een pûppy of een hond uit het asiel of toch maar geen tweede hond???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lindsaylindsay

honden foto van lindsay

Het is nog maar net een week voorbij dat mini is gestorven en we zijn al aan het denken geweest om er een tweede bij te halen.
We gingen dat doen voor maxi omdat hij begon te huilen en te janken .
We hadden dan ook niks anders gedaan dan de eerste dagen te huilen en hem eigenlijk een beetje verwaarloosd in aandacht door s'avonds gewoon nog een kleine wandeling te doen .
Sinds ik mij herpakt heb en weer een beetje vrolijk doe en de sfeer in huis al wat beter is is hij ook weer normaal Maxi en ik hebben zondag samen met mijn vriend en mijn broer gaan fietsen wat hij heel leuk vond dus de dag erna zijn maxi en ik terug gegaan voor een urenhalf daarna was mijn vriend daar van zijn werk en zijn we met de frisbee gaan gooien en s'avonds een wandeling gemaakt .
Ik vind het zalig dat ik nu bezig kan zijn met hem en hij dezelfde aandacht krijgt dat mini kreeg toen ze nog alleen was ( alleen hield zij van andere dingen)
Straks gaan we nog eens naar het bos en vandaag hebben we gewandeld tot aan mijn grootouders het is niet ver maar mijn dochter is bij mij.

Dit is zowat hoe het er nu aan toe gaat er zijn nu momenten dat hij niks te doen heeft zoals nu terwijl mijn dochter slaapt kan ik niet weg en zit hij in de zetel of komt hij bij me op schoot zitten om naar buiten te kijken .
Op die momenten zou ik willen dat hij een vriendje had .
Ik heb mijn oog al laten vallen op een reutje die een maand ouder is dan maxi hij zit momenteel in het asiel .
Mijn vriend zou dan toch liever een puppy hebben omdat je die alles makkelijker kunt leren hij wil dan ook een teefje.
Nu twijfel ik is het nu wel al nodig om er een tweede hond bij te halen??? Er komt zowieso nog een tweede maar ik weet niet of het beter nu meteen is of dat ik toch nog wat zou wachten?
Ik kan als mijn dochter bij mijn papa is met hem gaan fietsen en vanalles doen eens er een tweede hond is gaat alles weer verdeeld worden ook een hond uit het asiel wat als hij hapt naar mijn dochter of haar zelfs bijt ???
In augustus komt er misschien nog een baby bij is het wel slim om dan een hond uit het asiel te nemen?
PFfff ik heb zoveel twijfels !!!
Wat denken jullie wat zouden jullie doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een pûppy of een hond uit het asiel of toch maar geen tweede hond???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel anneliesannelies 3 doggies

honden foto van annelies

Zou zeker leuk zijn om weer een pup in huis te nemen. Maar je weet wat voor werk je er aan hebt. daarbij moet je er aan denken dat je binnenkort een baby hebt en dat je dan ook weer meer werk hebt.
Ik zou zeggen , wacht totdat je de baby hebt en kijk dan na een paar maanden nog eens of jullie werkelijk nog een hond er bij willen.
Maar het is uiteindelijk je eigen beslissing nu al een hond er bij of toch maar even wachten.

Groetjes Annelies

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Hoi Lindsay,

Kim is vorig jaar doodgebeten, Frija wilde toen niet meer eten, drinken, wandelen niets. Ookal was het voor mij te snel, ik heb Luna 5 dagen na Kim dr overlijden opgehaald. Huilend in de auto gezeten, ik wilde het helemaal niet.. En toch, het helpt jezelf, je bent weer druk en als Maxi het accepteerd, zal het ook voor hem fijn zijn. Jij zal Mini nooit vergeten, zeker niet, maar het helpt je zo goed. Doe wat jij denkt dat goed is, voor zowel jezelf als Maxi en luister zeker niet naar anderen. Ik heb namelijk negatieve reacties zat gehad. Nu al, goh, dat je Kim al vergeten bent etc. etc.

Hond uit het asiel is mooi, alleen vraag goed door wat je in huis haalt. Beestjes hebben vaak al een verleden. Een pup geeft op een andere manier meer werk.. Wij zijn zelf voor een pup gegaan, een zwart-witte gladhaar, Kim was namelijk een bruin-witte ruwhaar en wilde echt niet vergelijken..

Succes met je beslissing!!

Groetjes,
Nathalie

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik zou rustig wachten tot je kindje geboren is. Maxi voelt zich nu, zo te lezen al niet zo alleen meer en je zal straks je handen toch eerst vol hebben aan de baby. Als je dan ook nog een pupje, of een hondje met een verleden op moet voeden, dan kan het wel eens teveel worden. Geniet straks eerst gewoon lekker volop van je uitgebreide gezinnetje en als alles lekker loopt en je weer in je ritme zit, denk dan eens na wat je erbij wilt hebben.

Groetjes,
Nienke

honden page profiel BullsclanBullsclan 3 doggies

honden foto van Bullsclan

Zelf begrijp ik niet dat mensen binnen een week na het overlijden van hun maatje al kunnen denken aan een andere hond of er zelfs al op zoek naar zijn geweest.
Zelf zou geen haar op mijn hoofd eraan moeten denken om binnen een week na het overlijden van één van mijn maatjes al te denken aan een nieuwe hond, laat staan er één in huis te halen.
Wanneer één van mijn kanjers komt te overlijden heb ik hier vreselijk veel pijn en verdriet van en de eerste 6 maanden denk ik geeneens aan een andere hond.
Persoonlijk zou ik nog even wachten met het in huis halen van een nieuwe hond.
Gun eerst jezelf en je andere hond eens een paar weken rust, zorg dat je leven weer lekker op orde is, verwerk eerst eens normaal het verdriet en laat je hond dit ook doen.
Misschien zit je huidige hond nog wel helemaal niet op een ander "maatje" te wachten en een reutje erbij??

honden page profiel lindsaylindsay

honden foto van lindsay

Bullsclan
Ten eerste wil ik je zeggen dat het bij mij ook nog pijn doet en ik nog altijd verdriet heb en dat zal ik altijd hebben de rest van mijn leven.
Ik besef dat ik daar ga mee moeten leven en het idee van een andere hond in huis te nemen kwam nadat maxi begon te rouwen hij is altijd met 2 geweest.
Nu twijfelen we omdat hij zich precies niet meer alleen voelt maar moest hij zich terug slecht beginnen voelen komt er zeker 1 bij.
Ik en mijn vriend hebben mini een plaats kunnen geven ook al is het nog maar een week of je nu een week intens verdriet en pijn hebt of 6 maand je maatje komt er niet mee terug en omdat ik geloof dat ze niet helemaal weg zijn na de dood weet ik dat mijn meisje mij zo niet zou willen zien terwijl ze er zelf niks kan aan doen .
Iedereen verwerkt het op zijn manier dus vind ik dat je toch begrip mag tonen voor mensen die dan wel beslissen om zo vlug er een puppy bij te nemen .
Je weet niet hoe het er aan toe gaat bij die personen thuis je weet niet hoe ze hun verdriet verwerken .
Jij bent iemand die lang zou wachten een ander nu niet maar dat wil niet zeggen dat je niet dezelfde pijn draagt .
Uiteindelijk neem je er toch ook nog een hond bij of het nu na een week is of na een jaar .
Iedereen gaat nu eenmaal anders om met verdriet .

Iedere dood is een ander verhaal het 1 is ook meer te begrijpen dan een ander de een persoon kan meer relativeren dan een ander.
Ik ga nu anders om met verdriet dan een ander en zo is iedereen verschillend .

Ik ga nu toch nog even wachten en zien naar maxi zijn gedrag als hij zo zou beginnen reageren als nathalie haar hond zou ik er toch ook 1 bijhalen hoor.

honden page profiel BullsclanBullsclan 3 doggies

honden foto van Bullsclan

Ieder moet voor zich weten hoe lang hij/zij erover doet om er eventueel een nieuwe hond bij te nemen, dit heeft niets te maken met het feit of ik wel of geen begrip op kan brengen voor de keus van een ander.

De laatste zin die jij hebt geschreven bij het openen van dit topic is.
-----------------------------------------------------
Wat denken jullie wat zouden jullie doen?
-----------------------------------------------------
Daarop heb ik mijn eigen mening geven


honden page profiel lindsaylindsay

honden foto van lindsay

ok sorry het kwam waarschijnlijk anders over dan dat ik gelezen heb.

honden page profiel JeskeJeske 3 doggies

honden foto van Jeske

Dag Lindsay,

Persoonlijk zou ik ook nog even afwachten. Even aankijken hoe Maxi het doet. Begint hij weg te kwijnen, dan zou ik zeker een tweede hondje bijnemen. Een hond uit een asiel is natuurlijk een extra risico, zeker als er kindjes in het gezin zijn. Ik zou dolgraag een hond uit het asiel halen, maar zou het niet durven riskeren met onze kindjes.

honden page profiel jolanda jolanda 3 doggies

honden foto van jolanda

hoi lindsay,

mijn mening is dat je beter even kunt wachten totdat je baby er is.

als je nu een pup neemt, zal deze aan het puberen zijn als jij het toch al druk hebt met luiers verschonen en voeden. dit is zowel voor jou als voor je nieuweling niet handig.

een hondje uit het asiel neemt wat betreft je kindjes ook een klein risico met zich mee omdat het tijd kost om je nieuwe (asiel)hond goed te leren kennen.
bovendien komt een hond uit het asiel nu in een nieuwe situatie en deze situatie veranderd weer drastisch voor hem als je baby er is. dit lijkt me voor de hond dan ook geen prettige ervaring.

dus ik zou even wachten tot de drukste babyperiode er af is, en dan zeker gaan voor een nieuw maatje voor Maxi. zo heeft Maxi nog even de tijd om alles te verwerken en jij hebt de rust om straks van je baby te genieten zonder een hondje wat ineens niets meer doet wat jij wilt.

het is mijn ervaring die zegt dat een baby en een jonge/puberende hond, geen handige combinatie is.

groetjes jolanda

honden page profiel nnatasjaannatasjaa 3 doggies

honden foto van nnatasjaa

Hoi hoi
toen ik nog bij mijn ouders in woonde overleed ons hondje Joppy, dit na 17jaar bij ons te zijn geweest, onze joppy kwam uit het asiel en was echt een kanjer!! hij was +/- 1 a 2 jaar oud toen hij bij ons kwam, wij waren er echt kapot van dat we hem moesten laten inslapen, elk kraakje van de deur zat je weer op t beestje te wachten, zn mandje was leeg, en zn spullen stonden er erg verloren bij... toch weer op internet gaan rondkijken, gewoon voor het ras, het was namelijk een jack russel mixje en ja hoor daar stond het zelfde soort hondje maar dan in een andere kleur,.. na een week kregen we het spook bij ons in huis, het was even wennen van een heel oude hond naar een hondje van 10 maanden maar wij vonden het super! het is zeker geen vervanging maar dat hoeft ook niet want ook dit dier krijgt weer een speciaal plekje in je hart,.. en asiel honden zijn echt ontzettend dankbaar voor hun tweede kans! maar zou niet voor een heel jonge hond kiezen als er een baby`tje op komst is, dan heb je je handen wel echt heel erg vol!!
succes met jullie keus! en nog heel veel sterkte met het verlies van jullie hondje mini..
groetjes Natasja

honden page profiel lindsaylindsay

honden foto van lindsay

We hebben besloten om er toch nog 1 bij ons te nemen we waren het zo gewoon en het was normaal de bedoeling dat we er ook al 2 gingen hebben.
Wij hebben maxi gaan halen op 3 maand toen onze dochter bijna 2 maand was dus we weten dat het veel werk maar het zal voor maxi ook goed doen

honden page profiel Ramona & ElineRamona & Eline 3 doggies

honden foto van Ramona & Eline

wat een super beslissing :-D zal jullie allemaal goed doen denk ik! succes

honden page profiel lindsaylindsay

honden foto van lindsay

Ja het doet wel goed maar het is zeker geen vervanging het is weer een leegte die opgevuld is .
Ik heb eventjes mijn werk ermee en zo heb ik ook een beetje afleiding want ik ben nogal een denker als ik niks te doen heb en dat is niet altijd zo goed :-D
Nu heb ik mijn handen vol en ik vind het goed zo .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een pûppy of een hond uit het asiel of toch maar geen tweede hond???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^