honden urine verwijder met amoniak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

loes (Gast)

Hallo
Wij hebben een pup van 6 maanden en afgelopen zaterdag een hondje bij gekregen van 5 jaar....
Samen gaat het heel goed,alleen het plas problee.
Ze zijn beide teefjes, niet gesteliseerd.
Onze pupje heeft in verleden al eens op de bank geplast en op sommige plekker op de vloerbedekking( hier komt nog laminaat)
nu plast het 5 jarige teefje juist op de plekken van de pup toen ze nog jonger was geplast heeft!
We hebben dit toen schoon gemaakt,maar de geur blijft er blijkbaar nog in zitten, en plast het teefje uit tangorde juist op die plekken ( veel mensen weten niet dat teefjes dit dus ook doen ipv alleen reutjes)
Nu vraag ik me af hoe ik beste die geur weg kan halen.
Heb op tv bij een hondenprogama mee gekregen van amoniak. maar hoe veel en waar meng je het eventueel mee? of puur op spuiten?
Hoe lang in laten trekken? enzo....
WIe weet dit....ik maak het nu schoon met schoonmaakmiddel....ze heeft op de (stoffe) bankkussen van onze caravan gepist....wie heeft er tip?
Ik wil niet dat het een gewoonte gaat worden voor de 5 jarige teef die we sinds zaterdag 17 janu 2009 hebben....
Onze pup plas er nergens meer.....nou ja nergens...soms uit nood bij de voordeur op een handdoek of matje! dat is dan ook mijn eigen schuld.
De honden worden 5 a 6 x per dag uit gelaten...en gaan geregeld de tuin in...dus daar ligt het niet aan...
Het zijn kleine...rangordeplasjes!
ze is helemaal gezond haha
wie heeft er tips of heeft ook amoniak gebruikt?

groetjes loes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "honden urine verwijder met amoniak?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

Hallo Loes,

Geen amoniak gebruiken! Daar zitten geurbestanddelen in die ook in urine voorkomen en verwijder je de geur niet. Je versterkt de geur dan alleen maar!

Wat je het beste kan doen is een sopje maken met flink wat waspoeder en daar de plekken mee deppen. In laten trekken (paar uurtjes) en daarna met schoon water nadeppen.
In waspoeder zitten enzymen die de urine-geurmoleculen afbreken.
Ik gebruik het hier ook, als Zoëy een ongelukje heeft en het werkt perfect!

Succes!

Groetjes,
Helga

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Precies zoals Helga zegt :-) de groene Biotex gebruik ik altijd, kan dus ook ipv waspoeder.

Groetjes Marit

loes (Gast)

O-) oeps...bedankt voor jullie tips :-D .had tips gekregen amoniak met sterk geurende sopje er in....schoon geboent en opgedroogt ruikt lekker fris nu....hondenprogama deden ze ook op deze manier en die honden plasten alles werkelijk alles er onder haha....ze heeft tot nu toe niet meer op die enne bank geplast nadat ik het met amoniak gedaan heb....nu ging ze net ff op andere bank ffop dr deken pisse naast mn man...die boos haar dr afgeduwt.....bank en deken er onder!
ze heeft 5 jr bij dezelfde mensen gewoond...moest weg omdat mevrouw ging werken...ze is opgehaald en binnen 24 uur weer terug gebracht.want ze kon niet alleen blijven....2de vrouw opgehaald na 2 weken weer terug...omdat ze niet alleen kon blijven! wij hebben geen problemen verder met haar alleen het plassen op de bank...ik heb de baasje ff gemaild of zij dat probleem nu ook hadden met haar!
ze luisterd heel goed en is heel lief.....een geweldig beestje...gezond en al...alleen plassen...word er gek van...
hmmm ja waspoeder had ik ook gelezen jah...heb alleen vloeibaarwasmiddel haha of maakt dat niet uit???
amoniak met sopje was ook goed...zoals hondentrainster van tv haha ruikt wel lekker fris nu haha

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Hoi Loes,

Als onze hond een ongelukje heeft maak ik het schoon met groene zeep! Werk erg goed.

Volgens mij kan je bij de dierenspeciaalzaak ook een goedje kopen om te gebruiken op plekken waar ze niet meer mogen plassen ;-) Vraag het ff na in de dierenspeciaalzaak.

Groetjes Joyce

honden page profiel Yuki & ShadowYuki & Shadow

honden foto van Yuki & Shadow

je kan bij dierenspeciaalzaak halen, maar die zijn meestal heel duur.
ik doe met een plantenspuit met detol verdunt.
af en toe dweil ik met detol en alles reinigen de vloer.
dat kan ook natuurlijk en het kost niet veel.


groetjes
yuki

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

hey yuki

dat spul van de dierenwinkel hadden wij ook gebruikt dan zou hij nooit mee op die plek piesen nou het hielp voor geen meter en idd het is best duur
haha

met de nieuwe pup gewoon een lekker soppie komt beeeeeeest goed ;-)

honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

:-) hoi,

hier werd steeds azijn gebruikt
gewoon een goeie geut in wat water en de geur is direct verwijderd met een natuur product.
niet duur, dus......

succes en groetjes
Patsy & Toshi

honden page profiel

Mogelijk stopt het geplas zo ineens.
Ik heb ooit een volwassen Shar-Pei reu gekocht en die in mijn al bestaande roedel geplaatst. Mijn honden leefden allemaal binnenshuis en ja hoor...het eerste wat de nieuwe reu deed was piesen tegen de deurposten! Ik heb het schoongemaakt, toen zeikte de oudste reu er ook nog tegenaan... Weer schoongemaakt met een gewoon sopje en daarna was het over...Geen van tweeën heeft meer geplast. Had met de rangorde te maken, geurvlagen uitzetten...
Border Collie Kincraig ging in Spanje wonen, kwam daar in een huis met katten en een oude Border Collie teef en deed hetzelfde: hij pieste een paar keer tegen de deurpost. Daarna was het over, hij heeft het nooit meer gedaan. Even aangeven 'dit is mijn gebied'.
Je kunt het zelfs wel eens meemaken als je ergens op visite gaat met je hond... minder geslaagd, maar de hond doet eigenlijk niks anders dan zijn of haar gebied afbakenen.

loes (Gast)

ind mn vorige hond was een reu en die piste ind ook als we op bezoek gingen haha.....
komt vast wel goed...op de bank heeft ze in elk geval niet meer gedaan!
hopelijk blijft het ook zo haha....onze 6 maanden jonge dame plast helemaal nergens! gelukkig, anders had ik 2 pissende honden gehad haha...zal misschien bij onze nieuwe 5jarige hondje ook te maken hebben met stres...ze is nog al heen en weer geslingerd laaste tijd. vorige baasjes gescheiden, de vrouw ging ergens anders wonen en nam het hondje mee tot 2 x toe terug naar andere baasje gebracht...toen weer opgehaald door een andere vrouw,en binnen 24 uur terug gebracht en later door andere vrouw gehaald en na 2 weken weer terug gebracht....nu is ze bij ons....en het is zo heerlijk beestje...omdat ze niet alleen kon zijn.wat doe 2 vrouwen wisten en lieten haar als nog gelijk alleen. daarom werd ze tot 4 keer toe terug naar baasje terug bracht...
bij die 2 laaste vrouwen plaste ze ook...enne had katten....andere weet ik niet! maar daar plaste ze ook soms zo als ze nu bij ons doet....
haar vorige baasje vertelde dat ze alleen plaste als ze niet op tijd werd uit gelaten en deze plas gewoonte daar niet vertoonde...

loes (Gast)

inmiddels al paar dagen verder en blijkbaar heeft dame dr plekje gevonden! en is ze stuk minder angstig en plast nergens meer...
ik heb haar paar avonden geleden massage
gegeven....deed ik ook bij onze andere pup...was ook al zo gestrest door watze had meegemaakt...en sindsdien is ze stuk ontspannender en plast ze nergens meer......
geregeld geef ik mn hond een massage, en geniet ze eerlijk van....
yhamila ons hondje die plasde....duurde even voor zij zich helemaal kon over geven.....maar uit eindelijk gaf zij zich zelf helemaal, en genoot heerlijk van de massage.suk6 dus

Gerhard (Gast)

Gewoon schoonmaken met spiritus en op laten drogen

jaqueline (Gast)

Hallo

Ik heb een hondje van 8jaar oud hij doet het elke nacht in huis!Ik laat hem elke avond een plasje doen in de tuin maar hij doet het liever in huis heb ik het gevoel. Heeft er iemand raad voor mij ?

grtjs jaqueline

honden page profiel FranciscaFrancisca

Ik kan je Ecodor aanraden,geweldig spul!Je kan het gewoon bestellen via internet.

Groetjes,Francisca

hendy (Gast)

Wij hebben 3jaar geleden een hondje uit het asiel opgehaald maar die kwam eerst uit een verwaarloosd huis met een groot aantal honden, daarna door iemand opgehaald en de volgende dag weer terug gebracht want had tegen de bank geplast nu zijn wij alweer 3jaar de gelukkige huisgenoten van dit allerliefste hondje alleen het plassen heeft hij nog steeds niet afgeleerd overal doet hij kleine beetjes vooral 'snachts. We lopen hele einden met hem daar kan het niet aan liggen. Iedere dag schoonmaken met azijn, spiritus sop niets helpt hij plast er gewoon weer overheen. Ook de gekochte spullen uit de dierenwinkel is kompleet weggegooid geld ook dat help niet. Dus er zit niets anders op dan iedere dag maar weer controleren en schoon maken.

honden page profiel ......goedgekeurde fokker

honden foto van ...

Wij gebruiken Dettol!

honden page profiel danielledanielle

honden foto van danielle

idd dettol en groene biotex werkt het beste.

dat gebruiken ze ook bij fokkers en kennels.

honden page profiel bettiebettie

honden foto van bettie

Heb zelf nooit geen last gehad van piesende honden,maar weet dat mijn vader vroeger als de hond ergens gepiest had hij er zwarte peper op strooide.
Hij deed dit ook in de tuin tegen overlast van de katten.
Succes ermee.

heidy (Gast)

hoi!

mijn hond plast altijd in de tuin tegen het klimop aan in een hoekje van de tuin, en tegen het houten schuurtje. ik heb twee vragen en hoop dat jullie die voor me kunnen beantwoorden.

is er iets wat je over de planten (het klimop dus) kan spuiten om de geur te neutraliseren?

het hout van het schuurtje lijkt aangetast te worden door de urine. het begint groen uit te slaan. ik wil het met een sopje gaan schoonmaken. kan het hout hierdoor gaan rotten? wat is slim? schoonmaken en daarna behandelen met een soort verf?

hoop dat jullie me kunnen helpen.

groetjes,
Heidy

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Chemische schoonmaakmiddelen versterken de geur van de ammonniak in de urine !! Urine is een zuur en de geur hef je ook weer op met een zuur. Ik gebruik pure schoonmaakazijn, en de urinegeur is weg!! :-D

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Mijn honden plassen niet binnen, maar buiten in de tuin hebben ze een klein plaatsje waar ze mogen plassen en poepen.
Dat wordt regelmatig schoongemaakt met citronella.
Zo'n fles kost bijna niets en ruikt ook nog eens heerlijk.
En het is niet chemisch.

honden page profiel Maaike&BaileyMaaike&Bailey

honden foto van Maaike&Bailey

@ heidi
Wat denk je ervan om de hond gewoon uit te laten????
Wij hebben onze hond aangeleerd dat ie niks in de tuin mag doen, dus nergens last van!!!

Heidy (Gast)

Bedankt voor jullie reacties, ik ga het proberen :-D

Maaike: de hond wordt regelmatig uitgelaten, maar hij blijft kleine plasjes in de tuin doen. de buren hebben ook een reu, dus denk dat hij dat door de schutting heen ruikt of zo. Want als ik die reu zie dan doet ie het en vaak genoeg gecorrigeerd erop...
vind 't verder niet zo'n probleem en als de schoonmaakmiddelen helpen ben ik al blij ;-)

brigitte (Gast)

Er is ook een middel op de markt ( niet duur ) en biologisch dat echt werkt.
ik heb het gevonden op de webshop urineoff.eu

lies & xena (Gast)

Lies en xena (Gast)

Hallo iedereen,

ik heb een shi tzu van 7 jaar oud. En mijn hondje, xena, plast ook in huis.
Ongelofelijk ik ben echt ten einde raad.

Goed ik zier haar zo graag, opgeven kan ik niet. Ze is een zeer lieve hond en is heel braaf. Enkel het plas probleem.
Ik heb jullie berichten gelezen ik ik zal het nog eens proberen.
Ik ben net verhuist, dus stress voor xena. Ze begint weer op mijn nieuwe mat.
Vanavond zal ik deze dus uitgebreid kuisen met verdunde azijn, laten drogen en dan heb ik een ontgeurder gekocht, die zal ik dan ook nog gebruiken.

Ik heb een vraag, kan je een hond leren op een kattebak gaan?

Ik hou jullie op de hoogte.
wish me luck

roos en loeki (Gast)

het hondje is 14 jaar oud en heeft nooit in huis geplast

meer mag plassen en met ik het kan zuiver maken want ze plast op de mat hoe krijg ik de geur eruit kan iemand mij raad geven dank je heb al heel veel gr roos en loeki

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Je kan hier beter een nieuw topic over maken want deze is al erg oud

Willem (Gast)

Heb urineoff.eu geprobeerd en werkt inderdaad super!

Josephien (Gast)


Hallo.

Wat ik wel doe is op die plaats een flinke portie PEPER strooien.
Helpt zeker!!!!
Gewoon proberen....

Succes,

Josephien.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "honden urine verwijder met amoniak?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kritiek hondenscholen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^