is het jou ook wel is gebeurt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

sorry voor je,maar vind het een goede actie van de agenten

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is het jou ook wel is gebeurt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Om eerlijk te zijn vind ik het super dat de agenten zo reageerde, dat zou veel vaker moeten gebeuren! Vind niet dat een hond alleen in de auto hoort, ook al is het maar voor even (Je weet nooit wat kan gebeuren, en zou je jezelf vergeven als je op deze manier je hond eens kwijt speelt?)

Zou het zelf nooit durven.

honden page profiel Ineke BertholetIneke Bertholet

honden foto van Ineke Bertholet

Vind het ook een hele nare ervaring voor jou en misschien ook voor je hond,maar ook ik vind het geweldig dat die zo oplettend waren. Menigeen zou langs gelopen zijn,egaal hoe lang zo'n hond in de auto zat. Heb zelf geen auto maar zou mijn hondje ook nooit mee nemen naar de winkel.
Zie er zelf al genoeg in de brandende zon aangebonden zitten bij de winkel te wachten tot baasje weer komt.
Vreselijk gewoon.
Afgelopen vrijdag hebben we bij onze buurtwinkel een oproep laten doen omdat een hond raar zat te doen buiten en zelf overgegeven had.
Mijn zus is toen naar binnen gegaan en heeft een flesje water gehaald en laten omroepen dat zijn baas moest komen.
We hebebn hem losgemaakt en zijn in de schaduw gaan zitten met hem en hem nat gemaakt en laten drinken.
Het duurde een dik kwartier eer de eigenaar naar buiten kwam en hij was ook nog pissig ( sorry voor het taalgebruik) dat wij ons met zijn hond bemoeide.
Moest me toen echt in houden maar heb hem op een nette manier de zegen gegeven. O-) O-) O-)
Voordeel was wel dat er meerdere baasjes kwamen en hun hond uit de zon haalden. Iemand zei goh toen we kwamen was er niet zoveel zon, en dat vond ik dus echt een domme opmerking.
Groetjes Ineke en Lotte

honden page profiel elsjeelsje

honden foto van elsje

nou meis.wat een reactie,s he.
tja,zo natuurlijk als de een het vind om zijn hond overal mee te nemen is het waar de ander zijn hondje thuis laat.
het is nu niet echt weer om je hondje mee te nemen,niet in de auto of op de fiets en zeker niet naast de fiets wat ik de laatste dagen nog wel zag.
ik neem mijn hondje ook niet mee in de auto naar de hei of bos.veel te heet in de auto.een raampje open had nu weinig nut aangezien de lucht buiten ook warm is.anders had het wel verkoeling gebracht aan je hond.
maar je hebt een les geleerd,en je word er wijzer van. ;-) kop op meis.

honden page profiel **

honden foto van *

Ik vind dat er goed gehandeld is, Een hond in een auto laten zitten met het raam op een kiertje is niet slim.
Ondanks dat de airco heeft aangestaan.Het is binnen 5 minuten weer bloedheet in de auto. En je mag blij zijn dat het een agent was,Die weten hoe ramen open gemaakt kunnen worden,zonder schade.Ik snap dat je baalt,maar een buitenstaander weet niet of je hond 2 minuten in de auto zit of al een half uur.

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger †

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

al met al zal het best nog even geduurt hebben voor je bij de auto was,aangezien deur al open was bakkie drinken al gehaald etc etc,wees dankbaar voor wat ze hebben gedaan ,al voel je je nu op je vingers getikt,maar anders had je vandaag misschien een ander soort topic kunnen openen ,en ik neem aan dat ze als politie best eerst hebben gekeken hoe je hond reageerde en er bij zat voor ze tot aktie overgingen ,dus ik denk dat je de boel behoorlijk onderschat en je hond het dus echt benauwd had.

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

het is miss wel lekker koel van de airco maar dat is binnen 3 sec weg als je het raampje open zet ;-)

je mag blij zijn dat hun het zagen en niet ik. het zal niet de eerste keer zijn dat ik een raampje intik om een hond te redden.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Nee, dit is mijn nog nooit gebeurd en zal me ook nooit gebeuren! Met dit weer gaat mijn hondje mee in de auto met de airco aan of blijft hij lekker thuis. Ik snap dat je je aangevallen voelde, maar die mensen hadden gewoon gelijk!

honden page profiel ????????????????????????????

honden foto van ??????????????

boodschappen hoor je niet met je hond te doen.

Wat ik eruit opmaak is dat je het vaker heb gedaan alleen ben je nu een paar mensen tegen gekomen die niet weten hoe lang het beestje er al zat en die het zekere voor het onzekere namen.
Misschien een goede les stel je voor dat het een keer misgaat. :-D

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

snap zo ie zo niet dat je je hond meeneemt om hem vervolgens in de auto te laten zitten

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

oh dat ging niet goed.. haha! O-)

Kan me voorstellen dat je dag verpest is, maar wees dankbaar dat er mensen zijn die zich zorgen maken om je hond. Liever een keer te veel, dan een keer te weinig!!
En nee, dit is mij nog nooit overkomen, en het zal me niet overkomen ook... Ik ga met dit weer niet eens weg met de auto met de hond....

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik snap de reactie ook wel hoor. Het maakt niet uit dat het een politieagent is, want daarnaast ook iemand die wél om dieren geeft en iets doet als ze een beestje in de auto zien zitten. En mensen weten niet dat de airco net is aangeweest + het wordt heel snel warm in de auto met deze temperaturen.

Het is overigens toch geoorloofd om een raam in te slaan als je een hond in de auto ziet zitten met deze hitte? Zoiets hoorde ik laatst.

honden page profiel charischaris

honden foto van charis

Sluit me aan bij voorgaande reacties.

Snap overigens niet zo goed waarom je dag verpest was...Had jij niet hetzelfde gedaan in zo'n situatie?

Een raampje is te vervangen,het is maar glas....een hond niet.

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah

honden foto van Rexxie en Leah

Ik kan me dus niet voorstellen dat je dag verpest is. Dit valt bij mij onder het kopje 'eigen schuld dikke bult'. En hoop ook echt dat je hiervan leert.
De hond met dit warme weer gewoon thuis laten dus.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

sorry maar dat is ook vragen om moeilijkheden
het is op het nieuws geweest dat ze hier tegen optreden en naar mijn idee een goede zaak.
Leuk dat je hond mee mag naar de winkel maar leg hem dan aan een paaltje bij de winkel als je, je dier persee mee wilt nemen.

Gewoon nooit meer doen met deze warmte de koelte van de airco is met deze temperatuur zo weg

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik neem mijn honden nooit mee als ik boodschappen moet doen, mijn honden komen nu al helemaal niet in de auto veels te warm!

Anoniem (Gast)

Je hebt nog enorm veel geluk gehad,dat je geen proces verbaal hebt gekregen.Ten tweede als een burger je zijraam van de auto had ingeslagen,had je van de verzekering ook geen schadevergoeding gekregen,want in wezen heb je een strafbaar feit gepleegd.

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik denk dat je dag meer verpest zou zijn als je hond sterft van de hitte!!! Ik hoop dat je de volgende keer goed nadenkt en je hond lekker thuis in koelte laat.....

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Groot gelijk dat men ingreep. wat je deed wat erg onverantwoord!
Je kan een hond niet in de auto laten met dit weer, honden kunnen hun warmte al zo slecht kwijt.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Het valt mij op dat op een forum waar men de mond vol heeft over positieve opvoedingsmethoden van honden, daar waar het het laakbare gedrag van een mens betreft de verbale
correctie's niet op twee handen te tellen zijn. Denken jullie nu echt dat de 10e keer dat hier een verwijt naar de topicopener wordt gemaakt dit op enige manier een bijdrage zal leverenen aan wat dan ook. We kunnen ook proberen de topic opener een hart onder de riem te steken. Ik denk dat haar of zijn hond daar uiteindelijk het meest bij gebaat is.
Ik denk dat de stelling een 'blije hond is een brave hond' door te trekken is naar de baas. Een vrolijke baas is goede baas.
We waren er geen van allen bij maar ik begrijp dat de frustratie vooral het gevolg was van de manier waarop het alemaal gegaan is. Hij of zij voelde zich als crimineel/dierenbeul behandeld terwijl er geen kwade opzet in het spel was. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen.

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Rudi: de ts heeft dit topic geopend met de vraag of men dit zelf ook al eens was gebeurd. Het merendeel reageert niet om ts af te kraken, maar om haar te waarschuwen, omdat zoals ik haar verhaal lees, nog geeneens bewust is van het feit wat er kan gebeuren. Ook niet nét nadat haar auto is opengemaakt om de hond te 'redden.' Niemand wil haar afkraken, maar hoop wel dat ze zich nu er terdege van bewust is hoe
'stom' zo'n actie is. En zeker had ze niet de kwade opzet haar hond iets aan te doen, dat had de moeder ook niet van het kindje wat alleen achter is gebleven in de auto. Beter voorkomen dan genezen, hoewel er niets meer te genezen valt als het kwaad al is geschied.
En nogmaals: hoop dat ts ervan geleerd heeft.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

@ Willemijn Die airco was kapot daarom zijn de honden overleden. De agenten wisten niet dat de airco het niet deed.

Ik vind het terecht dat de deur van de auto is opengemaakt. Ik snap werkelijk niet waarom een hond overal mee naar toe moet ook als het niet warm is overigens.

Ga zelf eens in de auto zitten een kwartiertje zoals je je hond hebt achtergelaten! Overigens weten andere mensen ook niet hoelang de auto met hond er in er al staat dus voor hetzelfde geldt denken ze 2 minuten en lopen door want de eigenaar zal zo wel terug zijn. Ja mis, is de eigenaar al langer weg en kunnen ze later lezen dat er een hond is doodgegaan in een auto toevallig waar hun eerder geweest zijn en er niets aan gedaan hebben. Dan krijgen ze te horen dat ze iets hadden moeten doen en nu ben je boos dat ze wel actie hebben ondernomen.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Even voor de duidelijkheid. In de reactie hierboven is alleen de eerste alinea aan Willemijn gericht de rest aan de topic opener ;-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

ja helaas ik geeft ze geen ongelijk het is veel te warm voor het dier.
hier in rotterdam oost lopen ze ook te controleren of er geen honden achtergelaten worden. :'(
laat met dit weer lekker je hond thuis voor jou geen stress en voor de hond ook niet ;-)

honden page profiel EvelienEvelien

honden foto van Evelien

Mijn hond blijft eigelijk altijd thuis als ik boodschappen doe, maar als ik voor een brood of een pak melk de buurtsuper in huppel, blijft mijn auto met airco gewoon lopen. Ik heb wel een klein lief teckeltje ;-) maar mijn auto komen ze niet in met hem erbij :-D

Maar vaak gebeurd dit als ik hem ophaal na mijn werk, of naar een vriendin ga en dan moet tanken. Ik kan me wel voorstellen dat mensen denken aaah wat zielig. Ik zou het ook zielig vinden om een hond in de auto te zien zitten met deze temperaturen. De hond thuislaten is altijd nog het meest veilig.

honden page profiel Hanne baasje van  Bonny Hanne baasje van Bonny

honden foto van Hanne baasje van  Bonny

super van die agenten dat ze zo bezorgt waren over je hond ga zelf maar eens 10 minuten met die hitte in de auto zitten zonder airco aan.

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

Ja wees blij dat er nog mensen zijn die om een hond geven, ik vind het ook goed gehandeld hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is het jou ook wel is gebeurt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: mijn hond geeft over
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^