Ik heb een probleem kan iemand me helpen?:(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

Hoi hoi!

Ik heb een probleem en zou heel graag hulp willen hebben. Dus alle reacties zijn van harte welkom!

Mijn liefurtje worstelt al sinds ze 5maanden is met huid problemen.. De dierenarts heeft werkelijk alles al geprobeerd! huid af schappen, op een speciaal dieet zetten, aan de antibiotica zetten, aan de prednison zetten, behandelen met een speciaale schampoo en ga zo maar door.
As woensdag word mijn meisje 1 jaar en er is nog altijd geen oorzaak gevonden waardoor ze zoveel huid problemen heeft. Sinds vorige week lopen we bij een dematoloog die denk dat ze en een voedselallergie en te veel gist in haar lichaam en een allergie voor pollen en voor huismeid heeft.. :'(
We zijn ten einde raad! want nu moeten voor haar aan nog veeeeeel meer medicatie zetten en ze mag alleen maar stuisvogel, paarden, geitenvlees met aardappels, rijst en sperzie bonen eten maar waar koop ik dit??
Ik heb gehoord dat een groot gedeelte bij de makro verkrijgbaar is maar daar kan ik niet aan komen want ik heb niet zon pas.
Weet iemand hoe ik mijn grote liefde beter kan maken??

Greoetjes van mij en een pootje van Mila!(K)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik heb een probleem kan iemand me helpen?:(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Hallo Marije,

Kijk eens naar KVVs.. vind het wel raar dat ze alleen die vlees soorten mag, hoe komen ze daar bij?

ga ook eens naar een homeopaat, Ilja en Nienke van het forum(te vinden onder baasjes) kunnen je hier bij helpen!

groetjes

honden page profiel EllyElly 3 doggies

honden foto van Elly

Wat erg voor Mila! Ik heb een tijdje in een dierenspeciaalzaak gewerkt en heb daar veel honden en katten met allergieën gezien. Meestal helpt speciaal voer wel (het merk Prins heeft een hele uitgebreide lijn voer) maar het is even puzzelen voordat je het goede voer gevonden hebt. Heel soms kan stress ook een uiting zijn voor huidproblemen. Het is en blijft een moeilljk probleem. Ik wens je heel veel sterkte toe met Mila.


Groetjes, Elly en een pootje van Noah

honden page profiel Ineke BertholetIneke Bertholet 3 doggies

honden foto van Ineke Bertholet

Hoi Marije,
kan je daar helaas niet bij helpen maar wens je veel sterkte met Mila, en hoop dat er hier iemand is die helpen kan.Groetjes van Ineke en lotte

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Ik zou kvv proberen zonder graan. En al helemaal geen aardappels meer geven. Voor zover ik weet geeft dit jeuk.
Kijk een op barfplaats.nl voor meer informatie.
En verder zou ik gewoon een goede dermatoloog zoeken, dit is werk voor een specialist.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Goed van je dat je zo bezig bent om haar te helpen. Ik weet niet waar je alles kan kopen, omdat ik al een tijdje niet meer in Nederland woon.

Maar ooit heb ik gelezen dat regenwater opvangen zou helpen tegen een pollenallergie.

Ook zou ik als je gestopt bent met de medicatie een zuiveringskuurtje voor de hond aanraden, bijv. groene leem, om haar darmen weer schoon te krijgen.

Die rijst zou ik trouwens ook weglaten of tenminste daar niet teveel van geven, omdat er honden bestaan die zelfs voor rijst allergisch zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik bedoel natuurlijk regenwater opvangen en je hond dit laten drinken i.p.v. gewoon water uit de kraan. :-D

honden page profiel antoinetantoinet 3 doggies

honden foto van antoinet

je hebt een pb'tje! ;-)

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica 3 doggies

honden foto van Liz Sita & Chica

Regenwater is er 1 die inderdaad niet vaak hoort maar wel hele goede reacties kan geven. Bronwater trouwens ook!

betreft voer. Vers hoeft niet altijd goed voor je hondje te zijn. Ik zou het advies van de dermatholoog aanhouden. Hij of zij weet precies waar ze op getest is en niet. Een standaard richtlijn van een voermerk weet dat niet.

Miscchien weet je dierenarts wel waar je dit nog meer kunt krijgen of wellicht kan hij het voor je bestellen.

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

Hoi hoi!

wauw bedankt! dat was snel! hihi
wat is kvvs? ik ga meteen opzoeken op google. ik weet ook niet waarom ze juist dit vlees moet volgens de dermatoloog was het omdat zit vlees stoffen bevat waar ze absoluut niet allergies voor kan zijn. Maar dat zou je dus afraden?

Prins voer kreeg ze eerst, hyperallergeen en zalm hebben we al geprobeerd ook vleesschrijven hebben we al geprobeerd. ze zag er toen wel een stuk beter uit maar de huidproblemen gingen niet weg helaas. Denk je dat ik beter een ander soort prins kan geven?

Barfplaats? nog nooit van gehoord maarik ga meteen kijken bedankt! maar als ik geen aardappelen of rijst geen krijgt ze alleen vlees is dat wel goed?

Een zuiveringskuur? wauw is dat er voor honden? dit is mijn eerste hondje dus ik ben nog niet echt in alles thuis.. hoe kom ik daaraan?

Nog maals bedankt allemaal!

honden page profiel bets-bean&raiderbets-bean&raider 3 doggies

honden foto van bets-bean&raider

weet je he mij vorige hondje was ook altyd zo.
en toen zij de dieren arst als je weer een hondje neem .
geef hem met de pot mee wat julie ook eten dan weetje zekers over zout enz en ik zou als ik jou was baby olie shampo nemen is veel zachter en is beter voor huid .
en klein beetje uierzalf 1x in de zoveel tyd in smeren. is beter dan al die ander zalf zit niks geen rotzooi in en is op natuur basis.
dit zou ik uit proberen.
is maar een tip hoor meer niet

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Nee ik zou het niet afraden, ik heb er zelf niet veel verstand van, ben ook geen dierenarts of dermatoloog dus ik zou zeker het advies wel opvolgen maar je kan volgende keer wel vragen waarom het zo is..
Maar een homeophaat kan je zeker wel helpen denk ik.

maar ik zou profesioneel advies eerder opvolgen dan advies van het forum omdat wij de hond zelf niet kennen...

Kvv is Kompleet verse voeding.. Dit is dus rauw vlees.. Dit is het meest natuurlijk wat je je hond kunt geven en Barfplaats is een forum voor rauw vlees.. Hier kan je heel veel advies krijgen over het voeren..

groetjes

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Soms wordt ook een eliminatiedieet aangeraden, je geeft dan maar 1 vleessoort eerst. Dan als dat goed gaat ga je er een ander soort aan toevoegen en zo door. Veel honden zijn overgevoelig voor rund of kip, of voor granen. Vandaar dat er dan gekozen wordt voor een diersoort dat niet zo algemeen in hondenvoer zit.

Niet je vraag, maar wat ikzelf zou doen is dus een eliminatiedieet, stoppen met medicatie (omdat daar ook weer vanalles inzit waar je hond eventueel allergisch voor kan zijn)en een reinigingskuur, dit onder begeleiding van een goede homeopaat die kijkt naar speciaal wat jouw hond nodig heeft.
Maar is jouw beslissing natuurlijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kijk eens naar naturis vlees, voor honden met een alergie. daar is meestal te vinden dat er een bepaalde soort vlees kan gegeven worden voor honden met een huidalergie, en voedselalergie.

houd het voorlopig dan op een voeding, en ga er niet wat meer bij geven, anders weet je niet wat je er bij kan geven of weg moet laten.

antibiotica en prednison, is maar voor even, pakt de problemen even aan, maar is geen genezing van de kwaal, je hond gaat er alleen maar meer van achteruit.

naturis kan je vinden op internet, google daar .

honden page profiel els en henkels en henk 3 doggies

honden foto van els en henk

hoi marije
het is mischien raar maar kan het een koemelkalergie zijn koemelk komt in veel produkten voor
je zal nu denken koemelk maar onze kleindochter had ook uitslag en niemand wist waar het door kwam tot er een dokter zei "dit kan ook koemelk uitslag zijn " nu zit de kleine meid op een dieet en de uitslag is weg als sneeuw voor de zon
ik hoop dat je hier wat aan heb bekijk de verpakking maar eens goed van het voer of er koemelk bestand delen in zitten vr. gr. els en max

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Hier het adres van Naturis http://naturis.be/index/

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Geitenvlees bij Islamitsche slagers! Is vaak ook nog goedkoper dan bij een poelier of zo.

Maarre ik heb hier een hond met een pollenallergie en die staat op speciaal voer (brok met aardappelbasis) en ze krijgt Efavet capsules.
Lees eens het stukje over Atopie op de website van Hella Mentjox.

Mijn andere hond heeft ook een voerallergie en een katten -en huismijtallergie, hij krijgt Trovet regulator brok op visbasis en doet het waanzinnig goed daar op.

Helaas bracht vers vlees geen oplossing. Konijn, paard, geit alles geprobeerd! Nu is hij 7 jaar en eindelijk vrij van jeuk, lipontstekingen, geirriteerde ogen en oren en ook zijn huid is nog nooit zo rustig geweest. Het is een lange weg geweest om er achter te komen wat bij hem wel resultaat had maar nu er goed resultaat is stap ik er niet meer vanaf. En ook geen tussendoortjes voor ze. Gewoon hun brok.
Heel veel succes en sterkte

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

Jeetje ik word overspoelt met super reacties Bedankt!

Baby zalf klinkt goed! dan word het ook aan de buitenkant verholpen en dan kan ik met het voer de binnenkant helpen. ik heb al eerder aloe vera zalf geprobeerd maar mevrouw likt dit zo snel op dat het niet veel geholpen heeft haha!

kvv is rauw vlees? dus ik hoef dit niet te koken. dat is handig! ik heb ook eerst het advies van de dierenarts gevolgd maar omdat mijn dierenarts maar medicatie voor blijft schrijven en ik dit niet zo verstandig vind voor een pup (oke bijna geen pup meer maar toch) ben ik naar de dermatoloog gegaan. ik wil graag dat advies opvolgen (vlees geven) maar ik wil graag meer erover weten vandaar dat ik het via een forum vraag. want de antwoorden die ik tot nu toe heb gehad hebben super veel geholpen ik wist namelijk echt niet waar ik vlees moest kopen. Ik heb bij de kvv en gelukkig dier al mails gestuurd met wat vragen en hoop ook daar advies te krijgen. Tuurlijk snap ik dat ik naar het advies van mensen die daarvoor gestudeerd hebben moet luisteren maar omdat die zo duur zijn en ook lang niet alles weten dacht ik ik probeer het ook zo..

een eliminatie dieet klinkt logisch zo kan ik stap voor stap bepalen wat het beste werkt! met welk vlees kan ik het best beginnen dan? en hoe doe ik dit met cursus mijn princes trapt er namelijk niet in als ik het zelfde voer als beloning gebruik als dat ze voor eten krijg haha

naturis klinkt ook goed! wat is er veel keus zeg. nooit geweten! ik ga meteen google.

koemelk? zit dit ook in honden voer? ik ga meteen kijken.

Nogmaals bedankt

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

Jeetje geen van die vlees soorten hielp??
dat lijkt me naar! op welke leeftijd kreeg je hond last van huidprolemen? ik hoop toch echt wel dat het voer bij mij hond aanslaat. want ik vind het heel goed van je dat je toch na 7jaar nog hoop had en door bleef zoeken. ik heb nu al mn handen in mn haar als er weer eens wat niet aanslaat. dus petje af voor je!

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Geef je hond ook dagelijks een lepeltje algenmeel door het voer (wat voor voer je dan ook gaat geven), dat heeft een uitstekende uitwerking bij huidproblemen en jeuk.
Vraag bij de dierenwinkel dan naar 'Algolith', van het merk Beaphar.

Is ook goed voor de algemene conditie, gewrichten, huid, haar enz, enz...

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

Verkopen ze dit bij elke dierenwinkel?
ook bij hertog? want daar koop ik geregeld.
zit er in dit product niets waar ze allergisch voor kan zijn?

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Ja dit verkopen ze bij de dierenwinkel en anders verkoopbaar bij zooplus.... is homeopatich

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

Bedankt!

honden page profiel priscilla & C.S.Cpriscilla & C.S.C 3 doggies

honden foto van priscilla & C.S.C

is je hond toevallig ook getest op schimmel?

spikey kreeg ongv 2 mnd geleden ook huidklachten,
jeuk, kale plekken op de poten,soep ogen, en rode oren, hij heeft dus een allergie test gehad, daaruit kwam dat hij een lichte huismijt allergie had en een lichte pollen allegrie, ook werd een afkrabsel gedaan om te kijken voor schimmel en die uitslag kreeg ik afgelopen maandag binnen,en spikey heeft dus ook schimmel, en nu krijgt hij een pillen kuur en moet daarna weer opnieuw testen laten doen. spikey hoefde geen specilale dieet te volgen.(hij krijgt vers vlees)
voor mij is het dus nu ook afwachten of de kuur aanslaat.

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

aah wat zielig! Hopelijk slaat de kuur aan.. Op schimmel is mila al getest.. maar toch bedankt groetjes

honden page profiel EllyElly 3 doggies

honden foto van Elly

Hoi Marije,
Prins heeft een speciale lijn die je kunt bellen als je hond problemen heeft met zijn huid of allergieën heeft. Kijk maar eens op www.prins.nl daar vind je telefoonnummers van voedingsconsulenten. Een telefoontje kan nooit kwaad en ze doen er alles aan om je te helpen en te adviseren.
Succes!

Groetjes, Elly en een pootje van Noah

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Als de dierenwinkel bij jou in de buurt geen 'Algolith' in voorraad heeft, kunnen ze het hoogstwaarschijnlijk wel gewoon voor je bestellen.

honden page profiel  jacques jacques 3 doggies

hoi marije
ik heb uw oproep gelezen over hond met huid problemen en dat de dierenarts alles heeft geprobeert waarom eens niet naar een dierenkliniek gaan daar kunnen ze waarschijnlijk meerdere test uitvoeren!
groetjes jacques ;-)

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Bram reageerde ook heel erg slecht op brokken enzo. Heel veel last van ontstekingen, bultjes, doffe vacht. Gelukkig zijn hier de FF brokken wel goed aangeslagen.
Als ik jou was zou ik ook op vers vlees overgaan. Puur omdat hier helemaal geen rommel aan toegevoegd is. Zo krijgt je hond alleen natuurlijke dingen binnen, en geen ruwe as & toegevoegde geur, kleur en smaakstoffen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

http://www.oes.nl/pages/voordeoes/voeding/specials/kvv/index.php

Hier een link met wat informatie over kvv, onderaan staat ook een link naar barfplaats waar je ook heel veel informatie kan lezen.

Hmm over wat je hem dan moet geven als beloninkjes, weet ik even niet, je zou eventueel de kvv in heel kleine stukjes kunnen doen en hem op die manier zijn eten geven, tijdens de trainingen dus?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik heb een probleem kan iemand me helpen?:(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kerstboom giftig?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^