tijd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

ik moet natuurlijk allang naar bed maar volgens mij is het volle maan?
Ik lees net een stukje over tijd die je hond kost en die je aan je hond besteden moet. En ik denk en voel alleen maar: moeten? Der is bij mij nog nooit iets zo vanzelfsprekends geweest zo ontspannends zo logsich als mijn zorg een aandacht voor Pippa.
Net als toen ik mijn tuin kreeg. Wat een werk? Wat een werk??? ik snapte het niet. Dat is geen werk. Dat is ontspanning. Dat is investeren zonder dat je iets terug verlangt terwijl je er drie dubbel voor terug krijgt. Alles gaat gewoon door maar ineens met zo'n kleine erbij lijkt het. Je hondje past zich aan jou aan als een verlengd van jouzelf. Hihi dat is niet overal en altijd zo maar ik ervaar Pip als de beste ontspanning ever. Geen verplichting zo leuk als pip der niet bij staat te loeren:-) Klusjes, boodschappen, vooral familie bezoekjes!huishouden, wandelingen, slapen:-) me and my dog. een grote verantwoordelijkheid maar een nog grotere eer:-)en nu gaan we slapen:-) want morgen moeten we wandelen soppen schilderen en ontdekken:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tijd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel patrick &  sonjapatrick & sonja 3 doggies

honden foto van patrick &  sonja

tis net een kind he je moet er ook veel tijd en aandacht aan geven maar ze heb er ook zo veel van terug
grtjs :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

super van je dat je er zo over denkt, en zo hoort het ook als je een hond in huis haalt, maar niet iedereen denkt er zo over. jij gelukkig wel. een hond neemt veel maar geeft nog veel meer aan je terug.

goed om te lezen. :-D

honden page profiel millymilly 3 doggies

honden foto van milly

ik denk dat mensen zonder dieren er niets van begrijpen
we moeten niets
maar we doen omdat we van ze houden en ze zo veel liefde terug vinden
als iemand mij vraagt hoeveel kinderen ik heb
zeg altijd 2 mensen kinderen
en 9 bontevel kids

Carla (Gast)

Wat een heerlijk positief stukje om de dag mee te beginnen. :-D

honden page profiel Hanne baasje van  Bonny Hanne baasje van Bonny 3 doggies

honden foto van Hanne baasje van  Bonny

Hoi Pippa..volgens mij hebben jij en je vrouwtje het ook heel gezellig samen :-D
gr.Billy

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

Pip is duidelijk een onderdeel en dan nog wel een heel geliefd onderdeel van je leven en je bestaan, een bofferd die Pip :-D

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

dat is pippa een onderdeel van mijn leven die zich automatisch naar mij lijkt te voegen. 35 jaar gewacht en alleen maar beren gezien: uitlaten,trainen,oppas zoeken,duur,vakantie problemen niet overal mee naartoe kunnen nemen,zielig voor een hond in een apartement wonen zonder tuin, maar 1 baasje wat als je ziek bent...beren beren, problemen en de overgrote verantwoordelijkheid. En geloof me vanaf dag 1 was het eigenlijk vooral leuk,fijn,prettig gezellig en makkelijk. Mijn leven is voller en rijker door dat pupseltje. En ja ik moet heel amsterdam door om der naar der oppas te brengen en kan niet zomaar overal ja op zeggen met mijn tijd en uitstapjes. Maar ik zou niet zonder Pippa meer willen. Mijn tijd aan haar is geen weggegooide tijd,waardoor ikzelf of anderen aandacht te kort komen. Integendeel. Bijvoorbeeld ook als zij wel mee gaat naar mijn werk. Iedereen vindt het leuk. Wandelen met kennisen,buren,familieleden. Ik ken na 15 jaar ineens mijn buren! 3 uur per dag met je hond bezig? Ik zou het niet kunnen timen hoeveel tijd ze kost...ik zou ook niet kunnen uitdrukken wat ze me oplevert en wat ik van haar leer. Maar dat is veel. Meer dan dat ze me kost.

honden page profiel BrienneBrienne 3 doggies

honden foto van Brienne

ben ik het helemaal mee eens. een hond geeft net een ander tintje aan je leven. een tintje dat je niet meer uit zou willen gummen. niet alleen die 'tijdrovende' wandelingen geven je dat tintje. voor mij zijn het vooral die kleine dingetjes die alleen een hond je kan geven. ten eerste voel je je altijd welkom als je thuis komt of wakker wordt. dat is eens wat anders dan een zusje met een ochtendhumeur. dan verdwijnt de jouwe ook meteen als sneeuw voor de zon. en wat dacht je van wintertenen? ook geen last meer van als je harige vriend lekker op je voeten ligt te slapen. en de blik in hun ogen als je verdrietig bent of je niet zo fijn voelt. hoe ze dan extra dicht bij je blijven en je nog beter in de gaten houden. als ze demonstreren hoe dom ze kunnen doen, ondanks dat ze misschien toch slimmer zijn dan veel andere honden. (heb je Richy weleens zien proberen een trap te beklimmen? hij vergeet dat hij ook achterpoten heeft...) dan moet je toch geen tijd aan je hond besteden? dan wil je toch gewoon zoveel mogelijk met je maatje samen zijn? gewoon omdat het zo gezellig is? :-)

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik heb drie honden en ik besteed er best veel tijd aan, maar het is mijn grote hobby, dus alleen maar leuk. :-D

Maar voor mensen die een hond als een accecoire zien gaat het wel op denk ik.

Een hond kost immers geld, tijd en moeite. ;-)

Ik zou niet weten wat ik zonder mijn honden zou moeten, ik zou teveel tijd hebben, geld overhouden en me vreselijk gaan vervelen.

Dus: Een mooi leven is een hondenleven en een goed leven is een leven met een of meer honden. :-)

honden page profiel  Dizzy Dizzy 3 doggies

honden foto van  Dizzy

Helemaal eens en lief geschreven!

Dizzy is altijd blij (zelfs in de ochtend, als ik nog niet helemaal wakker ben). Dan ben ik gelijk vrolijk...hoe vroeg het dan ook is :-)

Superlekker om te wandelen buiten en we vinden het ontzettend gezellig om hem bijna overal mee te nemen. Te verbazen waar hij ook verbaasd naar kan kijken en heerlijk dat ie aan mijn voeten gaat liggen.

Alles is leuk met Dizzy..dus zou hem voor geen goud willen missen. Dus nee we zien dit niet als werk.... :-)

honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Ik ben blij dat ik tijd moet besteden aan Stef.
Ik MOET om hem lachen, Ik MOET met hem knuffelen, Ik MOET...
Eigenlijk is elke "moeten" met Stef een pleziertje.
(behalve het uitlaten in de regen dan... ;-) )

Maar inderdaad, er zijn genoeg mensen die hun hond als verplichting beschouwen. Dat zijn helaas vaak de hondjes die in het asiel terecht komen...

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

ach ja het zou je overkomen. Dat je net een doggie treft die helemaal niet snapt hoe het ritme van jou leven is. Die alles net anders doet en wilt. Die van alle dingen in jou leven nerveus wordt of boos. Het komt maar al te vaak voor dat er geen match is. Of dat jou leven dusdanig verandert dat het stroef gaat. Maar het is mij met pippa allemaal zo 100% meegevallen. Alles over podenco's gelezen. Voorbereid. Huis puppy proof..en alles bleek zo makkelijk

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tijd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wat een "hondenweer"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^