waarom zijn staffords in sommige landen (zoals spanje) verboden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Gorby,

Ik ben het zonder meer met je eens dat er lui zijn die er verkeerd mee om gaan, zeker Rotterdam heeft wat dat betreft helaas een zeer slechte reputatie (net als een aantal andere grote steden) Maar dat is het punt van mijn betoog niet.

Ik reageerde op een bezoeker van deze site (Dhr Kees) die ook zomaar, ongenuanceerd, zonder enige vorm van kennis zomaar zijn mening over een bepaalde hond als feit begint te verkopen. Daarbij sluiten meteen mensen aan die een aantal honden meteen in een bepaalde hoek zetten, zonder dat daar een feitelijke basis aan ten grondslag ligt.

Daarnaast stel je zelf al dat het niet aan de honden maar aan de eigenaren ligt, waarbij je je eigenlijk onmiddellijk aansluit bij mijn betogen.

Nogmaals, ik ben de laatste die honden uit de Bulterriër groep en kruisingen daarmee heilig zal verklaren. Echt waar. Maar ik ben wel de eerste die tegen het verkeerde beeld van deze honden zal blijven schoppen, want een geen enkele hond is in de basis een vechtersbaas. Ze hebben enkel eigenschappen die zich er voor lenen.

Ook Staffords niet, en iedereen die die mening wel is toegedaan dag ik uit eens uit te zoeken welke andere honden ze dan ook maar in die vechthonden hoek moeten plaatsen. Ik denk dat die mensen zich even achter hun oren zullen krabben als ze merken hoeveel dat er wel niet zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom zijn staffords in sommige landen (zoals spanje) verboden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ik weet neit hoe het ziet met andere landen maar in spanje is het een hele rage geweest om te vechten met honden en die daar voor te fokken het begon met de presa canaria daar werden op een gegevende moment stafford en pitbul achtige gefockt allemaal zonder papieren en foute mixen dus en alleen als doel om stoer te doen. maar ook de rotwijler zit daar op de zwarte lijst.

mijn moeder woont op de canariese eilanden en werkt in een dieren alsiel waar dus 175 honden zitten. vroeger zat het vol met podecos en bardinos.
nu zit het vol met stafford en pitbulls en presas.
allemaal honden die gefockt zijn in iemand achter tuin of zo. vandaar dat ze ze op de zwarte lijst gezet hebben :'(

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

voor zover dat ik weet worden er ook met officiele fci stambomen in spanje gefokt en show gelopen daar met de american stafford
er zit ook één van de beste american pitbull fokkers in spanje(madrid) die er in spanje oa marathon mee loopt
dus zou me verwonderen dat de ast/pitbull daar verboden is

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

nou het is neit zo dat ze verboden zijn maar je mag ze niet het land in brengen of mischien is het nu zo verzacht dat ze een muil korf om moeten hebben.
maar daarom hebben honden van die rassen een slechte naam daar kunnen de honden niks aan doen alleen de stomme spanjaarden die het voor hun stuk maken is zo zielig om te zien al die honden in het asiel :'(

eric (Gast)

De vastlegging van bijtincidenten betreft vooral hond-mens incidenten. Ik begrijp dat staffords en bull-achtigen in deze documentatie niet vaak voorkomen. Ze zijn erg goed naar mensen toe. Dat heb ik ook ervaren.

Eigenlijk ben ik ook totaal niet bang voor mezelf. Maar mijn hond (reutje) is inmiddels twee keer aangevallen door een loslopende stafford-reu, in een woonwijk waar de hond aangelijnd hoort te zijn. Vanuit het niets kwamen zij aangerend en grepen acuut mijn hond. Ellende, en hondeeigenaren deden beide keren niets. Mijn hond werd vastgegrepen in de nek en het schudden en scheuren begon. Het lijken wel witte haaien. Een zeer traumatische ervaring die makkelijk voorkomen had kunnen worden, door meer verantwoordelijkheid en begrip voor elkaar en deze situaties.
Overigens betrof het 2 verschillende gebeurtenissen, 2 verschillende honden, ± 2 jaar na elkaar; eerste keer voor 300 euro schade en 2e keer voor 1.000 euro schade. Eigenaren hebben niets betaald, honden stellen ook in de wetgeving niets voor en worden gelijkgesteld met zaken. Zolang niet een mens wordt aangevallen, heeft zelfs aangifte geen nut, aldus de Amsterdamse politie en hondenbrigade zelf.

Ik begrijp heus dat reutjes onderling nu eenmaal soms wat fricties opleveren, over teefjes, over terratorium, whatever. Echter neem als hondeeigenaar je verantwoordelijkheid. Lijn je hond even aan als iemand erom vraagt, wees opmerkzaam op je omgeving en pas je houding van jou en je hond daarop aan. Jij kent jouw hond, maar je kent niet de andere hond. Geef elkaar de ruimte.

En als jij –hondeeigenaar van een stafford– vindt dat jij hem goed en vriendelijk opvoedt, spreek dan ook eens een mede-stafford eigenaar op zijn verantwoordelijkheid aan. We willen toch allemaal van onze hond genieten?

Alvast bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

JUIST , zo hoort het. Eric, zelf lijn ik mijn hond immer vast, als ik een andere hond ziet, even kijken wat er aan komt.

kreeg zelfs een compliment van iemand die een stafford bij zich had, en aan de lijn zat, zo kan het dus ook, rekening houden met elkaar, en ook in een losloop gebied, daar mochten de honden los, om rekening met elkaar te houden lijn je de hond aan.

Anoniem (Gast)

Ik denk dat je nooit honden over één kamp mag scheren, maar dat je bij de honden waar veel gedoe om is, een verplichte gedragstest moet laten doen, als ze volwassenen zijn ( en stabiel zouden moeten/kunnen zijn bij een goede baas).

Mvg

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" een verplichte gedragstest moet laten doen, als ze volwassenen zijn
Mvg "

ik vind dat ook maar dan niet bij de hond maar wel bij de baas zelf de hond die het best uit de mag test komt kan met een baas die niet goed spoort schade aan richten
een mag test zegt niks over een hond en is maar een moment opname die totaal buiten de realiteit ligt van de maatschappij,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom zijn staffords in sommige landen (zoals spanje) verboden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: slijmprop
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^