Misschien een pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shane van GalenShane van Galen

Hallo Allemaal,
Ik heb al vaak gevraagd aan mijn moeder of ik een hond mocht, maar het mocht nooit. Nu heb ik haar zover gekregen dat ze er overnadenkt. Alleen wil ze (en ik zelf ook) weten wat je nodig hebt en wat je allemaal moet doen in de eerste paar weken/maanden, en wat voor hond het leukste/beste is.
Alvast Bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Misschien een pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Dat kun je niet zo 1, 2, 3 zeggen.
Je moet weten wat je precies zoekt. Grote of kleine hond? Wat voor karaktereigenschappen en uiterlijk? Wat voor verzorging? Lange of korte vacht? Enz...
Je zult dus meer info moeten geven want op deze manier is het erg moeilijk om te antwoorden ;-)...

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

Wil je hem in de bench hebben?

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik zou eerst gaan uitzoeken wat voor een ras jullie willen.

Kijk hier links bij hondenrassen. Daar staan ontzettend veel rassen, en alle andere belangrijke dingen die je moet weten.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

je vraagt heel veel informatie, het is denk ik makkelijker om een aantal boeken te gaan lezen, hier in staat van alles over opvoeding van een pup etc. dus neem een abbonement bij de bibliotheek en lezen maar! en als je na het lezen nog vragen hebt kan je ze natuurlijk altijd stellen! maar het is wat veel voor ons om hele boeken over te schrijven op dit forum ;-)

honden page profiel Shane van GalenShane van Galen

Ik heb het liefst een golden retriever, Gewoon lekker speels. Een pup die niet te oud is. En golden retrievers hebben volgens mij allemaal dezelfde vacht? Ik ga wel zelf naar school van half 9 tot 2-3 uur, maar dan zou ik ze om half 8 uit kunnen laten en gelijk na school. Mijn moeder werkt alleen maandag en woensdag dus die zou hem/haar rond 12 uur nog een x kunnen uitlaten.

honden page profiel Shane van GalenShane van Galen

Bedankt iedereen, zal eerst wat meer info opzoeken! Later zal ik misschien nog wat dingen vragen!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou beginnen bij een goede fokker!
Nooit uit een winkel.Dat zijn broodfokpups(moeders zijn hun hele lang fokteven en mogen met elke loopsheid een nest uit persen.Krijgen geen liefde of vrijheid)

Lees deze link even door,kun je je voorbereiden op al die broodfokkers:
http://mijndierenengezin.punt.nl/?gr=779832

Even in het kort:
Als een fokker meer dan 3 soorten rassen heeft is het een broodfokker.
En moét ten alle tijden de echte moeder kunnen zien met de pups in huiselijke kring.


Je kunt ook een hond/pup uit het asiel halen

www.ikzoekbaas.nl


Verder heb je heel veel nodig eigenlijk,een goed gevulde portemonnee,en een flinke dosis liefde en geduld.

Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

@ samantha.

Wil je hemin de bench hebben?

je neemt toch geen hond om in de bench te hebben? misschien heb je het verkeerd verwoord.......... O-)

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

@Kim en Casper

hahahahahahahaha

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

Als je hem s nachts in de woonkamer alleen laat bijv als ze dat wilt dan heb ik wel goeie tips. mechien zo beter ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Wat voor hond het leukste/beste is, is voor jullie om te bepalen. Als je een niet al te moeilijk hondje wil, zou ik voor een gezelschapshondje gaan. Een maltezer of cavaliertje bijvoorbeeld. Uiteraard wel bij een goede fokker kopen.

Honden kunnen duur in aanschaf zijn (tussen de 750 en 1300 euro). Wil je een goedkopere hond, zoek dan een hond in het asiel bijvoorbeeld. Het eerste jaar ben je veel geld kwijt voor de aanschaf van de pup en alles wat hij nodig heeft. Een bench met benchdeken of mandje, een halsband met riem of een tuigje, voer- en waterbak, speeltjes, geld voor medische kosten (ontwormen/enten/als de pup ziek is), hondenbelasting, puppy- en gehoorzaamheidscursussen, etc...
Daarnaast ben je geld kwijt voor voer, kluifjes en tussendoortjes elke maand.

Je moet ongeveer rekenen op een kostenpost van rond de 100 euro per maand voor een hond. Je kunt het zo duur en gek maken als je wilt, maar je kunt ook goedkope speeltjes e.d. kopen. Maar als je voer hebt, kostenpost voor medische uitgaven, hondenbelasting en een cursus, dan ben je dat ongeveer kwijt. Misschien iets minder als je een kleine hond hebt.

Als je weinig ervaring hebt met een hond, dan is het wel aan te raden om op cursus te gaan. Dit is ook goed voor de socialisatie van de hond. Voordat je een hond neemt, zou ik me goed orienteren op mogelijke rassen die jullie leuk vinden en geschikt voor jullie zijn en goed inlezen (over het ras, maar ook over hondenopvoeding). Hier kun je natuurlijk ook je vragen stellen. Het is belangrijk dat je samen goede regels bepaalt van wat het hondje wel en niet mag en je hier ook aan houdt. Met een pupje moet je veel ondernemen (socialiseren), maar wandelen hoeft nog niet zo lang. Je bent wel veel tijd kwijt met het leren zindelijk te maken en alleen leren zijn.

Realiseer je wel dat honden zichzelf niet opvoeden; je zult dus actief aan de slag moeten met de hond. En realiseer je ook dat jij over een aantal jaren misschien wel uit huis gaat om te studeren of andere schooltijden krijgt, waardoor je minder tijd hebt voor de hond. Je moeder (en eventuele andere huisgenoten) zouden dan de zorg voor de hond op zich moeten nemen. Door weer en wind moet de hond uitgelaten worden. Een hond kan niet superlang alleen zijn, dus misschien heb je wel een oppas, opvang of uitlaatservice nodig (kost ook geld). Mocht een hond ouder worden en ziek, dan heb je veel medische kosten. En soms ontwikkelt de hond ongewenst gedrag, waardoor je geld kwijt bent voor een trainer of gedragstherapeut om dit gedrag eruit te krijgen. Dit hoeft natuurlijk niet te gebeuren, maar het kan wel, dus ik zou daar van tevoren wel rekening mee houden. Een hond kan wel 10-15 jaar worden of nog ouder, dus zo lang moet je voor de hond kunnen zorgen. Want een hond doe je niet zomaar weg; daar moet goed over nagedacht zijn van tevoren of het wel handig is om een hond in huis te nemen. Iedereen moet het willen en er mee eens zijn. Dus iemand "overhalen" is geen goede start voor een hond.

Denk er samen nog eens goed over na en als jullie besluiten toch voor een hond te gaan, dan zou ik kijken naar rassen die jullie leuk vinden. Zoek een goede fokker! Als je daar hulp bij nodig hebt, kun je hier altijd om advies vragen, zodat je niet met een zieke pup uit de broodfok belandt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Misschien een pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: verbaasd gestaan...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^