Te veel lopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

Hallo,

Toen ik Luna vandaag uitliet kwam ik een meneer tegen met een friese stabij van 2 jaar. Luna en zij gingen lekker spelen en ik stond even met die meneer te praten maar toen vroeg hij of ik haar niet terug zou roepen want ze waren nu al een tijdje aan het rennen en dat was toch wel erg slecht voor haar gewrichten..Ik heb hier nooit bij nagedacht eigenlijk. Tuurlijk wel toen ze nog heel klein was met het uitlaten maar niet nu met spelen. Dus ik vraag me af; Is het slecht voor een Border terrier (klein ras, we hebben het idee dat ze is uitgegroeid) om met 8 maanden te spelen. Of voor een bepaalde duur? We spelen heel erg veel met haar, denk aan balletje gooien, zoekspelletjes, tikkertje etc. maar ze lijkt soms wel onvermoeibaar. Daarom heb ik ook het idee dat als ze niet kan spelen en rennen met andere honden haar energie op een andere manier kwijt zal moeten.
En ik ben er vandaag ook achter gekomen dat ze een bultje heeft onder haar huid. Ik studeer zelf geneeskunde en dacht aan een cyste maar ik heb geen idee of dit ook bij honden voor kan komen. Het is een knikkervormig bolletje, ongeveer ook met die grootte en ik voel het tussen haar ribben. Ze heeft er overduidelijk geen pijn aan maar wil er toch even naar laten kijken. Onze dierenarts is er alleen maandag weer dus moet nog even geduld hebben. Maar ben benieuwd naar mensen die hier wat meer vanaf weten.
Bedankt!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te veel lopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Hoi Linda.

ikzelf reken altijd uit tot een jaar hoelang ze mogen lopen en spelen.
jou hondje is nu 8 maanden dan zou ik maximaal dat is 32 weken dus 32 minuten oftewel een half uurtje per keer wandelen en/of spelen.
Dan neem je geen risico.

gr Liesbeth,turbo en luna

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Linda,

Je hond moet wel heerlijk kunnen spelen natuurlijk met een andere hond..

Een halfuurtje met een andere hond spelen is beter dan met een balletje gooien...

Als je veel met een balletje gooit kan de gewrichten overgelasten doordat ze misschien - in het vuur van het spel - rare onverwachtte bewegingen maakt...
Ik denk aan springen of plots remmen/stilstaan...

Wil je je hondje op een andere manier de energie laten besteden - iets waar ze ook er moe wordt - dan kan je beter hersengymnastiek / spelletjes doen...

Lieve groet, Ilja

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Volgens mij mag het geen probleem zijn hoor. Ik heb zelf meerdere honden en laat ik ze buiten niet spelen, dan doen ze het binnen wel, ook, of eigenlijk vooral, op die jonge leeftijd. Zolang het geen ras of hondje is met hoge kans op gewrichtsproblemen zou ik er geen probleem van maken.
Honden kunnen heel goed cystes hebben. Vaak zijn het gewoon een soort vetbultjes, een soort puistjes. Zeker op die jonge leeftijd.

Groetjes,
Nienke

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

Syco speelt ook heeeeeel vaak met honden hoor!
die is nu 9 maanden
maar ja mensen zeggen dat nooit tegen ons ze denken dat hij al ouder is haha

maar gewoon lekker laten doen hoor!
spelen is ook weer goed voor de socialisatie ;-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

lola is van de week ook naar de da geweest had ook een bultje bleek een abses te zijn dokter heeft antibiotica gegeven ;-)

honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Hallo,

Hier een kleine anotomie les,waarom je met jonge honden voorzichtig moet zijn :-)

De invloed van beweging van de jonge hond op het ontstaan van gewrichtsproblemen is bij met name de grote hondenrassen van belang.Deze honden groeien namelijk meer en sneller dan de kleine rassen.Hierdoor kunnen makkelijk groeistoornissen in het beendergestel ontstaan.

Behalve beweging zijn ook erfelijke aanleg en voeding van invloed op het optredenvangroeistoornis

Waarom heeft beweging invloed op het ontstaan van gewrichtsproblemen?
Bij de geboorte zijn de beenderen van een pup nog maar gedeeltelijk verkalkt en de spieren nog niet getraind.

Bij de grote hondenrassen is het verkalkingsproces van het skelet pas op 2 jarige leeftijd voltooid.

De spieren zorgen ervoor dat het lichaam kan staan en bewegen.Ongetrainde spieren zijn minder sterk en raken sneller vermoeid,waardoor gewrichten verkeerd belast worden.

De gewrichten zorgen dat de botdelen ten opzichte van elkaar kunnen bewegen.De uiteindelijke vorm van de gewrichten ontstaat onder invloed van de krachten die tijdens de groei hier op inwerken.Als gewrichten verkeerd of teveel belast worden,kunnen ze een afwijkend vorm krijgen en/of treedt in de gewrichten vroegtijdige slijtage op.Zoals arthrose en spondylose.

Hoe kun je gewrichtproblemen proberen te voorkomen?

De spieren van de ledematen trainen door in een rechte lijn stevig door te lopen.Maak een paar keer per dag een kleine wandeling,b.v.4 a 6 maal daags 10 a 15 minuten lang.


Afgeraden worden:
1.Extreme draaibewegingen (die gewrichten bij het lopen op zacht zand of bij het spelen op een gladde vloer kunnen maken).
2.Van of over grote hoogten springen.
3.Lange wandelingen (ie tot vermoeide spieren leiden).

De gewrichtkapsels en -banden,de peesscheden,de slijmbeurzen,de menisci en het kraakbeen (=de bekleding) van de gewrichtvlakken kunnen dan makkelijk overbelast worden.Hierdoor zullen de gewrichtkapsels en -banden,de slijmbeurzen en de peesscheden geirriteerd(=ontstoken)raken.En de menisci en het kraakbeen van de gewrichten beschadigd worden,waardoor gewrichtslijtage optreedt.

Bij een pup zijn ook de nekspieren niet stevig.
1.Als met een smalle slipketting een flinke ruk aan de nek wordt gegeven,kunnende onderste halswervels verplaatsen en zal pijn van uit de nek naar een voorpoot uitstralen.
2.Niet op een jonge leeftijd beginnen met maar van één kant naar de baas op laten kijken(zoals bij de obedience training).De aan één zijde overtrainde nekspieren kunnen de bovenste halswervels verplaatsen.Wissel het naar rechts,naar de baas omhoog kijken van de hond af met links.
3.Niet te vroeg met pakwerk beginnen.Bij deze hondensport hoordt de eerste halswervel zwaar belast.

De beide bekkenhelten zijn pas samengegroeid p 2 jarige leeftijd. Duw dus bij de zitoefening op de beide bekkenhelften tegelijk. Niet alleen op de linker- of rechterhelft,want dan kunnen de bekkenhelften ten opzichte van elkaar verschuiven.

Groetjes Johanne

honden page profiel Ramona & ElineRamona & Eline

honden foto van Ramona & Eline

hoi linda!

laat je even wete hoe het is afgelopen met het bultje..
heel raar want Eline heeft precies hetzelfde op dezelfde plek!
tussen haar ribben en k voelde het gister.. het schiet weg als je het wilt pakken en het is heel 'kneedbaar'.. niet hard dus! haha.. heb jij hetzelfde?? moet ik me zorge maken?

ik ga volgende week even langs bij de DA!

honden page profiel LindaLinda

Bedankt voor je duidelijk uitleg Johanne. Het is ook wel logisch dat té veel niet goed is voor een jonge hond maar met spelen met andere honden had ik er nooit over nagedacht.
En Ramona ik heb niet het idee dat het ernstig is want Luna voelt er niets van en ik had gebeld voor een afspraak te maken met de dierenarts maar wil graag mn eigen dierenarts dus ik vroeg of het nog even tot na het weekend kon wachten en toen vertelde ze dat dat geen probleem zou moeten zijn. Ik houd je in ieder geval op de hoogte want ik heb ook wel het idee dat ze het hetzelfde hebben. Ik ga maandag langs dus dan laat ik het even weten!

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te veel lopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^