hoe bufferen jullie en jaag/stuur je een stalkende hond weg?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Petra & Lily Jane en Jip (Gast)

Nu ik me met Jip meer en meer tussen honden kan begeven omdat hij hierin niet meer (altijd) zelf hoeft te meesteren loop ik aan tegen de vraag hoe je het beste en stalkende hond wegjaagt.
Tot nu toe was dit weinig aan de orde of ik sprak de eigenaar in kwestie hier op aan.

Ik heb gisteren een behoorlijk anvaring in het bos gehad met een oudere man met volgens mij emotie-regulatie stoornis. In elk geval ben ik van voor tot achter vervloekt, lekker boeiend O-)
Deze man heeft zijn twee honden niet onder controle en ik weet dat ze ook niet terugdeinzen om in de aanval te gaan (bewuste man laat ze ook gerust los met als doel bewust aan te vallen).

Ik merk dat ik hierin zelf nog onvoldoende getraind ben om zelf te bufferen (hoewel Jip uiteraard wel achter mij staat in mijn bufferzone.) Ook loop ik met twee honden en dit is een prktisch probleem waar ik tegen aanloop.
Wellicht speelt mijn eigen onzekerheid mee in het adequaat wegjagen van de ander honden.

Waar ik benieuwd naar ben is wat een adequate manier is deze honden weg te jagen met een kalme en assertieve houding. Graag jullie ervaringen en visies.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe bufferen jullie en jaag/stuur je een stalkende hond weg?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Soms is jezelf ertussen plaatsen en de hond kalm aankijken voldoende. Ik heb persoonlijk nog nooit succes gehad met gapen, maar theoretisch zou dat de andere hond moeten kalmeren.

Voor de wat vasthoudende tegenstander maak ik mezelf zo lang mogelijk, en leun lichtjes voorover. Is dat niet voldoende, dan trek desnoods mijn lip op. Is het nodig, dan grom ik er zelfs bij.

En als de hond een omtrekkende beweging wil maken, gewoon meestappen.

EDIT: als de hond eenmaal aarzelt, kun je ook de 'aanval' in zetten en naar voren stappen om hem weg te jagen. Desnoods met een wijs gebaar, en een "scheer je weg!".

Maar let wel op met je omdraaien, je hebt van die sneaky bastards die daar op wachten en langs je heen willen glippen. Zo is Dobby aan zijn zere knie gekomen.

honden page profiel nel nel

honden foto van nel

pffff wat een rotsituatie

hier in de buurt 2 loslopende hondjes die hetzelfde doen. baasje aanspreken helpt niet, het is zelfs zo erg dat 1 van de 2 hondjes (die losliep) al gepakt is door een andere hond (die aangelijnd was)

Ze komen achetr je aanrennen als je de honden uitlaat
(2 rottweilers) waarvan de oude van 8 jaar heel stabiel, maar de puberreu van 6 maanden voor geen meter) je kunt roepen hou je honden bij je.Maar geen reactie of actie.

Je loopt met ongeveer 70 kilo aan je armen en de eigenaar doet niets, Maar owee als mn honden hem wat doen.

Aangezien het aanspreken van de baas niet helpt, gooi ik er kilo's O-) koekjes tegenaan, om het een beetje rustig te houden.
Ik heb wel inmiddels de dierenbescherming gebeld, want ik ben niet van plan om mn honden weg te doen voor zo'n ......

Stel dat ik er op een gegeven moment 1 niet hou
Het zij Rottweilers............... dusssssssssssss
ik ga met je meelezen

succes

Anoniem (Gast)

Het is dus echt de situatie van een stalkende hond waar ik op doel. Het bufferen is momenteel geen issue meer.
De nieuwsgierige hond is dus geen punt, ik buffer en dat is voldoende.

Ik ben geen gaper, grommer, lip optrekken. Denk dat ik niet de capaciteiten bezit om het voledige scala aan signalen die en hond gebruikt in dergelijk situatie ook tot in detail kan nabootsen.

Ik wil een manier vinden die bij mij als mens past en even effectief is.

Ptera, lily jane en Jip (Gast)

was ik dus hierboven

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik heb een uitklapbare paraplu (dmv op knopje drukken) vaak bij me. Komt er een hond aangestoven voor de aanval dan ram ik hem naar voren en klap hem uit. Daarbij brul ik dan wat en maak me groot. Ik doe dit natuurlijk alleen bij valse/extreem dominante honden..
Werkt meestal.
Zelf kan ik Mexx moeilijk achter mij zetten ivm zijn grootte, hij steekt nogal uit, dus ik neem een hulpmiddel mee.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

evt een toeter meenemen voor een stalker? Zon blikvorm met een toeter erop, die heel hard tuten? Mits je eigen hond het niet erg vind.

Ptera Lily jane en Jip (Gast)

Ik merk dat ik hierin zelf nog onvoldoende getraind ben om zelf te bufferen (hoewel Jip uiteraard wel achter mij staat in mijn bufferzone.) Ook loop ik met twee honden en dit is een prktisch probleem waar ik tegen aanloop.
Wellicht speelt mijn eigen onzekerheid mee in het adequaat wegjagen van de ander honden.

Ik snap nu de verwarring. In mijn openingstopic schreef in bovenstaan bufferen
Ik bedoel daar dus eigenlijk het feitelijk wegjagen van de andere hond(en). Intimideren etc

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Ik ben niet zo snel onder de indruk van een vreemde hond en heb van mijzelf al een dominante houding. Dit is voor veel honden al genoeg. Mocht er toch een hond in de buurt van mijn honden willen komen stuur ik die met een boze stem ook direct weg waarbij ik op de hond inloop. Heb tot nu toe nog nooit iets vervelends meegemaakt en alle honden nog weg kunnen houden. Mijn honden mogen ook niet zomaar naar vreemde honden toe. Gelukkig hebben wij een zeer sociale roedel die goed luistert en geen uitdagende signalen afgeeft.

Petra, Lily Jane en jip (Gast)

Ik denk dat mijn houding inderdaad niet dominant genoeg is naar'vreemde' honden. Wellicht is een hulpmiddel als plu zoals Mexx suggereert nog niet zo'n gekke optie (totdat mijn eigen dominantie niveau wat opgekrikt is). Ik denk ook dat dan daar het feitelijke probleem ligt.
Bedankt voor de helderheid, het geeft mij weer een boost om verder te werken aan een stuk zelfverzekerdheid ten aanzien van vreemd hondenvolk.

Anoniem (Gast)

Hoewel ik niet achter het woord dominant kan staan in dit verband. Ik heb immers geen enkele relatie met deze hond.
Ik zal gewoon een veel meer zelfzekere houding moeten gaan trainen. (oorzaak van mijn toch ietwat onzekerheid is wel helder, nu nog ombuigen ;-) )

Petra & Lily Jane en Jip (Gast)

was ik dus

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Gaan we nu op HP elkaar adviseren welk wapentuig je het beste bij je kan steken om honden te lijf te gaan?

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

@ Rudi, ik vind dat ook heel verwarrend. Mag hier toch niet?

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Haha... nee...

Iemand vraagt wat ze kunnen doen als een vreemde hond lastig is naar hun hond toe. Volgens mij is er nog niet geadviseerd de hond te beulen ;-)

Maar het is wel een goede vraag, wat kan je doen? Ik heb twee honden die gelukkig weinig tot geen nare reacties van andere honden ontlokken.

Mijn teefje ruikt echter wel erg aantrekkelijk voor andere reuen en ze wordt dus wel eens belaagd door een reutje die erop wil rijden. Ze geeft snel een uitbrander en de meeste reuen druipen af. Maar met name kleine reutjes blijven heel vervelend doorgaan.

Vreemd genoeg vinden veel baasjes het amusant... ???
Meestal pak ik zo'n reu bij de halsband en lever ik m af bij de baas. De correctie pas ik vervolgens toe op de baas ;-)

Maar als mijn honden serieus worden aangevallen... ik vrees dat ik dan iets toepas wat hier niet nader omschreven dient te worden :-) :-) :-)

Petra & Lily Jane en Jip (Gast)

@ Rudi en Plato

Ik vraag me af hoe jullie tot deze conclusie komen al lezende, zal dan wel een referentiekader ding zijn.

maar dat is uiteraard niet mijn insteek. ;-)

Een plu kun je voor meerdere dingen gebruiken (ik ga ze niet allemaal opsommen), in het kader van dit verhaal wordt het schrik-effect beoogt.
Je schiet de plu uit en hond schrikt en je doorbreekt z'n handeling. Komt geen lijfelijk contact bij aan te pas.




honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Lijkt me heel moeilijk, want honden die totaal niet onder controle staan en vermoedelijk doet de eigenaar niets of niet veel om de honden op te voeden (?) dan is het moeilijk zo snel uit te vinden waar ze op reageren.
En wat je ook schrijft je hebt ook de eigenaar die mogelijk kwaad kan reageren als je zijn/haar honden aanpakt.

honden page profiel bassiebassie

Daarnaast ben je ook niet verantwoordelijk voor de opvoeding van iemand anders zijn hond.

De tips van Wilma en Dobby sluit ik me ook bij aan. Daarnaast kun je ook een stok nemen (nee, niet om te slaan) om de hond op afstand te houden. Zie het als een verlengstuk van je armen. Je kunt de hond zo wegduwen(zonder hem aan te raken!!!). Vrijwel alle honden zullen de stok uit de weggaan.

Maar het allerbelangrijkste is wel een hele zekere houding. Dat zorgt er ook voor dat jou honden daar rustiger onder blijven, want dan heb je de situatie onder controle.

Petra & Lily Jane en Jip (Gast)

De irritante stalkers zijn minder het probleem.

Het zijn juist die honden met bedoelingen en waarbij groot maken etc niet meer werkt (weet dat dit in andere situaties wel werkt.)

Waarschijnlijk was dit ook de hele situatie er omheen.
Die man ging volledig over de rooie naar mij. (op een simpele vraag wat zijn bedoeling was en waarom hij mij aan het stalken was). Het gevolg was hysterische honden, uiteraard.

Die zelfzekere houding wordt aan gewerkt. Een stok vind ik ook wel een suggestie, met gebruik zoals hierboven beschreven.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Natuurlijk gebruiken we het niet als wapens, maar meer als een schild en afweer.
Ik heb een reu, dus op hem komen geen reuen af gestoven om even te kijken of hij loops is, maar om hem echt aan te vallen.

Mexx trekt nu eenmaal het soort honden aan, of hij nu rustig ergens aan het snuffelen is of strak aan het volgen is (dus niet eens de andere hond heeft gezien), dat op hem af komt om gewoon aan te vallen.

De Plu is om ons te beschermen, een soort schild en om door het openklappen een schrikreactie te geven waardoor de hond even uit zijn gedrag is en ik door te schreeuwen de hond meestal kan wegjagen.

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Dat loopt ook nooit relaxed als arme Mexx zo vaak honden aantrekt die hem willen aanvallen.
Enig idee hoe dat komt?

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

wat ik doe is met mijn arm de andere kant op wijzen, knippen met de vingers en op kalme maar duidelijke toon zeg ""ga"
Werkt goed, tenminste tot nu toe ;-)

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

ik neem aan dat omdraaien en weglopen geen optie is O-) wel heel goed dat jip al op jou vertrouwd! persoonlijk denk ik dat er niet veel aan te doen is dan de situatie proberen te vermijden...als de man zijn honden slecht heeft opgevoed en niet onder controle (wil) heeft kan je nog zo'n expert zijn...die honden gaan echt niet luisteren naar iemand die ze niet kennen...denk ik dan he...dus maar beter omdraaien en wegwezen...???
maar wat mexx zegt met die paraplu vind ik ook handig :-)

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

heb het laatst gehad met een jack russel die in tank zijn flank beet vanuit het niets, tevens geen baas in de buurt en toen heb ik toch een brul gegeven dat de jack russel mij aan zat te kijken van shit dit mag niet waardoor hij vervolgens weg liep.
brulde echt zo van ben je besodemietert kleine opdonder, scheer je weg. er liep op dat moment nog iemand mee met haar hond en zelfs tank en die hond zaten mij aan te kijken van krijgen we op ons donder , nee hoor maar vind het niet nodig als een hond in neutrale houding staat je in zijn vel moet bijten voor niks.

honden page profiel linlin

honden foto van lin

Meestal zeg ik met een lage stem ga naar je baas. Maar een echte oplossing is er voor mij ook niet. Ik loop liever een blokje om bij dergelijke types. (bazen met ongecontroleerde honden).

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

@ Annet: het is in een losloopgebied idd niet relaxed lopen, ik ben altijd op mijn hoede en probeer andere honden van afstand in te schatten en evt de andere kant uit te lopen.
Mexx is een zeer sociale, stabiele en zelfverzekerde hond, hij loopt dus altijd vrolijk en vrij rond en blijkbaar triggert dat andere honden (reuen en niet sociale teven) om tot de aanval over te gaan. Soms komen ze gewoon uit de bosjes gevlogen terwijl Mexx bv voor mij staat te wachten tot ik een bal gooi en grijpen ze.

@ Floor: bij kleinere honden kan je idd nog wel eens omdraaien en weglopen, maar als er zoals hier Ridgebacks, staffords, labradors etc rondlopen, die kan je moeilijker weghouden en dan is idd een plu handig om te voorkomen dat je hond en/of jij gegrepen wordt.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

ja ik vind het echt een goede :-) zou echt niet weten hoe het anders aan te pakken...lastige situatie.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

@floor.. Wanneer honden niet luisteren naar hun baasje wil dat nog niet betekenen dat ze helemaal niet luisteren naar iemand anders. Vaak blijkt het tegendeel ;-)

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

begrijp ik...maar lijkt mij niet als je en op je eigen honden moet letten en de andere hond(en) weg moet bufferen dat je dan stabiel genoeg bent om een slecht opgevoede hond in goede banen weg te leiden...:-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik heb nog geen aanvallende hond gezien die op Mila afkwam(mila heeft een hele directe blik,waar veel honden al vanzelf voor opzij gaan),maar wel vele opgewonden mannetjes,en die zijn best vaak niet weg te "slaan"!

Wat ik doe is NEE zeggen,ook weleens mij armen wijd en er juist op af lopen met een NEE of GA JE WEG!!
Of een duidelijke UHH.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe bufferen jullie en jaag/stuur je een stalkende hond weg?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Help, mijn hond blaft
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^