Help! Welke voeding is nu beter voor een pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Dizzy Dizzy

honden foto van  Dizzy

Hallo allemaal,

Mijn pup Dizzy heeft af en toe last van diarree. Hij is net 11 wkn en toen hij bij de fokker vandaan kwam at hij Nature Diet kvv + Canex puppy brokjes. Hij wilde de Canex puppy brokjes niet eten en de Nature Diet ging er goed in. Ik vond alleen dat het erg stonk,dus na een dierenarts bezoek voor vaccinatie kreeg ik een puppy pakket mee met Royal Canin brokjes + blikvoer. Dus heb dat toen gegeven, diarree ging niet weg, dus terug naar de dierenarts en Dizzy kreeg Panacur mee wegens parasieten (3 dagen kuur) + Hill's blikvoer I/D (licht verteerbare voeding). Geen brokjes meer gegegeven en diarree was weg. Nu is diarree weer af en toe terug (zonder bloed en slijm gelukkig) en ik twijfel of dit nu komt door de voeding. Hij zit sinds vorige week weer aan de Royal Canin blikvoer en ik geef de brokjes alleen als beloning. Zal ik weer terug gaan naar Nature Diet of is een andere voeding beter? Welke dan en is het raadzaam om weer te wisselen bij een puppy binnen 3 weken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Welke voeding is nu beter voor een pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Zie het andere topic; de parasiet zal niet weg zijn. Daar ligt het aan. En zowel Royal Canin als Hills is geen goede voeding (veel graan/weinig vlees).

honden page profiel  Dizzy Dizzy

honden foto van  Dizzy

Yep ga de topics lezen en ga ander voer uitproberen.

honden page profiel Erwin van BerkelErwin van Berkel

honden foto van Erwin van Berkel

Hoi hoi,

Aller eerst wil ik graag vermelden dat je niet al te vaak moet omschakelen van brok naar brok maar het bij één brok houden en vandaar uit de oplossing proberen te achter halen...

Een DA geeft een brok die hij verkoopt in zijn praktijk en is bij elke DA anders en heeft niet zo zeer met het wel of niet goed zijn van een brok maar een commercieel belang !!

Als je weet dat je een goede brok geeft, die zeker voor een pup bestemd is, een puppy brok geef je tot een maand of 5 / 6 en daar na ga je naar een junior brok, dan kun je hier mee gaan werken.

Negen van de tien problemen bij diaree zijn andere factoren zoals TE veel voer geven....en natuurlijk als je geen brokken geeft en wat rustiger daar voor in plaats wat je dan ook al wat minder geeft als zijn brokken dan is de diaree weg..simpel toch.

Goed kijken en de juiste hoeveelheid geven is veel belangrijker dan de brok op zich.

Elke brok van een gevestigd merk wordt geacht goed en gecontroleerd te zijn....mocht je je kennis nog willen verruimen... Happy Dog ....dat krijgen al onze Newfy's en veel pups van ons te eten en is iederéén er tevreden mee

Groetjes, Erwin

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dat is niet echt kwaliteitsvoer, Happy Dog. De eerste ingredienten bestaan allemaal uit graansoorten. Dat duwt het eiwitgehalte lekker omhoog, wat dus betekent dat er weinig vlees in zit.

honden page profiel Erwin van BerkelErwin van Berkel

honden foto van Erwin van Berkel

Waar baseer jij dat op....heb je wel de juiste link in getypt !!!
http://www.happydog.nu/happydog/maxi_babygr29.htm

kijk hier maar naar....wij zijn al jaren met meer producten uit Duitsland bezig omdat ze daar veel meer gecontroleerd worden...maar wie ben ik...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Op de ingredientenlijst en kennis van de anatomie van de hond. ;-)
Er is onlangs ook een Duitse journalist bezig geweest met het onderzoeken van brokvoeding in Duitsland. Er kan dan wel 'meer' gecontroleerd worden, maar er wordt alleen gecontroleerd of producenten zich aan de wetgeving houden. Volgens de wet hoeft een brok maar uit 4% vlees te bestaan, net genoeg om een hond in leven te houden. Dus controles zeggen verder weinig over de kwaliteit van hondenbrokken. Veel producenten geven niet prijs wat er werkelijk in brokken zit. Vaak zijn dit de afvalproducten van hun zusterbedrijven (bedrijven die humane voeding produceren).
Maar da's een beetje offtopic ;-).

honden page profiel  Dizzy Dizzy

honden foto van  Dizzy

Veel informatie dus over voeding...brokken geef ik op dit moment niet. Ik geef nu wat kipfilet, gecombineerd met Hill's I/D (licht verteerbaar). Ik ga even alle merken op een rijtje zetten. Ik hou me altijd exact aan de gebruiksaanwijzing..hij is ook qua gewicht supergoed en voelt goed aan bij zijn ribben. Er zijn zoveel merken, vers, kvv, brokken..ik moet er even goed voor zitten als Dizzy slaapt...Vroeger had ik een chow chow, die ik rundvlees, bouillon en brood gaf met een mergpijpje + brokken. Was toen volgens de dierenarts goed, maar ook daar is weer discussie over omdat het brood niet schijnt te verteren. Mijn chow-chow is altijd supergezond geweest zonder diarree en heb hem gekregen destijds van iemand die hem op de vlooienmarkt in Belgie heeft gekocht. Ook dat zegt dus helemaal niets denk ik qua gezondheid etc. Ik ga zeker even naar happy dogs, farmfood etc. websites kijken. Thanks for jullie reacties tot nu toe, maar meer is altijd welkom.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Wij stappen nooit over van puppy-brokken naar junior brokken. De brokken senior komen hier ook niet in huis.

Puppy -brokken voor een maand of 5 en dan gewoon over stappen op de normale brok.

Voeren doen we op het oog. Te dik minder brokken en te dun wat meer. Nooit geen problemen gehad hier mee.

Ik vind het allemaal geld klopperij junoir en senior brokken. Daar wordt de fabrikant alleen maar beter van. Dit is mijn mening hierover.

Groetjes Cia

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Welke voeding is nu beter voor een pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Faya geen gezinshond ??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^