Een nestje...veel rompslomp???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Wij willen ooit in de toekomst, nu nog niet hoor, een keer graag een gelgenheidsnestje bij Fleur.
Mijn schoonvader raadt het ons af omdat het zoveel rompslomp met zich meebrengt en ontzettend veel kost, is dit zo?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een nestje...veel rompslomp???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Haha, dat ik dit nu tegen moet komen ;-) . Ik zal je proberen zo goed mogelijk te informeren.

Ondanks dat het een gelegenheidsnestje is, zal je wel de gezondheidspapieren moeten gaan verkrijgen. Bij de FC zijn dat... HD uitslag, PL uitslag (niet ouder dan een jaar) en eigenlijk zou je ook een werkuitslag en 2 keer een minimale ZG op show. Maar goed, ik kan me voorstellen dat je bij gelegenheid alleen voor de gezondheid gaat ;-) . Voor de reu gelden deze uitslagen dus ook. En ik weet niet hoe het bij de FC is, maar dekreuen van de vereniging mogen geen teven dekken die niet zijn goedgekeurd door de vereniging. Dus het word wel zoeken waarschijnlijk.

Dan moet je de stambomen gaan uitpluizen (op ziektes ed) van beide honden. En ik kan je vertellen dat dat heel veel werk is.

Dan moet je het geluk hebben dat je hond ineens drachtig is. En dan... alles KAN natuurlijk allemaal goed gaan. Maar in principe moet je er vanuit gaan dat ook alles mis kan gaan. Ons heeft het bijvoorbeeld heeeeel veeeel geld gekost!!! Je moet echt tijd hebben voor een nestje. Denk niet dat je met 2/3 weken vrij van werk het wel hebt gehad ;-) . In ons geval moesten wij de eerste week elke keer het pupje aanleggen en schoonmaken, want onze Irza deed dat niet. Als je bijvoorbeeld heel veel pupjes hebt, dan kan het zijn dat je om de twee uur bij moet voeden. En ja, eerlijk is eerlijk. Het is natuurlijk wel genieten die pupjes. Maar aan de andere kant is het ook echt heeeeeel veeeeeeel werk! Over het algemeen kost het meer geld, dan het opbrengt ;-) .

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Het baasje van Mexx heeft een goede site gemaakt. Daar kun je veel vanaf halen al.

http://www.mexxum.nl/nestjepups.html

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik sluit me helemaal aan bij het verhaal van Angela...
Wat betreft de kosten. Mij is verteld dat bij ons ras (de sheltie) je bij een eerste nest moet uitgaan van toch wel zeker 2 pups aan kosten, en dat is dan als het allemaal volgens het boekje gaat dus helemaal perfect en dit is exclusief de kosten voor de shows die je moet lopen e.d. (zijn echt alleen de kosten voor een nest dus de benodigdheden voor de pups, hun onderzoeken, echo, dekgeld, stambomen, enz). Nou en dan heeft een sheltie gemiddeld 3 á 4 pups, je moet shows lopen en nog bepaalde onderzoeken doen van tevoren en je hebt misschien ook nog reiskosten afhankelijk van waar de reu woont... Dus dan red je het net als alles perfect gaat. Maar als het dan een KS wordt of er problemen zijn tijdens de dracht nou dan heb je dus echt wel verlies hoor (en de kans dat dit gebeurt tja die zit er best in want je weet maar nooit)!

Ik ben ook ongeveer een jaar bezig geweest met dingen uitzoeken voor ons 1e nest en met het zoeken van een reu e.d. voor ons 2e nest ben ik ook al in februari van dit jaar begonnen (terwijl onze dame pas in de zomer is gedekt). Rompslomp en kosten brengt het dus zeker met zich mee, ik heb hier 2 mappen liggen van ik weet niet hoeveel kilo met alle verzamelde informatie en dan staat er ook nog een deel op mijn pc ;-)!

honden foto van mamaloes darius dilaylah en de pups!

voor het geld hoef je het niet te doen. wij hebben een nest van 6 pups en aan kosten zijn we kwijt van 4 pups we hadden ook een keizersnee en zoals de werpkist hebben we laten maken scheeld geld en de dekreu is van ons zelf anders was je zeker voor 5 pups kwijt geweest en dan hebben we nog wel wat en onze hondjes zijn niet goedkoop ;-) ......

dus voor het geld nee zou ik het niet doen want je hebt meer kans op verlies dan op winst en het moet ook niet om het geld gaan.

en kwa tijd ben je heel veel kwijt zowiezo die 8/9/10 weken thuis zijn dag en nacht klaar staan (als het nodig is) je weet niet hoe de moeder het gaat doen misschien is ze een hele goeie moeder dan heb je er minder mee te doen maar sommige honden zijn helaas minder en ja dan moet je veel overnemen.

dus denk er heeeel goed over na! succes ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het is zeker een heleboel rompslomp en kost ook veel geld. Als je hond geen stamboom heeft en geen aanwinst voor het ras is, zou ik het sowieso niet doen. De hond moet sowieso getest worden op erfelijke aandoeningen en geshowt worden zodat je goed weet wat de sterke en zwakke punten zijn van je hond, maar daarnaast moet je je ook verdiepen in het fokken en in genetica door KK1- en KK2-cursus te volgen. En denk ook eens aan het zoeken naar pupkopers; adverteren, een website maken, pupkopers op bezoek.

Voor zomaar een gelegenheidsnestje is het echt teveel werk. Ja, natuurlijk heb je mensen die zomaar 2 honden op elkaar gooien omdat ze een nestje 'zo leuk' vinden, maar dat is niet echt verantwoord fokken. Veel pups belanden ook in het asiel omdat er geen baasjes voor te vinden zijn.

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Als ik dit allemaal zo lees, ga ik er nog even heel hard over nadenken!!!
We doen het zeker niet voor het geld, maar gewoon omdat het ons zo leuk lijkt.
Maar voorlopig komen hier nog geen pups!

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Fleur is een Boomer, een kruising dus. Veel mensen zijn er op tegen om met een kruising te fokken. Ik vind het alleen verantwoord als je met de hond alle benodigde testen laat doen. Als alle testen goed zijn, dus officiële testen die niet door een standaard dierenarts gedaan kunnen worden dan pas vind ik dat je pas aan fokken mag denken. En ja, een nest kost veel tijd en soms ook veel geld.....

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker

honden foto van  Yara

Een nestje, je moet er veel tijd voor hebben.
En dan de nachten, voor/na de bevalling.
Nee, veel slaap krijg je dan niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een nestje...veel rompslomp???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: persen met poepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^