Ontzettend bang voor vliegenmepper... hoe pak ik dit aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Katya (Gast)

Ok, mijn hond wordt ontzettend bang als ik de vliegenmepper pak. De eerste keer dat hij mij hem zag pakken rende hij weg uit de kamer met zijn staartje naar beneden.
Hij komt uit een asiel en is ong. 2 weken bij ons, wij hebben hem NOOIT geslagen en ik weet niet of hij ooit is geslagen. Ik twijfel eraan want hij is verder niet bang, hij komt graag zijn knuffel halen en is totaal ontspannen als wij hem aaien. Hij verwacht dus volgens mij niet iets slechts van ons.

Maar het gaat totaal fout als hij de vliegenmepper weer ziet! Dan blijft hij echt lang angstig en wordt ook bang voor andere voorwerpen in onze handen zoals een vergiet etc. Als ik weer zie dat hij bang is geworden roep ik hem naar me toe, probeer ik hem te kalmeren en geef ik hem snoepjes, ik leg de vliegenmepper dan naast me en leg er ook wat snoep op zodat hij ziet dat het totaal niet eng is, hij eet zijn snoep wel op maar blijft 100% alert, ik zie dat hij het toch eng vindt. Hij is niet op zijn gemak.

Het ging al wat beter want hij rende niet meer gelijk weg als hij de vliegenmepper zag, maar vandaag heb ik hem dus weer gepakt, dan op een tafel gelegd (hij zag het), dan liep ik hem voorbij en omdat hij toch angstig leek wou ik hem even aaien... EN hij rende weg van mij, totaal geschokken toen ik hem aan heb geraakt!!! Oh, dit is zo erg, ik vind het zo zielig. :'( Ik schrok er zelf van!

Dus ik wil vragen of wij het wel goed aanpakken. Moet ik nog steeds proberen om te laten zien dat een vliegenmepper niet eng is? Of moet ik het gewoon laten en vooral GEEN vliegenmepper pakken als hij in de buurt is? En hoe kan ik hem het beste op zijn gemak laten voelen als ik hem toch aan een vliegenmepper moet laten wennen? Hij blijft gewoon zo lang angstig als hij hem weer eens heeft gezien... :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ontzettend bang voor vliegenmepper... hoe pak ik dit aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

ik heb een hondje uit het asiel gehad en echt, ik constateerde dat die ook de gang invluchtte als ik een vliegenmepper nam, enkel een vliegemepper, want deed dezelfde handeling met een krant of soortgelijke en dan had die geen angst, hij had ook van niks geen schrik, enkel dit ding, en enkel als ik het omhoog deed, dus ik denk dat die vroeger er ooit een veeg van gekregen had, het maakte ook niet uit welke vliegenmepper, want heb verschillende vormpjes gekocht indertijd, vierkant, ovaal, handje enz...ben dan maar gestopt met meppen als die in de buurt was.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Je hond zal zeer waarschijnlijk zijn geslagen, en daarom is hij bang voor dingen die je vast hebt en zeker dingen waar je mee slaat.

Ik zou voorlopig de vliegenmepper weg laten tot je hond wat meer gewent is in huis. Hij is er pas 2 weken dus geef hem wat tijd.

Veel succes en verder doe je het goed met de snoepjes, maar je hond niet meer aaien als hij angstig is.

groetjes

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica

honden foto van Liz Sita & Chica

Zorg er eerst voor dat de hond je wat meer vertrouwd. Hij is pas net bij jullie en heeft totaal nog geen hooggte van je.

Zodra je merkt dat alles wat soepeler begint te lopen kan je langzaam aan gaan leren dat de vliegenmepper niet eng is. Op de manier zoals je nu inderdaad ook al doet. En zoals ook al gezegt is , zeker niet aaien wanneer die angstig is. Wanneer die al staat te trillen en te hijgen dan juist negeren.

Katya (Gast)

Bedankt voor de tips! :-) Ik ga dan de vliegenmepper even verstoppen, haha. Ik wil hem zeker niet kwetsen! En het is echt heel erg als hij geslagen werd. :( Want het moet ook vaak geweest zijn als hij zo bang is...

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

O wat sneu gelukkig leg je de vlieger mepper nu weg.Laat jou lievert eerst maar is zich goed thuis gaan voelen.En jullie leren kennen dan komt het vast goed.wel fijn dat jullie hem een nieuwe kans geven.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

skinny is ook zo bang voor de vliegenmepper,als ik de vliegen wil meppen stuur ik skinny even de kamer ook



heb dan ook een hondje met een verleden

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik heb de vliegen mepper 'achteloos' in de kamer laten slingeren met lekkers er op.
Helemaal geen problemen, het lekkers was in mum van tijd op en de vliegenmepper grondig bestudeerd werd....
Totdat ik het ding ter hand neem, dan slaat de schrik toe. Wat hij overigens met veel bewegende dingen heeft. Dus ik houd er gewoon rekening mee.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Je vraagt je af of je hondje geslagen is?
Reken maar dat hij geslagen is!!!!

Geef je hondje tijd om te wennen in zijn/haar nieuwe omgeving. Hij moet nog vertrouwen in je krijgen.

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Wat lastig! Misschien is een vliegenlamp iets voor je. Ze zijn bij de blokker te koop. Het is een oplossing voor de vliegen niet voor je hondje maar ik denk dat een vliegenmepper nu niet zo'n goed plan is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Of een hordeur..raam...

Als je hondje bang is voor dingen in je hand als je ermee bezig bent, zou ik hem misschien beter negeren?

Wel rustige bewegingen maken (nouja met een vliegemepper gaat dat lastig natuurlijk, maarja inmiddels heb je die niet meer nodig :-) )

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Om dezelfde reden loop ik niet met een paraplu.
Ik kan oefenen tot ik een ons weeg en ik kan hem ook helemaal vertrouwd maken met de plu, totdat ik hem ter hand neem en ermee beweeg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ontzettend bang voor vliegenmepper... hoe pak ik dit aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mijn hond loopt weg.... :-(!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^