Dominantie, bachbloesem?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hey. Ik heb een labrador van 1 jaar die erg domaninant is naar andere honden (wel sociaal verder). Hij benaderd honden altijd laag, maar eenmaal dicht bij duikt hij er vol overgave op. soms snuffelt ie eerst, maar wel met hoofd omhoog, borst wat vooruit, dat soort dingen.

Ook als hij bij een hond komt die duidelijk laat merken dat die er niks van moet hebben (lip optrekken, tanden laten zien, grommen) dan nog deinst mijn hond niet terug. Hij springt er dan alsnog rustig bovenop, gaat daan rijden om te laten zien wat voor baasje hij wel niet is.

Keer op keer wordt hij afgesnauwd, maar dan gaat mijn hond enkel blaffen, speelbuigingen maken en verder uitdagen... Hij kent geen grenzen wat dat betreft.

Nu weet ik niet goed hoe ik hier mee om moet gaan. ik roep m wel terug als hij te lang doorgaat, of als hij gaat rijden, maar het lijkt wel of ie echt een plaat voor zijn kop heeft. Hoe moet ik hier mee omgaan? hoe leert hij de energie van boze of bange honden te herkennen en zorg ik dat hij dan de hond met rust laat, of met respect benaderd en niet zo vol overgave?

Ik heb veel gehoord en gelezen over het gebruik van bachbloesem. zou dit iets kunnen zijn? en aan welke variant of welke combinatie moet ik dan denken?

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominantie, bachbloesem?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Eerst achter de oorzaak komen, veel trainen en oefenen.

Alleen Bachbloesem gaat je niet helpen..

Wat is de achtergrond van je hond? Heeft hij wel een goede socialisatie gehad?

Ik begrijp uit je verhaal dat hij losloopt als hij dit gedrag vertoond?

Mijn tip voor nu zou zijn dat je hem enkel aan de lijn houd totdat hij zich normaal gaat gedragen.

Heb je weleens aan een gedragstherapeut gedacht?

Anoniem (Gast)

ik heb mijn hond pas een half jaar, dus weet niet veel over zijn socialicatie, maar het lijkt me opzich wel goed zitten, want hij kan inprincipe met alles en iedereen overweg, hij is alleen dominant naar andere honden, maar tegelijk ook heel sociaal en speels.

aan de lijn houden lijkt mij geen optie, want hij bespringt ook rustig een hond als ie aan de lijn zit. ik ben al een lange tijd bezig met het normaal langs andere honden kunnen lopen. Dat gaat nu soms aardig, maar ik wil hem ook wel gewoon dagelijks los kunnen laten in het park, om al die energie er uit te laten. daarbij luistert ie verder goed en zie ik het ook niet als heel problematisch, eerder als vervelend. ik wil ook gewoon voorkomen dat hij wel een keer wordt gepakt, door een hond die niet alsmaar blijft waarschuwen...

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Heel goed dat je hulp vraagt voordat het escaleerd inderdaad.
Ik zit hier ook een beetje mee.
Silver is een niet gecastreerde reu van drie jaar die ook erg dominant maar toch sociaal is tegenover is andere honden. Ook vervelend inderdaad.
Nu is mij verteld dat ik gewoon nog dominater moet zijn dan hem, zodat hij het niet hoeft te doen.
Dit betekend; Ik beslis wanneer hij zijn poot optild, Ik beslis wanneer hij naar een hond gaat, Ik beslis wanneer we de deur uitgaat etc.
Ook waneer ik zie dat hij zich dominant gedraagd moet ik dit 'corrigeren' door hem een vluchtig rukje aan de halsband te geven en streng Nee te zeggen. Tot nu toe werkt dit.

Ik zeg niet dat dit de oplossing is voor jou probleem. Dus ga het ook niet uitproberen. Mij is het verteld door ervaren personen en mijn instructeur van de curcus.
Ga met een gt praten wat je eventueel zou kunnen doen in jou situatie. O-)

tira (Gast)

Blijkbaar is zijn gedrag voor andere honden nog niet erg genoeg om echt in te grijpen,anders zouden die andere honden wel feller van zich af bijten en jouw hond corrigeren op zijn "onbeleefd" gedrag.
Dit heeft totaal niks met dominantie te maken wel met iets te weinig respect hebben voor soortgenoten (zoals er zoveel honden zijn) Ooit gaat ie wel eens een hond tegenkomen die hem dat goed gaat bijbrengen.
Ik heb zo'n teef die met de ergste snauw ter wereld zo'n hond corrigeert.Ik blijf er van schrikken maar de andere honden hebben daarna een heilig respect voor haar en zijn absoluut niet bang van haar.Op twee seconden tijd heeft die van mij een andere hond een beetje opgevoed!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominantie, bachbloesem?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^