abces anaalklier??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Olivia en JoepOlivia en Joep

honden foto van Olivia en Joep

Mijn hondje Indrah van 7 maanden had vorige week ineens een abces aan haar achterwerk. Een flinke rode bult. Dezelfde ochtend nog naar de DA gegaan. Het blijkt wel een abces te zijn, maar niet van de anaalklieren, deze zitten een klein beetje lager. Hij vermoedt een abces door een grasaar of korenaar. Heeft abces uitgeknepen, waarbij ook een stukje huid mee loskwam. Heeft antibiotica-injectie gekregen en het advies om het goed schoon te houden en zalf er op te smeren om het wondje beter te laten genezen.
Sinds een paar dagen verliest ze uit dat wondje anaalkliervocht. Zijn vandaag weer terug geweest naar de DA. Heeft anaalklieren gevoeld, en er komt nog steeds pus uit. Er is een holte ontstaan. (fistel). Hij vermoedt toch dat er nog een grasaar of iets dergelijks in zit, wat langzaam verder het lichaam binnen dringt. We hebben nu een verwijskaart gekregen om er morgen meteen naar te laten kijken bij een specialist op dit gebied. Waarschijnlijk moet ze daarvoor geopereerd worden. Deze fistel is maar een bijkomstigheid, want ze heeft ook AM (aseptische meningitis), wat we nu redelijk onder controle hebben, maar onze eigen DA zegt dat voor haar een narcose erg riskant is.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "abces anaalklier??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 2 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Geen ervaring maar wel veel sterkte en succes!

honden page profiel mariskamariska 2 doggies

honden foto van mariska

ik heb ook geen idee maar wens je veel sterkte toe!

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Zou een grasaar kunnen zijn maar kan ook een ontsteking zijn van de circumanaalklieren die rondom de anus liggen . Mijn teef had een fistel aan deze klieren. De DA zei dat hier verder niks aan te doen was , alleen schoonhouden en wat zalf. Ben naar een homeopaath gegaan. De fistel was zo diep geworden dat ik er ondehand een pink in kon leggen. De homeopaath beloofde me geen genezing aangezien dit een zeer hardnekkige aandoening is . Moest haar gaan behandelen door 3maal daags de wond uit te spoelen met lauw water in een spuit zonder naald zodat ik ook diep in de wond kon komen . Na het spoelen de wond helemaal vol spuiten met calendula zalf. Ben nu dik twee maanden verder en de fistel is zo goed als genezen. Het is nog maar een heel klein wondje en de homeopaath stond er zelf van te kijken dat het zo goed genezen was.Ik behandel het nog steeds ieder dag 3 maal!
Misschien dat je dat eens moet proberen, mijn hond was ermee gebaat.Ze had er ook echt last van Bij het poepen deed dit pijn omdat de fistel zo diep zat, zeker 5 cm naar binnen gegroeid!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "abces anaalklier??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Tips...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^