Wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik wil mij graag even voorstellen als baasje van Tess, een zwarte labrador die 30 november 1 jaar wordt.

Wij zijn superblij met haar en alles gaat supergoed het enige 'probleem' dat wij soms hebben met Tess is dat zij sinds kort af en toe op de bank binnen poept (nu 2x in 3 maanden tijd).

Als wij thuis zijn ligt ze nooit op de bank altijd op haar eigen plekje of ergens anders in de kamer op de grond. We laten haar 4x per dag uit dus het kan ook niet zijn dat ze heel dringend haar behoefte moet doen en wat wij helemaal niet snappen is waarom ze dit op de bank doet?! Als het nou in de keuken op de mat lag (wij gaan altijd via de achterdeur richting de weilanden om met haar te wandelen) zou dat misschien nog iets meer 'logisch' zijn.

Als dit voorkomt is dit nadat wij weg zijn geweest en Tess alleen thuis is geweest. Tess loopt thuis gewoon los rond als wij weg zijn omdat dit al een hele tijd goed gaat (behalve nu dan met het poepen).

Wij weten niet goed wat we hiermee moeten doen en waarom dit gebeurd.
Punt is ook dat we haar niet ter plekke kunnen straffen omdat we er dan niet bij zijn. Iemand tips hiervoor?
Alvast bedankt,
Groetjes Esther

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Het meest eenvoudig is haar (weer) in de bench te doen als jullie weg zijn. Of in een ruimte waar zij geen kwaad kan doen. Je kunt ook iets op de bank leggen, maar dan heb je kans dat ze dit gedrag naar iets anders verplaatst.

Puzzle en Pim hebben ook een hele poos los kunnen lopen, echter zijn ze nu ook weer terug in de bench als we weg zijn: ze gingen samen kattekwaad uithalen (gordijnen hangen, papier versnipperen, etc). Nu konden we daar gefrustreerd van raken, maar we hebben gekozen voor de makkelijke weg: allebei in een eigen bench met een lekker gevulde kong.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: controle op hd verplicht?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^