alaskan malamute

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ferdina (Gast)

Ik vind de alaskan malamute een hele leuke hond, het zou me echt leuk vinden om er een te hebben.
Ik ben nog niet zo oud maar rond de 19 zou ik er wel een willen kopen!
Ik zou graag willen weten hoeveel zo'n hond ongeveer kost, want ik had al op internet gekeken maar kon er niks over vinden.
hopelijk dat jullie me wat informatie en tips over kunnen bijbrengen! :-D

groetjess! O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel

Ik weet niets van prijzen, maar ik zou je op het hart willen drukken: koop niet een hond vanwege de prijs! Goedkoop is duurkoop. Heb je het geld niet, spaar dan door tot je het wel hebt.
Zoek een goede fokker, het liefst via de rasvereniging die ook via de rasvereniging verkoopt. Niet omdat die altijd beter zijn dan andere fokkers buiten de vereniging, want daar zitten ongetwijfeld ook goede onder, maar puur omdat je dan zeker weet dat de fokker zich aan (gezondheids)richtlijnen houdt.
De prijzen van die pups zijn hoger dan hondjes uit een puppyfabriek of van Marktplaats, ja...maar je hebt veel meer zekerheid en werkt niet mee aan het in stand houden van broodfokellende en hondenhandel.
Je zou ook kunnen gaan voor een herplaatser via dezelfde vereniging.
Google even op Alaka Malamute rasvereniging en je bent zo aan het juiste adres!
Heel veel succes en doe de goede dingen ;-) !

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

hallo,
een honderd of 6 betaal je al snel voor zover ik weet.
en het is waarwat martie zegt, zorg in ieder geval dat je de ouders te zien krijgt.
groeten
jolanda

honden page profiel monicmonic

honden foto van monic

Weet waar je aan begint bij een malamut het zijn honden die niet los kunnen lopen en niet zo heel makkelijk zijn en ook als jij weg bent kunnen ze heel mooi gaan zingen weet niet of je buren daar blij mee zijn.Een vriendin van mij heeft er ook eentje een prachtbeest en ontzettend lief maar zij had er wel ervaring mee haar vorige hond was ook een malamut maar nog is deze heel anders.Ga eerst eens kijken bij een goede fokker informeer bij de rasvereniging dan ben je al een heel eind op weg.En eigenlijk ben ik het verder wel met Martie eens hoor bezint eer ge begint;-)
greetz monic

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

je kan zeggen van een malamute wat je wilt.
bezint eer ge begint.
ik heb er een klein poosje een in huis gehad, maar je kunt er wel mee lachen. en zorg dat je niets eetbaars laat slingeren want ze jatten het vlees uit je pan en de paracetamol uit je doosje.

M. (Gast)

Voor een goed Alaska Malamute van een erkende fokker betaal je algauw zo'n 1300 euro. Erg prfijzig dus, maar het is het zekre waard!

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Ik heb 1000 euro betaald voor onze bij een erkende fokker in Belgie. Is een super beestje. Bezint eer ge begint is zeker waar, maar als je goed geïnformeerd ben en er 300% voor wil gaan dan kan een Malamute een super huisdier zijn. Onze malamute is ook onze eerste hond, ik heb vooral op voorhand heel veel gelezen en gaan kijken bij mensen, heel veel met de fokster gepraat, ook om te bewijzen dat ik er echt voor wou gaan. Nu is hij iets ouder als een jaar en voor mij een droompje van een hond. Rustig in huis, kan goed alleen blijven, af en toe is een kapot gebeten wc-rol, maar voor de rest blijft hij overal mooi af :-) Dus met een goede opvoeding, TOP hond!:-) Bedenk ook, waar je ook komt, je wordt op 5 minuten tijd wel 10 keer aangesproken over de hond. :-)

honden page profiel NickNick

honden foto van Nick

Tja wat kan ik jou vertellen over de Alaskan Malamute, Ferdina.

Ten eerste alles wat hier boven genoemd word erg serieus nemen.

De kans dat je een Malamute krijgt die los kan lopen is bijna nul.

Wat ze kosten. dat ligt er aan haal je er een via de Nederlandse vereniging dan betaal je tussen de 850 en 900.

koop je er een via de Kennel club en dat zou ik doen Dan betaal je tussen de 900 en 1200 euro.

Nu zeg jij waarom de Kennel Club omdat deze honden altijd voor het werk gefokt worden. er word dus niet gefokt voor het geld of voor de show. het zijn dus betere lievere honden (over het algemeen)

Nee ik zelf verkoop geen Malamute's niet dat je denkt dat ik het daarom aanprijs.

Mijn eerste vraag aan jou heb jij al eerder zelf een hond gehad? zo ja welk ras. Vergeet niet een Malamute is het aller moeilijkste ras wat je kunt kopen.


HET ALLER BELANGRIJKSTE IS mag je bij vader en moeder komen zitten ze niet achter een hek waar jij niet bij mag

Hoe ziet vader er uit? Hoe ziet moeder er uit? Hoe reageren ze? Kijk ook of er een stamboom is (moeder, vader) want namaken van een stamboom is zo gebeurd en dan zit jij met de problemen.

Wanneer mag je de hond ophalen? Bij sommigen al vanaf 7 weken (is erg vroeg beter is 8 weken of 9 weken)

leven vader en moeder buiten met de pups? mag vader bij de pups komen als ze wat ouder zijn?

Wat wil jij er mee in huis? dat zou kunnen maar er bestaat een grote kans dat hij je spullen kapot maakt.

Hoeveel tijd heb je per dag? want je zult werken en een Malamute moet veel bewegen en kan moeilijk alleen zijn. Dan gaat hij heel hard huilen en sloop gedrag vertonen word je niet blij van hoor.

Wat zoek je Reu of Teef?

Reu: dominant, standvastig , gaat over het algemeen niet zo goed om met honden va het zelfde geslacht.

Teef: Dominant NIET STANDVASTIG (als ze loops is kan ze kattig zijn) gaat over het algemeen niet goed over weg met soortgenoten van het zelfde geslacht en dominante reuen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Zag dat het lang geleden was dat je deze vraag gesteld hebt. Misschien heb je er al een aangeschaft. Dan zeg ik veel plezier met dit fantastische ras.

Groetjes

Nick

honden page profiel Shiba fanShiba fanbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Shiba fan

de malamute het aller moeilijkste ras LOL

ze zijn niet de makkelijkste en je zal best bij een goede fokker gaan die je zal opvolgen

als jij met hun karakter omkan, is het een superleuk ras. ;-)

je hebt nog tijd, ga eens naar hondenwedstrijden, neem eens contact op met de club, ga naar verschillende fokkers en niet fokkers toe en doe mee aan wandelingen en meetings.
zo ga je hun goed leren kennen en kan je zekerder zijn dat de keuze wat voor jou is.

succes! :-D

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Of je ze los kan laten lopn ligt er ook aan waar je er 1vandaan haalt en hoe je er mee omgaat quaopvoeden... ik ken veel mensen met husky's en ook met malamutes...ze lopen allen rege.lmatig los!

Ieder ras zegt men wel wat over maar het is er ook mar net hoe je er mee omgaat!

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Daarmee wil ik trouwens NIET zeggen dat je derest wat gezegd is niet serieus moet nemen...want dat moet je wel!

Malamutes/husky's en eigenlijk alle (pool) honden zijn werkhonden en je moet er dus mee aan de slag..het is GEEN hond voor de leuk!

honden page profiel NickNick

honden foto van Nick

Graag wil ik reageren op bovenstaande,


Ik heb mail contact gehad met Cesar Millan, de Dog Whisperer omdat ik dacht dat het mij wel ff zou lukken.

Ik dacht dat omdat ik jaren honden heb getraind voor de politie en defensie. maar ook ik kwam en kom nog steeds van de koude kermis thuis. Natuurlijk laat ik mijn Malamute wel eens los, maar ik realiseer me dat de kans dat hij weg loopt veeeeel groter is dan bij welke andere hond dan ook.

de reactie van Cesar Millan was dat een Malamute inderdaad niet voor 80% te vertrouwen is (met loslaten lopen)andere honden zijn dat wel
Je hebt een Malamute voor maar (niet schrikken) 35%.
Hij had het zelf ook al meerdere malen geprobeerd maar ook Cesar lukte het niet. Hij zegt dat z,n oerdrift niet te controleren is als hij iets ruikt of iets ziet is hij weg.

Houd dat gewoon in je achter hoofd mocht je een Malamute treffen die wel wat slaafs is (wat mij onmogelijk lijkt) dan heb je geluk. Maar als je hem los laat lopen vergeet dan nooit wat te eten mee te nemen dan kun je hem in iedere geval lokken.

Groetjes

Nick


Steffie (Gast)

Allemaal hele handige weetjes ! Ik wil namelijk binnenkort een malamute gaan kopen, maar ben nu echt op internet alle weetjes aan het lezen en waar ik hem/haar het beste kan kopen.
Na al deze info weet ik helemaal zeker dat ik er helemaal voor ga! Voor mij een Alaska Malamute :-)

Malamute fan (Gast)

Ik heb thuis een alaskan malamute. Ik heb er veel over gelezen maar je moet het echt in praktijk meemaken. De malamute is een erg slimme hond, als je hem/haar een goeie opvoeding geeft van de allereerste dag dat je haar hebt, dan hou je er echt een tophond aan over. Blijf altijd consequent en wandel   Veel met de alaskan malamute. Bedenk dus ook dat als je veel werkt je geen malamute kan nemen. Deze honden moeten zo'n 5 uur wandelen. Wandel je minder dan drie uur perdag, dan kan je er al helemaal niet goed voor zorgen. Neem deze hond dus niet omdat je hem of haar heel mooi vindt. Denk goed na voor je er eentje neemt. Ik zelf heb er veel plezier van. Ik loop veel op de veluwe en ik kan mijn malamute zelf heel goed los laten lopen, ze hoort al echt bij de roedel. Elke malamute is verschillend, maar als je er veel op uit trekt met je malamute en hem of haar een goeie opvoeding geeft kan je ze meestal zelfs leren loslopen. Waarschuwing: als ze wild ruiken zijn ze weg en luisteren ze nergens meer naar.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

oke wat een hoop heisa zeg . relaaaxxx .dat doet een malamute ook binnenshuis. tuurlijk ze kunnen een aardige keel opzetten maar dat is er uit te trainen . ja ze zijn eigenwijs .dus jij moet jezelf interessant maken . het loslopen hoefd geen probleem te zijn . je moet je pup vanaf dag 1 gewoon laten los lopen met je minstens 1 keer per dag. lekker op pakken mee naar het bos daar neer zetten . en achter je aan laten huppelen . en heus de kans is dan veeeeeeeeeeeeeeeeel groter dat je een malamute krijgt die geleerd heeft gewoon bij jou in de buurt te blijven . het best is een fokker te vinden die ze als los mee laat lopen  zodra ze mee naar buiten kunnen . dan leren ze al mee te lopen met de groep zegmaar. honden zoals huskies en malamutes. zijn niet moeilijk . maar ze zijn anders. dat hoefd niet meteen per defenitie slecht te wezen . maar het vereist een creatieve aanpak . ben jij slimmer dan je hond en heb je een goede band op gebouwd met je hond dan houd je er een super vriend aan over.

Malamute fan (Gast)

Ik wil ook even reageren op nick en samantha.
Alle poolhonden staan er om bekend dat ze niet goed los kunnen lopen, zeker als ze wild ruiken. Neem dus ook altijd voer mee dat ze heel lekker vinden. Meestal helpt dat wel. Het hang er ook van af welke malamute of husky je treft, maar als je een goeie opvoeding geeft en het belangrijkste: veel optrekt met de hond, dan blijft die meestal wel bij zijn roedel. 

Een hond kan trouwens altijd wegrennen, ik ken genoeg mensen waarbij herdershonden en andere honden bij wegrennen. Als ze wild ruiken zijn de meeste honden weg, de malamute heeft dat misschien iets erger, maar het maakt niet veel uit!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

een malamute is wat meer baas gericht dan een husky.

Maar om jouw vraag te beantwoorden, een goede malamute van een goede fokker kost rond de 1000€ kan meer kan minder. Maar zeker onder de 600 euro vind je geen goede fokker met goede gezonde malamutes!


Christel, hier op HP haar malamutes kunnen gewoon los, ook in het bos etc!

Door dat ze wat meer baas gericht zijn, kunnen ze, mits niet goed gesocialiseerd, wat onaardig tegen andere rassen doen... Maar als jij je hond socialiseerd dan zal dat niet snel gebeuren.

Je moet uiteraard wel goed oefenen als je wilt laten loslopen, ze hebben veel beweging en uitdagingen nodig.
Maar wel prachtige beesten! Lekker robuust!

Malamute fan (Gast)

Ik train mijn malamute eigenlijk niet heel veel, omdat ik zoveel met haar optrek en ze erg naar mensen en
 Vooral naar haar baasje gericht is loopt ze gewoon mee, als ik 50 meter van mijn malamute verwijderd ben en me omdraai, loopt ze automatisch mee, natuurlijk moet je nog wel oppassen voor auto, andere honden etc.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Een heel moeilijk ras!
Ik heb een malmalute leren kennen van pup af aan.
De mensen hebben deze hond aangeschaft alleen omdat ze de hond mooi vinden.
Als pup was de hond nog lief.
Toen hij 4,5,6 maanden ging bereiken werd deze hond heel dominant, maar ook heel zelfstandig.
De hond werd erg bezitterig. Als die hond 1 hond gevonden had, werd hij bezitterig over die hond. Geen hond die in de buurt bij die hond moest komen. Dan stond hij voor zijn eigen speelmaatje, en blafte de andere hond weg, luisterde de andere hond niet, werd het al snel een gevecht.
De hond heeft uit eindelijk andere honden goed gebeten.
En door zijn zelfstandige gedrag, is hij ook gaan jagen, hij heeft 3 schapen en 1 koe zo hard gebeten dat de beesten ingeslapen moesten worden.
De hond is nu gemuilkorft.
Ik kwam hem 2 dagen terug tegen en vloog mijn hond bijna aan.

Ik wil niet zeggen dat alle malmalutes zo te zijn.
Maar als je geen ervaring heb met honden, en zeker niet met dit ras.
Kan dit soort dingen het gevolg zijn.
Alleen aangeschaft omdat ze mooi zijn, maar geen rekening houden wat de aard van de malmalute is.
Wat ik jou zou adviezeren, ga opzoek naar informatie over gedrag van honden eh gedrag van de malmalute, ga na of jij dit aankan, en of je ermee overweg kan. En of de hond echt bij jou zal passen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Oud Topic! Ik denk niet dat de TS jullie raad nog leest...

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Dat zag ik niet eens.
Waarom word een oud topic naar boven gehaald?
Ik kom dit de laatste tijd zo vaak tegen, dat een oud topic naar boven gehaald word.
Zeer vervelend!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

" Dat zag ik niet eens.
Waarom word een oud topic naar boven gehaald?
Ik kom dit de laatste tijd zo vaak tegen, dat een oud topic naar boven gehaald word.
Zeer vervelend! "


Ja dat heb ik ook!! Vaak zonder dat er op gereageerd is :S

honden page profiel Joeri & TeddyJoeri & Teddy

honden foto van Joeri & Teddy

Is niet zo vreemd hoor. Mensen (vooral nieuwe leden of gasten) zoeken op een bepaald onderwerp, vinden een aantal topics (ook oudere) en reageren daarop.
Het beste is om oude topics, b.v. ouder dan een jaar, automatisch op slot te zetten.

manoëla (Gast)

Heey,

 

sorry, zie je berichtje toevallig op google, en ik dacht ik reageer even. Ik heb namelijk zelf een Alaskan Malamute. Hij is nu 7 maanden en heb hem vanaf 7 weken. Hij is een raszuivere Malamute. ik denk niet dat je er met 600 euro vanaf komt hoor. Een Alaskan Malamute is namelijk een duur ras. voor een doorsnee herder of bordercollie betaal je 600 euro. Maar een Malamute pup kost al gauw zo'n 4500 tot 7500 euro. Maar dan heb je ook wel een geweldig dier. veel succes.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

tot 7500 euro?, hoe kom je aan die prijzen? Hoop voor je dat je dat niet afgetikt hebt voor je hond. Je bent dan flink belazerd door je fokker :s

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

OUD TOPIC

Thea eigenaar van een Malamute (Gast)

Ik heb een malamute is me 2 de wil geen andere soort hond meer, alle 2 mijn malamutes kunnen los.

 

Mijn eerste malamute kwam uit malaga was een teefje werd maar 5 jaar kreeg kanker alaska* hete ze.

 

We hebben nu een reu, Lasko van 9 jaar al weer.

 

Een top hond kan met kat konijn, papegaai baardagamen en me westy een reu van 14 jaar, ja je leest het goed, ligt er aan hoe je hem ook op voed, pa en ma konden dat niet, baasjes vonden het kikken om te zien hoe hun achter wild aan gaat.

 

Wat wil je nog meer weten, alles is nog heel hier, ooit als pup heeft hij een slof gesloopt, voor de rest kan ik alles laten staan eten koekjes behalve zijn eigen brokken hihihi

 

Zie dat dit al een hele oude topik is maar wilde toch reageren.

 

Ben benieuwd of je er een gevonden heb, waar je nu al div lach momenten mee heb gehad, ojaa ze voelen je heel goed aan noem het een spiegel, ben je vrolijk is hij ook vrolijk, ben je boos is hij ook tegen draads, die van mij 40 kilo zeker denkt dat hij een schoot hondje is, en neemt dan een jump en komt bij je zitten, mijn man heeft kanker gehad, en heeft een stoma, en daar doet hij het dus niet meer bij, legt alleen zijn kop op schoot of gaat naast hem op de bank liggen, zo lief zo trouw.

 

Mocht je vragen hebben stuur me maar een email met topik alaskan malamute [email protected]

Emma (Gast)

Ik weet dat dit een oud topic is, maar toch zou ik wat willen vragen

Ik heb op het moment 2 Airedale Terriërs (Heel makkelijk en sociaal ras trouwens) en eerder een lastige herder gehad.

Dit is natuurlijk niks in vergelijking met een Alaskan Malamute, maar onze Airedale pup gaat 2 keer in de week sinds ze is ingeënt naar een hondenuitlaatservice (niet omdat we er geen tijd voor hebben, het is puur zodat ze sociaal opgroeit om het zo maar te zeggen)

Zou dit ook een goed idee zijn voor een Alaskan Malamute? Zou in de toekomst heel graag eentje willen, dus ik heb de link hiervan even opgeslagen.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Ik weet dat dit een oud topic is, maar toch zou ik wat willen vragen
Ik heb op het moment 2 Airedale Terriërs (Heel makkelijk en sociaal ras trouwens) en eerder een lastige herder gehad.
Dit is natuurlijk niks in vergelijking met een Alaskan Malamute, maar onze Airedale pup gaat 2 keer in de week sinds ze is ingeënt naar een hondenuitlaatservice (niet omdat we er geen tijd voor hebben, het is puur zodat ze sociaal opgroeit om het zo maar te zeggen)
Zou dit ook een goed idee zijn voor een Alaskan Malamute? Zou in de toekomst heel graag eentje willen, dus ik heb de link hiervan even opgeslagen. "

 Emma open even een nieuw topic

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Als je een nieuw topic aanmaakt zal je meer reacties en ervaringen krijgen. Ik zet een slotje op dit topic.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: wat nu ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^