De bench...te laat begonnen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jenny & GuapaJenny & Guapa

honden foto van Jenny & Guapa

Nieuw op de site en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen...
Sinds 4 weken heb ik een 7/8 maanden oud hondje in huis. Het is een vrolijk beestje maar die bench dat is haar grote vijand! Ze jankt en houdt daar eigenlijk niet mee op. Ook ik als baasje moet weleens de deur uit en dan moet ze even alleen zijn. Aangezien haar bench voor mijn gevoel niet haar veilige plek is.. (ze gaat er overdag echt niet uit haarzelf in, en het is echt een gezellig plekje) overweeg ik om haar in de hal alleen te laten. Hier kan ze nagenoeg niets slopen. Ben ik nu zwak en moet ik de benchtraining doorzetten???? Ze jankt dan zo...en je mag haar er pas uithalen als ze stil is... dit is geen doen voor dit baasje haha...
Alvast bedankt voor de tips:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De bench...te laat begonnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Welkom!

Ik ben van mening dat het nooit te te laat is om je hond aan een bench te laten wennen.

Begin daarom aan de benchtraining. Leer je hond dat de bench een leuke, veilige plek is.

Lees dit maar eens goed door:
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_38-Alleen-thuis-blijven.php

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Je hebt haar 4 weken nog maar! Is ze bij haar vorige huisje een bench gewend..? Want in 4 weken aan de bench wennen is snel hoor :-)

Lees anders ook eens dit artikel door uit de encyclopedie;
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_38-Alleen-thuis-blijven.php

Waar heb je de bench staan..? Slaapt ze 's nachts ook in de bench, is ze dan stil..?

honden page profiel Jenny & GuapaJenny & Guapa

honden foto van Jenny & Guapa

Wat fijn, gelijk al reacties!

In haar vorige huisje had ze geen bench.. En ze heeft eigenlijk niks gesloopt:-) Ik probeer haar overdag in de bench te lokken met kaas of ander lekker hapje maar ze trapt er gewoon niet in?? Ze ligt liever op haar kussen. 's nachts ligt ze op haar kussen in de slaapkamer lekker te slapen...
Ze is 1x alleen thuis geweest uit de bench.. schade viel mee... wat verf van de deur gekrabt en een klein notitie blokje (wat ik had laten slingeren) kapot gebeten..

Ik ga even jullie linkjes doorlezen:-)

honden page profiel ~~~Mambo~~~~~~Mambo~~~

honden foto van ~~~Mambo~~~

Hoi Jenny,

Om even antwoord op je vraag te geven: De bench is een eigen keuze die je maakt, ik weet niet of ze dit gewend is, maar in het halletje is ook een alternatief.
Onze hond hebben we van pup af aan de bench aangewend, en met 9 maanden sliep ze liever 's nachts in haar mandje in de hal.
Dus waar jij en je hondje je prettiger bij voelen moet je doen.

Daarentegen kan het ook zijn als je de hal probeert en ze blijft na een paar weken daar ook piepen, dat ze simpelweg niet gewend is om alleen te zijn....

In ieder geval, of je voor de bench gaat of voor de hal, kies 1 van deze 2 plekken en geef haar daar ook water en eten.
Geef haar daar meer aandacht, af en toe even knuffelen en af en toe een lekker bot.

Succes! Groetjes Twist en vrouwtje

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Hoi Jenny, ook ik ben van mening dat het nooit te laat is. Misschien moet je het iets rustiger opbouwen? Wij kregen Daisy toen ze 12 maanden was en we kregen de bench mee, deze bench was ook haar vijand en ze wilde er niet in. Nu, een jaar later, hebben we het nogmaals geprobeerd, maar nu met een hele andere bench, zodat ze geen associaties had. Bij ons is de reden niet dat ze dingen sloopt, maar dat ze onrustig kan zijn en de bench is nu haar vertrouwende rustplek. 's Nachts ligt Daisy ook liever in een lekkere stoel dan in haar bench.

honden page profiel Gert + BlackyGert + Blacky

honden foto van Gert + Blacky

geef haar eten in de bench

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Het is echt nooit te laat voor benchtraining...
Laat haar zien dat de bench geen vervelende plek is... Ga een spelletje doen met koekjes en commando plaats... Koop eventueel een reisbench... Daar kan je de kap vanaf doen zodat het meer een mandje wordt. Als het dan prettig wordt voor haar dan kun je de kap er weer op zetten en dat weer proberen.
Geef eten in de bench en laat zien dat het een fijne plek is. Misschien heeft ze nare ervaringen met de bench en kun het weer omgooien met positieve ervaringen.
Max was ook panisch in het begin en nu (11 maanden) gaat hij uit zichzelf in de bench liggen als hij moe is...
Geduld.... komt goed... :-D

honden page profiel Jenny & GuapaJenny & Guapa

honden foto van Jenny & Guapa

Wat heerlijk al die tips:-)

Ze is met vliegtuig in reisbench naar NL gekomen... Ben bang dat daar het trauma is begonnen:-( Ik heb nu sinds een week een draadbench..staat in de huiskamer. Misschien moet ik het echt wat meer tijd geven. Ze is over het algemeen heel rustig en slaapt veel (op haar kussen dus, ook in de huiskamer). Geen slopertje.. ook niet in haar vorige huis. Ik ga het nog een kans geven... want zoals ik het lees kan het wel:-)... iets meer geduld van het baasje en niet toegeven aan dat vreselijke uit haar tenen komende gejank als ze in de bench zit... phoe valt niet mee haha....

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Als ze niet sloopt, zou ik haar voorlopig niet in de bench vast zetten, maar....als ze wilt eten, kan ze dat enkel in de bench doen (en als je het kommetje werkelijk helemaal achteraan zet, moet ze er wel in.)Een bot geef je ook enkel maar in de bench (ze moet dat er daar dus zélf uit gaan halen)
Deurtje zou ik voorlopig zeker niet toe doen en als je kan zou ik haar dan ook op een andere plaats zetten voorlopig.
Maar voor de rest...Geef het tijd en wees zelf zelfzeker over die bench.

(En als de bench groot genoeg is, kan je er ook altijd zélf eens inkruipen. Ik ga hier met pups vaak al eens in de bench van de mechelaars zitten. Allez...ze zitten er nu niet meer in en de borders zitten er nu in, maar die is groot genoeg en ik kan er best in. Daar geef ik een jonge pup dan al eens een knuffelmoment en das ineens een makkelijke manier om de bench leuk te maken en ze te leren dat een bench gewoon leuk is)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Je mag zeker reageren hoor, op haar gejank! Als ik mijn puppen laat wennen aan de bench en ze gaan 'tekeer', spreek ik ze in een zinnetje op kalme toon toe. 'Is goed hoeft niet is goed ga maar lekker slapen'. Monotoon en zonder komma's.

Anders heb je kans dat je hond helemaal over zijn toeren raakt. Je haalt haar er inderdaad pas uit als ze rustig is. Maar je kan haar best helpen rustiger te worden.

Ik strooi voor mijn puppen regelmatig een handjevol lekkere voertjes in hun bench overdag. Ze krijgen er eten in. Ze gaan er de eerste paar keren in als ze echt moe zijn. Dan ga ik er naast zitten.

Ik lees dat ze met een bench naar Nederland is gekomen.. Dan vind ik het helemaal niet vreemd dat ze zo overstuur raakt.

Misschien 's nachts haar kussen in de bench leggen, kleedje over de bench, naast je bed. Zodat je haar direct je stem kan laten horen als ze onrustig wordt..?

Tot ze wat gewend is aan de bench kun je haar in de gang laten. Want als je haar erin opsluit en weggaat terwijl ze zich er totaal nog niet prettig in voelt, maakt het alleen maar moeilijker.

Ik blijf een voorstander van de bench. Omdat het zo makkelijk is. Op wedstrijden, op verjaardagsvisite, als ze gaan puberen.. O-) Om de verplichte rust in te lassen.

Fijn dat deze hond bij jullie een nieuw huisje heeft!

honden page profiel Jenny & GuapaJenny & Guapa

honden foto van Jenny & Guapa

Dank voor jullie reacties! En ben er druk mee geweest, voer, lekkere hapjes, kussen erin, speeltjes enz enz... maar helaas ze is die bench niet in te krijgen!
Misschien geef ik nu echt te snel op maar wil graag dat ze zich veilig voelt. Het is echt een super hondje, ze luistert goed, is rustig...
Ik ben nu toch begonnen haar te trainen alleen te zijn in de hal op haar kussen. Ze blaft dan als ik vertrek (en dat was de eerste keer dat ik haar hoorde blaffen??) Maar na 5 min was het stil. Ik ben snel boodschappen gaan doen was binnen half uurtje terug en toen was ze ook stil.. Heel blij dat ik er weer was natuurlijk:-)
Ik hoop echt dat dit gaat werken! Ben alleenstaand en kan niet 24/7 thuis blijven. Alle tips zijn uiteraard welkom...

Dank! Ga weer eens verder lezen op de site wat een geweldige tips allemaal!! Heerlijk..

honden page profiel MeenteMeente

honden foto van Meente

Persoonlijk zou ik de bench opgeven. Als ze het echt niet fijn vind en ze sloopt verder niks, waarom zou je er dan elke keer moeite voor doen.

Raja had/heeft (ik heb m nog) ook een bench. Alles goed gedaan, voer erin, koekjes, enz. Maar hij heeft het nooit als fijn ervaren. Dan niet. Dan mag hij op zijn kussen liggen. Ik heb hem dan ook geleerd daar heen te gaan en te blijven(!) als ik 'plaats' zeg. Werkt net zo goed.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De bench...te laat begonnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hondenshow utrecht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^