Hoe pup te vervoeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Hallo allemaal.

Ik hoop niet dat jullie denken dat we te snel handelen, maar we gaan vanmiddag kijken naar een pup en wanneer dit allemaal ok is, nemen we haar gelijk mee.

Mijn vraag aan jullie is of jullie tips hebben voor het vervoer in een auto van een pup van 8 weken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe pup te vervoeren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Kitty Galore (Gast)

Als je een pup ophaalt bij de fokker, kan hij/zij gewoon bij je op schoot zitten. neem een handdoek mee, voor het geval dat hij spuugt, of plast :-D
En verder wat vers water, zodat hij evt. kan drinken.
Je kan, als je ver moet, onderweg nog even stoppen, voor een plaspauze, maar die van ons lag lekker te pitten, 5 kwartier lang :-)

Met 9 weken ging hij ook wel eens mee in de auto, dan zetten we hem in de kofferbak, in een kist met kleedje. En vanaf 11 weken, lag hij gewoon los in de kofferbak ( we hebben wel een beveiligingsnet)

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

ik heb onze hondjes als pup opschoot op een handdoek meegenomen........nu gaan ze achterin vast aan de gordel,veel plezier vandaag

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik heb Chica ook op schoot gehouden toen we haar hebben opgehaald. Was 2 uur rijden en ze heeft de hele tijd liggen slapen. Ze had niet gespuugd en niet geplast, maar een handdoek is inderdaad raadzaam.

honden page profiel dianediane

wat leuk! Misschien vandaag gelijk je pup mee naar huis nemen. Wij moeten nog 3 weekjes wachten, maar ik vroeg me ook af hoe je hem het beste mee kan nemen in de auto.
Nu heb ik ook al hier en daar rondgevraagd, en ik hoorde ook wel dat het het "beste" is om als je in de toekomst je hond achterin wil vervoeren (klink dat raar he, hihi), dat je dat dan nu het best ook gelijk kan doen....

wat vinden jullie daarvan??

honden page profiel AntonAnton

honden foto van Anton

wij hadden een bench mee genomen die in de autoriem op de achterbank kon.
1.5 uur rijden en ze is niet wagenziek geweest, maar omdat een pup waarchijnlijk niet gewend is aan autorijden kan het gebeuren dat ze overmoet geven.

dus neem iets mee en iddd bij een lange rit ff stoppen onderweg en uitlaten wat drinken en snoepje.

heeeeeeeeeeeeeeeeeee suc6 en leuke dag van maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee niet doen, een pup van acht weken komt net van de fokker vandaan, heeft nog geen enkele balans, dus zeker niet los en alleen achter in. een doos naast je of op schoot, of naast je waar je zelf ook zit, achterin, niet voorin.
laat de hond lekker liggen, wordt tie naar van de rit, dan stop je even, en geef wat drinken,wat wandelen en zet de reis dan verder. laat hem naast je zitten zodat tie naar buiten kan kijken, doe zelf ook eens je ogen dicht, kan je een beetje voelen hoe het voelt als je de weg niet ziet.

handdoek mee. en veel plezier met je pup.

honden page profiel dianediane

ik vond het zelf ook al geen fijn idee om hem ineens in zijn eentje achterin te zetten. Ik wilde hem eigenlijk lekker op schoot nemen ofzo, of bij mijn voeten voorin. We hoeven gelukkig niet zo lang te rijden dat scheelt wel, en idd een handdoek meenemen voor als er iets gebeurd.

Wanneer vinden jullie dat het wel kan om hem achterin te vervoeren?? Wij zijn trouwens een gezin met 3 kinderen dus heel veel plek is er niet ;-) hihi

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Oke, gezien ik ook 2uur moet rijden zo, (rijd met uurtje weg, joepieeee:-D) neem ik een doos voor zekerheid mee, en ook handdoek/deken. Neem wat lekkers en water mee en de riem uiteraard, ga gewoon proberen op schoot en als 't niet wil kan 't kleine ding altijd nog in n doosje;-) uiteraard met zicht naar buiten;-)

honden page profiel dianediane

heel veel plezier Marieke, en laat je ons nog even weten hoe het geweest is????

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

neem idd een handdoek mee. Als er nog andere pups zijn wrijf dan een beetje met de handdoek over de andere pupjes zodat hun geur eraan zit. Leg de lap bij de pups tot je gaat Zo gaat de nestgeur nog even mee. is voor je pup minder beangstigend

honden page profiel patrick &  sonjapatrick & sonja

honden foto van patrick &  sonja

neem zeker een handdoek mee,want je weet of hijof zij plast .nu ik heb jipsy op schoot genomen als we hem zijn gaan halen se
grtjs :-D

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

oh ja en neem aub je hondje op schoot. Dit is de meest schokkende ervaring van zijn leven. HIj wordt bij pa ma broers zussen weggehaald, gaat met een vreemde mee. DO ehem niet in een bench vindt ik echt een beetje zielig. neem hem lekker op schoot klameer hem en laat lekker rusten!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja hoor lekker bij je houden. Meestal vallen ze dan in slaap. Onderweg misschien even stoppen voor een plasje. En wat water meenemen eventueel en wat lekkers.


@ Diane, ik heb Bodhi een paar keer op schoot meegenomen in de auto. Daarna ben ik achterin gaan zitten, met de hond dus in de achterklep. Hij kon me goed zien en ik aaide hem soms. Hij heeft eventjes gepiept, omdat hij weer bij me wilde zitten, maar toen heb ik hem genegeerd. Daarna wende hij snel.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik had van thuis uit lekker een fleecedekentje meegenomen en beer lekker bij me op schoot gehouden.

Ging goed en meneer heeft de hele weg geslapen. :-D

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Ik heb haar op mijn schoot gehouden.Alleen ze was helaas wel wagenziek.We hebben een paar keer gestopt om haar een plasje te laten doen en te laten drinken.En een handdoekje of deken op je schoot leggen

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij moesten een paar uur rijden om de pup te halen.Ik had hem eerst op schoot en daarna in de bench en er bij gaan zitten.En het is goed gegaan. :-)

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Ik ga ook een puppy ophalen (over 3 weken) maar dan zetten we haar in een bench, want we hebben geen veiligheids net en we moeten ver rijden, dus ,wij hebben dan bench in de achterbak.
Maar een hondenriem is idd ook mogelijk en op school met eeen jongere pup kan ook wel denk ik. dus doe waaar je je het prettigst bij voelt, veel plezier, suc6 vanmiddag!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe pup te vervoeren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: diaree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^