14 jaar oud genoeg voor een am staff?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

waarom helpen je ouders niet met opvoeden en cursus?
een hond is toch voor het hele gezin? :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "14 jaar oud genoeg voor een am staff?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Mag ik vragen waarom je een Am Staff wilt? O-)
Ik zou (persoonlijk) een kind van 14 niet een sterk, potentieel gevaarlijk (mits niet goed opgevoed) ras geven om zelf op te voeden.
Misschien als je ervaring zou hebben met het opvoeden van honden, maar anders niet.

Maar als je er met je ouders mee bezig gaat gewoon doen. :-)
Ook op cursus gaan enzo, zo'n hond moet iets te doen hebben!
Ik hoop dat jullie met de Herder naar de dierenarts gaan, en dat alles goed is met 'm.

Ik zou persoonlijk ook niet denken aan een nieuwe hond terwijl mijn huidige hond misschien wel ziek is en nog leeft, maar dat ben ik.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik zou persoonlijk geen stafford aan mijn kind van 14 geven, staffords hebben heel veel kracht. Ook als 't kind ervaring zou hebben met opvoeden dan als nog niet.

Want wat nou als de stafford uitvalt naar andere honden? Of hij ziet een andere hond en wilt daar graag naartoe? Nou zie maar eens de hond bij je te houden..

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

tja hannie daar zit wel wat in. maar als hij de herder ook uit kan laten. hij zegt dat ie 1,85 is dus hij zou hem moeten kunnen houden.ik ben 1,75 en heb een hond van 75kg die ik ondere controle heb

heb je nu reutjes of teefjes in je roedel? daar zou ik namelijk wel rekening mee houden als je een staff aan wil gaan schaffen

honden page profiel goderisgoderis

honden foto van goderis

Heb 1 reutje en 1 Teefje , reutje is gecastreerd.
Kan je nog helpen,?

iemand (Gast)

Haaii

een hollandse smous is echt super leuk alleen jammer voor een teefje moetje 1tot 2,5 jaar op moet wachten

x.

ps. ik ben 12XDDD

honden page profiel Stefanie & ChelseaStefanie & Chelsea

honden foto van Stefanie & Chelsea

Wat trekt de Amerikaanse Stafford jou aan? En wat verwacht je er zelf van???

honden page profiel goderisgoderis

honden foto van goderis

Ik vind de Amerikaanse stafford aantrekkelijk , Ik wil echt geen andere hond hebben , ik vind een stafford zo'n mooie hond, ik ken iemand die 1 heeft en die hond is echt superlief enzoverder.
Ik verwacht dat de hond is echt een vriendje voor het leven en ik vind de stafford veel aaantrekkelijker dan de andere honden en ze zijn ook veeel aanhankelijker.

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Ligt echt aan de hond of je hem aankan met 14 of niet, en hoe is deze opgevoedt.
Een goed opgevoede en getrainde amstaff zal echt niet meer problemen geven als enig andere hond.

En ik ken genoeg kinderen waarbij de hond beter op het kind reageerd als op de volwassenen.
Mijn ervaring met volwassenen en kinderen met honden is, kids zijn vaak zonder vrees en zonder vooroordelen, dus behandelen een hond neutraal.

Volwassenen laten vaak hun emoties voor verstand spreken, iets wat volwassenen vaak niet zullen bekennen, maar dieren, zeker honden prikken zo door deze facade heen, en gaan dan zeg maar rebelleren.

Maar ik blijf er wel bij, NIET elke hond is geschikt, voor een jong kind, zeker met een Ammstaff zal zeker goed gekeken moeten worden welke je neemt, het karakter van de hond is eigenlijk belangrijker als het merk en modelletje ;-) vooral in jou geval.

Ik zou zeker niet voor een hyperactieve speelse stafford gaan, maar een hele mellow rustige stafford, die vrij onderdanig gedrag vertoont.
Zeker de energie van kinderen jutten honden vaak wel op, en de hond die erg energiek is, zou dan te wild worden voor een jong kind om te houden, en een mellow hond zal dan de dan ook wel wild worden, maar zonder dat het TE wild gaat, en kan vaak ook sneller weer tot rust komen, maar dit is zeker GEEN garantie.

Het ligt echt aan de Hond, aan het Kind, en aan de volwassenen hoe die met de hond omgaan en hoe het kind weer is opgevoed met dieren.
Om direct te zeggen, het is te gevaarlijk ik begin er niet aan, nee, dat ben ik niet met de rest eens, om te zeggen, elk kind kan het, wil ik ook weer niet zeggen, en dat ben ik ook weer eens met de rest.

In sommige gevallen kan het prima, en soms is het gewoon erg onverstandig, daangezien ik jou, en je ouders en je hond(en) niet ken, zal ik ook niet zeggen je kan het of je kan het niet.
Ik zeg alleen het is mogelijk mits er aan bepaalde zaken wordt voldaan

honden page profiel goderisgoderis

honden foto van goderis

Hoe weet ik nu of het een hele mellow rustige stafford is?

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Je zal als je een hond gaat uitkiezen goed op z'n gedrag moeten letten, vaak gaan mensen juist voor de meest actieve speelse hond, die meteen bij je zit, je aflikt, tegen je opspringt etc etc etc.

Dat zijn vaak juist de meest energieke honden die vaak het strakst moeten worden aangepakt met opvoeding, met een grote kans ze heel dominant worden.

Ikzelf wil juist hele rustige honden hebben, dus ik ben goed wezen opletten dat ik een pup vondt die lekker zichzelf bezig kon houden, niet te druk in de roedel was, en zeker het haantje de voorste was met spelen/eten/aanhalen.

Ook de fokker (zeker als je een goede erkende fokker heb) kan deze je zeker helpen met de juiste hond uitkiezen met de juiste karakter trekjes.
Hou er wel rekening mee, dat ook per fokker gedrag van honden kunnen verschillen.

Ook zal ik zeker als je eenmaal de goede hond heb gevonden, ermee naar gedrags en gehoorzaamheids cursus gaan, en dat jij deze volgt, zodat je precies weet hoe je met een hond moet omgaan, en dat deze ook aan jou went.

Zeker diegene die hem opvoedt, wordt door honden gezien als roedelleider, en je leert dan precies hoe je een krachtige hond als een amstaf moet opvoeden in een voorbeeld hond die plezier in z'n leven heeft.

honden page profiel goderisgoderis

honden foto van goderis

Ik zie dat je ook leeft voor je hond :-)
Leuk om al deze info te krijgen vanje,
Ik moet normaal nog een jaartje wachten maarja, toch al een beetje informatie verzamelen. :-)
Ben dan ook weer een jaartje verstandiger. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "14 jaar oud genoeg voor een am staff?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^