Kennel of particulier?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Waar hebben jullie je hond gekocht? In een kennel of bij particulier?

Baco komt van bij particulier, zonder stamboom (Huidallergie maar is normaal bij dit ras) en voor de rest kerngezond!

2Weken nadien heeft een nicht een Franse bull gekocht met stamboom en die heeft maag en darmklachten, eet nu speciale voeding van de dierenarts. Ze heeft een 450€ voor de hond betaald en 250€ voor stamboompapieren, en door die darm en maagklachten weegt 't hondje ook een stukje minder dan Baco (Dacht iets van een 5a6kg)






Hier kom je de laatste tijd ook zoveel slechte reactie's tegen van mensen die via een kennel gekocht hebben, dus eigenlijk (denk ik) dat je toch best particulier koopt niet? Toen wij Baco gingen ophalen, lag de mama met pups in een veranda, was helemaal voor de hun leeggemaakt, grote mand gezet, grote deken over de vloer, 2grote bakken eten (Waren met 10pups)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kennel of particulier?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BrienneBrienne

honden foto van Brienne

wij hebben onze bandu ook van een particulier. lekker vuilnisbakkie dat kerngezond is! alleen regelmatig oorontsteking, maar dat is niet zo moeilijk te verhelpen. en er is in het hele beest geen kwaad te vinden. vindt alles goed en weet volgens mij gewoon niet hoe hij moet grommen... heerlijk.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

tja ook bij stamboom fokkers heb je er tussen zitten die niet echt voor het ras gaan, of minder onderzoekent zijn, maar je hebt gewoon minder kans op een ziek hondje. en ja er zijn goede particulie maar dan moet je nog beter je huiswerk doen.

het is een kwestie van goed zoeken, en informeren. En dat willen mensen vaak niet, de tijd niet voor of ze willen alle minut een pup van dat ras.

En je moet niet vergeten, ook onder stamboomfokkers heb je broodfokkers.

Groetjes Bianka

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Bianca:
Ja, dat klopt mensen willen snelsnel een hond. Maar bij Franse bullen is't wel zo dat ze heel vaak een allergie aan iets hebben dus met stamboom of zonder... Dat maakt niet uit. Al bij al vallen de allergie die Baco heeft nog wel heel goed mee (Na veel gelezen te hebben op internet)

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Onze honden komen beiden van dezelfde fokker en hebben beiden een stamboom.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ja, ik bedoel ook niet dat alle kennels slecht zijn e... Helemaal niet zelf! Dat was net wat ik wilde weten wat jullie beter zouden vinden, dus aub niet denken dat ik iemand met een kennel ga afbreken:-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hebben ook een pup van een fokker van het ras zelf.En hij had ook maag darm problemen.We hebben hem op energique gezet en het gaat prima met hem.Bij dit ras krijg je zomaar geen pup ze zijn heel streng met fokken.Maar ook kan daar wel eens wat fout gaan.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Mijn honden komen van dezelfde fokker en hebben alledrie een stamboom. Het zijn hele goede vrienden van mij die ik al ruim 25 jaar ken dus ik weet ook met welke honden zij fokken en wat de voorouders zijn van mijn honden!

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha

honden foto van babs en tibbie josha

mijn pup komt bij een fokker aangesloten bij de rasvereniging vandaan en heeft ook een stamboom :-D

honden page profiel JonneJonne

honden foto van Jonne

Wij krijgen een border collie en hebben deze gekocht bij een erkende fokker. Ik wil namelijk een hond waarbij zoveel mogelijk ziektes worden uitgesloten. Dit wordt dan gedaan doordat de ouderdieren getest worden op ziektes die bij dit ras vaker voorkomen. Toch kan het zijn dat een pup toch iets heeft, maar ik heb er dan zoveel mogelijk aan gedaan om dat te voorkomen.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Tot nu toe kopen de meeste hun hond met stamboom:-D

Voor mij maakt dat eigenlijk niet heel erg veel uit, of je nu een hond pakt zonder stamboom of met stamboom, hij kan altijd wel iets mankeren...

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

bij een particulier die volgens de regelmenten fokt van de teckelclub.
hij is daar ook lid van.
en staat heel goed bekent ;-)

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

ik heb hem overgenomen van mensen die er niet meer voor konden zorgen, omdat ze gingen scheiden. De fokker van Yori is een broodfokker. :'(

Persoonlijk zou ik kiezen voor een goede stamboomfokker, die niet te veel honden en niet te veel nestjes heeft. (niet te veel is natuurlijk relatief, maar dat ligt ook geheel aan mijn gevoel en wat iemand met de honden doet en daarnaast nog doet etc. De 1 kan 8 honden hebben, en dan kan het niet te veel zijn, en de ander heeft aan 3 honden al te veel...)

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

beide bij een fokker

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

je hebt een leuk bulletje,maar ik vind de uitspraak
Huidallergie "normaal"bij dit ras,zeker niet kloppen :'(
En je nicht,sorry,maar die is zwáár opgelicht!! :'(
Hoe kun je nou in godsnaam een stamboom bij je hond kopen??
Een goed gefokt bulletje met stamboom kost tussen de 1250-1750 euro,waarvan de fokker de pups aanmeld bij de raad van beheer,dat kost de fokker ong 65 euro per pup en dat zit dus al inbegrepen bij het aankoop bedrag.
Een pup waarvan de ouders geen stamboom hebben, kun je dus ook geen stamboom krijgen.
het is een kwestie van goed je ogen en oren openhouden en je eerst in verschillende fokkers verdiepen alvorens je een pupje aanschaft,dan vookom je dit soort oplichterij

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

250 Euro voor een stamboom? Dat klopt niet hoor. Die zijn niet meer dan 50 euro. Maag- en darmklachten komen geloof ik ook veel voor bij Franse bulletjes, wat meestal op te lossen is met vers vlees.

Ik heb een stamboomhond bij een fokker die de pups gewoon in de woonkamer op laat groeien. "Kennel" klinkt altijd zo broodfokachtig, hoewel zo'n fokker wel een kennelnaam heeft. Ik vind het belangrijk dat de pups goed worden gesocialiseerd, de ouderhonden stabiel zijn en gezond (vrij van erfelijke aandoeningen). Daarom heb ik gekozen voor een stamboomhond. Ook vanwege de raszuiverheid. Particulieren fokken meestal met broodfokhonden, die niet echt zorgvuldig gefokt zijn. Particulieren testen ook niet. Erfelijke aandoeningen merk je pas op latere leeftijd meestal.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Nikki:


Ik bedoel vooral dat de meeste bullen toch wel last hebben van een allergie (Met stamboom of zonder, dat gaat er geen verschil uit maken)

Ivm dat het dan toch geen stamboomhondje zou zijn wist ik niet, ze zei toen tegen mij dat ze 250€ voor de papieren had betaald.



Angela:

Ik denk dat er toch wel particulieren zijn die hun hond wel laten testen? Allz, ik zou dit zelf wel doen... Die kosten moet je er maar bij nemen dan maar je moeder/vaderhond komt sowieso op de 1ste plaats, als deze niet in orde zijn dan ga je er toch gewoon niet mee fokken.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Wat ik wel heel raar vond aan het hondje van haar, toen hij pup was had hij echt een jackrusselkopje (Of dat nu nog zo is weet ik niet maar dat zal wel gewoon kunnen veranderen toch?)

honden page profiel

honden foto van

Mijn broer fokte vroeger franse buldoggen zonder stamboom, en die hadden nooit last van een huidallergie. Werden ook normaal geboren, nooit een keizersnede gehad daar.

Die van ons zijn met stamboom van een erkende fokker en van ons zelf.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Nog maar een keertje uitleggen dan...
Wij zijn officieel kennelhouders, we hebben een kennelnaam, zijn aangeloten bij de rasvereniging, fokken volgens de regels, doen medische testen bij de ouderdieren, socialiseren de pupjes prima, pupjes groeien in huis op.
Maar wij zijn geen bedrijf, wij hebben de pupjes gewoon in de huiskamer.

Dus nogmaals, als je met een kennel een bedrijf bedoelt wat heel veel verschillende rassen verkoopt en fokt voor het geld, dan heb je het helemaal mis!

De discussie is hier al vaker geweest en ik zou zeggen, koop alleen een pup bij een officiëele kennelhouder, die zich houdt aan de regels van rasvereniging en raad van beheer. Het woord is in dit geval erg misleidend.

honden page profiel

honden foto van

Ben het helemaal met Nienke eens, we hebben geen kennel maar een kennelnaam.
Hebben één ras waar we mee fokken, en moeten ons aan de regels houden van de rasvereniging.
En het is een goede zaak dat er regels zijn hiervoor. Ook in een stamboom nest kan een keer iets mis zijn, maar dan heb je er wel alles aangedaan om dit te voorkomen. En daarbij een goed koopcontract voor de koper en verkoper, er zijn mensen die voor het eerst een pup nemen en die begeleiden we bij alle vragen die ze stellen. Zelfs na een jaar komen sommige nog met vragen, en ook daarvoor zijn we er.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ja, sorry bij de naam kennel verstond ik zelf ook wel dat de honden echt in een kennel zater... (Heb een nonkel die een kennel heeft, heeft nu 2rassen maar weet dat hij een broodfok is! Erg genoeg maar wat doe je daaraan? Ik ga zelf niet meer naar hun enz)


Het wil natuurlijk wel niet zeggen dat alle particulieren slecht zijn, je hebt er ook die wel testen laten doen en die alle vragen blijven beantwoorden, ik heb zelf ook nog contact met die vrouw waar Baco van komt...

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Kom uit een erkende boxerkennel, waar ze al ruim 30 jaar boxers fokken, en heb een stamboom

honden page profiel AgostiniAgostini

honden foto van Agostini

"Ze heeft een 450€ voor de hond betaald en 250€ voor stamboompapieren"

Een stamboom zit bij de hond, die koop je er niet bij. Trouwens, een FB met stamboom kost veel meer dan 700€... Dus ik vrees dat het niet gaat over een goede fokker, maar eerder over een broodfokker die pups verkoopt met "stamboom".

Trouwens, "Huidallergie maar is normaal bij dit ras" dat is een ziekte. Zo'n dingen zijn helemaal niet normaal bij eender wel ras!

Hier komen alle honden van fokker die door het vuur gaan voor hun honden en die de pups een zo goed mogelijk start gegeven hebben. Alle 4 de honden hebben een stamboom en ik zal nooit niets anders in huis nemen.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ivm haar 'stamboom'hond vond ik het zelf ook wel al gek toen omdat ik stamboom honden zag die over de duizend € koste...


Ivm huidallergie normaal bij dit ras... T'is wel niet dat g dat verkeerd op moet nemen, want wat ik bedoel is wel dat heel veel bulldogen huidproblemen hebben... Met of zonder stamboom


Een vriendin van mij heeft Engelse bull met stamboom iets van 1500€ dacht ik betaald en heeft nog meer allergie dan Baco... (Miss ook haar eigen fout als ze niet snel genoeg naar de dierenarts gaan) Maar dat beestje zijn kop staat helemaal onder soort eczeem

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Puzzle en Pim komen allebei bij een goede fokker vandaan. Mijn idee: koop je een rashond, koop dan bij een fokker die bijdraagt aan het verbeteren van het ras. Dan wordt er namelijk gewerkt aan het uitbannen van rastypische kwalen en gezondheidsproblemen.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Je moet altijd goed uitkijken. Maar ik denk dat als je naar de goede fokkers kijkt, met kennis van zaken en die de juiste testen doen dat 90% toch stamboomfokker is.

Kennel vind ik een naar woord omdat zo grootschalig klinkt. Een goede fokker heeft zo nu en dan een nestje.

Ik ken meer nare verhalen van honden van particulieren dan andersom. Maar je moet bij beide goed opletten. Ik heb nog nooit een particuliere Cavalier of Sheltie fokker gezien die op alles testte.

Dat verhaal van die 250 euro klopt absoluut niet.

Maar ook bij stamboomfokkers moet je uitkijken. Ik ken ook stamboomfokkers waarvan ik zelfs geen gratis pup zou aannemen.
Ik denk dat als je een kritische pupkoper bent je toch bij een stamboomhond uitkomt, ik iig wel. Met de stamboom zelf doe ik weinig, die ligt in een la. veel mensen denken dat Sire een mixje is, en dat vind ik best.

Met mijn volgende hondje hoop ik te fokken dus dat wordt ook een stamboomhondje, want dan kan ik met redelijk zekerheid de voorouders en hun nakomelingen volgen. Dit kan ik dan ook bij de voorouders van de reu doen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Casper komt ook bij een fokker vandaan en heeft een stamboom.

Een huid allergie normaal bij een soort hond????? Sorry vindt dat een beetje apart.... Misschien dat het vaker voorkomt maar normaal is het niet hoor!

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ivm allergie: Dat is nu net wat ik zeggen wilde en ik hier al 2x heb proberen duidelijk te maken... Dat het vaak voor komt!








(Ivm huidallergie normaal bij dit ras... T'is wel niet dat g dat verkeerd op moet nemen, want wat ik bedoel is wel dat heel veel bulldogen huidproblemen hebben... Met of zonder stamboom)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik denk dat jij bij je beginverhaal over het hondje van je nicht een bedrijf als puppykennel bedoelt hebt?
Juist die fokkers die "kennel" in hun kennelnaam hebben zijn vaak degenen voor wie je op moet passen. Die hebben inderdaad kennels, vol met honden en pupjes.

Dat van die 250 euro voor een stamboom is de grootste kolder. Je fokt honden met stamboom en die kosten meer omdat de ouderdieren in de meeste gevallen dure medische testen hebben ondergaan, of je fokt honden zonder stamboom. Kan je als koper kiezen met of zonder, dan wordt je gewoon belazerd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kennel of particulier?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^