Helaas, Spikey speciaal??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Zoo, vandaag alweer naar de dierenarts geweest zonder een defenitief antwoord :'(
Voor wie het nog niet weet...
Spikey dronk en plaste extreem veel! Ik ben toen naar de dierenarts gegaan.. Als eerst kreeg hij antibiotica voor een blaasontsteking. Omdat dit niet hielp deden we een 2e x een urine test en een bloedtest.. Volgens de dierenarts was alles wel in orde en kon het komen door stress of teveel zout in het eten. Ik kon me in beide antwoorden niet vinden en ben naar een andere DA gegaan voor een second opinion.
Ik heb de gegevens aan mijn nieuwe da doorgefaxt, en heb toen voor de 3e x een urine test gedaan en een 2e (uitgebreidere) bloedtest.
Volgens deze dierenarts klopte er vanalles niet in zowel de urine als het bloed!
Ze ging uit van de ziekte van cushing, omdat hij veel overeenkomsten had met deze ziekte. Dit betekende een tumor in de hersenen (goedaardig) of in een tumor in de bijnieren (kwaadaardig!!)
Ik kreeg een test mee die ik zelf thuis kon doen. De test duurde 3 dagen.
De 3e dag heb ik de test bij de DA afgegeven.. De da zei dat er 75% kans was dat Spikey op deze test zou reageren en dus een tumor in de hersenen had.
Nu kreeg ik deze week de uitslag en wat blijkt,, Spikey had niet op de test gerageerd en er was dus kans dat de tumor in de bijnieren zit!
Ik werd doorverwezen naar weer een andere DA om een echo te laten maken. (omdat deze gespecialiseerd zouden zijn hierin) in de echo zouden ze kunnen zien of de tumor in de bijnieren zit.
Vanochtend lag spikey dan weer bij de DA. Hij had zich voorbeeldig gedragen en de echo werd gemaakt. Maar helaas,, weer geen definitief antwoord. Ook zijn nieren zagen er goed uit! Dus hier geen tumor.

Nu blijkt dat er een hele kleine kans bestaat dat een hond resistent is voor de pillen die hij kreeg in die 3 daagse test!!! En dat er waarschijnlijk toch een tumor in het hoofdje van spikey zit.. Ze zei dat Spikey dus heel speciaal was omdat dit zelden voorkomt! Normaal is het leuk als mensen je hondje speciaal vinden,, maar nu wilde ik alleen maar zo graag een duidelijke diagnose!
Als het zo is dat spikey een tumor in zijn hersenen heeft kon ik kiezen tussen een hersenoperatie, of hij krijgt de rest van zijn leven dagelijks een pilletje (die vrij zwaar is). Omdat je je hondje natuurlijk niet zomaar de rest van zijn leven pilletjes gaat voeren, en al helemaal niet zomaar even een hersenoperatie uitvoert wil de DA nog een test doen.. om wel zeker ervan te zijn dat de tumor in zijn hoofdje zit..!

Het is zo frustrerend!!!! Ik hoop snel definitieve antwoorden te hebben!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Helaas, Spikey speciaal??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Hallo Laura, wat afschuwelijk moet dit voor je zijn.
Die machteloosheid en maar niet weten wat er aan de hand is.

Ik zal voor je duimen dat hij geen tumor in zijn hersens heeft.

Heel veel sterkte gewenst.

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

@ ChihuahuaLove: Het is nu vrijwel zeker dat de tumor toch in zijn hoofdje zit.. Maar nog altijd niet HELEMAAL zeker.. En dus moet er ALWEER een test worden gedaan..
Want ik wil hem ook niet de rest van zijn leve pillen geven als het niet 100% zeker is of het wel nodig is!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Helaas, Spikey speciaal??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^