zeggen julie fokkers ook wel eens nee je bent niet geschikt voor de pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Ik kan me voor stellen je wild alleen maar het beste voor de pup.
Maar gebeurt het ook weleens dat je nee zegt?
Bv als je iemand niet geschikt vind voor jou pup?
Om wat voor reden dan ook of gebeurt het ook weleens op het allerlaaste moment dat je nee zeg omdat je er helemaal geen goed gevoel over heb?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zeggen julie fokkers ook wel eens nee je bent niet geschikt voor de pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Wat is de aanleiding van je vraag?

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ja , toen wij onze Hollandse Herders gingen bekijken bij de fokker hadden we eerst een kennismakings gesprek , de fokker vertelde ons als ze mensen niet geschikt bevond dat ze dat ook vertelde en men kreeg dan ook geen pup . Wij kregen ons meiske wel , maar er waren ook drie anderen op bezoek geweest en die waren allemaal geweigerd . Verder kwam de fokker regelmatig op huisbezoek . En dit hebben wij gelukkig vaker meegemaakt dat er toch wel heel kritisch gekeken werd ;-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

de aanleiding van mijn vraag is een kennis van mij had een hondje op het oog die op de puppylijst gezet voor het eerst komende nestje.
hondjes waren geboren zij een paar weken later naar de fokker hondje uitgezocht op een geven ogenblik zij de fokker ik vindt u zeker niet gechikt voor onze pup.
Hij vond dat ze veel te veel werkte en was bang dat zij niet genoeg aandacht en tijd kon besteden aan de opvoeding van de hond.
zij werkt 28 uur per week.
Ze had dit besproken met de fokker en de fokker wist
dat zij zoveel werkte en ze had al op van geregeld maar steeds wisselende personen
daar is de fokker op afgeknapt
dus op het laaste moment het was een teckel

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

nog nooit meegemaakt

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie 3 doggies

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

Ik kan me voorstellen dat als er een betere kandidaat komt, de hond daar naar toe gaat. Ik zou dat ook doen denk ik als ik het gevoel had dat de pup bij een ander beter af zou zijn.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

als iemand echt niet geschikt is voor een pup, dan geef ik ze inderdaad niet mee. iemand die bijvoorbeeld 40 uur werkt, en tussen de middag 1 keer de hond uitlaat vind ik niet geschikt voor een pup. je kan best werken maar voor een puppy moet je dan wel echt opvang regelen.......

ook als iemand de aussie wil alleen omdat ze zo mooi zijn, dan geef ik ze ook niet mee. je moet wel uitgezocht hebben wat voor hond het is, en kritisch kijken of je ook alle energie erin wil en kan steken.

honden page profiel Elly Van HeeringenElly Van Heeringengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Elly Van Heeringen

Ja hoor wij hebben wel mensen geweigerd om op onze wachtlijst te zetten.
Tijdens de kennismaking kwam er veel naar voren, waar wij niet achter staan.
Dus we hebben ze uitgelegd hoe wij er over denken en dat ze bij ons geen pup krijgen.

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie 3 doggies

honden foto van Juut & Brownie

Ja ho es even. Maar deze fokker wist het van te voren al dat ze die aantal uren werkt. Ik denk dat hij mss wel van iemand meer geld heeft kunnen vangen. Ze stond notabene al op de wachtlijst en heeft al die tijd er op gewacht en dan pas als ze de pup komt bekijken zeggen dat ze niet geschikt is? Omdat ze wisselende opvang heeft? Hij moet blij zijn dat ze dat uberhaupt heeft geregeld! En afwisseling van persoon kan ook juist wel goed zijn voor een hond zn socialisatie. Ik weet het niet hoor...

Bij ons was het in ieder geval zo dat ook al was het een oepsnestje, de fokkers ook mensen hebben afgewezen. We zijn eerst bij hun wezen kijken, de kids een vriendin en ik. En ze vond mij en de kids zeer geschikt. Ik vroeg toen ook of ze mensen hadden afgewezen. Nu was ik de eerste die reageerde op de advertentie en had Brownie al gereserveerd. Maar er was wel al iemand wezen kijken die zij zeker niet geschikt vonden voor een pup en hebben die persoon inderdaad afgewezen. Reden weet ik niet meer, maar ik vond het wel prettig dat te horen dat ze toch wel een beetje opletten daarmee. Verder hebben ze Brownie naar mij toe gebracht. Moesten ze weel stuk voor rijden, maar ze wilde zien waar hij terecht kwam. En ook dat vond ik erg lief, leuk en prettig.

Anoniem (Gast)

Wij hebben toen onze hond een nest kreeg ook twee geïnteresseerden afgewezen. Kon me absoluut niet vinden in de manier waarop zij dachten met een hond om te gaan. We waren er helemaal van overtuigd dat we de perfecte baasjes voor onze pups gevonden hadden, totdat we een tijd geleden bericht kregen van één van de pupkopers dat ze van de hond af wilden. We hebben hem min of meer verwaarloosd en angstig terug gekregen.
We hebben altijd gedacht dat dit hondje op een fijne plaats terecht was gekomen. We kregen regelmatig positieve telefoontjes en mails van hen. Maar schijn bedriegd....als we hadden geweten wat we nu van deze mensen weten, dan was er NOOIT een hondje van ons naar deze mensen gegaan.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4 3 doggies

honden foto van Bende van 4

Vind het alleen maar goed dat fokkers erg kritisch zijn
met het selecteren van nieuwe baasjes

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij moesten ook bij de fokster komen om kennis te maken.En ook werden er dingen aan ons gevraagd.Ik vind dat heel goed.Maar we hebben nog niet mee gemaakt dat we geweigerd werden.

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

In de selectie voor het nest van Mack x Shani heb ik 2 mensen afgewezen. In mijn ogen waren het geen BC mensen, ik had er geen goed gevoel bij dat ze echt wisten wat een BC inhield, dus ik heb het niet gedaan.

honden page profiel Aafke Aafke 3 doggies

honden foto van Aafke

Vrienden van ons fokken. Zij hebben ook mensen afgewezen omdat: de (dus uiteindelijk niet nieuwe eigenaren) de pups niet op schoot wilden en ze ze 20 centimeter boven de werpkist lieten vallen...

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

Toen we sky op gingen halen, vertelde de fokker ook, dat er ook nog kijkers geweest waren voor sky zn zusje maar dat die geen pup kregen bij hun, ze vonden ze niet geschikt, dus het gebeurd wel!

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Ik heb, jaren geleden, één nestje van negen pups gehad.
Daarbij heb ik ook een wat ouder stel geweigerd een pup te verkopen én heb ik naderhand 'n pup teruggenomen... twéé dagen voor Kerst!

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

Ja regelmatig zeg ik nee.
Bij Lynndee dr nest heb ik 6x afgezegd.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik ben een erg kritische fokker en screen bij voorbaat al erg streng. Ik heb dus een vragenlijst met vragen en op basis van de uitkomsten daarvan en het contact wat we verder daarna hebben nodig ik uiteindelijk mensen uit voor een kennismaking. De kennismakingen zijn tot nu toe wel altijd goed verlopen dus die mensen hebben tot nu toe ook altijd wel een pupje uiteindelijk mee naar huis gekregen. Maar ik heb natuurlijk over de mail of telefoon ook wel eens mensen afgewezen.

Voor mij is het werk erg belangrijk, ik wil niet dat de pup te lang alleen zit dus dat is voor mij het belangrijkste pup. Dat is dus ook hetgeen waarop de meeste mensen bij mij afvallen. Het is niet zo dat ik mensen afwijs die werken maar het is wel zo dat ik altijd de mensen uitnodig die de meeste tijd of beste oplossing qua oppas hebben voor de pup.
Verder vind ik het belangrijk dat de persoon er echt voor wilt gaan en met liefde nu al over z'n toekomstige pupje praat. Ze moeten mij te zien overtuigen dat zij die kleine een goed huis kunnen bieden dus het gevoel moet gewoon goed zitten.

honden page profiel hilde-dirkhilde-dirk 3 doggies

honden foto van hilde-dirk

wij hebben hier onlangs bij ons laatste nestje iemand een pup geweigerd.

honden page profiel mamaloes darius dilaylah en de pups! mamaloes darius dilaylah en de pups! 3 doggies

honden foto van mamaloes darius dilaylah en de pups!

ja zeker gebeurd dat! wij hebben 2 mensen afgezegd 1 omdat we die helemaal niet vetrouwde steeds andere verhalen enzo (hier van hp trouwens)
en een andere mand die alleen maar een hond voor de stoer wou ja daar zijn ze niet voor!!!!!

we hebben engelse stafford en zijn super lief en niet voor de stoer!

we hebben ook met allemensen een gesprek gehad hoe en wat en veder alleen ma leuke goeie mensen :-D

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Misschien is het niet zozeer de 28 uur, maar dat er verschillende personen voor opvang zijn geregeld. Je kent de situatie niet, maar wij hebben ook wel eens puppykopers afgewezen.
Ik zou dus vragen waarom de fokker geen pup meer plaatst.

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna 3 doggies

honden foto van Antoinet & Luna

Is het dan niet zo dat als mensen 'n keer geweigerd worden zij de volgende keren net het verhaal vertellen wat fokkers willen horen. Waar of niet waar? Dat is toch voor een fokker nooit te controleren?

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Ik vind dat ook een rare manier van doen, zeker omdat het van te voren bekend was. Het kan natuurlijk wel dat de fokker in de tussentijd een nare ervaring heeft gehad waardoor zijn houding veranderd is.

@ Antoinet. Ik denk dat in veel gevallen meerdere oppassen een voordeel is.

Ik werk zo'n 20 á 30 uur in de week. Meestal past mijn vader op maar soms ook mijn moeder (gescheiden). Daarnaast heb ik een betaald adresje. Ik vind dat je meerdere oplossing moet vinden voor ingeval van nood.

Stel mijn vader moet geopereerd worden en een tijd moet revalideren...

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik heb wel mensen geweigert idd, ik hadeerst kennis gemaakt en helaas met een echtpaar klikte het echt niet en ook mama hond hield erg afstand dus ik heb vriendelijk bedankt voor de interesse maar dat het niet goed voelde.
Dat moet kunnen lijkt me

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ja, dat gebeurt hier ook wel. Meestal weiger ik gelijk hoor. Vaak help ik ze wel door naar een andere fokker, doe ik nog wel mijn best voor ze, maar dan klikt het gewoon niet, of ik heb er gewoon een naar gevoel over.

Ik vind wel dat als je eerst akkoord gaat met bijvoorbeeld de werktijden, je daar later niet meer op terug kan komen.
Ik kan me wel voorstellen dat er gevallen zijn waarvan je eerst zegt ja en dan later toch nee. Als je bijvoorbeeld wel weet dat de mensen kinderen hebben, maar als je ze ontmoet blijkt één van de kinderen aboluut niet met honden overweg te kunnen en zie je al dat dat fout gaat. Dan zou ik zelfs een week van te voren nog afzeggen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ja hoor.
Ik wil op voorhand ook altijd dat de mensen bij ons langs komen, voordat we pups in huis hebben. Dan wil ik alleen nog mensen die ik wel geschikt vond over de vloer hebben.

Maar de mensen die ik afwijs krijgen dat ook van ons te horen (dat we ze niet geschikt vonden).
En er worden natuurlijk ook altijd mensen afgewezen omdat ze meer op de lijst hebt dan pups.

Dan kijken wij wel naar wie het meeste tijd heeft om een pup op te voeden en wie grotendeels de hele dag thuis is. En hoe de pups zijn (karakter) en hoe hun thuis situatie is.

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

vind het alleen maar goed dat een fokker heel erg kritisch is!

de fokker van onze mandy is dat in elk geval wel daar krijg je echt niet zomaar een pup mee

honden page profiel caitlincaitlin 3 doggies

honden foto van caitlin

hoi,
vind het goed dat de fokkers kritisch zijn.
heb bij het laatste nestje ook een pup mee gegeven.
de man was in de wao.
maar achteraf blijkt het een strever te zijn en dat de hond 24 uur moet luisteren.
mag nog niet meer naar mij komen voor een knuffel.
echt spijt als alle haren op mijn kop.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@Marlies, snap jou opmerking niet helemaal.
Je hebt een reu bij een fokker van BC's

En jij hebt bij je laatste nestjes een pup mee gegeven aan een verkeerde persoon???
Een reu kan geen nestjes baren, alleen verwekken.

Beetje vreemd.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik vind het ook goed dat fokkers kritisch zijn.

Het zijn immers hun pups, je bent er geschikt voor of je bent het niet :-)

Ik zou mijn pups ook niet aan de eerste beste meegeven. Eerst maar eens even een vragenlijstje invullen O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zeggen julie fokkers ook wel eens nee je bent niet geschikt voor de pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Is Kira echt zoveel te dik????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^