Herder bijt 2 konijnen dood.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Je bekijkt het forum nu in een aangepaste volgorde. Je bekijkt de laatste reacties als eerste.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Faelyn, wat jij zegt, over die hond opsluiten in een hok met een ooi en lammeren, dat hebben ze met een hond bij ons in de buurt ook gedaan, de hond is van een da, en die had 2 schapen gedood, een boer kwam ook met dat idee, en stelde zijn ooi met lammeren ter beschikking, ik vond dat toen heel zielig, voor hond en schaap, maar idd, deze hond heeft het nooit meer gedaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herder bijt 2 konijnen dood." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Labje30Labje30

honden foto van Labje30

Nee hij word zowiezo niet in geslapen, zeker niet, dat is de weg van de minste weerstand. Maar omdat er zoveel mensen in onze omgeving het zei wilde ik wel eens weten wat de mening van anderen zou zijn & ik wil wat advies.. Vandaar dat ik een forum geopend heb.

Dit zijn zeker antwoorden waar ik wat aan heb! :-D

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Ik zou hem zeker laten beoordelen door een goede Gedragstherapeut.
Zo'n start laat sporen na. Welke sporen dat zijn en of je hier nog iets mee kunt bereiken is voor jezelf soms lastig te beoordelen.
Ook kan deze je op de juiste manier begeleiden om te voorkomen dat de hond een angstbijter wordt als dat aan de orde is.
Dus voordat je besluit de hond te laten inslapen zou ik hem zeker laten beoordelen door een gedragstherapeut.

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

Vals nee, ik ben het met de meningen boven mee eens, maar ik vind wel gezien zijn geschiedenis dat je wat met hem moet gaan doen.
En dan bedoel ik schade proberen te herstellen in zoverre mogelijk dan.
Hij heeft zijn hele leven in een bench gezeten en is mishandeld, het lijkt me duidelijk dat jullie een lange weg te gaan hebben.
Ik zou hem zeker in de gaten houden..
Je hebt hem nog niet zo lang en je weet nog niet precies welk effect dit heeft gehad op je hond.
In laten slapen is wel heel drastich maar als je het zelf niet vertrouwd schakel dan een gedragstherapeut in de geeft heus aan als het de enige oplossing zou wezen.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Hoi Isabelle,

Ik zie de logica in je verhaal niet zo. Een schapendoder wordt bv in Frankrijk wel ingeslapen als men weet welke hond het is, omdat ze niet willen dat hij het blijft doen. Ik vind het kortzichtig. Even heel kort door de bocht is er een oplossing die effectief is. Dit is slechts 1 oplossing en zeg ook niet dat het mijn oplossing zou zijn. Maar als je een schapendoder (omdat hij gejaagd heeft) in een hokje zet met een ram of een ooi met lammeren dan zal de hond alle hoeken van het hok zien en daarna nooit meer een schaap aankijken. Ik ken een hond die in Frankrijk 2 schapen had gedood maar verder een waanzinnig lief karakter. De eigenaar is in het buitenland naar show gegaan met de andere honden en had deze hond meegenomen. Zij wist dat als ze terug zou komen de hond in beslag genomen zou worden en een spuit zou krijgen. Tijdens de show is de hond herplaatst (was afgesproken hoor van tevoren met bekenden) waar de hond dit gedrag niet meer heeft kunnen vertonen en verder nog steeds een lieverd is ook tegen de kleine kinderen in huis.

Men vindt het vaak wel eng om zo de toekomst in te gaan ennuh vroeger wist men niet beter. Tegenwoordig is er veel meer bekend over gedrag van honden. Jammer dat sommige landen nog steeds achterlopen.

Het is niet gezegd dat een hond die bloed geproefd heeft ook kinderen of dieren zal grijpen. Dat is echt al heel lang achterhaald!! Het kan wel zijn dat een hond net als elk dier agressief gedrag gaat vertonen door bv een tumor die op de hersenen drukt. In vers vlees zit toch ook bloed?! Omdat mijn honden paardenvlees hebben gegeten gaan ze nu niet ineens op paarden jagen, na een lekker kippenpootje zijn de kippen van de buren nog steeds veilig.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Dat bloed proeven zeggen ze altijd van honden die schapen gedood hebben. Ik zou hem gewoon aangelijnd houden als je ook maar enig idee hebt dat hij konijnen, reëen of wat dan ook maar pakken kan.
En voor de andere problemen? Ik zou een goede gedragstherapeut eens naar zijn gedrag laten kijken. Iedereen roept altijd van alles, tot het ergste (spuitje) aan toe, maar zo'n deskundige kijkt op een andere manier en kan je leren hoe je met de problemen om moet gaan.

honden page profiel Labje30Labje30

honden foto van Labje30

Plus wat er nog bij hoort, hij gaat altijd te keer tegen mannen met een pet en een kaal hoofd, wat over een komt met de vorige eigenaar.

honden page profiel Labje30Labje30

honden foto van Labje30

De hond is niet gesocialiseerd met andere dieren, mensen etc. Wij hadden 3 maanden geleden besloten om een 2e hond er bij te nemen.. Danïo stond op marktplaats.nl gratis af te halen. Wij kwamen in een huis waar Danïo opgesloten zat in een veel te kleine bench zonder ook maar iets op de vloer. Zijn eigenaar toen vertelde dat hij 1 keer per dag uit gelaten werd en voor de rest altijd in zijn bench zat omdat hij hem niet aankon. Danïo is mishandeld, want je hoeft maar een schijn beweging te maken en hij duikt in elkaar.

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Ik snapo je berichtje aan mij niet.

Maar wat jij zegt klopt niet isabelle.

Jachtinstinct wordt alleen geactiveerd bij iets wat de hond als prooidier ziet.

Als de hond gesocialiseerd is met mens, baby, kind, konijn, eekhoorn, poes, cavia etcetc zijn dit geen prooidieren voor de hond.

Een dier waarmee de hond niet gesocialiseerd is als pup zijnde kan het jachtinstinct aktiveren, zeker als het nog vlucht ook.

Dus is het jachtinstinct geaktiveerd door een konijn zal de hond dit jacht instinct niet voelen bij een dier/mens waarmee het gesocialiseerd is.

Er kunnen wel andere redenen zijn waarom een hond agressief verstoord gedrag vertoont, dit heeft niets te maken met het jachtinstinct.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

wat petra zegt.. :-D :'(

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Het gaat er niet over dat ie dan vals is, maar wel dat hij bloed heeft geproefd..(warm,levend bloed..) bel maar ns naar verschillende hondenscholen door heel Nederland, ieder zn eigen mening en besluit, maar wees toch maar heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel voorzichtig met andere dieren mensen en bovenal KINDEREN! Tuurlijk, jachtinstinct.. O-)

Los daarvan.. :'(

Als hij het al speels bedoelde..heeft hij bij het spelen doorgebeten, straks kruipt er een baby rond en wat dan.... :'(


Mn ouders hebben om die reden ooit eens een in laten slapen..Had een schaap gepakt, heel ned afgebeld en dat was wel de eind conclusie..Niet betrouwbaar meer in het niet onverwachts door bijten..

Maar dan weer... iedereen zn eigen mening en handelen...

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

ik denk ook niet dat jouw hond fals is. iedere hond heeft we een jachtinstinkt. en bij de ene hond is dat meer aanwezig dan bij de andere en de ander is gevoelig voor weer een ander dier. jouw hond heeft een zwak voor konijnen. mijn hond heeft een zwak voor cavias. maar konijnen doet hij niets.
het blijven dieren en die hebben het in zich om te jagen. maar dat betekent niet dat jouw hond opeens een mens of kind zou bijten.
ik zou alleen geen konijnen meer in de buurt laten.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik zeg ook, jachtinstinct! De hond van onze buren ving als ze de kans kreeg ook eenden e.d. maar vals is ze absoluut niet. Het is alleen in de gaten houden met andere kleine dieren en buiten :-)

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Ik ben het eens met bovenstaande reacties.

Het is onzin om te zeggen dat een hond vals wordt van het proeven van bloed. Velen beweren ook dat honden die rauw vlees gevoerd krijgen zodoende bloed proeven en vals worden. Is grote onzin!

Inderdaad jachtinstinct! Hij heeft nu succes gehad en ik zou oppassen met andere huiskonijnen/knaagdieren of wilde konijnen.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ha! Mijn neus... Mijn Golden Retriever had vorig jaar herfst een konijntje te pakken, en daarvan hoor je dan niet meningen als 'vals', 'bloed geproefd' en 'inslapen'. Dat komt alleen door het ras waardoor er meteen een hele emmer vooroordelen over je heen komen.

Mijn eerste hond heeft een keer een eekhoorntje doodgebeten, ook nooit commentaar op gehad.

Heb je de hond toen hij jonger was laten wennen aan konijnen? Anders zou je hem er nog mee kunnen socialiseren als je weer konijnen wilt. Dan kan de hond leren, onder jouw directe supervisie, jij met het konijn op schoot, dat lief zijn voor een konijn hem iets oplevert. Voer bijvoorbeeld, als je hond dat interessant vind.

Natuurlijk er dan ook voor zorgen dat hij niet zomaar er zelf bij kan, want dan kan het konijn in paniek raken, en door zijn bewegingen alsnog het jacht instinct triggeren.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Jachtinstinkt.

Ik had ook een mechelse herder x deense dog, Spike. Hij was een grote spierbundel, en omdat we midden in het bos wonen ging hij nogal achter konijnen aan. Alleen jammer voor hem, gelukkig voor ons waren de konijnen hem te slim af.

Dus, om een lang verhaal kort te maken, gewoon zijn jachtinstinkt. O-)

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

is geen reden om hem in te slapen hoor, wel een reden om extra goed op te passen, maar waar hij bij kan..

honden page profiel LisjeLisje

honden foto van Lisje

mijn honde hebben al zoveel bloed geproeft en zijn ook herders ze krijgen rauw vlees te eten en ook af en toe een konijn die is al dood hoor het is echt onzin dat als je hond bloed geprieft heeft dat hij dan vals is.

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Door verhuizing heb ik een paar jaar geleden
twee konijnen ondergebracht bij vrienden met een hele lieve, jonge, speelse aanhankelijk witte herder.
Deze heeft de konijnen gedood. :'(
Maar vals? nee, alleen zijn jachtinstinct is geactiveerd en dat is heel moeilijk om weer om te buigen. Eenmaal een oerinstinct geactiveerd gaat het er niet meer uit, je kunt het hooguit proberen om te buigen.

honden page profiel Labje30Labje30

honden foto van Labje30

Nee hij was uit zijn bench ontsnapt.. vandaar.

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

nee hoor ik geloof er ook niet in dat hij nu vals zal zijn..

ik zou hem alleen niet meer met konijnen alleen laten! O-)

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Nee, dat vind ik ook onzin dat hij nu vals zou zijn, maar ik snap dat je het verschrikkelijk vind.
Onze hond is nu 7 mnd, en heeft vanochtend zijn eerste konijn gevangen in de polder, ik was te laat, maar gelukkig speelde hij er mee, als het konijn stil zat, ging hij er plat naast liggen, ging het konijn rennen hij er weer achteraan, tot het konijn zijn hol indook, toen had hij geen kans meer.
Hij heeft hem wel in zijn bek gehad, maar liet hem gelukkig weer los.Ik denk wel dat je je hond nu niet meer kan vertrouwen bij konijnen en katten enzo. Of je het nog kan afleren weet ik ook niet.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Vals omdat hij bloed heeft geproeft? Welnee, dit is gewoon het jachtinstinct van de hond... Nu hij eenmaal geproefd heeft van een konijn, kan hij wel weer eerder achter konijnen of wild aan gaan, dat wel.

honden page profiel Labje30Labje30

honden foto van Labje30

Hee hallo,

Ik heb me op deze site aangemeld ivm onze Mechelse Herder x Amerikaanse Stafford reu van een jaar of 1/1,5 die onze 2 konijntjes heeft dood gebeten, en 1 konijn finaal uit elkaar gerukt heb. Met andere woorden hij heb bloed geproefd & iedereen in onze omgeving zegt dat het beestje moet worden ingeslapen omdat hij vals zou kunnen zijn doordat hij bloed heeft geproefd. Hij is bij zijn vorige baas mishandeld dus hij was al beschadigd. Graag zou ik wat advies willen omdat ik geen fouten wil maken want ik heb ook nog een Labrador reutje rondlopen in huis. Iemand een idee wat ik het beste kan doen?

Alvast bedankt! :-)


Lysanne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herder bijt 2 konijnen dood." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^