Heeft iemand van jullie ervaring met een Galgo?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel QuintyQuinty

honden foto van Quinty

Oke! Wat leuk zeg:-D In januari ben ik een maand vrij. (Daarna nog veel vrije uren, maar niet 24-7). Ik hoop dan ook een galgo te adopteren. Ook iets ouder. Ik heb al een heeeele mooie op het oog. Maar wil inderdaad ook meer over haar karakter weten en ben van plan haar eers te ontmoeten. Veel plezier met jouw Galgo en bedankt voor je berichtje!

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Wij hebben er 1 uit Spanje geaddopteerd. Em ik kan je zeggen, we weten niet wat ze allemaal mee heeft gemaakt maar het is in 1 woord een LIEVE hond! Ze doet geen vlief kwaad en kan kroelen als ze beste. We hadden al 2 andere windenhonden bij mijn vader, en hun hebben haar geaccepteerd en andersom ook.

Ondertussen is er een 4de bij, Kito een podeco van nu 7 maanden, ook tussen hem en haar gaat het super!Soda is het beige kleur teefje, wij hebben haar geaddopteerd.

honden page profiel lucialucia

honden foto van lucia

" Weet je dat je uitloopterreinen hebt, die omheind zijn en waar je tegen geringe vergoeding je hond kan laten rennen, zo hard hij maar wilt. Als ik een galgo genomen had, was ik daar in ieder geval elk weekend heen gereden voor 1 uurtje of zo. Ik heb dit allemaal uitgezocht toen ik van plan was een galgo te nemen. Ik heb ook lang de greyhoundsinnood site bekeken tot alle honden die er toen waren, geadopteerd waren. Ik heb toch een zwak voor windhonden en galgo's, leuke clowntjes zijn het. Staan ook erg leuke foto's op.

Daarna ben ik gaan kijken om honden uit te laten in een dierenasiel, om zodoende zelf geen hond te nemen, maar ze gaven mij een Mechelse herder mee. Die direct in het bos, zich telkens omdraaide en mij aanviel, pijnlijke kneepjes gaf in armen en elleboog, zijn gebit afdruk heeft lang in mijn arm gestaan.

Toen ik daarna Bo zag op internet 5 mnd oud, gewend om een aantal uren alleen te zijn, was ik gelijk verkocht, niet wetende dat hij zoveel streken had...........maar wel heel lief
:-D  :-D "

honden page profiel lucialucia

honden foto van lucia

en waar zijn die gebieden dan?

ik heb een galgo - herder pup
meer galgo als herder
zie er niks in van een herder
niet de bouw, vacht, niks
is wel iets lastiger op te voeden
maar wel heel lief
zou het zeker niet afraden

honden page profiel lucialucia

honden foto van lucia

" Hallo bijna galgo eigenaar :-D

Fantastisch dat je ook voor zo'n hondje gaat!
Zoals ik eerder al schreef, hebben wij 2 galgo's en een podenco uit Spanje. Paloma (de podenco) was heel erg getraumatiseerd, angstig, agressief, maar ik kan zeggen dat we nog geen seconde spijt hebben gehad dat ze bij ons is...

Elke seconde, elke druppel energie die we geïnvesteerd hebben om onze hondjes weer gelukkig te maken, hebben we dubbel teruggekregen.

Als je nieuwgierig bent, kijk maar op mijn profiel en zie zelf hoe gelukkig deze hondjes kunnen zijn, als ze maar liefde en veeeel knuffels krijgen :-D en de tijd om te tonen hoe lief ze wel zijn!

Ik wil je heel veel plezier wensen met je hondje en echt super dat er terug een sukkeltje een prachtig leven tegemoet gaat!!

Geniet er van ;-) en laat je vooral niet afschrikken door reacties van mensen die zelf geen galgo hebben ;-)  

Groetjes,
Adinda, trotse baasje van Runeke, Paloma, Wolf en Pixie   "

honden page profiel lucialucia

honden foto van lucia

ik hoop dat je gelijk hebt

dat je alle liefde en geduld dubbel en dwars terug krijgt
ik vind het erg lastig..
mijn pupje liep met twee weekjes oud met pa en ma op straat
en is te weinig gesocialiseerd
en daar heb ik me erg in verslikt moet ik zeggen
bang voor van alles en nog wat
en lastig opvoedbaar
ze kent pas een paar dingen
nee
zit
en zoek
veel verder ben ik helaas nog niet gekomen.
na een week of 12 kreeg ik haar

conny en pirata (Gast)

hallo iedereen; ik lees hier negatieve en positieve reacties. ik heb een spaanse galga en wil nooit nog een ander ras, ze leert langzaam, is overdag zindelijk? s morgens kan t gebeuren dat er een " welkommetje" ligt. Elke dag gaat ze een stap vooruit en ze weet ondertussen dat ze mag betrouwen op t vrouwtje?

ik ben heel blij haar te hebben... ze leeft samen met een poes en een kleine york. ze gaat alleen in de tuin, blijft alleen thuis....


ik denk dat het veelal afhangt van hoe je met je hond omgaat, de basis is vertrouwen. eens dat er is zal t wel in orde komen.... en ja hoor mijn dame is mooi, speel, lief en soms heel hard doof; maar tegelijk ook hartverwarmend trouw....
dus een galga ik zou zeggen doen

Annelies (Gast)

Hallo!

Mijn partner en ik zijn er al heel lange tijd (aantal jaar) serieus over aan het nadenken om rond september 2014 een windhond/galgo te adopteren. We hebben al veel opgezocht over karaktereigenschappen en dergelijke en zijn van mening dat dit ras perfect bij ons past. Er blijft echter 1 groot twijfelpunt: wij wonen op een appartement. We hebben ook al een kat. 
Het is wel zo dat het de bedoeling is om de hond OVERAL waar mogelijk mee naartoe te nemen. We zijn beide actieve mensen (wandelen, uitstapjes, joggen,...). We willen er natuurlijk ook voor zorgen dat de hond zo weinig mogelijk alleen thuis zit. We zouden heel graag een hond hebben die bij onze levensstijl past en vaak mee op stap kan. We wonen ook in een stad met verschillende grote omheinde hondenweides in de buurt. 
Wat zijn jullie ideeën, ervaringen, tips,... in verband met een windhond/galgo op een appartement? 
We willen zeker geen hond in huis halen die niet op een appartement kan leven. Het laatste wat we willen is een geadopteerde hond terugsturen...

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik weet van greyhounds dat ze bekend staan als de snelste luiwammesen onder de honden. Het zijn erg rustige honden, nemen niet veel ruimte in beslag ondanks hun grootte en kunnen daarom prima op een appartement wonen. 

Voor veel honden geldt dat zolang ze genoeg beweging krijgen, ze prima op een appartement kunnen wonen. 

Wat betreft de kat; daar kan de stichting waar je de hond vandaan wil halen, bij interesse in de hond op testen. Daarnaast zal de stichting ook informatie over de hond zelf kunnen geven, het karakter, en jullie kunnen vertellen of het een heel drukke of juist een kalme hond betreft. ;-)

Ik zou gewoon bespreken dat jullie op een appartement wonen, de stichting heeft waarschijnlijk wel meer ervaring met het plaatsen van honden in een appartement.

Annelies (Gast)

Bedankt voor je reactie!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Je kunt natuurlijk zelf ook een nieuw topic aanmaken; dan krijg je veel meer antwoorden. ;-)

Anoniem (Gast)

Je kunt info vragen bij stichting Galgo Project en even een mail sturen naar  [email protected]

 

Zij bemiddelen in Galgos....en staan goed bekent

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hetzelfde ras of toch niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^