wie heeft er stamboom en waarom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TessTess

honden foto van Tess

Hier bijde geen stamboom, Wiskey is nu bijna 14 jack russel was toen nog geen erkend ras. En is 1 keer moeder geworden.

Gizmo is een kruising dus geen stamboom. Haar moeder had een aangeboren afwijking (een half voorpootje), Dus never nooit niet dat ik daar een nestje mee zou willen. Volgens de fokker was het een ongelukje...jaajaa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie heeft er stamboom en waarom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MarijnMarijn

honden foto van Marijn

Hier wel een stamboom, puur omdat we wilden dat de ouders getest zouden worden op erfelijke aandoeningen (Duitse herders zijn kampioenen in het krijgen van HD en ED).

Helaas kreeg ons hondje wel ED. Toch zou ik nog steeds bij de rasvereniging kopen. We waren nooit van plan om met haar te fokken.

Liefs Marijn

honden page profiel Team Didi & PlukTeam Didi & Pluk

honden foto van Team Didi & Pluk

Pluk is geloof ik 100% cocker spaniel :-) maar we hebben haar gekocht op liefheid, karakter, enz. En we willen haar niet gaan fokken ofzo, maar ze is niet gesterreliseert.

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

bij vito wou ik er 100% zeker van zijn dat ik een boerboel had en niet een of andere kruising die er op lijkt.dus wel stamboom en en wel ff na de gezondheid en het karakter van zijn ouders en opa en oma gekeken.

bij mavey en bibi waren we op zoek na leuke kleine hondjes maakte niet zoveel uit wat voor ras of kruising. als ze maar niet bij een broodfokker vandaan kwamen was het al goed ;-)

honden page profiel Marijke Marijke

honden foto van Marijke

Wel een boomstam, maar geen fokplannen.

Denk niet dat de wereld klaar is voor kleine Dwightjes :-D

Maar dus wel een stamboom, omdat mij was aangeraden om een hondje te halen bij een fokker die aangesloten is bij de rasvereniging. En naderhand ben ik erg blij dat ik dat gedaan heb als ik zie tegen wat voor problemen mensen vaak aanlopen die hun hond niet bij een erkende fokker vandaan halen, in het bijzonder wat betreft gezondheid.

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Me and my Shadow

ik denk dat de ts, niet meer reageert O-) of heeft ze het druk ?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Nee Joani, het zijn natuurlijk weer verkeerde antwoorden he haha

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Me and my Shadow

ik vind het altijd jammer, eerst op het forum de boel een beetje lopen roeren, en dan vervolgens niks meer van je laten horen! ik denk toch dat we adviezen geven geven aan een muur, maar wat ik me toch wel afvraag of de ouders van haar plannetjes afweten?

honden page profiel Lies en DoedelLies en Doedel

honden foto van Lies en Doedel

Eigenlijk snap ik niet veel van het stamboom verhaal. Doedel zijn vader schijnt wel een stamboom te hebben en zijn moeder niet. Dus krijgt Doedel geen stamboom en de fokster zei dat ze niet aan tentoonstellingen e.d. mee doet dus dat ze dan niet bij een Kynologen club is aangesloten. Ik vind het maar een warrig verhaal. Heb er ook geen verstand van. Kan iemand mij dit kort uitleggen of mij verwijzen naar een site die mij dat uitlegt? Nou is onze Doedel puur en alleen voor plezier en ontspanning en zou niet van plan zijn om hem aan te bieden om een teefje te dekken. Ik heb eens gehoord dat ze daar niet leuker van worden als ze steeds maar moeten......
Ben erg benieuwd of iemand mij hierover wat kan vertellen.
groetjes Doedel en Lies

honden page profiel els 2els 2

honden foto van els 2

Hoi Lies,
Als je als fokker lid bent van de vereniging, dan mag je alleen fokken als je je aan bepaalde regels houdt.
Ik dacht dat het bij ons zo was dat je op een show minimaal 3x zg moet hebben gehad. En dan zijn er natuurlijk nog veel meer regels.

Ik heb wel 2 stamboom honden, omdat ik dus de echte Newfoudlander wil, met geteste ouders.
Maar zelf een neestje? NEE!!!!!!!!!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

@ Lies, pups krijgen alleen een stamboom als beide ouderhonden ook een stamboom hebben. Een stamboomhond is niet alleen voor fokken of showen/wedstrijden, maar om de bloedlijnen uit te pluizen op karakter, bouw en gezondheid (erfelijke aandoeningen die in de bloedlijn voorkomen).

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Ik ben niet tegen het fokken met stamboomloze honden.
MAAR (idd een grote maar) ze moeten wel op dezeflde manier gefokt worden als honden die wel een stamboom hebben.
De belangrijkste dingen zijn gezondheid en karakter in mijn ogen.
Dus beide ouderdieren moeten een goed en stabiel karakter hebben en ook beide ouderdieren moeten getest worden op verschillende erfelijke aandoeningen.

Ik ben wel tegen mensen die beginnen met het idee "wij hebben een teefje en de buurman heeft een leuk reutje, laten we pupjes nemen". Dit kan volgens mij nooit, want hoe groot is de kans dat de buurman of je beste vriend een geschikt reutje heeft voor jou teefje?

Ik heb 3 hondjes waarvan 1 met stamboom en 2 zonder stamboom, maar ik zal nooit gaan fokken. Vele mensen hebben mij al gevraagd of ik geen nestje wil nemen omdat ze graag een pupje zouden hebben van onze chihuaua met ons kruisingmeisje. En ik antwoord dan altijd "in het asiel zitten 1000den leuke hondjes en pups die een nieuw baasje zoeken".
Er is al een overaanbod van stamboomloze honden en zolang er een overaanbod is en niet elke hond een leuke thuis heeft ga ik niet nog meer sukkeltjes ter wereld laten komen.

honden page profiel Lies en DoedelLies en Doedel

honden foto van Lies en Doedel

als ik het goed begrijp heb ik gewoon mazzel. Hij is kern gezond, vrolijk, en alles wat er over de Bichon beschreven staat. Wat ik dus achteraf heb gelezen want ik had nog nooit van een Bichon Frise gehoord (misschien een beetje dom). Ik ging mee met iemand die zei dat haar bij haar op de tuin iemand was die puppies heeft, maar wat dat wist ze niet.Ik ging zelfs alleen mee om te kijken! Wel fototoestel mee. Door omstandigheden wilde ik eigenlijk heel graag een hondje maar ja ik heb ook nog een partner die eigenlijk geen honden wil (nooit gehad van huis uit). Hij zag de foto\\\'s bij thuiskomst van mij en kwam naar mij toe en zei ik doe het voor jou, ga maar halen. Ik denk dat er mensen zijn die nu zeggen denken \\\"trut, hoe kan je nou op die wijze een hond nemen\\\". Ik was verliefd op dat kleine kereltje wat daar lag. En nu hebben wij een gezinnetje als het ware, dol is mijn man op hem! Wel is Doedel in huiselijke kring opgevoed en ze ging al met de puppies uit, borstelen, aanraken en daarom is hij o zo sociaal. Daar heb ik toen ik terug kwam om nog eens te kijken, want ik zei natuurlijk niet gelijk ja. Ik heb haar het hemd vann d\\\'r lijf gevraagd, moeder was aanwezig, oma en nog 2 zusjes, de 1 was al verkocht en de andere niet. Maar als snel na Doedel wel. Hij was ingeend , ontwormt, paspoort en gechipped. Alles wat ze maar kon doen voor haar hondjes deed ze. Ze heeft zelfs iemand een pup geweigerd. Maar ben ik dus geflest voor � 850,- ? Hij is ons meer waard, niet meer te vervangen. Mijn man zegt ik zou nooit meer zonder hem kunnen. Gelukkig gaan ze gemiddeld 15 jaar mee. Ik ben niet van de tentoonstellingen maar meer van de puppy, Eg en straks Flyball, lijkt me helemaal geweldig!
Zie hoe emoties altijd de baas zijn want ik ben toen ik heel jong was, dierenarts assistente geweest, dus ik zou dan beter moeten weten dat je eerst kijkt wat past bij ons, kan ik veel lopen, moet hij veel alleen zijn (neem dan geen hond) en dat soort zaken. Dus gelukkig weet ik het wel. Maar door impulsiviteit zitten er veel en veel teveel honden in het asiel. Nee, al zou ze mij bellen, Doedel mag geen kindjes maken van ons.

honden page profiel jeltjejeltje

honden foto van jeltje

hee sorry mensen maar was het weekend niet thuis. ik ben er nog steeds van overtuigd dat honden zonder net zo goed zijn als met en dat het voor mij niets uitmaakt enzoals ik al eerder zij ik overweeg er mee te fokken maar weet het nog niet dus vandaar deze topic dat ik informatie wil in winnen waarom nou wel of niet en de meeste vinden het niet goed dus denk ik niet dat ik het ga doen O-) nu blij?

mijn ouders weten er van en hebben het ook gelezen maar vinden wel waarom sommige mensen het op zo`n sneue manier zeggen en niet normaal in gewone woorden O-) maarja dat zijn sommige mensen.

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Mijn Sil is een rasechte kooiker, maar zonder papieren. Sil is een ongecastreerde reu. Maar we laten hem NOOIT en te nimmer een teefje dekken. Ook niet als hij een stamboom zou hebben. De reden dat wij een hondje ZONDER stamboom hebben is puur, omdat een hondje mét stamboom de helft meer kost dan zonder stamboom! Broodfokkers willen veel aan de honden verdienen, maar mensen die rashonden fokken toch ook??? Er zijn zat mensen die gewoon geen 1000 euro(of meer) kunnen betalen voor een rashond!!! Maar dat terzake!
Ik vind dat er strengere eisen moeten komen om met dieren te fokken. Of dit nu honden, katten of cavia's zijn. Mensen moeten heel goed weten wat ze hun dier(en) aan doen. Er moet meer bekendheid in de media komen over het voortplanten van huisdieren, wat er wel allemaal niet bij komt kijken én wat er allemaal mis kan gaan!!!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Jeltje, je kunt er waarschijnlijk niets aan doen dat je de hele tijd zo reageert maar mensen interpreteren je antwoorden als onverschillig. Wij begrijpen niet waarom je een topic start voor adviezen om vervolgens behoorlijk geirriteerd terug te schrijven.

Mensen op dit topic zijn hondeneigenaren maar bovenal hondenliefhebbers. Verder zijn er goede fokkers en echte specialisten aanwezig. Ze keuren dit af en vertellen je ook waarom. Als je hier niet tegen kunt moet je ook geen informatie vragen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het komt wel eens vaker voor, dat mensen een item
openen, wij daar een antwoord op geven en deze
zacht gezegd het niet zo leuk vinden wat wij melden.
Als iemand hier meldt, mijn pup is doodziek,
wil niet eten, wil niets meer, en dat is al een
paar dagen zo, kan diegene verwachten, dat wij
melden : waar wacht je op, meldt je bij de dierenarts.
Als dat antwoord niet zo gewaardeerd wordt, wil dat niet zeggen dat het onterecht is, wat er gemeld wordt.
Ik heb je gemeld waarom ik het afraad, voorbeelden
gegeven van de stafford pup, mijn Luca en dat was
alleen maar goed bedoeld.
En uit ervaring gesproken.
Ik heb veel van hondenpage geleerd.
tTen mijn Luca stierf aan levernecrose en iemand
mij meldde, heb je hem niet te veel injecties laten geven, te veel pipetjes, te veel ontwormingen,
en dat hij daardoor misschien levernecrose heeft gekregen, schrok ik wel, maar dat maakte echt niet dat ik boos werd.
Gelukkig kwam het niet daardoor, maar toch.
Als ik meld dat schapenvet levernecrose kan veroorzaken, kun je boos worden omdat jij het je hond altijd geeft of je denkt,ik stop ermee, blij dat iemand mij dat vertelt.
Hier worden goede adviezen gegeven, ook adviezen
die niet in iemands straatje passen.
Maar wel eerlijk bedoelt zijn.

honden page profiel VorkjeVorkjegoedgekeurde fokker

honden foto van Vorkje

Als ik voor een ras zou gaan, zou ik alleen maar eentje met stamboom willen waarvan de ouders zijn getest.
Mijn beide hondjes hebben stamboom. De Noorse Lundehund zul je ook nooit zonder stamboom vinden in Nederland.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Ike onze staff is heel bewust gekozen met een stamboom.
Het is een ras wat overkweekt wordt en vele dingen mee gedaan worden die niet zouden mogen.
Hebben dan ook bewust gekozen voor een stamboomomdat we wilden weten vanwaar hij kwam op het gebied van voorouders en ook op karakter.
Onze dog is ook bewust gekozen voor een stamnoom maar helaas is het in België niet veplicht om een hd test te doen voor het fokken met een DD en onze fokster nam het niet zo nauw. Komen we achteraf te weten... Dus een dog met een slechte heup en een bekkenkanteling achter de rug. dus we hebben een positieve en een negatieve ervaring.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Jeltje, hebben je ouder ook gelezen hoe jij je uit?

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

jeltje als je dan gaat fokken...ga je ze dan wel allebei laten testen? en dan bedoel ik écht testen...?? en ga je je dan ook écht inlezen in het fokken? of ga je gewoon maar doen? want dat wil ik je echt afraden om jou, de honden en pups en je "klanten" een hoop ellende te besparen...
de mensen die je hier advies geven zeggen dit met alle goede intenties en niet om jou een hak te zetten...
begrijp niet hoe je dit als aanvallend kan ervaren...je hebt echt een paar van de beste adviezen ertussen staan en ik hoop zeer dat je ze ten harte gaat nemen..........

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie heeft er stamboom en waarom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: angstige pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^