben niet echt honden en geen oppas in de buurt. Je zit dus wel een beetje aan huis gekluisterd in het begin. Maar als jij dat er voor over hebt, moet je dat toch lekker zelf weten. Ik vind het vaak wel lief, ze bedoelen het goed, en willen je behoeden. Nu willen we volgend jaar de tweede hond, dus ben benieuwd wat voor reacties er dan komen ha ha :-D

honden page profiel Suzanne & Micky!!Suzanne & Micky!!

honden foto van Suzanne & Micky!!

Ik was anoniempje hierboven ha ha , was niet ingelogd

honden page profiel sannesanne

honden foto van sanne

hoi wou even zeggen dat 2 honden echt niet gek is wij hebben er 23 en het gaat heel goed licht er ook aan hoe je ermee omgaat en we krijgen best vaak te horen van wat 23 honden julie zijn gek maar sommige mensen hebben het drukker met 1 of 2 in plaats ons met 23

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Ja die opmerkingen hebben wij ook al over ons heen gekregen. maar wat bij mij nog het meest is blijven hangen is: Waar is die witte dan? O-) (dit verwijst naar onze Eros) En dat is nu al zeker 8 keer gevraagd, net of we hem hebben weg gedaan.

En ook dit: Is het het zelfde ras? (uuhh nee want een witte herder is wit, en Djuna is duidelijk met bruin haha). Ach ja (ter wel het bekende zijn he die weten dat Eros een witte herder is).

Ach ja mensen hebben altijd wel wat aan op te merken. als het goed gaat, en een rustige roedel is. Kan het best ook al heb je 6 of 10 honden, als het kan en je hebt de ruimte waarom niet.

Groetjes Bianka

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

Bij ons is het meer de omgeving, het zijn niet echt ''honden mensen''. Wij zijn de enigen in vriendenkring en familie die honden hebben en er gek op zijn. Ik kijk ook veel liever een filmpje thuis met de honden in de buurt dat ik uitga... ben de hele tijd bezorgt hoe het met ze gaat!
Vooral vriendinnen van 20 jaar snappen dan niet dat je liever thuis blijft met de hond dan uitgaan haha O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe reageren de mensen als je een tweede hond bijneemt ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: WINNERSHOW wie wil er mee :D ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^