Bakjes vlees uit de super markt slecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel suzannesuzanne

Hoi allen,

Ik kijk vaak op dit leuke en gezellige forum maar om prive redenen kan ik minder schrijven :'(
Nu was onze golden vandaag bij de trimster en wat is ze mooi geworden alleen zij concludeerde dat ze allemaal schilvers over haar lichaam had (ik dacht dat dit vuil was OEPS foutje)En ze maakte zich een beetje zorgen hierover dus nu moet ik het in de gaten houden. Zij denkt dat het kan komen omdat ze nu 2x in stilstaand water is gesprongen dat daar bacterie in zitten of dat het van het vlees kan komen wat wij haar zo nu in dan geven in hele kleine beetjes door het eten. Dit zijn van die "gouden" bakjes van cesar of huismerk enz enz. Nu vertelde zij dat dit rest afval vlees is........Wat zijn jullie ervaringen....
Voor de rest krijgt zij het merk fokker voer. Droge brok 2x per dag.

ALvast bedankt voor de tips

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bakjes vlees uit de super markt slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Blikvoer is idd enorm slecht. Zit vol met toevoegingen en maar 4% (afval)vlees. Honden kunnen daar jeuk of huidproblemen van krijgen.

honden page profiel suzannesuzanne

Het zijn die ""gouden" bakjes waar ik het over heb en ik voel mij zo schuldig :'( :'( maar goed ik wist het echt niet en slecht dat ze het verkopen. GAan die huidproblemen ook weer over of heb ik nu voor goed een probleem :'( Maar goed het kan ook het stil staande water wezen waar mevrouw in gesprongen is dit is dus nog even onduidelijk want dat is ook niet goed voor de huid

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

De bakjes van Cesar of huismerk zijn niet echt goed voor. Kijk maar eens bij de ingredienten, een hond heeft vlees nodig en in die kuipjes zit meestal maar 4% vlees. De rest is plantaardig en misschien ook chemisch (conserveringsmiddelen).

Je kunt beter kiezen voor diepvriesvlees, dat kun je vaak ook bij de supermarkt kopen. De Albert Heijn heeft het vaak en de Jumbo en de C1000 ook wel. Het heet Smuldier. Er zijn ook betere merken, die kun je bij de dierenspeciaalzaak vaak wel kopen. Maar Smuldier is al een heel stuk beter dan de kuipjes, en ook beter dan brokken.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Als je nu van de bakjes afstapt en goede voeding gaat geven dan zal het huidprobleem wel weer weggaan. Waarschijnlijk zal het even duren voor de vacht helemaal weer ok is. Maar de huid zal wel wat sneller in betere conditie komen.

Goldie's (Gast)

Je schrijft dat je zo nu en dan de kuipjes in kleine hoeveelheden erbij voert voor het lekkere.Dat kan onmogelijk schilvers over de hele huid geven.In mijn opinie zit het probleem in de Fokker brokken.Het zal geen slecht voer zijn maar gewoon niet geschikt voor jouw Golden.Een laag vetpercentage kan ook schilvers veroorzaken.Zelf heb ik goede ervaringen bij mijn Goldens met Bento Kronen Lam&Rijst Maxi,Nutro Choice,Eukanuba Lam Large Adult.Het blijft een kwestie van uitproberen war je golden het goed op zal doen.Maar ik zou dus de Fokker brokken gaan schrappen.

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Heb gisteren de dierenarts gesproken en die zegt ook dat vers voer (natvoer) niet echt een volwaardige voeding is. Brokken zijn het allerbeste. Ook voor de tanden trouwens. Je kunt natuurlijk best weleens wat natvoer bij de brokken geven, maar droge brokken blijven het beste. Ik heb zelf altijd Royal Canin, speciaal voor chihuahua's. Timo vindt het lekker en is gezond en ziet er goed uit. Alleen het beste voor mijn scheet.

honden page profiel suzannesuzanne

het zou inderdaad ook het brokken voer kunnen zijn dit omdat zij pas over is gegaan op het volwassenvoer!! ze is nu net een jaar dus dit word veel uitsluiten,,,,, is het nu het stilstaande water? de gouden bakjes? of het brokken voer pfff

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

@ Gerina: Je hebt blikvoer/cesar-voer en je hebt versvoer.
Versvoer is bv haaksbarf, carnibest etc.
Daar zit een groot verschil in. De standaard blikken en bakjes in de supermarkt zijn idd troep.
Trouwens, tandplak en steen komt voornamelijk door graan, en wat is het hoofdbestandeel van brok>>>graan.
Een goede kvv bevat geen graan, dus heb je ook geen probleem met plak, zeker niet als je je hond een lekkere kluif elke week geeft.

Als student diergeneeskunde weet ik dat de gemiddelde dierenarts en diergeneeskunde student echt weinig van voeding af weet, we leren er gewoon niets over, krijgen alleen reclame van hills, RC en eukanuba om de oren hier.
Dus als het om voeding gaat niet je DA zomaar geloven :-p

Goldie's (Gast)

Suzanne mijn Goldens springen wekelijks in stilstaand water en hebben echt geen schilfers,het kan hooguit wat huidirritatie geven.De gouden kuipjes voer je niet als volledig voer maar een klein beetje als extraatje,dat kan echt geen schilfers geven.Voerde je voor de overstap naar volwassenbrok ook al Fokker?Want ik blijf nog steeds erbij dat het waarschijnlijk daar aan moet liggen.(Ook al geef ik natuurlijk hiermee een oordeel zonder de hond te kunnen zien.) ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik geef onze honden Proplan brokken en 3 keer per week Energique vleesvoer.Ik heb het voor de gevoelige huid en darmen.Ik ben er heel te vreden over. :-)

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Hoi Mexx.
Was een foutje. Ik bedoelde blikvoer. En deze
da heeft wel veel verstand van voer. Heeft zich
daar behoorlijk in verdiept. Timo krijgt inderdaad
ook altijd een bot voor zijn tanden. Beter voorkomen
dan genezen.
:-)

honden page profiel Sarah 63Sarah 63 3 doggies

honden foto van Sarah 63

Ik denk altijd maar zo: in de natuur groeien ook geen brokken aan de bomen en scharrelt een hond zijn kostje bij elkaar. Ik geef mijn hond wel vers vlees uit de supermarkt (smuldier compleet) en soms farmfood fresh. Voor de tanden heb ik speciaal speelgoed en kluiven. Volgende week ga ik vers vlees van de Groene weg slager proberen, zij stellen speciale bakjes samen met spiervlees, bot, organen en groenten.
Als een hond schilfers op de huid heeft lijkt me dat een gebrek aan vetten. Je kunt schapenvet door zijn eten doen en kijken of de schilfers weg gaan. Kuipjes voer bestaan voor een groot deel uit gelei en hebben volgens mij niet genoeg voedingswaarde.

Anoniem (Gast)

In de natuur eten honden ook geen gemalen prakjes Smuldier.En in de natuur liggen honden ook niet in mooie manden en gaan ze ook niet naar de dierenarts als ze ziek zijn.En zo kan ik nog wel even doorgaan.Er is niks natuurlijks aan onze honden.Het zijn huisdieren en geen wilde wolven.Ik eet ook niet het zelfde menu als een aap.En schapenvet is niet direct een goed product om dit soort problemen op te lossen.Hooguit zalm/visolie in combinatie met een goede premiumbrok.

honden page profiel bets-bean&raiderbets-bean&raider 3 doggies

honden foto van bets-bean&raider

Ik denk dat over eten altyd mening verscil is.
Ik voer raider en bean brokken.
En bij de aldy haal ik kip rijst weg bakkies.
Heb er geen probleem mee zij vinden het lekker.
En haar glanst mooi en geen schilvers hebben ze.
Ze doen er prima op.
Ze krijgen heir kip en snoepjes voor honden da he.
Ik denk dat ieder een wel gaat zoeken wat hun hond beste op doet denk ik maar weer.
Poot raider en bean en bets

honden page profiel Sarah 63Sarah 63

honden foto van Sarah 63

Lekker makkelijk om als anonieme gast hier zulk commentaar te geven.
Ik denk dat je nu alles doodrelativeert en zo'n toontje aanslaan tegen een volwassene vind ik ook niet erg netjes. Ik bedoel alleen maar dat een hond in de natuur geen kant en klare brokken eet en dat smuldier of een andere kvv nog altijd meer in de buurt van een natuurlijke voeding komt voor een hond dan een fabrieksbrok.
En in plaats van schapenvet kun je inderdaad ook zalmolie of zonnebloemolie geven.
En dat honden nu huisdieren zijn en niet meer in de vrije natuur leven komt door onszelf maar dat wil nog niet zeggen dat we ze maar fabrieksvoer moeten geven voor het gemak en ze de hele dag in huis in een hokje moeten zetten. Ik heb een hond genomen omdat ik er 90% van de dag mee bezig ben en wil hem zoveel mogelijk hond laten zijn.
Trouwens, mensen zouden minder vaak ziek zijn als ze net zo zouden eten als een aap, wist je dat? Onlangs nog een uitzending geweest van 'De waarheid over eten' waarin dat werd aangetoond.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Geef geen Eukanuba die doen echt gruwelijke dierproeven.
Ik zou eigenlijk geen van de door Goldie's genoemde brokken aan mijn hond geven. Te veel graan en te weinig vlees.

Mijn hondje reageert ook beter op versvlees (Carnibest&Darf).

Als je echt een brok wilt geven zou ik voor Orijen, Acana of Fish4dogs gaan. Zij gebruiken hoogwaardige ingrediënten. En hun vlees is niet afkomstig uit de bio-industrie en de vis is van duurzame vangst.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Vers vlees, vers vlees en nog eens.. Isha verdraagt ook weinig industrieel voedsel. Van droge brokken, maakt niet uit welke, gaat ze krabben, van Cesar (geloof het of niet) krijgt ze constipatie, maar met vers vlees is alles prima !

Rich (Gast)

Niet voeren aan de hond dat vlees van Albert Heijn. Vlees van Albert heijn is van zo'n walgelijke kwaliteit, niet incidenteel, nee structureel. Zelfs biefstuk taai, zenerig en als schoenzolen zo taai. Gehakt is niet te braden slechts te stoven, karbonade komt prut uit als snot, zelfs frikandeau is nat en waterig. Rosbief is nat, kip is niet te vreten. Vis stinkt en valt zelfs na garen als prut uit elkaar. Zelfs onze kat loopt aan de vis voorbij.

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Dit topic is al meer dan een jaar oud, Rich..

honden page profiel Sylvia GrootSylvia Groot

honden foto van Sylvia Groot

Ben zelf ook erg tegen -supermarktvoer-. Omdat het zit vol rommel.
Zeker dat blikvoer, het is ook meer vocht dan vlees.
Wil niet zeggen dat de dure merken zo goed zijn, je weet toch nooit wat ze er in stoppen uiteindelijk.
maar als je wilt geven, dan liever vers en zonder toevoegingen. vers gekookte kip vinden ze heerlijk, maar ook hart bijv.
Zelfs wij eten allemaal rotzooi met toevoegingen...helaas...ik liever niet..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bakjes vlees uit de super markt slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ik vroeg me weleens af......
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^