Bijwerking Antibiotica? (noodoproepje?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Zoals vele van jullie onder ons. Is Chicky bevallen van 7 gezonde koters. Die zijn nu 4 dagen oud. Maar nu begin ik me al zorgen te maken.

Moeders vind ik er niet optimaal bij zitten. En maak me dus ook ongerust om haar! Ze eet niet, heeft een snelle ademhaling. En hijgt om het leven. Ze heeft een verhoging. En de pups krijsen me net iets teveel. Vanmorgen dus achter gekomen dat een pup veel te veel afgevallen is! En dat is voor mij al een teken om te alarmeren.
Dus we zijn geweest. En ze heeft ons gemeld dat de pups het prima maken. Maar dat ze moeders er niet zo fris bij vind zitten. (dat was ons ook al opgevallen)
Ze drukte bij haar buik.. En chick krom helemaal ineen.

Ze heeft een antibiotica meegegeven en daar ben ik nu meteen mee gestart. De naam daarvan is Clauvubactin.
(volgens mij het meest voorschreven antibiotica middel)

Alleen weet iemand of hier bijwerkingen bij zitten?
Nu ik weet dat ze niet helemaal lekker in haar vel zit. Maakte ik me een uur na het geven van de tabletten me een beetje teveel zorgen weer. Omdat ze gewoon zat! Maar geen contact kon zoeken. Ze is verward.. En ze draait met haar ogen weg! En daarna is ze ook uit balans. Heb eens gekeken hoe ze liep. Maar dat viel me mee!

Toen heb ik de pups even apart gezet in hun reismandje. Want ik heb het idee dat Chicky veel te veel van zichzelf geeft! En dat ze helemaaal Dood en doodop is!

Ze slaapt nu zonder dat de koters erbij in zitten.. En dat lijkt haar goed te doen!

Maar zou dit een bijwerking kunnen zijn? Of lijkt het jullie verstandig om toch weer even aan de bel te trekken.. ?

Liefs,

Nynke
www.everyoneweb.nl/Chickyfeatpups

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijwerking Antibiotica? (noodoproepje?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

Samenstelling
Bevat per tablet: 50 mg amoxicilline (als amoxicilline-trihydraat) en 12,5 mg clavulaanzuur (als kaliumclavulanaat).

Beschrijving
Amoxicilline is een semi-synthetisch penicilline met een bacteriële werking, behorend tot de groep van beta-lactam antibiotica. Clavulaanzuur is een beta-lactamaseremmer waarvan de structuur lijkt op die van een penicillinekern. Resistentie van bacteriën tegen antibiotica uit de penicillinegroep wordt meestal veroorzaakt door enzymen, beta-lactamasen geheten. Deze enzymen vernietigen het antibioticum voordat dit op de bacterie zelf kan inwerken. Beta-lactamase producerende stafylokokken zijn daarom ongevoelig voor amoxicilline. Onder gramnegatieve bacteriën zoals E. coli, Pasteurellaspecies en Salmonellaspecies worden ook regelmatig multipel resistente mutanten geïsoleerd. Het clavulaanzuur doorbreekt dit verdedigingsmechanisme van de bacterie door het beta-lactamase te inactiveren. Bij gelijktijdige toediening van amoxicilline en clavulaanzuur wordt de werkingsintensiteit en het werkingsspectrum van amoxicilline uitgebreid met bacteriën die resistent zijn ten gevolge van beta-lactamasevorming.

Indicaties
Clavubactin® tabletten zijn geschikt voor honden en katten met de volgende aandoeningen:
Huidinfecties (incl. oppervlakkige en diepe pyodermien) veroorzaakt door Stafylokokken (incl. beta-lactamase producerende stammen) en Streptokokken.
Urineweginfecties veroorzaakt door Stafylokokken (incl. beta-lactamase producerende stammen), Streptokokken, Escherichia coli (incl. beta-lactamase producerende stammen), Fusobactenum necrophorum en Proteus spp.
Luchtweginfecties veroorzaakt door Stafylokokken (incl. beta-lactamase producerende stammen), Streptokokken, Pasteurella spp. en Bordetella bronchiseptica.
Enteritiden veroorzaakt door Escherichia coli (incl. beta-lactamase producerende stammen), Proteus spp. en Salmonella spp. (incl. beta-lactamase producerende stammen).
Mondslijmvliesinfecties veroorzaakt door Clostridin, Corynebacterium, Stafylokokken (incl. beta-lactamase producerende stammen), Streptokokken, Bacterodes (incl. beta-lactamase producerende stammen), Fusobacterium necrophorum en Pasteurella spp.Contra-indicaties
Niet toepassen bij dieren die overgevoelig zijn voor penicillinen.

Toedieningswijze & dosering
Uitsluitend voor orale toediening aan honden of katten. De dosering bedraagt 12,5 mg werkzame stof (= 10 mg amoxicilline + 2,5 mg clavulaanzuur) per kg lichaamsgewicht 2x daags. Bij hardnekkige infecties (o.a. luchtweginfecties) wordt aanbevolen de dosering te verdubbelen (25 mg/kg lichaamsgewicht 2x daags).

Behandelingsduur
5-7 dagen voor het merendeel van de infecties;
in chronische gevallen, waarbij veel weefselbeschadiging is opgetreden, verdient het aanbeveling de onderstaande behandelingsduur aan te houden:
Chronische huidinfecties 10-20 dagen
Chronische cystitis 10-28 dagen
Luchtweginfecties 7-10 dagen


Bewaring
Niet bewaren boven 30°C. Buiten bereik van kinderen bewaren.

REG NL
REG NL 9902

Registratiehouder
Le Vet B.V., Oudewater

Distributeur
AST Farma B.V., Oudewater

Fabrikant
Losan Pharma GmbH, Neuenburg Duitsland

Zonder pups slapen is op zich helemaal niet erg hoor laat haar maar even tot rust komen.straks er wel even weer bij laten natuurlijk.

mochten ze wel gewoon bij moeders drinken van de dierenarts ? in verband dat ze antibiotica krijgt.

zorg wel dat de pups warm blijven heb je warme lamp erboven ?

groetjes natascha

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

He bedankt! Hier heb ik wat aan.. Alleen.. Staan er niet specifieke klachten bij. Het zou dus best kunnen dat ze er overgevoelig voor is.
Ja hele goeie vraag.. of ze wel mogen drinken. Helemaal vergeten te vragen!

We hebben geen warmtelamp. Maar een warmtedeken. Kun je zelf instellen. Die heb ik nu dus aan. Met 2 warme kruikjes.. En ze liggen her en der verspreid. Dus ze zullen het niet al te koud hebben!

Bedankt! :-D

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hallo Nynke,

Wat ik zou doen is even telefonisch overleg met je DA, je DA kan je dan toch het beste uitleggen wat je kan verwachten.

Groetjes en heel veel sterkte met Chicky
Wilma

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

hallo,
Ik zou zeker contact opnemen met de da,wegdraaien met ogen,en niet stabiel lopen,is toch wel zorgelijk,
Als je de da niet vertrouwd,of er geen goed gevoel bij hebt,zou je ook nog andere da,s kunnen bellen,horen wat die je voor advies geeft,en als je echt je zorgen weg wilt krijgen,opnieuw naar de da gaan,je kan beter een keer teveel gaan,als te weinig.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja jullie hebben ook helemaal gelijk.

Maar ik kwam nog niet een uur geleden bij hun weg. En mijn vertrouwen in deze dierenarts is wel ok hoor! Ze heeft Chicky tijdens haar dracht ook bekeken. En ze maakt zich overduidelijk zorgen.

Heb gewoon weer gebeld. En ze zeiden dus dat het niet van de bijwerking kan komen. Maar dat ze tekort heeft aan ijzer, calcium..(ook dat blijkt een gok) Want er is geen bloedonderzoek gedaan. Dus de pups bijvoeren indien nodig. En Chick extra temperaturen! En haar voeding aanpassen. Dus ze hebben me speciaal voer meegegeven.

Vind het doodeng gezicht.. Ze weet dan ook even niet meer waar ik ben en wat er gebeurd is. Dat zie je aan haar gedrag. Ik wil haar zo graag troosten en steunen.. :'( Ze staart me ook de hele tijd aan.. Net of wil ze zeggen.. Ben niet lekker.. Pups hebben is enorm zwaar..

Bedankt voor jullie advies!

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Ik zou even met haar naar de DA gaan en een calciuminjectie gaan halen want dit lijkt verdacht veel op eclampsie

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen

honden foto van Carine Bollen

Wat Bullsclan zegt, wilde ik ook al aanhalen: waarschijnlijk eclampsie!! Calciumspuitje geven en je ziet je meodertje zo bjikomen!!!
Komt héél dikwijls voor bij koeien, maar teven zijn er soms gevoelig aan!!!
Een collega-fokker heeft ooit een teefje gehad met dezelfde verschijnselen, alleen werd die ook nog eens agressief naar de pups door haar verwarring!!!

Clavubactin kan geen kwaad als er sprake is van een infectie... Ook niet voor de kleintjes!!

Wat ik toch ook nog even wil aanhalen: pups liggen her en der verspreid: dan hebben ze het een beetje té warm!!! Hoe oud zijn ze nu???? Want kleine pups onder de tien dagen hebben vaak moeite als ze té diep slapen om hun ademhaling op gang te houden, maw:
ze lopen risico op een soort van wiegedood! Als ze het een béétje frisser hebben, kruipen ze lekker op een bolletje, waardoor ze éigenlijk elkaar beletten van té diep in slaap te vallen!
Is iets wat ik met m'n eerste nestje tot schade en schande ben wijsgeworden....

honden page profiel BullsclanBullsclan 3 doggies

honden foto van Bullsclan

Ik las ook dat je DA waarschijnlijk denkt dat ze een ijzer/calcium tekort heeft en begrijp dan eigenlijk niet zo goed dat je DA niet direct calcium heeft gegeven. Ik wil geen paniek zaaien maar wanneer ze daadwerkelijk eclampsie heeft en er wordt niets aan gedaan kan je wel je teef hierdoor verliezen.
Als je eigen DA er niets aan doet of wil doen dan zou ik zo snel mogelijk naar een andere DA gaan.

Eclampsie (zwangerschapsvergiftiging)

TEKENEN EN SYMPTOMEN

Moeder wordt rusteloos en heeft geen aandacht meer voor de pups.
Ze begint met hijgen en zwaar ademen, trillende spieren en spastische bewegingen.
Samen met spierverkrampingen kan een snelle en extreem hoge lichaamstemperatuur optreden, gelijk ingrijpen is noodzakelijk! Met spoed naar de dierenarts of de dierenarts met spoed naar de hond.

honden page profiel Henry HendrixHenry Hendrix

honden foto van Henry Hendrix

Beste nynke

Ik wilde even melden dat het zo hoe zo verstandig is om de pups bij te voeren met puppymelk.
Verder als het teefje geen melk meer zou hebben u zich wellicht zou kunnen melden bij Meldpunt moederloze pups. deze is te bereiken onder www.moederlozepups.nl of onder tel:0650402997
ze heet Thelma.

verder veel succes met de teef en de pups

groeten Henry Hendrix

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Bedankt allen..

Ja Eclampsie heb ik ook zeker te sprake gebracht bij mijn dierenarts. Maar zoals ze tegenwoordig veel vaker doen. Eerst even kijken hoe ze reageerd op de medicijnen. Dan denk ik bij mezelf! Als ik alle klachten bij elkaar optel. Dan kan je toch beter het zekere voor het onzekere nemen. Nu zit ik nog steeds met zorgen. En hang ik morgen waarschijnlijk weer aan de telefoon. Ik heb liever dat ze gelijk alle onderzoeken doen. Waarvan ze denken dat het zou kunnen komen,zodat ik zekerheid heb. Dan dat ik de volle pond betaal. En ik het elke keer niet vertrouw en weer terug moet komen! En je advies Carine kan ik enorm goed gebruiken! Ze hebben geen warmptelamp maar een kruik! als we met moeders gaan wandelen zetten we de onderdeken aan. Wat weer onder de dikke andere deken zit! Dat kan maar op 2 standjes. In huis is het standaard 25 graden.Meestal kruipen ze wel naar de warmte toe..

Mischien moet ik dan toch even contact zoeken met een andere dierenarts. Want ik heb nu teveel meningen waarbij het woord Eclampsie optreed..

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Daarbij nog vergeten te melden. Dat ik gisternacht een pup enorm hoorde krijsen. Ik schrok me rot. Ben toe gaan kijken. Bleek ze een van haar pup aan het te begraven. Ze had de flap van de deken over de pup heen gedaan. En drukte het met haar neus plat.

Dat is tot 2 keer toe gebeurd! Heb er nu 2 flessen op gezet. Zodat ze die flap niet meer te pakken kan krijgen. Maar het is ook nog de sterkste pup van het nest. Ik snap dat moeders feilloos weet als er iets mis is met haar pup. Maar dat zie ik niet!En ook dat heb ik allemaal te sprake gebracht!

Maar ze heeft alleen vanmorgen met haar ogen gedraaid. Nu ik haar zo zie.. Wel enorm veel hijgen, zware ademhaling. Maar niet meer zo wankel. Want ik heb het idee dat als ze maar voldoende slaap heeft. Ze haar krachten weer kan gebruiken! Ik geef haar nu speciaal voer van de Da. Prescription diet.. En warempel.. De melktoevoer neemt enorm toe!

Ik wil alleen dat moeders er weer bovenop komt! Want ze is me echt enorm dierbaar... Ik ben blij dat ik geen echte fokker ben!(met alle respect voor de fokkers onder ons) Maar zo kan je wel iedereen even waarschuwen dat het niet altijd leuk is om een nestje te nemen voor de leuk!

Dit is eens en nooit weer!

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Ik kan het geloven, het is een hele zorg hé. Nu, als je dierenarts vermoedt dat er bepaalde tekorten zijn, zou ik, als bezorgd baasje, koste wat het kost, toch een bloedonderzoek laten doen. Heb dat trouwens al gedaan... Alleen dan kan je zeker zijn en kun je de supplementen geven die ze nodig heeft. Veel succes met je pups, hopelijk komt alles goed met mams én de kleintjes.

honden page profiel BullsclanBullsclan 3 doggies

honden foto van Bullsclan

Ik zou er op staan dat mijn DA verder zou zoeken en het hele geval niet af zou schepen met een AB-kuurtje (wat vaak een paar dagen nodig heeft om aan te slaan) en in elk geval een calcium-injectie laten geven. Als de DA niet mee wil werken dan hing ik vanavond nog aan de lijn met een andere DA, je hebt tenslotte wel een zieke teef met een aantal pups liggen.
Haar pups "begraven" kan van alles betekenen hoor, maar ik zou de teef voorlopig de eerste 2 weken niet meer alleen bij de pups laten maar alleen onder toezicht.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hoi Bullsclan.. en de rest..

Bedankt voor je berichtje.. Toen ik haar meldde dat het mischien een Calcium tekort zou zijn. Heeft ze me een beetje afgescheept met een ja zou kunnen... Maar ook heeft ze gezegd, dat voordat ze daar aan dacht. Ze meer symptomen moet hebben! Ze heeft Chicky tenslotte gezien! En zag er volgens haar levendig uit! En als ze gaan beginnen met een Calcium injectie terwijl ze het niet zeker weet. Zou het kunnen wezen dat ze teveel krijgt.. (maar ja zo goed en heilig als ik ben) Geloof ik natuurlijk oprecht wat ze zegt.. Maar dan denk ik wel.. Mens doe een bloedonderzoek! Ze denkt eerder dat de bevalling haar uitgeput heeft. En ze voeding nodig heeft met hoge energiewaarde.
Nou heb ik inmiddels voer van gemiddeld 80 euro! Melk met veel eiwit en noem het maar op. En speciaal blikvoer om te herstellen! Nou geloof ik dat deze Da wel het beste met haar voor heeft. Maar ik begin te twijfelen aan haar acties.. Want net wat je zegt! Ik heb met een zieke teef te maken.. En het is mischien heel sneu om te zeggen.. Maar Chicky is me net even wat meer dierbaarder dan de pups..

En daarbij heb ik contact gehad met een andere Da.. Die chick als pup een enting heeft gegeven. En die kon niet anders bevestigen wat onze Da heeft gezegd.. Maar mocht het achteruit gaan.. Gewoon bellen! Desnoods kon haar midden in de nacht bereiken..

Dus wat mij dan wel weer goed doet.. Is dat er een dierenarts bereikbaar is als ik chick maar een klein beetje achteruit zie gaan!

zoals ik het nu zie.. Ligt ze lekker te slapen! En haal ik de pups er even bij weg zodat ze op krachten kan komen. Want dat blijkt haar echt goed te doen!

Maar mischien moet ik gewoon weer bellen.. En staan op een onderzoek! Hebben het toch over mijn lievelingentje..

honden page profiel anneliesannelies

honden foto van annelies

Hey Nijnke,

Hoop dat het weer vlug beter gaat met Chicky, en ja , ik kan me heel goed voorstellen dat ze je dierbaarder is dan de pups. Het is ook een dotje.
Maar je voelt het zelf het beste aan hoe Chicky eraan toe is. Zou zeggen bel de DA en sta op verder onderzoek.

groetjes Annelies

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen

honden foto van Carine Bollen

Hoe is het nu met Chicky??????
ben echt wel wat ongerust over haar...

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hoi!

Nou mischien is mijn dierenarts toch niet zo slecht!
Ze is deze nacht echt enorm opgeknapt! Ze hijgt niet meer.Wel nog wat zwaar ademen. Verzorgt haar pups ongelooflijk lief. En haar tepels geven nu meer als genoeg melk. Omdat de pups piepen. Maar op een gezonde manier! En ze zijn vanmorgen weer 3 gram aangekomen! Heb niet het idee dat het door de antibiotica komt. Dat duurt namelijk meestal een paar dagen voor het aanslaat.

Heb de pups dus vanmorgen ook niet bijgevoerd! Het voer wat ze heeft gekregen zit ontzettend veel energie in. En ik zie haar daarop echt veranderen. Ook het speciale melk (vonk heel vreemd) dat ze krijgt zit hetgeen in wat ze waarschijnlijk tekort heeft!

Ik zeg niet dat ze nu helemaal de oude is.. Maar zoals ik haar zag is ze echt enorm veranderd. Ik spring nog niet een gat in de lucht! Maar zoals het nu gaat vind ik het prima!

Ook haar temperatuur is weer mooi 38,5!
Ik heb vanacht geen oog dicht gedaan! Omdat ik vanacht nog even eruit ben geweest om de pups eenmaal bij te voeren! Maar ik doe het nu niet meer. Even kijken hoeveel ze aankomen na het zogen. Als dat minimaal 1 gram is! Dan ben ik tevreden:-D

Ze heeft dan wel een hele snelle bevalling gehad. Maar ook een hele zware! Maar hoe gek het ook klinkt. Ze heeft geen zuchtje of kreuntje laten horen!

Ze is gewoon enorm moe! Dus geef ik haar ook keer op keer als de pups gezogen hebben de kans om zonder kindjes te slapen! Dus gaan de kindjes even apart in de reismand naast haar. En slaapt zei gerust een uurtje door! zo heb ik toch het idee dat ze een beetje sneller kan herstellen! :-D

Maar dankzij jullie weet ik nu wel dat ik veel sneller aan de bel ga trekken! Heel erg bedankt!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijwerking Antibiotica? (noodoproepje?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^