wie heeft er stamboom en waarom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jeltjejeltje

honden foto van jeltje

hallo mensen even een nieuwe topic iedereen zit te zeuren over dat mijn binky niet mag dekken vanwege dat hij geen stamboom heeft. nu ben ik het met de meesten ook wel eens maar dit is om informatie in te winnen en niet om te beluiten het ook egt te doen maar ik wil gewoon meningen horen en geen gezeur!

wie heeft van jullie meer geen stamboom? en waarom juist wel of niet?

zouden jullie wel of niet met hem / haar willen fokken?

hoop op reacties O-)


{Gesloten}

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie heeft er stamboom en waarom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Casper heeft wel een stamboom.

Ik wilde weten hoe de bloedlijnen en erfelijkheden zaten bij de voorouders.

Ik denk dat fokken zonder deze gevens goed kan gaan maar ook helemaal fout kan gaan. HD, ED Patella zijn ziektes die je veel tegenkomt. Verantwoord fokken ( dus met stamboom, inzage in de voorouders en testen op dergelijke erfelijke ziektes ) kan dit soort nare ziektes voorkomen.

Dus ja ik ga voor fokken met stamboom! En nee zonder stamboom zou ik geen pup van nemen.....

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik denk eigenlijk dat alle reactie's wel in je vorige topic staan.
Teminste denk dat je hier niet veel animo gaat vinden om te gaan dekken met een mixje.

Ik heb een hond uit Spanje,geen stamboom,moest ook gesteriliseerd van de organisatie,gelukkig maar,want stel je voor dat iedereen met een hond uit Spanje dan ook nog doodleuk gaat dekken.

Al hoefde ik mijn hond niet te laten steriliseren dan zou ik het nog niet doen,omdat ik vind dat er al genoeg honden zijn om uit te kiezen,of niet.Het barst van de honden,asielen zitten vol,marktplaats staan bomvol.Honden uit het buitenland kan je ook genoeg adopteren.Stamboom honden zijn er ook voldoende.

Als je het mij vraagt is er ruim schoots keuze als je een hond zoekt.

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

was hetzelfde topic er vorige week ook al niet??maar dan van iemand anders?

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Indy heeft een heel mooi stamboom, ik wilde gewoon een rashond zonder erfelijkheden en zo heb ik zekerheid.
Verder weet ik zo zeker dat als mijn hond opgroeit het niet ineens een ander soort hondje word, wat je vaak bij kruisingen ziet die worden aangeboden als rashond zonder stamboom.

Verder wil ik in de toekomst fokster worden, dus kan ik met Indy eventueel een nestje fokken met stamboom.
Dat niet alleen hoor, ik volgde de desbetreffende fokster haar site al jaren, en toen de hond die waar ik een band mee had gekregen haar laatste nestje zou krijgen heb ik mijn kans gegrepen en een pupje van haar gekocht.

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy

honden foto van Sherilyn en Jazzy

Jazzy heeft zeker een stamboom, omdat HD en ED zo veel bij goldens voor komt, kun je beter goed geteste ouders hebben en meestal hebben die en stamboom.

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

wij hebben geen stamboom bij onze honden,dit omdat het beide herplatsers zijn die dringend een huisje nodig hadden.
van famke weten we alleen dat ze van een foute fokker afkomt,en gelukkig is ze gesterriliseert!famke is namelijk continu ziek,en dat is alles behalve leuk!
tessa komt uit hongarije en nee niet uit de achterbakoplichterij maar van mensen die wij persoonlijk in hongarije kennen.
zij is gelukkig wel gezond maar we kennen dan ook de ouders ed van tessa.

als ik weer een hond aan zou schaffen dan zeker met stamboom,want met al die kwalen van famke zie je heel snel van een hond zonder stamboom af!

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

fokken zonder stamboom vind op zich geen probleem mits je maar iets weet over de afkomst en je hond goed laat testen (heupen, ogen, andere rasspecifieke erfelijke aandoeningen, gedrag). zeker ook eerst echt lekker uit laten groeien en dan pas nadenken of dit wel of niet een goed plan is.

er zijn zoveel ongewenste honden dat ik het absoluut onverantwoord vind om zomaar te fokken

Ik heb zelf een boomloze hond waarvan ik de afkomst niet weet. Ik zou nooit fokken met haar. Ook al vind ik haar een geweldige hond en zou ik graag een nestje van haar willen zien hoor. Ze heeft geweldige kanten die je echt in een husky wil zien maar ik vind het onverantwoord.
Nu ik haar een tijd heb komen er bovendien wat dingen naar boven die erfelijk kunnen zijn (zinktekort) dus dat wil je niet doorgeven.

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

En ik wil je er even op wijzen dat niemand je verbied te fokken met jou hondje, het word alleen afgeraden.

Mvg.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Dit onderstaande stukje is gekopieerd van mijn site...

Maar het allerbelangrijkste van het fokken met stamboom is weten waar de hond vandaan komt. Er is immers maar zo veel te zien aan de buitenkant van een hond. Om goed te kunnen fokken met een hond is de informatie van de voorouders onmisbare informatie. Er zijn namelijk bepaalde genen die niet te zien zijn aan een hond, en ook niet via een simpel onderzoekje uit te vinden zijn. Deze genen zijn alleen achter te komen via de voorouders. Ik heb het dan over kleuren maar ook gezondheidsproblemen. Zo zal er in de stamboom van een hond misschien te zien zijn dat een van de voorouders een bepaalde erfelijke afwijking doorgeeft. Op zich niet iets heel ernstigs maar als goede fokker is het je taak om dit tegen te gaan. Wanneer wij dit weten van bepaalde voorouders, zullen wij hier rekening mee houden bij toekomstige combinaties. Dit om zoveel mogelijk erfelijke afwijkingen en problemen te voorkomen. Bij een hond zonder stamboom is dit niet uit te vinden. Met als gevolg dat de hond misschien wel goed uit de tests komt en er prima uitziet, maar totaal niet goed past bij de gekozen dekreu door bepaalde genen bij de voorouders.
Vandaar dat ik persoonlijk van mening ben dat een stamboom zeer belangrijk is.


Ik heb hiervoor 2 stamboomloze honden gehad dus weet ook dat hier hele sterke tussen zitten (qua gezondheid) met een geweldig karakter. Maar vanwege het bovenstaande verhaal heb ik nu dus ook 2 honden met stamboom en zou ik niet gaan fokken met een hond zonder vanwege al deze redenen... Overigens moet aan het bovenstaande stukje eigenlijk nog toegevoegd worden dat het karakter van de voorouders er ook zeer toe doet. Zeker in het geval van een kruising waarbij je dus ook niet weet welke rassen er allemaal in zitten is dit van belang want een vervelende karaktereigenschap kan toch weer terug komen in een bepaalde lijn en dat lijkt me niet de bedoeling.

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

Spike heeft geen stamboom en ik zou hem nooit een teefje laten dekken. Ik zou ook niet weten waarom... ook niet als hij wel een stamboom had. om dezelfde reden die Soraya en Bella geven: er is genoeg keuze uit allerlei leuke honden die een goed thuis verdienen!

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Sam heeft geen stamboom, zou ook niet weten waarom ik hem een teef zou moeten laten dekken. :'(

honden page profiel jeltjejeltje

honden foto van jeltje

bedankt voor de reacties O-) mijn honden hebben alle 3 dus geen stamboom sowieso zijn de vlinder en stabij een kruising althans sommige zeggen dat het geen vlinder is op mijn profielpagina en foto`s onder naam binky zeggen ze dat het geen vlinder is. toch een vriend uit de lijst heeft de zelfde soort en is een kruising vlinder en shihtzu dus hou ik het er bij dat het een kruising shih tzu is kun je ook zien als hij gaapt aan zijn tong :-D

stamboom zegt ons niet zo veel we hadden vroeger een duitse herder met een stamboom, helaas had hij toch allemaal gebreken en was er niets in de stamboom aan te merken, zou je zeggen dat een stamboom zo betrouwbaar is. je moet er dus wel opletten dat hij dan wel klopt ook vooral lees je veel advertenties over chihuahua`s en mensen die zijn bedrogen ook met stambomen etc, dus het zal bij meer rassen voorkomen.


toch maakt ons een stamboom niet uit als ze maar lief en gezond zijn, ook al zijn het lieve kruisingen!! O-)

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

sadira is geen stamboom en heb haar toen gekocht omdat ik jah een hond wou hebben dan ben ik met haar wedstrijden beginnen spelen maar ik speelde geen punten genoeg om over te kunnen gaan naar de volgend klas dus jah mijn volgend hondje is dus VERPLICHT stamboom te zijn anders mocht ik geen wedstrijden meer spelen.

dus toen kwam Ilisha en zij is met stamboom en ik speel met haar ook wedstrijden en ik ben ook van plan om met haar een nestje te dekken.

op mijn wedstrijdboekje van sadira staat duidelijk in dat ik met deze hond niet mag dekken.

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

bono is een kruising dus heeft geen stamboom

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

heb met en zonder. maar als ik zou weten dat een hond veelkans heeft op erfelijke gebreken. zou ik een hond kopen waarvan zeker de ouders getest zijn. met of zonder papieren myriam

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Wij hebben Charlie's stamboom niet, want hij komt uit het asiel. We hebben de rest van zijn papieren wel^^

Als ik zou gaan zoeken voor een pup, zou ik wel de stambomen van de ouders willen zien, samen met de uitslagen van eventuele testen. Ik wil zoveel mogelijk weten van de ouders en van de lijnen waar de pup uit komt alvorens ik over zou gaan tot aanschaf.

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Ik heb 1 hondje met stamboom en 1 zonder.

Ik zou met de stamboomloze niet fokken, maar die met stamboom ook niet. Waarom niet? ik heb er geen ervaring/verstand mee/van en er worden al zoveel honden aangeboden/gedumpt.

Beide zijn trouwens gecastreerd.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Ik heb ook 1 zonder stamboom. En ik raad je aan om geen topic over dekken te beginnen met een stamboomloze hond. Heb ik ook gedaan, en kreeg alle commentaar over me heen, terwijl ik ook alleen maar raad vroeg..

Om op je vraag te antwoorden; ja, ik zou een nestje van haar willen, Maar ik weet dat het hier niet gesteund zal worden, dus doe ik het niet ;-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Stamboom hond. We wilden een zwitserse witte herder en geen herder achtige die wit was. Door een stamboom hond te kiezen wisten we wat we in huis haalde, ook omdat we de voorouders konden natrekken. Daarnaast staan ook de HD uitslagen op de stamboom, dus in ons geval zegt de stamboom ook wat over gezondheid.

Mexx gaat dus wel dekken, maar hij is dan ook helemaal binnenstebuiten gekeerd qua testen.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

jeltje :

Ga je dit topic dadelijk ook "sluiten"? O-)

Groetjes Cia

honden page profiel profiel verwijdertprofiel verwijdert

honden foto van profiel verwijdert

jeltje die van mij hebben alleen een boomstam ;-)
maar ik ben met mijn kruising cavalier dolgelukkig, want de rasechte kan syringo krijgen. zenuw uitval bij de hond, vreselijk om dit als eigenaar te moeten meemaken, vandaar mijn keuze.
mijn stabij heeft dus ook geen stamboom, dat vind ik jammer want haar socialisatie laat te wensen over.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Met een hondje waarvan je niets weet van de voorouders en de ziekten die daarin voorkomen zou ik niet snel gaan fokken. Je weet dan namelijk niet of er hele ernstige ziektes in voorkomen.

Mijn hondjes hebben allemaal een stamboom. Met één hiervan is gefokt. Zij heeft een heel leuk karakter, goede gezondheidsonderzoeken uitslagen en op tentoonstellingen een prima beoordeling gekregen. Oftewel, een toegevoegde waarde voor het ras om er eens ee nestje mee te fokken.

Eéntje is bij ons als castraat gekomen en de ander vind ik niet goed genoeg om mee te fokken.

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

@lobbeke: een stamboom en een goede socialisatie hebben niet zo heel veel met elkaar te maken hoor. Bij een goede fokker krijg je ze allebei, dat wel, maar ook een hond met een stamboom kan slecht/niet gesocialiseerd zijn

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

@ Lobbeke:
Een kruising cavalier met iets anders angetest (er zijn namelijk zon 10 rassen die gevoelig zijn voor syri...) heeft meer kans om syri te krijgen dan een geteste echte cavalier hoor.
Dus je redenatie klopt niet helemaal.

Als men tegenwoordig geen geld wil betalen voor een geteste hond, neem dan een asiel hond of echte bastaard uit spanje (in nederland zijn kruisingen hartstikke zwak en ongezond, omdat ze ongeteste stamboomloze 'rashonden' gebruiken.

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Timo heeft geen stamboom. Ik zag hem op het internet en ik had meteen zoiets van : Dit wordt mijn hond. Stamboom of niet. Nu er een tweede komt, ben ik me nog beter gaan oriënteren en heb besloten dat ik er nu 1 met stamboom wil, omdat ik met shows mee wil gaan doen. En ik wilde een bepaalde kleur. En deze fokker heeft echt hele mooie hondjes. En ook omdat ik nu inmiddels weet dat als je je hond bij een erkende fokker koopt, je minder kans hebt op allerlei shit. Zoals ziektes enz. (Timo is gelukkig kerngezond) En ik maak nu alles vanaf voor de bevalling mee. En dat maakt het extra leuk.

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Oja, was ik nog vergeten. Misschien wil ik hem ooit weleens een teef laten dekken en dat is het wel prettig dat hij een stamboom heeft, zodat je toch wel een behoorlijke garantie hebt dat hij vrij is van ziektes.

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Me and my Shadow

ik word een beetje moe van dat stamboom gezeur. ik heb shadow die heeft een stamboom. omdat ze uit geteste ouders komt, maar ook omdat ik weet dat de moeder niet keer op keer op keer jongen hoeft te krijgen, en er goed gedacht word over de combinatie. tuurlijk, er kan altijd iets mis gaan het is net russisch roulette. maar je weet ongeveer wat voor hondjes eruit voor komen, en of je de combi opnieuw gaat doen. bij een kruizing heb je een soort toverbal effect, je weet totaal niet wat voor karakter de voorouders hadden, en wat er achter dat "liebe" koppie verstopt zit. misschien zit er wel agressie in ik noem maat een voorbeeld. wil je daar puppies van? nee toch zeker? en alleen omdat JIJ het misschien wel leuk lijkt, heb je wellicht plannen om jou hondje te laten dekken, wil en zal dat ook gebeuren. en die onzin over die honderd euro's die fokkers opstrijken met dat papiertje? ga jij je eens heel goed laten informeren wat een fokker allemaal doet met zijn honden! shows lopen waar ze soms heel vroeg voor op moeten staan, ver ervoor rijden, ver voor dekreuuen rijden, testen uitvoeren alleen met de testen ben nje al 2 jaar bezig MINSTENS! en dan nog maar hopen dat je hond een goed karakter heeft, vruchtbaar is etc,.. en dan heb ik het nog niet eens gehad over extra eten voor de moederhond, en de werpkist en extra spullen die je nodig hebt.. onee, die heb jij niet nodig omdat je alleen het spul afleverd, en er verder geen omkijken naar hebt! je mag je mening wel over iets geven zoals stambomen, maar dan moet je wel weten waar je over praat.

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

omdat er met chihuahua s erg veel broodfok is
en we ze van een nederlandse fokker wilde
en muno heeft ook een stamboom woe een pup van dezelfde fokker
als waar de overleden japjes vandaan kwamen

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

nee fiefie heeft geen stamboom, is een kruising. niet bewust gekozen voor een hond zonder stamboom, als ik bewust zou gaan kijken voor een hond zou ik wel een met stamboom willen. fiefie is gewoon op mijn pad gekomen......

ik zou met fiefie nooit gaan fokken en raad jou ook af om te gaan fokken met je hondje, klinkt mij als een impulsieve keuze in de oren en denk echt dat je je veel meer moet verdiepen in fokken en meer adviezen goed ten harte moet nemen die je hier krijgt als ik je andere topic zo lees.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie heeft er stamboom en waarom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: angstige pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^