Heeft iemand van jullie ervaring met een Galgo?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RitaRita

Hallo iedereen,
Graag wou ik te weten komen of iemand van jullie ervaring hebben met een galgo?? Komen die goed overeen met andere honden? Zijn er specifieke karaktertrekken die het ras kenmerken (de jacht, dat weet ik reeds) maar nog andere?
'k Ben iedereen dankbaar die hier iets over wil meedelen.
Groetjes

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Hoi Rita,

Ik zelf heb geen ervaring met de Galgo Espanol,maar hier wat informatie.

Karakter;
Intelligent,lief voor kinderen,nieuwsgierig en aanhankelijk,zeer trouw aan zijn baas en diens gezin.Indien nodig zal hij het gezin beschermen.

Opvoeding;
Als u heel consequent handelt en zeer veel geduld en inzicht hebt,kunt u deze nog zeer oorspronkelijke hond best het een en ander bij brengen.Leid zijn karakter in banen,maar probeer het dier niet om te turnen tot perfect luisternde machine,want dan bent u bij de Galgo Espanol aan het verkeerde adres.Het is erg belangrijk dat de hond op jonge leeftijd kennis maakt met andere mensen en uiteenlopende situaties.

Sociale aanleg;
Met kinderen zal deze hond zelden problemen geven,want het ras staat nog erg dicht bij de natuur en instinctmatig weet het dat kleine mensjes ontzien moeten worden.Met andere honden zullen ze graag willen spelen en het liefste demonstreren ze dan even hun snelheid.De Galgo Espanol is niet de beste keus als u katten of andere kleine dieren heb,want hun sterke jachtdrift zorgt ervoor dat ze alles achterna jagen wat maar snel beweegt...en het daarbij in de meeste gevallen niet laten.

Ik heb het belangrijkste maar even voor je opgeschreven.

Groetjes
Johanne



honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

Hallo,

Windhonden?
Windhonden zijn namelijk niet de gemakkelijkste soort onder de honden. Het zijn zichtjagers, ze achtervolgen een prooi op het zicht en kunnen op zeer korte tijd een enorme afstand overbruggen. Daarom is het verboden om in België en Nederland windhonden los te laten. Het risico op ongelukken is namelijk te groot. Eens de windhond een prooi in het vizier krijgt (dat kan ook een klein hondje zijn dat zich in de verte bevindt…) ziet of hoort hij niets meer. Enkel zijn prooi is nog van tel. Op die momenten worden de windhonden echt "Oost-Indisch doof", zoals vaak beweerd wordt over dit ras.

Windhonden volgen niet slaafs uw bevelen op. Een windhond kiest zelf zijn baas en bepaalt wanneer hij zin heeft om te luisteren. De windhond bewaart onder bijna alle omstandigheden zijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Dit is iets wat de windhondenliefhebber apprecieert in het ras. Hebt u echter een fijne gezinshond voor ogen, waar u één of andere gehoorzaamheidssport mee wil doen, dan is de windhond waarschijnlijk niet de beste keuze voor u.

Dit over de windhond in het algemeen.

Windhonden ter adoptie?
Wanneer u, helemaal weg bent van het ras en besluit om een windhond met een minder aangenaam verleden te adopteren, zijn er nog andere punten waar u best rekening mee houdt.

De galgo en greyhound hebben in Spanje nog nooit in een huis gewoond, leefden niet in een gezin, laat staan tussen de mensen. Het is een volwassen hond en geen pup met een onbeschreven verleden dat u in huis haalt. Het is een hond met een geschiedenis. Sorry, een WINDhond met geschiedenis.

In huis
Deze honden hebben een aanpassingsperiode nodig en moeten van nul beginnen. Zindelijkheid, eetgewoontes, niet bedelen, niet op de tafel en de kasten springen, niet knagen aan tafelpoten, niet graven in de kussens en zetels tot de mouche eruit gehaald kan worden, leren wandelen aan de lijn, wennen aan verkeer en spelende kinderen, niet achter poezen aangaan, niet trekken aan de lijn, niet uitvallen naar andere honden op straat… Net alsof u een pup in huis haalt.

Samenleven met andere dieren

Samenleven met andere honden kan perfect. Vaak is het zelfs beter als er al een andere hond aanwezig is in huis, want de Spaanse windhond is nog nooit zonder het gezelschap van andere honden geweest. Dit maakt het voor deze windhond iets gemakkelijker om onze gewoontes over te nemen en te leren dat de wereld niet vergaat als zijn nieuwe roedel (u en uw gezin) even zonder hem weg moeten.
Sommige Spaanse windhonden hebben tijdens hun verblijf in de Spaanse opvangcentra zeer nare ervaringen gehad met andere honden waardoor ze erg moeilijk met vreemde honden kunnen samenleven. In huis accepteren ze al snel hun nieuwe roedel, ook als die andere honden bevat. Maar op straat wil de hond alle vreemde honden liever op afstand houden. En hoe doet hij dat? Door zich zo agressief mogelijk te gedragen natuurlijk!

Katten daarentegen is iets heel anders. Soms gaat het perfect, maar vaak loopt het mis. Vergeet niet dat deze honden echt gejaagd hebben op klein wild. In hun ogen is een weglopende kat minstens even interessant als een wegvluchtend konijn.

Samenleven met mensen

Daarbij komt nog dat de meeste te adopteren windhonden ernstig mishandeld werden, vaak door kinderen en door mannen. Het vertrouwen in de mensheid is een beetje zoek. Bij de ene hond al meer dan bij de andere.
Sommige honden hebben een echt trauma opgelopen en zullen nooit nog vreemde mensen ten volle kunnen vertrouwen. Begrijpelijk, gezien hun verleden.
Maar dit houdt in dat u met een dergelijke hond niet overal kan komen. Gezellig winkelen, naar de markt gaan en dan een terrasje doen, is ondenkbaar met een getraumatiseerde hond.
Andere honden hebben een blijvende schrik opgelopen voor mannen. Voor de man in het gezin is het echt geen pretje om met een hond samen te leven, die niets van je moet weten.

Socialisatie?

En dan hebben we het nog niet over hun gebrek aan socialisatie gehad! Een goede pup hoort op jonge leeftijd alles te leren over zijn wereld. Bij de galgo's zijn er heel wat honden die tijdens hun eerste levensjaren nooit de buitenlucht gezien hebben. Laat staan dat die honden begrijpen dat er verkeer is, auto's, fietsen, brommers,…
De Spaanse windhonden die goed waren voor de jacht, gingen vaak mee met hun baas en deze honden genoten van een redelijk gedegen socialisatie. Nadeel: deze honden hebben een zeer sterk jachtinstinct.
De honden die niet veel jachtdrift hadden, verbleven het grootste deel van hun prille leven in een hok of schuur en hadden nauwelijks contact met de buitenwereld. Voor hen is heel onze wereld angstaanjagend en zij hebben heel wat tijd nodig om te leren hoe onze wereld eruit ziet.


- Gezondheid

De greyhound, afkomstig uit Engeland en Ierland, is dan wel weer heel wat beter gesocialiseerd. Vaak zijn dit rustige honden die erg aangenaam gezelschap betekenen voor het gezin. Maar de greyhounds hebben door hun lange renbaancarrière vaak ernstige lichamelijke gebreken opgelopen. Artrose, gewrichtsproblemen, chronische spierontstekingen… de medische kosten kunnen soms hoog oplopen.
Alle honden, afkomstig uit zuiderse landen, kunnen mogelijk besmet zijn met tropische ziektes die overgebracht worden door het zandvliegje en teken. Het percentage besmette honden die ziek worden, is relatief klein maar een gewaarschuwd man is er twee waard! Hoe sneller u erbij bent wanneer uw hond ziek wordt, hoe meer kans op slagen de behandeling heeft.

U denkt dat we u een zeer negatief beeld schetsen? Misschien. Maar dit is wat u kan verwachten wanneer u een windhond uit Spanje adopteert. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Het zijn en blijven honden. Niet zomaar honden maar honden met een verleden!

U voelt u ontmoedigd? U twijfelt of een Spaanse windhond wel in uw gezinssituatie past? Misschien overweegt u beter om een andere hond te adopteren.
Maar als dit alles u niet afschrikt en u wil een afgedankte jager of renner een thuis bieden, dan kunnen wij u verzekeren dat we geen fijner ras kennen dan de windhond. De dankbaarheid en liefde die je van een geadopteerde windhond terug krijgt is eindeloos en vergoedt ruimschoots de vele ongemakjes waarmee deze prachtige dieren verder door het leven moeten. Als u maar de tijd neemt om uw hond een kans te geven zich aan uw omstandigheden aan te passen, en u ook heel wat water in de wijn weet te doen om uw hond tegemoet te komen.

De meeste galgo's en greyhounds uit Spanje hebben geen besef van zindelijkheid in huis. Logisch, ze hebben nog nooit in een huis gewoond.
Vaak zijn ze wel zindelijk op hun manier, maar moeten ze nog leren dat wij het niet echt appreciëren dat ze hun behoefte in ons huis doen.
In de meeste gevallen verloopt dit leerproces moeiteloos, maar er zijn altijd wel een paar windhonden die blijven volharden in de boosheid. Hou er rekening mee dat de snelheid van een succesvolle training vooral afhankelijk is van hoeveel tijd u erin steekt. Het voorkomen van plassen in huis en het begeleiden naar de juiste plaats is in dit leerproces erg belangrijk.

Als uw nieuwe huisgenoot thuis komt, begeleidt u hem best naar de plaats waar hij van u zijn behoefte mag doen. Vaak zal hij nog geen plasje doen want de hond is erg gestresseerd door alle veranderingen in zijn leven (er zijn uiteraard altijd de uitzonderingen die geen moeite hebben met aanpassingen en met veel plezier alles beginnen te markeren).

In principe beschouwt u uw Spaanse windhond als een pup die nog niet zindelijk is.
Laat uw hond telkens uit na het eten, drinken, spelen en slapen. Beloon met iets lekkers als hij zijn behoefte doet op de juiste plaats. Gebeurt er een ongelukje in huis, ruimt u het op. Wil hij nog geen lekkers van u aanvaarden, spreek hem dan heel zacht en vriendelijk toe.
Maak u niet kwaad op de hond! Dit heeft geen enkele zin. Deze honden hebben vaak al niet al te aangename ervaringen met mensen en het bevordert hun vertrouwen in u als nieuwe baas zeker niet als u gedurende de eerste dagen dat hij bij u in huis is, al op hem moppert.
Vaak leert de hond al heel snel wat de bedoeling is en is hij na 2 weken zo goed als zindelijk.

Wanneer uw hond het moeilijk heeft om zijn behoefte niet in huis te doen, kan u het gebruik van een bench over wegen. Een bench of kamerkennel is een handig hulpmiddel, een veilig hol waarin de hond zich kan terugtrekken. Honden bevuilen hun eigen nest niet. Dit is een voordeel waar u handig gebruik van kan maken tijdens de zindelijkheidstraining.
Vaak is de volwassen hond tamelijk snel zindelijk overdag, wanneer uw hem in de gaten kan houden. Maar de nachten zijn meestal een lange periode om te overbruggen. Om je hond ook 's nachts zindelijk te laten worden, kan je hem aanleren dat de bench zijn nestje is. 's Avonds gaat hij met wat lekkers in de bench liggen, u doet het deurtje dicht en wanneer u 's morgens opstaat, kan u uw hond onmiddellijk naar buiten begeleiden naar de plaats waar hij zijn behoefte mag doen. Na enkele weken wordt het gebruik van de bench zelfs 's nachts overbodig en snapt de windhond wat zindelijkheid in onze ogen wil zeggen.

Dit klinkt nu allemaal erg gemakkelijk, maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er heel wat galgo's zijn met zindelijkheidsproblemen. Greyhounds hebben hier minder last mee.
Over het algemeen doen zich het meest problemen voor als het regent. De galgo's houden niet van ons somber Belgisch klimaat met regelmatige plensbuien. Het zijn echte koukleumen.
Als het water giet, weigeren ze vaak naar buiten te gaan en plassen ze ergens in een hoekje als u even niet kijkt. En dit kan u dan niet bestraffen. Want een hond "begrijpt" straf alleen maar als die gegeven wordt bij betrappen op heterdaad. Dus als je een plasje van je hond ontdekt terwijl je lieve viervoeter languit op zijn kussen ligt, kan je je hond niet bestraffend toespreken. Hij associeert uw frustratie namelijk met het feit dat hij op zijn kussen ligt en niet met dat plasje dat u aan het opruimen bent.
Het geslacht van uw hond heeft hier niets mee te maken, zowel reutjes als teefjes hebben een 'regen-allergie'…


Hopelijk heeft u hier al wat meer info ivm uw vraag.



Groetjes ;-)
Patsy & Toshi





honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

op de site www.greyhoundsinnood.nl kun alles lezen en zien(foto's.
Eigenlijk staan er vnl. galgo's ter adoptie. Zelf heb ik overwogen om een galgo te nemen en er uiteindelijk toch vanaf gezien. Vnl. omdat een galgo moeilijk op te voeden is. Ze adviseren ook om ze niet los te laten lopen.Mijn vorige hond liep vanaf de 1e dag los en is ook nooit verder dan 9 mtr van mij vandaan geweest. Ik wil wandelen in de bergen met mijn hond, een galgo moet een jasje aan, is te koud.... enfin.....etc.

Ik zou een kijkje nemen en naar een van de consulentes bellen.Zij willen niets liever dan dat je vantevoren op de hoogte bent van wat het inhoudt een galgo te hebben. Zij laten je niet zomaar een galgo adopteren. Je moet bv. een afgebakende tuin hebben, een schutting van 2 mtr. hoog, springen makkelijk over een schutting heen.
Ik weet ook niet of je er een wil adopteren?

Wel misschien kun je hier iets mee
groetjes,
Liesbeth

honden page profiel RitaRita

Bedankt Toshi, met jouw uitleg kom ik een heel eind. Het is (was?) wel mijn bedoeling een pupje te nemen van een Nederlandse fokker, dus dat verhaal zit een beetje anders in mekaar maar veel van de kenmerken zullen wel gelijk blijven. Je doet wel grondig je werk wanneer jij ons raad geeft! :-D
Hey Liesbeth, heb jij een Aussi?

Nettie (Gast)

Hoi Rita

Ik had zelf ook wel eens iets van een Galgo willen weten,en ik vind de tekst van Johanne ook duidelijk hoor.

Het lijkt nu net, of de een de ander wilt overtroeven. Van " ha ha, ik heb langere tekst gevonden over de Galgo"...En tevens geef je haar een compliment en Johanne die trouwens het eerste reageerde in twee dagen tijd dat er geen reactie op je vraag kwam, krijgt niet eens een bedankje...Beetje flauw hoor. Ik wil zeker geen ruzie uitlokken,maar het valt me gewoon op.


Johanne. Jou tekst was ook duidelijk genoeg. Heel erg bedankt daarvoor.

groetjes Nettie

honden page profiel RitaRita

Hallo iedereen,
Allemaal bedankt voor de fijne reacties die ik mocht ontvangen op mijn topic. Het was niet mijn bedoeling iemand in het bezonder te bedanken. De lengte van de tekst had er ook niets mee te maken, alleen had ik de info van Toshi nog nergens gelezen. Heb ook helemaal niet de indruk dat hier moeite gedaan wordt om mekaar te overtroeven, denk dat iedereen zijn best doet om ons zoveel mogelijk info te geven. Johanne gaat hier ook al een tijdje mee, dus heeft ze hier al andere watertjes doorzwommen. Ben er van overtuigd dat zij er niet mee zit :-D
Ruzie kunnen we hier trouwens best missen. De omgang is op dit moment prima en we willen het graag zo houden.
:-D :-D :-D
Groetjes aan allen

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Hoy Rita

Ik heb een Schotse Herdershond langhaar, een Blue Merle met alle ondeugden van een galgo :-D

honden page profiel Jenny LeenmanJenny Leenman

honden foto van Jenny Leenman

Heb tijdelijk een Greyhound gehad, het was geen succes. Het beestje kwam uit het asiel en was absoluut niet gesocialiseerd. De hond was achterbaks en niet oprecht....heeft een goed tehuis gevonden bij een oudere vrouw, maar niet geschikt voor ons met baby en dobber

honden page profiel RitaRita

Hoi Jenny,
Wat mij enorm aantrekt in Galgo of Greyhound is de manier waarop ze zich binnen gedragen. Ze zijn rustig en kalm, komen lekker bij je liggen of zitten, gezellig gewoon. Alleen vind in het een super nadeel dat je hen niet los kan laten, en dat terwijl ze zich toch regelmatig goed moeten uitleven. Moeilijk, het verstand zegt neen, het hart ja...

Hey Liesbeth, echt een leuke hond heb jij, en ik geloof graag dat hij ondeugden heeft van een Galgo, ze ziet dat aan zijn zelfzekere snoet :-D :-D :-D
Groetjes, Rita

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Weet je dat je uitloopterreinen hebt, die omheind zijn en waar je tegen geringe vergoeding je hond kan laten rennen, zo hard hij maar wilt. Als ik een galgo genomen had, was ik daar in ieder geval elk weekend heen gereden voor 1 uurtje of zo. Ik heb dit allemaal uitgezocht toen ik van plan was een galgo te nemen. Ik heb ook lang de greyhoundsinnood site bekeken tot alle honden die er toen waren, geadopteerd waren. Ik heb toch een zwak voor windhonden en galgo's, leuke clowntjes zijn het. Staan ook erg leuke foto's op.

Daarna ben ik gaan kijken om honden uit te laten in een dierenasiel, om zodoende zelf geen hond te nemen, maar ze gaven mij een Mechelse herder mee. Die direct in het bos, zich telkens omdraaide en mij aanviel, pijnlijke kneepjes gaf in armen en elleboog, zijn gebit afdruk heeft lang in mijn arm gestaan.

Toen ik daarna Bo zag op internet 5 mnd oud, gewend om een aantal uren alleen te zijn, was ik gelijk verkocht, niet wetende dat hij zoveel streken had...........maar wel heel lief
:-D :-D

honden page profiel

Ik ben vanmiddag die vrouw met de galgo's tegen gekomen en even gevraagd of ze goed met andere honden konden opschieten.

zij zei ja hoor ze gaan perfect om met andere honden,
ze zijn ook ontzettend lief naar kinderen toe. ze heeft ze uit spanje gehaald. en ze lopen alle 5 los. het zijn inderdaad wel jachters. maar zij heeft geen problemen met ze. luisteren heel goed. zijn ontzettend lief en trouw en ze gaan voor haar door het vuur.


ze waren aan het begin niet zindelijk. maar ze heeft ze na veel training wel zindelijk gekregen.

als je meer vragen hebt hoor ik het wel ik mag haar alles vragen.
groetjes natascha

honden page profiel RitaRita

Hey Liesbeth,
Misschien zij er inderdaad in Nederland zulke omheinde terreinen, maar hier in Belgie heb ik daar nog nooit van gehoord.

@Natascha,
Bedankt om even aan die mevrouw te vragen hoe het met haar Galgo's gaat. Zelf ben ik bij een fokster in Nederland geweest en ook zij kon haar galgo's loslaten. Zij nam die zelfs mee naar het bejaardenhuis waar ze werkte en op die manier kregen de bejaarden de mogelijkheid om nog eens een hond te knuffelen. Mooi initiatief vind ik dat, en meteen het bewijs dat het wel degelijk lieve honden zijn. Toch twijfel ik nog een beetje...

Groetjes, Rita

Anoniem (Gast)

Ik heb zelf 2 galgo's ik lees hier zoveel negatieve reacties, onzin, ik heb zelf 2 geweldige honden, zo lief en makkelijk en ik heb er ook nog eens minsten 15 in opvang gehad dus ik weet waar ik over praat, ik zeg niet dat er nooit een bij zat die problemen had maar de verhalen die hier staan slaan echt door naar het negatieve

Vaak kunnen mensen niet met honden overweg en weten ze niet waar ze aan beginnen, dat is jammer het is een prachtig ras ik zou niets anders meer willen

honden page profiel eefeef

honden foto van eef

helemaal met je eens onbekende gast.
ik heb zelf whippets maar alle windhonden komen aardig overeen met karakter.
ook ik heb alleen maar 2e hands honden gehad en ze waren allemaal even lief en aardig.heb ooit 1 hond gehad die voor de stroop was gebruikt ja die gaf problemen met andere hondjes maar met een korf om was dat ook weer opgelost.
en als je aan een pup begint heb je het zelf helemaal in de hand.
we hebben nu een teef van 10 die niet te herplaatsen zou zijn want ze kon niet met kinderen en andere huisdieren enzo meer.
wel ze is hier gekomen op de bank gaan liggen en heeft hier nog nooit geen vlieg kwaad gedaan.en we hebben 3 jonge kids nog 3 andere hondjes en kippen en cavia's en vogels en 2 katten.het ligt aan de eigenaar.
als jij maar vertrouwen hebt komt het allemaal goed.
ze loopt bij ons ook gewoon los en zelfs als ze ergens achteraan gaat en je roept haar komt ze terug.
opvoeding en vertrouwen is alles.
eef

milia (Gast)

Gelukkig ben ik het eens met Eef (zie hierboven). Ook ik snap niet waar al die negatieve reacties vandaan komen: ik heb zelf een galga die normaal los loopt, goed met katten en kleine honden omgaat en thuis ontzettend lief en rustig is.
Wel heb ik haar (net als iedere andere hond) moeten opvoeden en ben nu 2 maal naar een cursus met haar geweest en heb die met goed gevolg afgesloten.
Trouwens, het is een fabeltje dat windhonden in Nederland niet los mogen lopen. Er is geen uitzondering in de wet voor windhonden, kijk het zelf maar na..

Hanna (Gast)

Wat een herkenbare verhalen lees ik hier!

Ik heb pas geleden een windhondje geadopteerd uit een Nederlands asiel maar ze is nog niet echt zindelijk. Ze doet haar behoeftes netjes buiten maar vooral 's ochtends vroeg en 's avonds laat plast ze soms heel stiekem in een hoekje of een andere verdieping waar ik niet ben, ook al is ze een uur geleden nog uitgeweest. Ik probeer de signalen te leren herkennen dat ze uit wil, maar omdat het een heel verlegen hondje is lukt dat nog niet zo goed.

Heeft iemand tips?

Ik hou me nu aan een regelmatig schema van elke 3 uur uit op vaste tijden, en op vaste tijden eten. Ze gaat als laatste uit om 12u 's nachts en in de ochtend laat ik haar om 6u even in de tuin. Het ging een paar dagen goed maar net heeft ze toch weer binnen geplast. Help!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Gewoon doorzetten met zindelijkheidstraining. Ze heeft dit misschien nog niet geleerd, zie haar als een pup Hanna. En eventueel kunnen het plasjes uit angst zijn... Dan moet je andere stappen ondernemen om deze angst te verminderen.

Edith (Gast)

Wat een boel negatieve reacties. Wij hebben zelf windhonden, een whippet en een geadopteerde galga. Nooit iets negatiefs meegemaakt. Honden lopen los, luisteren ontzettend goed maar bovenal, het zijn de liefste wezens die je je kunt voorstellen. Ligt het misschien aan de eigenaar of je met deze honden om kunt gaan of niet?

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Hallo,

Wij hebben 4 honden waarvan 2 galgo's en een podenco. Zij komen alledrie uit Spanje waar ze vreselijk mishandeld zijn. Loslopen kunnen ze jammer genoeg niet. We hebben wel een heel grote tuin en we gaan heel veel wandelen in de achterliggende velden. Het zijn heel lieve, zachte honden, het heeft eventjes geduurd voordat ze zelfvertrouwen hadden, maar dat verbetert nog elke dag. Ons Pixie is een heel grote deugniet, een piekedief wat eten betreft, Wolf is een luie goedzak en heel lief en Paloma is een echte schattebout. Zij komen alledrie goed overeen met ons 4e hondje, zij is 8 jaar en al het langste bij ons. Ook met de poezen lukt het vrij goed. Alleen Pixie moeten we wat in de gaten houden, want haar jachtinstinct is heeel groot.

Monique (gast) (Gast)

Ik kan het alleen maar toejuichen om een galgo uit Spanje te adopteren. Het zijn fantastische honden. Zelf heb ik twee podenco's uit Spanje. De een kan los lopen, de ander helaas niet. Niet vanwege een jachtinstinct, maar vanwege haar grote drang om de wereld te ontdekken. Maar allebei zijn ze zo ontzettend lief.... Ook met onze andere honden en onze kat gaan ze prima samen.
Over geadopteerde galgo's hoor ik niets dan goeds. Het is natuurlijk wel belangrijk om je goed te laten informeren over de hond, en laat ze weten welke eigenschappen je in een hond zoekt: moeten ze goed met andere honden, katten, kinderen omgaan? Hoe is het karakter van de hond die je op het oog hebt? Allemaal heel belangrijk om van tevoren te weten...

En natuurlijk zijn er in NL ook veel honden die in het asiel zitten, maar die worden er goed behandeld. In Spanje is dat heel anders...


Bovendien ben ik er zelf geen voorstander van om fokkers te stimuleren nog meer honden te fokken. Juist omdat er al zoveel in het asiel zitten. Adopteren dus!!!

Maartje (Gast)

Geschrokken van de eerste reacties en opgelucht door de laatste schrijf ik het volgende: Ik heb zelf een Whippet en een Galga en daarvoor altijd Greyhounds gehad en het zijn de liefste, zachtse en mooiste honden die er zijn. Mijn laatste Greyhound kwam van een renbaanfokker uit Denemarken en had de eerste anderhalf jaar niet veel meer gezien dan kennels en renbanen, drie verschillende eigenaren en mij als vierde. Heb echt geen trouwere hond meegemaakt als hij. Zelfs als ie achter een konijn aan ging kwam hij nog terug als ik m riep! Mijn Whippetje van nu even zo, mijn galgo-meisje moet het nog leren; ik heb haar pas, maar ik weet zeker dat ook dat goed komt. Je hoeft alleen maar een goede baas te zijn, positief belonen en veel samenwerken, maar dat geldt eigenlijk voor elk ras en je hebt een makker voor het leven!

honden page profiel windhondwindhond

honden foto van windhond

toshi wat jij schrijft over windhonden klopt niet geheel, de karakter omschrijving die jij geeft past meer bij een oosterse windhond en niet bij een whippet greyhound galgo enz.

verder mag een windhond wel los, maar is het aan de eigenaar om te kijken of de plaats waar hij zijn hond loslaat wel veilig is.

verder is een windhond die aan het jagen gaat niet oost indisch doof maar doet waarvoor hij gefokt is, een jagende windhond gaat zo op in het jagen dat hij je letterlijk niet meer hoort, vind het erg jammer dat er zoveel vooroordelen zijn over windhonden die vaak nergens op slaan..

windhonden zijn in huis (mits ze genoeg lopen) erg rustig en aanhankelijk, buiten zijn het vrolijke oplettende honden. Die over het algemeen prima loskunnen lopen en echt niet ieder klein hondje zien als konijn, mijn honden gaan alleen achter een bange hond aan maar welke hond doet dit niet? als ze dit doen kan ik ze ook nog prima terug roepen, dus het beeld dat een windhond op alles jaagt is echt het grootste gel..

chris kleijberg (Gast)

Ik heb 2 jaar geleden mijn tweede galgo opgehaald in Spanje. Dit nadat de eerste van ouderdom was overleden. Wat ik zo lees, b.v. niet onder appel te houden. valt reuze mee. Aan de riem trainen,altijd dezelfde woorden gebruiken, helpt echt. Het zgn. niet luisteren, in de situaties van jacht,is op te vangen, door een luid geluid te maken. Een schrikreaktie op te wekken! De dromerigheid van de galgo is wat mij betreft het mooiste aan dit soort honden. Ik heb dus nu mijn tweede, maar het lijkt dezelfde hond.Ja het uiterlijk veschilt,maar dat is het dan ook wel. Beide hebben/hadden dezelfde alom geprezen eigenschappen, lieve, aanhankelijke,trouwe makkers. Groeten aan alle galgo vrienden.

Petra (Gast)

Ik heb een kruising Galgo/Podenco.
Het is de liefste hond van de hele wereld. Niet veeleisend, lief, trouw en erg grappig!!!!
(Vooral door die lange neus kun je eigenlijk nooit echt boos op hem worden) Is erg lief met kinderen alleen een beetje schuw en snel bang voor harde geluiden en onbekenden.

gr en succes

Bijna Galgo Eigenaar (Gast)

Als ik die bovenstaande verhalen lees, word ik bijna een beetje bang! Ik snap er niets meer van, iedereen die een galgo bezit is zielsgelukkig. Zelfs de zwervers en stumpers uit Spanje zijn nog schatten. Hoe kan iedereen (bijna iedereen) zo reageren. Over 2 dagen gaan wij onze nieuwe aanwinst ophalen op het vliegveld, en zal ik eens wat vertellen??? IK KAN NIET WACHTEN! Ze is supermooi, en volgens het asiel enorm lief. Het is altijd een gok, ook met een pup of nederlandse asielhond. We gaan haar een heel mooi leven geven met liefde en goede verzorging. We hebben er zin in.

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Hallo bijna galgo eigenaar :-D

Fantastisch dat je ook voor zo'n hondje gaat!
Zoals ik eerder al schreef, hebben wij 2 galgo's en een podenco uit Spanje. Paloma (de podenco) was heel erg getraumatiseerd, angstig, agressief, maar ik kan zeggen dat we nog geen seconde spijt hebben gehad dat ze bij ons is...

Elke seconde, elke druppel energie die we geïnvesteerd hebben om onze hondjes weer gelukkig te maken, hebben we dubbel teruggekregen.

Als je nieuwgierig bent, kijk maar op mijn profiel en zie zelf hoe gelukkig deze hondjes kunnen zijn, als ze maar liefde en veeeel knuffels krijgen :-D en de tijd om te tonen hoe lief ze wel zijn!

Ik wil je heel veel plezier wensen met je hondje en echt super dat er terug een sukkeltje een prachtig leven tegemoet gaat!!

Geniet er van ;-) en laat je vooral niet afschrikken door reacties van mensen die zelf geen galgo hebben ;-)

Groetjes,
Adinda, trotse baasje van Runeke, Paloma, Wolf en Pixie

honden page profiel SannieSannie

honden foto van Sannie

Ik heb zelf 2 galgo's gehad van pup af aan. Geweldig lieve honden. Hoewel ze aangelijnd moeten blijven heb ik er nooit moeite mee gehad. Ook niet met onze katten!

Heel veel plezier!

Bijna Galgo Eigenaar is nu Eigenaar (Gast)

We hebben haar dus van het vliegveld opgehaald, en ik moet eerlijk zeggen dat ze superbang was. Dat kan haast ook niet anders na zo'n vlucht in een harde kooi! Maar na een paar dagen voelde ze zich steeds meer thuis. En wat denk je? OP DE BANK!! dat is toch het meest favoriete plekje in huis. En geef haar eens ongelijk. Ze is waanzinnig mooi en lief. Wel wat te mager, maar daar wordt aan gewerkt....Ik weet alleen nog niet goed hoe ik haar dingen zoals zitten, mag niet, of blijf, moet bijbrengen. Ze snapt me gewoon niet. En ik hoef haar niet over te halen met allerlei lekkers, want het is geen snoepkont. Wie weet raad. Graag jullie reactie's.

Vriendelijke groeten van een trotse Galgo Eigenaar.

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Hallo hallo,

Proficiat! :-D
Leuk dat je nog iets laat horen!

Dat de bank haar lievelingsplekje is, kan ik goed begrijpen. Wij hadden er hier 2 ineens en van zodra ze de zetel hadden ontdekt, wilden ze er niet meer uit. Alsof ze hun net veroverde, zachte plekje niet meer wilden afgeven uit schrik om het toch weer kwijt te raken.

Wat het aanleren betreft, zou ik zeker niets forceren. Galgo's zijn heel gevoelig en hebben echt wel tijd nodig om zich volledig veilig te voelen.

Misschien ben je hier iets mee:

Pixie, onze galga, was in het begin ook superangstig. Onverwachte bewegingen deden haar helemaal ineen krimpen. Ze is nu een jaar bij ons en is helemaal opengebloeid, ze begint wel nu pas met de andere hondjes te spelen, we mogen haar sinds kort ook op schoot nemen (en dat vindt ze helemaal het einde ;-) ).
Bij haar hebben we wel het voordeel dat ze een echte snoeper is, dus met iets lekker heb je altijd haar aandacht. Ze leert ook heel snel.

Wolf, onze galgo, heeft echt vreselijke dingen meegemaakt en dat zie je nog altijd. Bij hem gaat alles in heeeel kleine stapjes. Na een jaar kent hij een aantal dingen zoals 'kom', 'neen', en sinds een tijdje ook 'zit'.
Spelen doet hij ook, maar hij weet soms nog niet goed hoe dat nu precies werkt. Hij neemt een knuffelbeer en kwispelt, maar dat is het dan ook. Je ziet hem soms denken 'wat moet ik hier nu mee?'

Bij Wolf gebruiken we vooral onze stem (belonen met een hoge stem 'flink') en heeel veeel knuffels ;-)

Laat je niet ontmoedigen als het niet ineens allemaal lukt, deze hondjes moeten eerst hun vertrouwen in de mens terugvinden en als dat gebeurt...dan volgt de rest vanzelf.

Ik wens je heel veel plezier met je nieuwe maatje

Groetjes
Adinda












pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hetzelfde ras of toch niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^