zeggen julie fokkers ook wel eens nee je bent niet geschikt voor de pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marianne Marianne goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marianne

Ik heb regelmatig mensen geweigerd en doe dat zelfs ook op het laatste moment als opeens zou blijken dat me iets niet zint. Ik ben zeer kritisch, werk ook met een vragenlijst en laat de mensen eerst meerdere keren komen om kennis te maken en te zien hoe ze met honden omgaan.Ook staat in ons koopcontract dat als mensen niet meer voor de hond kunnen zorgen, om wat voor reden dan ook, de hond terug moet naar ons, dus geen gesol met het diertje. Ik heb één keer meegemaakt, bij ons eerste nestje, dat mensen een pup kochten en die na 8 maanden opeens niet meer wilden.Ze hadden hem ook al gecastreerd zelfs. Ik stelde voor hem terug te brengen zodat ik hem kon herplaatsen maar dat wilden ze niet, ze deden dat zelf. Nu weet ik dat hij ergens in Belgie zit, in de buurt van Antwerpen maar ik heb hem nooit meer gezien of wat van gehoord en dat vind ik zo verschrikkelijk, vandaar deze regel in het koopcontract en ben ik zeer oplettend geworden misschien zelfs wel op het zure af.
De puppen zijn van mij en dus ook mijn verantwoordelijkheid. Ik wil dat ze op de beste plek komen die er is en tot die plek gevonden is blijven ze gewoon hier.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zeggen julie fokkers ook wel eens nee je bent niet geschikt voor de pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

onze meid is nog maar 5 en half week drachtig en heb op haar 5 weken al pupymensen ontvangen .we hebben anderhalf uur uitgebreid gebabeld.

het klikte tussen onze honden en hun.
ik zie direkt hoe ze met onze honden omgaan :-)

voor ze kwamen waren er al kontakten via mail.
ik denk dat die mensen denken amai die steld nogal vragen over ons hahaha

honden page profiel Mijn Working Border ColliesMijn Working Border Collies 3 doggies

honden foto van Mijn Working Border Collies

Kritisch zijn is zeker goed, en moet ook naar mijn idee.

Soms kun je doorslaan en zie je dingen er niet zijn, en er zijn ook momenten dat je je vreselijk kunt vergissen.

Gelukkig heb ik geen teven en hoef ik deze keuzes nog NIET te maken.. ;-)

honden page profiel ericaerica 3 doggies

honden foto van erica

toen ik een nestje ging bekijken van een amerikaanse stafford waar kaylee uit kwam was ik daar ruim 2 uur. op een gegeven moment zei haar fokker: ja je mag een pup uitkiezen. ik verbaasd en toen zei hij:als mensen me niet aanstaan of waarvan ik denk dat ze niet geschikt zijn krijgen geen pup mee.op dat moment ben je perplex maar achteraf gezien vond ik dat toch wel een hele goede zaak. hij wou zijn pups niet meegeven aan machofiguren waarvan hij het idee had dat ze verkeerde bedoelingen hadden met dit soort honden.

honden page profiel hilde-dirkhilde-dirk 3 doggies

honden foto van hilde-dirk

bij ons zit er hopelijk een nestje aan te komen en wij zijn nu al aan het selecteren wie we gaan verwittigen dat er pups zijn en wie niet

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

We weten niet of de fokker dit uit bezorgdheid deed of omdat hij de pup aan een ander wilde verkopen (vriend... voor meer geld...)

Het zou alleen maar toe te juichen zijn als fokkers goed nagaan aan wie ze een pup meegeven en de pup inhouden bij twijfel.

Of je vriendin in verband met de opvang een ideaal baasje voor dit hondje was weet ik natuurlijk niet. Dus als de fokker gewoon te kwader trouw was dan is dat echt een heel lelijk gedrag van hem.

Je vriendin kan best zelf eens nadenken of het wel een goed idee was. Opvang regelen met verschillende personen is niet niks. In het begin is iedereen gek op zo'n lief jong ding... Maar opvang is niet vandaag wel en mogen niet. Het moet elke dag, week in, week uit...

Groetjes

honden page profiel AngelaAngela 3 doggies

honden foto van Angela

Ik zelf vind dat de fokker je rustig mag weigeren als ze er geen goed gevoel bij hebben.Wij zelf gaan in Januari kennismaken met een Sarplaniac fokker in Belgie, ook om dat hij eerst met ons kennis wou maken en ik vind het super. Veel mensen willen een hond die niet eens bij hun of het gezin past.Ik zelf vind zoveel honden mooi maar ze passen gewoon niet bij mij dus dat ras wordt het dan ook niet.
Het is toch de bedoeling dat een hond zijn hele leven bij 1 baas blijft ( uitzonderingen daar gelaten)

honden page profiel Tanja & BintiTanja & Binti 3 doggies

honden foto van Tanja & Binti

Het is als fokker dus zowiezo moeilijk om echt goed te kunnen selecteren.
Je kunt nooit zeker weten uit voorhand of iemand wel/niet geschikt is aan de hand van een aantal vragen of die paar keer dat je met iemand hebt gesproken!!
Komt vaak genoeg tegen dat iemand je een spiegel voorhoudt. Schijn bedriegt, zeker als iemand echt wat wil.
Tussen al die mensen heeft een afwijzer gezeten die je liever voor je hond had gehad als degene waar je acheraf van hoort die je hond niet goed behandeld. En als je een hondje terug moet nemen.... Waar ben je dan met je "goede" beoordelingsvermogen???

Lush (Gast)

Is werken nu echt een van de factoren om iemand af te wijzen? Wij werken en hebben een hond. We plannen het altijd zo dat hij zo kort mogelijk alleen is, maar er zijn echt wel dagen dat hij de hele dag alleen is. De tijd die we dan 's avonds thuis zijn besteden we dan wel ook alleen aan hem, en dan gaan we wandelen en doen we spelletjes. Als ik onverwacht eerder thuis ben van werken kijkt hij nog niet eens naar me om, en wordt pas rond zijn normale tijd actief.
Ik weet zeker, dat onze hond een geweldig leven heeft, jammer dan dat wij bij sommige fokkers geen pup zouden krijgen.
Terwijl ik me af vraag hoeveel quality time een hond krijgt in een gezin met kinderen.

honden page profiel BrendaBrenda 3 doggies

honden foto van Brenda

Hay,
Ik ben geen fokker, maar verwacht wel een nestje van mijn chihuahua, maar ik zeg heel eerlijk als ik geen goed gevoel heb bij iemand, of de persoon werkt te veel, dat ik mijn pupje ook niet aan die mensen verkoop, ik vind dat je goed na moet denken, eer je ergens aan begint, en helemaal met een pup, die heeft heel veel tijd en aandacht nodig, en is het niet de bedoeling dat het pupje uren achtereen alleen thuis zit, of dat het straks om aandacht moet gaan schreeuwen, of juist spullen moet gaan slopen om maar een beetje aandacht te krijgen, als is deze dan negatief. Dus ik zou zoiets ook afslaan, en vind dat niet vreemd dat een fokker dat ook doet, misschien heeft hij toch de situatie nog eens bekeken, en vind de fokker het geen prettig idee dat de pup steeds in andere handen is, denk dat het juist in het begin alleen de handen van zijn of haar nieuwe baasje nodig heeft. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zeggen julie fokkers ook wel eens nee je bent niet geschikt voor de pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Is Kira echt zoveel te dik????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^