Overgeven: moet ik me zorgen maken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Fleur (Gast)

Onze hond van 7 maanden heeft deze week al drie keer overgegeven, terwijl ze dit nooit eerder gedaan heeft. Ze heeft niks vreemds gegeten, want dan zou het er wel uitkomen toch? Net gaf ik haar een oor... meteen daarna overgeven. Van de week had ze haar eigen brokjes net op, meteen daarna overgeven. En gister na het wandelen, kwam haar ontbijt er ook meteen uit. Moet ik me hier zorgen over maken of zal het bij de warmte horen? Al is het vandaag echt niet zo warm....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Overgeven: moet ik me zorgen maken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

als jou hond zomaar overgeeft, en nooit eerder heeft gedaan ? geen temperatuur verhoging ? of juist wel ?
bij twijfel, ga even langs de dierenarts, geen risico nemen, warm is het vandaag niet, maar zelfs bij warmte geef een hond niet over. even langs gaan met je hond.

Fleur (Gast)

Hele stomme vraag waarschijnlijk, maar hoe kan ik bij een hond de temperatuur meten??

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

in zijn anus... ik wist het ook niet hahah dus heb de DA gevraagt. Schaamde me dood omdat ik niet wist hoe.

Fleur (Gast)

Haha, ja voelde me net ook ff suf, maar ben blij dat er meer mensen zijn ;-) ;-) . Ik ga het meteen meten...

honden page profiel

heb je een digitale termometer ? je kan daar een beetje vaseline opsmeren of zonder wil het ook wel,

maar dan doe je hem onder zijn staart in de kont ja sorry kan het niet anders benoemen, O-)

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

ja maar hem wel tegelijkertijd ff aaien..
Want hij moet stil blijven staan.. en niet gestresst raken want hij krijgt wel wat in zn kont.

Dan gaat de temperatuur ook omhoog. stress.

Fleur (Gast)

Nou, ze bleef rustig liggen... 38,2. Dat lijkt mij keurig toch?

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Fleur, lees dat ze heeft overgegeven na de wandeling onder andere.
Geef je haar eten voor of na de wandeling?Best is dit na de wandeling te doen en dan zeker een uurtje platte rust. Dit zou je moeten doen na elke maaltijd. En ook niet direct als je thuis komt, laat er even tussen.
Groetjes Anne

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

hihi, sorry , dacht dat dat wel iedereen wist.

kijk als je wilt weten of je hond verhoging heeft of niet, zal je moeten weten hoeveel de temperatuur is van je hond als er niets aan de hand is. anders weet je nog niets.

wat ik zelf doe, wel met oefening gedaan. is de hond na een wandeling op zijn zij laten liggen, zijn ze rustig en moe, want het is best eng voor een hond dat je opeens in zijn billen wroet.
de temperatuur afslaan, kijk wat er opstaat, dan wat vaseline op de temperatuur meter doen, voorzichtig de staart weghalen bij zijn poepert. dan heel langzaam en voorzicht erin stoppen, heus niet bang zijn, geruststellend tegen je hond praten dat het goed is, als je het nog nimmer gedaan hebt, is het beter dat je dat voor de eerste keer samen doet, degene praat met de hond en jij doet de temperatuur meter in zijn billen.
zo gebeurt, dan lees je de temperatuur af. doe dat een keer in de maand zodat de hond weet wat er gebeurt en jij weet of je hond verhoging heeft.

een hond heeft meestal 38.3 38.5 daarboven heeft de hond verhoging, maar echte verhoging is boven de 39 dan moet je je zorgen maken, eerder niet, lagere temperatuur beneden de 35 dan gaat er ook een belletje rinkelen.

Fleur (Gast)

Wat een fijne uitgebreide uitleg... helemaal top. Ze bleef heel rustig liggen, wat ik ook best vreemd vind, maar goed... de temperatuur is goed, na 2e keer meten 38,4.
Ik geef nooit vóór het wandelen te eten :-) , altijd erna!! Gister heeft ze bijvoorbeeld om half 11 's ochtend brokjes gehad. Ze is om 1 uur gaan wandelen, ik was om 2 uur thuis en toen kwam alles eruit. De brokjes waren niet eens verteerd...

Fleur (Gast)

Of minimaal 2 uur voor het wandelen dan ;-) O-) ...

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Super Fleur!
Kan natuurlijk ook zijn dat ze te fel schrokt en zo ook te veel lucht mee binnen krijgt..onze Jacko van 6 maanden deed dit ook tot hij een anti-schrokbak kreeg en ook regelmatig dat de brokken er onverteerd uitkwamen.
Maar er zijn zoveel mogelijkheden maar daarom niets ernstig.
Kijk het nog even aan en als je echt ongerust bent naar de da :-)

Groetjes

Anne

honden page profiel

honden foto van

Weet je zeker dat ze niets heeft opgegeten?
Sommige pups pakken alles wat maar buiten ligt, kan zijn dat ze een steentje of een stukje hout heeft binnen gekregen wat er niet meer vanzelf uitkomt.
Zou het wel goed in de gaten houden, er kan iets vast zitten in de darm.

Fleur (Gast)

Ben ik weer. Ik weet niet zeker of ze iets eet tijdens het wandelen, dus dat zou het best wel kunnen zijn. Maar nu heeft ze gisteravond weer overgegeven. Het is echt iedere keer na het eten. Is nu de 4e keer in een week tijd. Kan het zijn dat sommige honden dit gewoon vaak doen of moet ik toch even een dierenarts bellen? Wil niet zo'n miep zijn die om niks belt ;-). Ze doet het meestal wel als ze in de bench eten krijgt... zou het een vorm van aandachttrekken zijn? Ze eet niet sneller of zo in de bench...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Overgeven: moet ik me zorgen maken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kam benodigdheden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^