een kat derbij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Mn schoonzusje heeft net een katje gekocht een ragdoll echt een plaatje en hele sociale katten, nu hadden ze ook nog een katertje.. en wat denk je ik was mee op halen en had het katertje gelijk op schoot zitten, hij kwam zelf na me toe rennen.. zo lief!! helemaal verkocht natuurlijk maar toch zonder na huis, eerst googlen wat voor een kat een ragdoll is, karakter etc.. het is een echte stamboom kater en zowel hij als ouders zijn erfelijk getest.. Ik helemaal verliefd, mn vriend is meer een kattenmens dus die was niet moeilijk te overtuigen maar hoe laat ik kitten en honden aan elkaar wennen en is het verstandig om een katje tussen twee jonge honden te zetten?? iemand tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een kat derbij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

niemand :'(

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena 3 doggies

honden foto van Shamilla & Zena

naja honden en katten kunnen wel goed samen.. maar ik weet niet hoe dat katje op honden reageerd... in uitgeest hed ik een traphekje, dus de kat kon wel naar boven en de honden niet... dit vond de poes wel fijn.. waar Zena nu slaapt houdt ze ook alle poezen in de gaten, en krijgt geregeld klappen.. maarja zo voorkomen de katten dat zena te over-enthousiast worden...

misschien kun je de honden meenemen, om te zien hoe die kater erop reageerd???

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ik denk als het allemaal jonge beesten zijn dat het wel goed komt. Je mag de kat natuurlijk niet zomaar tussen twee jonge honden zetten. Je moet het begeleiden. Je moet ze eerst aan elkaars geur laten wennen, en je moet je jonge honden leren dat ze niet achter de kat aan mogen gaan. Verder altijd kijken dat de kat weg kan.
Wij hadden vroeger thuis altijd katten en een hond samen, dat is nooit een probleem geweest, maar je moet het natuurlijk wel in de gaten houden. Ik zou ze in het begin niet samen alleen laten.
Verder de Ragdoll, een beetje googlen en je vind er vast tonnen informatie over. Ik weet alleen dat grote, langharige, knuffelkatten zijn. Wij hebben altijd straatkatten gehad (op een perzische na, maar die was toen op zoek naar een nieuw thuis).
Normaal raden ze aan om de honden aangelijnd kennis te laten maken. Maar die info kan je hier op het forum ook terug vinden.
Succes ermee!

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Heel erg bedankt
ik denk dat als ik Sky ga aanlijnen dat het dan juist extra spannend word,.. maar net gebelt dat we hem namen,.. vond mn vriend het toch maar niets, bang met weglopen een hoop geld.. etc dus helaas gelijk weer afgezegt.. :'( voor de mensen ook wel erg vervelend.. maar helaas..

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ik moet zeggen, wij hebben ze ook nooit aangelijnd ;-) . Maar er zijn verschillende manieren om ze met elkaar kennis te laten maken.
Jammer te horen dat de Ragdoll niet doorgaat, maar misschien komt er ooit nog wel een ander katje in huis.

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

Als ze allemaal jong zijn, zijn ze zo aan elkaar gewend hoor.
Zorg wel dat het katje de ruimte en kans heeft om te "ontsnappen" mocht ze het eng vinden als de hond op haar afkomt.

Oh lees net dat je hem toch niet neemt. Misschien een keer een ander katje

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

he wat sneu zeg. Wij hebben op mijn werk een boskat, ook zo'n pracht beest, de ragdoll vind ik ook schitterend. Ik snap vriendliefs angst wel voor weglopen....maar ik geloof niet dat dat de reden moet zijn om iets niets te doen...Zal hij eigenlijk ook nooit verkering moeten hebben he? Nooit bang dat jij wegloopt:-)? Hihi nee flauw. En ja mijn ervaring is dat honden en katten in hetzelfde huis elkaar binnen een aantal maanden tolereren en soms zelfs dikke vriendjes worden. Ze gebruiken andere taal welliswaar maar met een beetje ondertiteling van jou gaat dat snel begrepen hoor. Maar goed het is van de baan. Jammer

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Een jong katje kan goed gesocialiseerd worden met honden; het is alleen de vraag hoe de honden reageren. Je moet er iig voor zorgen dat de honden niet achter de kitten aan kunnen rennen, want dit kan jachtinstinct triggeren. Rustig laten kennismaken, misschien aan de riem zodat je de hond niet de gelegenheid kan geven om achter de kat aan te gaan.

Shengye (Gast)

Ragdoll´s kunnen heel goed met honden, zijn helemaal niet moeilijk, ragdoll´s zijn de meest suffige en naieve katten die er zijn.

Maar weglopen, hoe moet die weglopen, ragdoll´s kunnen niet eens los buiten lopen omdat ze zo naief zijn, ze nemen zo je kat mee, ragdoll´s zijn echte binnenkatten, zijn sociaal, geen slopers gewoon katten die het allemaal wel best vinden.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

haha wil het katje zo ontzettend graag, heb de fokker ook uitgelegt wat ons punt was, ze had het wel heel leuk gevonden als Bo met ons mee was gegaan.. maar vriendlief is bang dat ie wegloopt omdat we ook een zoontje van bijna 7 hebben die rustig alle deuren open zet... en als t katje ervandoor gaat is het uiteraard dikke tranen omdat de kans dat we hem terug krijgen wel erg klein is O-)

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Nah jah,
Je moet iets over hebben voor zo'n schatje in huis! ;-)
Neen, ik begrijp het wel. Een raskat wil je koesteren, en het scenario dat je net beschrijft is de kans groot dat een ander er mee gaat lopen. Maar een straatkat kan je ook koesteren! ;-) O-)

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

haha ik weet t maar een ragdoll is wel een erg dure raskat en das geen probleem maar stel dat t niet gaat met de honden, t katje is al wel aan honden en kids gewent, maar onze sky en hailey zijn gek op poezebeesten, op straat willen ze met elk poezebeest spelen maar over t algemeen word dat niet zo gewaardeert door de poezebeesten in de buurt O-) of dat ie wegloopt.. moeilijk moeilijk moeilijk!!
Een straatkat is ook niets mis mee maar ik vind juist de ragdoll zo leuk omdat ze erg aanhankelijk zijn en de meeste straatkatten zijn stoer en ondernement en willen alles onderzoeken en ik wil echt een schootkat ;-)

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Misschien kun je dan beter eerst een kitten nemen die je voor €10 euro op MP afhaalt.


Mijn vorige poes ( die we hadden voor Storm) die heb ik gratis afgehaald. top beestje maar helaas niet meer teruggekomen.
Ze spuugde bloed en voor we haar konden pakken was ze alweer op missie en hebben haar nier meer terug gezien.

En ieder beestje is er natuurlijk een..en je houdt er zeker veel van
Maar als ik een kat heb die me 1000 euro heeft gekost..
die zou ik niet zo snel buiten laten.

maar goed..ik zou nooit een stamboomkat kopen.
Ik vind die straatkatjes net zo leuk...

honden page profiel Annemie Bo en MonaAnnemie Bo en Mona 3 doggies

honden foto van Annemie Bo en Mona


Hier gaat het prima! Maar wij hadden drie katten en dan een hond erbij. De hond en de jongste kater zijn de dikste vrienden! Eigenlijk van in het begin al. En onze poezen waren geen hond gewoon. ;-)
( kijk maar eens bij profielfoto's)

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

@ Natasja,,,

Een 'straatkat' kan ook heel schoterig zijn hoor.
Mijn kat uit Turkije kwam altijd lekker tegen me op liggen, die moest je echt af en toe buiten gooien om rust te hebben...zogauw je ging zitten kwam hij bij je ligen.
En die hebben we letterlijk en figuurlijk van straat geplukt.. O-)

Anoniem (Gast)

Wij hebben ook ee. Ragdoll kater en ging prima met 2 husky's.
Ragdoll kwam hier toen hij al 3 was maar ze liepen niet weg voor de honden gingen wel blazen maar bang totaal niet. En wanneer een kat niet weg loopt is de lol er snel af voor de honden. Ragdolls zijn erg makkelijk en buigzaam en niet snel gestresst.

Een ragdoll is wel erg nieuwschierig dus loopt je overal achter na dus je moet de deuren wel dicht houden. De kans dat hij gestolen zou worden of zoals hun karakter is bij vreemden binnen lopen als of hij er thuis hoort maar ook zo nieuwschierig naar alles zelfs auto's maakt ze niet geschikt voor buiten. Als ze buiten nog nooit gezien hebben missen ze het ook niet. Als ze het wel kennen doet die veel moeite om buiten te komen.

Zijn geweldige katten maar erg prijzig. Neem nooit 1 zonder stamboom geeft een hoop ellende.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Heej Nikki
Het is ook niet de bedoeling dat t katje buiten komt, een ragdoll is ook liever binnen dat zijn lieve knuffelkatten die het liefst de hele dag achter je aan lopen.. Ik kan ook een straatkatje bij mn tante op de boederij ophalen maar die wil ik juist niet, dat karakter past niet bij ons, we willen niet een kat die de hele dag *(en nacht)* buiten struind en waar andere mensen last van hebben, wij willen dan wel echt een kat voor ons zelf.. de kat is wel gewent aan honden, maar onze honden zijn heeeeel erg enthousiast en k ben bang dat t katje zich dood schrikt van zo`n grote drukke hond

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

heej anoniem
het katertje dat we willen is idd zwaar prijzig maar ben er al geweest omdat mn schoonzusje het zusje heeft gekocht van het katertje die ik heel graag wil.. de fokster is stapel met haar katten, overal liggen mandjes en kleedjes en ze heeft zelf grote buitenrennen zodat ze toch lekker een frisse neus kunnen halen, ook hebben ze stamboom en zijn de ouders goed getest.. dus alles wel officieel maar zou zo`n katje niet heel erg schrikken van twee drukke honden?

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Even aan toevoegen...
ons straatkatje is helemaal niet stoer en ondernemend, maar erg laf en angstig. O-)
Onze andere (ontvoerde) kat was ook een straatkat, wel stoer en ondernemend, maar ook enorme schoothanger!

Oh ja, onze 'laffe' kat komt ondertussen goed overeen met Sasha, de andere als die nog eens passeert, heeft er schrik van. :-D

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Gister naar mn schoonzusje geweest, die heeft het zusje van t katje die ik wil.. me vriend helemaal verkocht, die zei ook gelijk als we de honden niet hadden gehad had ik hem allang opgehaald!! O-) Dat had ik al wel verwacht haha en t katje van mn schoonzusje deed nog erg blazen naar de hond de eerste dag maar gister ging dat ook al veeeeel beter, het zijn echt super lieve katten! pff wel een moeilijk iets, helemaal als je dan bedenkt dat de honden zo uitgekozen waren O-) ben zo bang dat het katje flink schrikt van de honden en wat dan?

honden page profiel YoraYora 3 doggies

honden foto van Yora

Hier 3 katten en een pup. Mijn vaders hond en de hond van mijn zus. Beide grote honden komen hier ook vaak logeren, We hebben ze nooit echt laten wennen, en met Yora ook niet. Benodigheden is een soort kattenkrabpaal met een holletje waar de kat in kan en de hond niet bij kan. Wij hadden een soort gangenstelsel. Dit omdat Lilly onze jongste poes nog niet goed de trap op kon. Maar eigenlijk gewoon bijelkaar gedaan. Katten zijn snel. Die komen wel weg. Zou wel eerst de kat aan je huis laten wennen, en dan pas de hond erbij. Dat hebben we andersom ook gedaan. Huis is al nieuw. Laat hem eerst goed rondsnuffelen en eventuele ontsnappingsplekken al ontdekt hebben voordat je de 2 wildebrassen erbij laat.( zijn ze misschien niet maar voor de kat wel)

Maar katten kunnen snel ontsnappen aan honden hoor. Onder de bank, achter de verwarming. Als jouwn honden met katten kunnen zou ik me er niet teveel zorgen om maken.

De oudste kat heeft niets met honden, en dus ook niets met Yora. Sinds we Yora hebben misschien 2 keer geroken aan de bench, maar verder gaat hij haar uit de weg. Ik vind het prima... Ze leven prima naast elkaar heen in het huis. Lilly is Yora en alle honden grote vriendin. Gizmo wil spelen, maar valt wel eens uit.

honden page profiel Simone en PepperSimone en Pepper 3 doggies

honden foto van Simone en Pepper

Hoi,

Ik heb een jonge hond en een jonge poes( half ragdoll/britse korthaar), pepper de hond vond haar vanaf het begin helemaal geweldig, andersom niet :-) maar nu als Pepper te veel achter poes aan zit krijgt ze wel een klap en dan is het goed, heb hier ook nog een oude mainecoon lopen, die blaast een keer en madam neemt de achterbenen hahaha, meestal gaan jonge honden en katten wel samen.

P.s Mijn poes krijgt jongen(oepsnestje) dus als je belang hebt hahahaha.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Het gaat er toch niet om straatkat of raskat? dat moet je helemaal zelf weten.
Ik had 2 Maine Coons (eentje pas laten inslapen, was oud :'( ) en een straatkat, ik vind ze allbij leuk, maar er komt toch wel weer een coon bij. Ach ieder zijn voorkeur.

Zelf heb ik besloten nog heel even te wachten tot Fedor uitgepuberd is, lijkt mij iets rustiger voor het poesje. En goed begeleiden, goed opletten dat de hondne niet gaan jagen en de poes genoeg rust en aandacht krijgt, dan kan het best!

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

Ho zag dat ik vorige keer als anoniem reageerde.

Met het katje zot het wel goed stamboom en alles dus dan moeten ze ook getest zijn op erfelijke afwijkingen en kattenziekten.

Een ragdoll kan heel veel hebben en zijn niet snel onder de indruk of bang. Je honden zijn aan het begin enthousiast maar wanneer je zorgt dat de kat ergens kan vluchten waar de honden niet bij kunnen komt het wel goed. Op een gegeven moment zul je zien dat de ragdoll zich steeds meer laat zien aangezien het een enrom nieuwschierig ding blijft. Hij zal al snel de honden kunnen gaan uitdagen. En ze leren wel om te gaan met een enthousiaste hond vooral als ze zo jong zijn. Voor je het weet loopt je de kat niet eens meer weg maar geeft alleen nog maar een blaas geluid of een tik met hun poot ( vaak ook nog zonder nagels) en dan gaan de honden wel weg.

Hier waren beide ragdolls 3 jaar en ontmoeten voor het eerst in hun leven honden. En dan ook nog 2 husky's waarvan 1 pup dienog moest leren dat katten geen jaagobjecten Zijn. De katten hebben ze een maand lang afgeblazen en soms uitgehaald met hun poot en daarna liepen ze zonder problemen lang elkaar. Ze zijn nooit bang geweest en bleven rustig op hun plek zitten als de hond kwam.

Ik denk dat je je dus geen zorgen om de honden hoeft te maken. Hier en daar het een beetje begeleiden maar het gaat vaak vanzelf wel goed. En omdat het een kitten is zal de gewenning erg snel gaan.

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

Waar je wel op moet letten is dat een ragdoll over het algemeen een mens aanhankelijke kat is en veel bij je wil liggen dat ook de honden hun aandacht krijgen en niet jaloers worden op de nieuwe aanwinst.

Heb zelf dit probleem nooit gehad aangezien onze ragdolls totaal niet op schoot willen liggen of bij je in de buurt. Wel veel aandacht vragen maar dan alleen geaaid willen worden.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Dat is ook wel een heel goede idd..
onze honden zijn beide erg druk als het om katten gaat, hailey gaat er plankgas rondjes omheen racen en sprongen maken *(spelen!! jeeeej!!)* en Sky gaat uitdagen, oewoewoe geluidjes maken en door zn voorpoten zakken en gekke sprongen maken, ze vinden het erg leuk en interesant een poezebeest! Ik ben meer een honden dan een kattenmens maar dit katje is zo lief en leuk!! Hij kwam gelijk naar me toe rennen en woppa haha daar lag ie op schoot te spinnen, een echt knuffelbeestje, zo lief en speels en idd alles correct, een stamboom, geteste ouders, show ouders, huiselijke situatie, gewent aan honden, katten en kinderen, dus niet een broodfok kitten.. ;-) stom he, een hondje was zo gekozen, ik wist toen zo zeker dat ik die hond wou en nu met een katje vind ik het heel moeilijk, wil niet dat het dier straks doodsbang hier in huis onder de bank ligt ..

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

een ragdol is net als een coon een soort hondje in poezenvacht ;-)
lopen het liefst de hele dag achter je aan en gaan er 'gezellig bij zitten' .

Heb je met de fokker overlegd? Misschien dat je daar wat aan hebt?

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Fokker zou het leuk vinden als ie met ons mee ging, omdat we het katje ontzettend leuk vinden maar er toch even goed over na willen denken, de fokker heeft zelf 2 kids, de jongste is net zo oud als ons zoontje en meerdere katten in huis, ook nog drie honden, dus de fokker denkt dat het wel goed komt, omdat het katje al heel goed gesocialiseerd is en ook past bij wat wij zoeken in een katje, ze heeft nog twee katertjes over en de ene die wij willen is een echte schootkat, je kan niet gaan zitten en hij ligt op schoot en de andere is echt super mooi maar die zit minder vaak op schoot, en ik mag haar altijd bellen met vragen, heb gister twee uur met haar aan de tel gezeten, ze vind het heerlijk om alles over de katten te vertellen, en ze vind ook dat als we heel erg twijfelen we ook nog even kunnen wachten met een kitten, omdat er nog wel een volgend nestje komt en dan kunnen we ook kijken of er een katje bij zit dat bij ons past..

honden page profiel Nathalie & Max & KiraNathalie & Max & Kira 3 doggies

honden foto van Nathalie & Max & Kira

ik zou zeggen, gewoon doen!
ik had eerst mijn poes, en dan mijn eerste hond, en dan mijn 2de hond, nu is mijn poes zwanger (vriendlief heeft haar buiten gelaten terwijl ze krols was O-) , zo slim van hem!!)

en ik ben van plan toch ten minste 1tje van het nestje tehouden! en ik heb al kandidaten voor moesten er meerdere kittens zijn!

nu zijn mijn honden wel nog wat wild tegenover de poes, maar dat betert, in het begin liepen de honden er hele tijd achter maar nu, de poes kan hen passeren zonder dat ze rechtspringen, ze kijken natuurlijk wel en willen er wel achter maar ze mogen niet .. leren ze snel hoor!

mijn raad, gewoon doen! uiteindelijk loopt alles wel los! anders zul je misschien spijt hebben dat je het niet gedaan hebt..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een kat derbij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoe/waar zit jouw hond in de auto?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^