Getrainde honden?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Manou & ShayloManou & Shaylo

honden foto van Manou & Shaylo

Hoii, ik wist even niet waar ik dit onderwerp moest plaatsen
dus vandaar dat ik het hier plaats.

Misschien een beetje een rare vraag, maar ik vroeg
mij al een tijdje iets af!

Kan je hier in NL getrainde "afgekeurde" honden kopen
Zoals bijv. voor de politie?
Niet dat ik ga kopen maar ben toch best nieuwsgierig ernaar! :-)

Ik ken nl. iemand, die vroeger een afgekeurde politiehond had!
Maar die al redelijk getraind was..
Kan dit soort dingen nog steeds?

Stel dat zo'n getrainde hond bij de verkeerde mensen komt
toch best raar..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Getrainde honden?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Hier worden afgekeurde politiehonden vaak nog doorverkocht naar het leger!! De zogenaamde Bom-honden. Worden in oorlogsgebied gebruikt om bommen op te speuren!! Werd verteld door mensen die met de honden op de politiehonden opleiding zaten!! :'( :'(

honden page profiel Manou & ShayloManou & Shaylo

honden foto van Manou & Shaylo

Is de kans dan niet groot, dat ze ergens op stappen?!?!?! :'(

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ja Manou, die kans is groot.
Daarom gebruiken ze daar honden voor ipv mensen.

Ik denk dat half getrainde politiehonden niet geschikt zijn als huishond. Wat ik er van hoor, is dat die trainingen niet altijd zo positief verlopen toch? Ik denk dat zo'n hond best een gevaar kan zijn in een gezin. :'(

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik heb wel eens gelezen dat zo'n afgekeurde hond wordt geplaatst bij mensen (hoe weet ik niet hoor) en dat het dan helemaal mis gaat soms. Dat de hond heel onzeker, bang en agressief is. Omdat de hond dan niet gesocialiseerd is met allerlei mensen en honden en bijvoorbeeld bij het 'aanvallen' (pakwerk) niet meer los wil laten.

honden page profiel Manou & ShayloManou & Shaylo

honden foto van Manou & Shaylo

Jeetje ik vind dat nogal gruwelijk, ik kan en wil dat niet snappen..

Ja denk ook dat het een gevaar kan zijn voor het gezin!

Zoals ik al eerder vertelde ken ik iemand die zo'n hond had.
Politie heeft die hond ook neergeschoten, de hond beschermde zijn baasje (ik weet niet of het wel of niet op commando ging) en liet een man zijn been NIET meer los!!

Maar goed er zijn meerdere honden die hun baasje instinctief beschermen toch??

honden page profiel Bert & GemmaBert & Gemma

honden foto van Bert & Gemma

Ja die honden kun je gewoon vinden.
www.werkhondenherplaatsing.nl is een voorbeeld...
maar ook de honden die niet geschikt wijn tijdens de opleiding worden gewoon verkocht ken er meerdere in mijn omgeving... ze kunnen al veel maar in huis leven is in het begin een heel groot probleem en meestal zijn ze ook bikkelhard wat ook niet altijd een pretje is...

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Zulke honden zijn verpest door de training denk ik.

honden page profiel Bert & GemmaBert & Gemma

honden foto van Bert & Gemma

klopt redelijk verpest en doordat ze niet goed genoeg luisterden of de belastbaarheid toch niet groot genoeg is/was worden ze gewoon weer in de maatschappij gezet....
Ik krijg er vaak 1 op de mouw en dat "kreng" wil gewoon niet meer los laten, stroomband/prikband en liesband (zeer pijnlijk en eigenlijk tegen mishandeling aan) werken gewoon niet meer bij die mechel... hij kwispeld gewoon door en verrekt geen spier...

dus bezint eer gij begint aan zo'n hond

honden page profiel carla en cyracarla en cyra

honden foto van carla en cyra

hoi een oud collega had zo'n hond het voordeel bij die hond overigens een hele lieve hond zij nam die vaak mee was dat zij heel goed luisterde .die hond was afgekeurd op zijn gebit

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

het gevaar is dat de honde vanaf jongs af aan geleerd zijn dat zij de sterktste zijn.. het zelfvertrouwen van zo'n hond moet ook groot zijn.. de hond weet dat ie altijd wint... met zo'n instelling worden de honden getraind.. en dan komen wij huis tuin keuken mensen met nee dat mag niet, niet doen, laat los

in uitgeest werden cairo en misty opgeleid tot beveiligingshonden.. dat kan je niet vergelijken met onze huishonden..
er werd wel super voor gezorgd en goed getraind, maar dan nog zit er een wereld van verschil in

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi

honden foto van Evy & Romi

Hier in de buurt was er 1 afgekeurd omdat hij geen mensen wou pakken op commando, dan dan weer een voordeel denk ik :-)

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Antwoord op je vraag is: ja dat gebeurd.

Honden die bewust als pup gekocht voor pakwerk etc worden vaak met 6 weken bij moeders worden weggenomen. De honden hebben dan meer bijtdrift omdat ze simpelweg niet lang genoeg van hun moeder leren om te gaan met hun bijtrem/grens.Als de pup uit werklijnen komt zal de moeder zelf ook een ruimere bijtgrens hebben dan de huishond. Dit levert later problemen op als de hond in training toch een bijtdrift tekort komt en afgekerud wordt voor het werk. Deze honden hebben dan immers al geleerd om te bijten en zijn juist een tijd extra getraind of ze niet harder willen bijten. Dit soort honden kunnen naar mijn mening alleen herplaatst worden bij mensen die bekend zijn met het betreffende ras en weten hoe ze met de hond moeten omgaan en de hond wel uitdaging blijft geven in een bepaalde vorm van sport/training.

Ik ken ook iemand die een mechelaar trainde bestemd voor de politie maar de hond werd afgekeurd vanwege zijn te 'softe'karakter voor het werk. De trainer heeft uiteindelijk zelf de hond gehouden maar wel in het achterhoofd dat zij al bepaalde ervaringen had opgedaan. Een echte huishond is het nooit geworden, maar voor de persoon zelf was het een goed luisterende mechelaar.

Neovo (Gast)

Ik heb zelf 4 1/2 jaar bij de luchtmacht gewerkt als hondengeleider. Dus uit eigen ervaring zeg ik dat het per hond anders ligt. De meeste honden zijn niet meer van die monsters als vroeger. Veel gepensioneerde dienshonden komen bij boeren of campings terecht en soms ook gezinnen.

Verder moet je wel stevig in je schoenen staan. Het zijn inderdaad dominante honden. Die vaak een harde hand nodig hebben. Ze gaan je zeker uitproberen.

Dus als je jezelf goed inleest en stevig in je schoenen staat, zou je wel een diensthond in huis kunnen nemen.

Vaak komen die niet bij de verkeerde mensen terecht, omdat ze vaak met mond op mond reclame weggaan naar een bekende van een militair of KNPV'er of agent.

Verder wat betreft de EOD honden. De laatste jaren is er nog nooit een Nederlandse EOD-hond dood gegaan door een explosief. De explosieven die ze in uitzendgebieden gebruiken zijn vrij primitief en gaan niet bij het minste of geringste af. Ze zijn er ook op getraind om niet te blaffen als ze wat hebben gevonden zoals reddings speurhonden dat wel doen.

De Luchmacht doet ze trouwens weg voor een symbolisch bedrag van 1 euro.

Groetjes Robin.

Een eigen hok (Gast)

Even voor de goede orde, ik lees hier nogal over 'verpeste' honden door training.
Nu zitten er onder de opleidingscentra een boel handelaren, die niet verder kijken, als de hond maar doet wat ze willen. En er wordt nog wel hardhandig opgetreden in veel opleidingcentra's.
Wij, stichting hondenbemiddeling een eigen hok, die de werkhondenherplaatsing heeft over genomen, werken samen met de K10, dat is een opleidingscentrum die de honden op een speelse manier op leid, dus geen gemep etc. Als het er niet in zit, kun je het er ook niet in slaan is hun motto. Honden die eventueel geschikt zijn voor die opleiding, moeten aan bepaalde eisen voldoen. Ze moeten in de eerste plaats heel sociaal zijn en het zijn vaak honden die uit een gezin komen, maar door omstandig heden herplaatst moeten worden, of soms niet handelbaar zijn, maar dan omdat er zo veel werkdrift in zit dat ze uit verveling ongewenst gedrag gaan vertonen. Aan agressieve honden hebben ze niets en het bewaken van de baas heeft niet zozeer te maken met opleiding, maar eerder dat de hond gewoon de baas beschermt, dat doen waakhonden nu eenmaal. De honden worden al voor de 'officiële' opleiding eventueel herplaatst als ze niet geschikt zijn voor de opleiding.
Honden die met pensioen gaan, zijn doorgaans gewoon gewend in huis te zijn, ze zitten bij hondengeleiders die er mee werken, maar ze vaak ook gewoon thuis in het gezin houden.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Onze Spencer was ook niet geschikt als politie hond omdat hij te lief is en niet hard genoeg kon bijten. Het echtpaar ging scheiden en toen hebben wij hem in huis genomen. Helemaal niet erg hoor een te lieve hond ;-) Je kon wel duidelijk aan Spencer merken dat hij een meer hardhandige opvoeding heeft genoten bij zijn vorige baasjes. Hij was best onzeker en een beetje terughoudend. Met positief trainen, belonen en nog eens belonen, knuffelen en gewoon veel lol met hem maken merk je dat hij helemaal opbloeit.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Getrainde honden?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Iemand ervaring met deze fokker?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^