zijn er karakter verschillen tussen duitse en mechelse herder ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Harry (Gast)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zijn er karakter verschillen tussen duitse en mechelse herder ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

Beste,

De Duitse herdershond moet met betrekking tot het beeld van het karakter evenwichtig zijn, zenuwvast, zelfverzekerd, absoluut onbevangen en (met uitzondering van een prikkelsituatie) volledig goedaardig zijn, daarbij opmerkzaam en goed te leiden.
Hij moet moed, strijddrift en hardheid bezitten om als geleide-, waak-, verdedigings-, dienst- en herdershond geschikt te zijn.

Volgens de rasstandaard moet de Duitse Herdershond in zijn karakterbeeld evenwichtig, zenuwvast, zelfverzekerd, absoluut onbevangen en goedaardig zijn. Daarom moet hij zich gedragen als een betrouwbare, zelfbewuste en zelfverzekerde hond.

Zijn dienstbaarheid uit zich in veel werkdrift. Angst, schuwheid, agressie en een lage prikkeldrempel alsmede een overdreven dominante aard zijn volstrekt uit den boze. De Duitse Herdershond moet een handelbare hond zijn.

Gedrag / Karakter: de Belgische Herder is een waakzame en actieve hond, bruisend van vitaliteit en altijd bereid om tot actie over te gaan. Aan zijn aangeboren geschiktheid als bewaker van de kudden paart hij de kostbare goede eigenschappen van de allerbeste waakhond voor huis en erf. Hij is, zonder de minste aarzeling, de hardnekkige en vurige verdediger van zijn meester. Hij verenigt in zich alle vereiste kwaliteiten om een herders-, waak-, verdedigings- en diensthond te zijn. Zijn levendig en alert temperament en zijn zelfverzekerd karakter, zonder ook maar enige vrees of agressiviteit, moeten blijken uit de houding van zijn lichaam en de fiere en opmerkzame uitdrukking van zijn fonkelende ogen. Tijdens het keuren zal men rekening houden met een `rustig` en `onverschrokken' karakter.

Groetjes Toshi ;-)

Harry (Gast)

Hoi Toshi,

Bedankt voor je reactie.
Ik vind de beide rassen erg mooi vandaar mijn vraag.
Maar moet ik van je verhaal afleiden dat een Mechelaar een korter "lontje"
heeft dan een Duitse ?
Of is een Duitser meer stabieler dan een Mechelaar. De bedoeling is dat ik met de hond veel dingen ga doen. Hij/zij moet er ook staan voor zijn gezin. Alleen niet zodanig dat hij niet te vertrouwen is. Voor mijn gevoel is een Duitse wat minder snel "opgefokt" dan een Mechelaar.
Of sla ik de plank nu mis ? Ik ken de beide rassen vanuit mijn omgeving en dan vind ik de Mechelaar meer dominant dan de Duitse. Maar dat kan ook aan de opvoeding liggen natuurlijk. Ik zoek gewoon een lieve betrouwbare en waakzame hond waarmee ik de sport en lekker met mijn gezin kan gaan wandelen zonder dat ik me zorgen moet gaan maken dat hij snel prikkelbaar is door het een of ander.

Groetjes Harry.

Sandra (Gast)

Beste Harry

Een mechelaar is over het algemeen wat nerveuzer dan een duitse. Waar je bij alle herder rekening mee moet houden dat het herders blijven en in angst situatie zullen ze van zich afbijten, als je geen ervaring met dit soort honden hebt is het erg moeilijk om dit de kop in te drukken. Wat dominantiebetreft zullen ze niet voor elkaar onderdoen, goede fokker zoeken en naar het karakter vragen.

honden page profiel Jenni Jenni

honden foto van Jenni

Persoonlijk heb ik liever met een Duitse Herder te maken. Ik vind de Mechelaars tegenwoordig (was vroeger volgens mij minder, de Mechelaars waren toen ook groter qua bouw) nerveuse drukke honden, er daar zitten nogal eens angstbijters onder. Uiteraard is het goed om in contact te treden met een fokker die met goede lijnen fokt.

honden page profiel sabinesabine

honden foto van sabine

In mijn ervaring is de Duitse herder, mits natuurlijk goed opgevoedt, een mooie evenwichtige hond. De Mechelse herder vind ik persoonlijk tegenwoordig ook te nerveus en happerig.

honden page profiel AmyAmy

honden foto van Amy

Zelf heb ik een Duitser en ze is totaal niet onevenwichtig, integendeel! Ze is juist heel rustig.

Van de Mechelaar heb ik het idee dat ze fanatieker zijn als de Duitser, ze moeten echt bezig zijn. Volgens mij hebben deze honden helemaal een vaste hand in de opvoeding nodig.

Als ik kijk naar honden in het asiel, dan valt me ook op dat er bijna geen Duitsers zitten, maar vaak wel Mechelaars.

Maar goed, ik heb zelf (nog) nooit een Mechelaar gehad, ik oordeel alleen naar wat ik zie.


honden page profiel monika63monika63

honden foto van monika63

ik heb zelf een mechelaar, van nu 1 jaar oud
ja ze zijn wel druk
maar ligt er ook aan hoe men ze zelf opvoed, vind ik
die van ons komt uit een politielijn, maar het is een verschrikkelijke lieve hond
stapel gek op kinderen, en zeer leergierig
al met al, tis maar net wat je er zelf van maakt

succes met het maken van een keuze
grt monika

karolien (Gast)

Wijzelf hebben een duitse en een mechelse herder. Ik ga hier tegen de mening van de meerderheid in, maar onze mechelse herder is veel rustiger, zachter en betrouwbaarder dan onze duitse. Het verschil ligt hem waarschijnlijk in het feit dat we onze mechelaar bij een betrouwbare kweker hebben gekocht en onze duitse niet. Besluit: net zoals er verschillen in de karakters van mensen zijn, zijn er die ook bij dieren! En net zoals de appel bij mensen niet ver van de boom valt is dit bij dieren ook zo! Weet dus wat je koopt!

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hallo Harry
Mijn vraag aan jou is welke sport je zou willen beoefenen?
Ik zelf heb 3 mechelaars en een oud duitse herder en alle vier geweldige honden.Ja een mechelaar kan een wat korter lontje hebben,maar door je te verdiepen in het ras en de opvoeding in goede banen te lijden, ze zijn wat feller. Let wel niet agressief.Mijn mechelaars zijn zeer actief. Het is daarom ook van belang dat je ze dagelijks zowel geestelijk als lichamelijk bezig houdt.Maar dat geldt in principe voor elke hond.Verder zijn mijn honden rustig in huis.Kijk ook eens naar een oud duitse herder.De mechel komt vooral voort uit sportlijnen. Laat je informeren door de ras vereniging.Neem een kijkje op hun website en kijk ook eens op de site van www.bloedlijnen.nl
Verdiep je goed in beide rassen en nogmaals kijk ook eens naar een oud duitse.
Met vriendelijke groet.
Wilma

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Ik ben het er ook mee eens met de uitspraak wat je er zelf van maakt, het ligt natuurlijk ook grotendeels bij de opvoeding... :-) Maar het zit natuurlijk ook al voor een deel in het karakter...

Wij zelf hebben zowel een Duitse als een Mechelse (met een kruising van iets er doorheen), en ik merk dat de Duitser een stuk evenwichtiger is, hij is niet rustiger dan de Mechelse, hij heeft ADHD... Hij is wel een stuk moediger en strijdlustiger (zie bovenaan) en wil echt voor je werken...
De Mechelse is wel angstig, maar dat wijt ik vooral aan haar mishandelde verleden..Voor de rest is ze wel heel leergierig, maar ook snel afgeleid door andere dingen... ze is ook wel een beetje nerveus...

Maar goed, conclusie: Zijn beide superbeestjes met totaal hun eigen karaktertrekjes, wat hun zo leuk en verschillend maken!!!!

evelyn (Gast)

ik moet een spreekbeurt heven over honden.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

En wat wil je weten?

Groetjes, Margje

Jacqueline (Gast)

Wij hebben 8 jaar een Mechel en in de familie zijn er altijd geweest. De Mechel is idd druk, maar dat ben ik ook, dus dat is totaal geen probleem. Er gaat hier dus veel tijd in wandelen en trainen, en niet alleen voor de Mechel d'r nood ;-) Verder is het een harde en scherpe hond. Ze laat bij de dierenarts haar poot hechten zonder verdoving.

michel (Gast)

Dag Harry,

Ikzelf heb ook beide rassen gehad tis te zeggen een Duits en een Tervueren(ook een belgische herder)
beiden kwamen van een goede fokker en als ik eerlijk ben vond ik onze Tervueren de beste van de 2 de Duits was zeer dominant kon geen andere honden zien behalve onze Tervueren(zijn samen opgegroeid) en was ook niet volledig te betrouwen bij mensen we hebben er mee naar school proberen gaan maar daar zagen ze ons liever gaan dan komen moet wel zeggen naar zijn gezin toe was hij volledig te betrouwen en met ouder worden is hij iets verbeterd. Hij is wel op 7jarige leeftijd gestorven aan kanker en heb toen gelezen dat Duitse daar zeer gevoelig aan zijn.
Onze Tervueren daareentegen was zeer betrouwbaar zou nooit gebeten hebben zal altijd eerst verwittigd hebben door te grommen of zijn tanden te tonen is wel een zenuwachtige hond maar de onze was geen angstbijter zeer lief en aanhangkelijk ook naar vreemden toe is nooit ziek geweest en is 14j7maand geworden ik denk dat een tervueren iets beter is dan een mechelaar ik ken een mechelaar en doe doet niets anders dan een ganse dag blaffen hij heeft nochthans veel beweging.
Doch ik denk dat je geluk moet hebben je mag naar een goede fokker gaan in ieder ras zit er wel ergens een specialeke die een uitzondering is op de regel dat is bij alles zo en een goeie opvoeding van dag 1 doet er ook al veel aan
Maak een goeie keuze en laat eens weten wat het geworden is

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik heb voor de tweede maal een mix Hollander/Mechelaar..

Tot twee keer toe heb ik alleem maar zéér prettige ervaringen met deze mix honden.

Verre van nerveus, verre van onbetrouwbaar, verre van druk..

Met de juiste beweging en geestelijke bezigheden maken dit tot een SUPER hond!!

Rustig in huis, heerlijk actief buiten, graag willen werken met de baas samen, erg baasgericht, lief met kinderen en andere dieren...
Maar natuurlijk gaat niks automatisch!!

Als je rustig met deze honden omgaat..
Eerlijk bent..
Ze niet met harde hand aanpakt

Zijn ze als "WAS" in je handen te kneden tot "supermaatjes" voor het leven!!

t'Is maar net wat er erin stopt... O-)

Deze honden zijn een spiegel voor jezelf..

Bn jij druk, krijg je een drukke hond..
Ben je hard en niet duidelijk in de opvoeding, krijg je dat allemaal op je boterham terug...

Lieve groet, Ilja

ann (Gast)

hey harry,
heb je al een besluit genomen?
wij hebben se ook alebei nen duitse herder en een kruising duitse herder/mechelaar,beide zijn se nog jong maar we merken wel dat de duitse herder veel rustiger is dan de duitse herder/mechelaar,maar daar weer houden wij ons nie aan dat se meer dominanter is dan een duitse herder,want toen wij vorige week er mee thuis kwamen en onze duitse herder kwam naar haar gromde se reeds en knapte se naar hem :-) en dat nog maar voor een pup van toen tien weken he :-)
en onze duitse herder is nu 5maand en half en laat zich doen door haar!!!!dus besluit ja een mechelaar is veel levendiger en dominanter dan een duitse herder

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

een paar posts terug, zei haast iedereen dat de mechelaar onbetrouwbaar en nerveus is. Voor zover ik mechelaars ken, zijn ze juist NIET nerveus en/of onbetrouwbaar.. het zijn hele fijne honden en heel speels; naar honden en mensen; en ze zijn gewoon evenwichtig en vastberaden, net als de duitse! Mits ze goed opgevoed zijn natuurlijk. Het zijn lieve dieren en ook een handig punt: ze zijn kortharig, dus geen klitten elke dag wegkammen.

Anoniem (Gast)

hallo iedereen,

je kan niet zomaar zeggen dat een mechelaar of een duitse herder het betrouwbaarst is.het hangt van verschillende factoren af,de ouders,de opvoeding!ik ken duitse herders die heel lief zijn,en ken er veel meer die mensen laten binnenkomen maar laten hen niet meer buiten gaan,want dan knappen ze je.heb zelf altijd mechelaars gehad,en ben bewakingsagente geweest en had een betrouwbare mechelaar.nu heb ik terug een mechelaar die niemand binnenlaat,vandaag heeft hij nog een kameraad een beet gegeven omdat hij zijn hand op zetel legde,en mijn hand was in de buurt.de vader van mijn hond is meermaals nationaal kampioen,en blijkbaar is deze hond zijn karakter te sterk.mij probeerd hij ook te overheersen maar dat lukte niet,en hij heeft me geacepteerd als zijn meerdere.maar hij blijft me uittesten.ik kan alleen zeggen,vergelijk dier per dier,niet ras per ras,want er zijn brave mechelse herders en brave duitse herders,maar ook agressievere.beste dat je kan doen als je hond u probeert te overheersen,werk met je stem,wees consequent en beloon hem met je stem!!!!!!!streel hem,en zeg dat hij flink is,als hij braaf is.ga NOOIT slaan op je hond,dan sla je het slecht erin!!!en gebruik zeker NOOIT een electrische band.wees correct met uw hond en zorg dat hij niet teveel onder stress staat als je gaat wandelen,houd hem kort aan de lijn,maar eenmaal als je aan gras bent,zeg dan pisje doen,of vrij,en laat dan je hond genieten van de natuur,zonder hem aan zijn leiband te trekken!!!laat hem eens genieten,en als je twijfelt wat je moet doen,stel je dan in zijn/haar plaats.je moet luisteren,maar er moet ook tijd zijn voor ontspanning,je zou het ook niet leuk vinden als je in de natuur bent,dat men continu met een koord aan je nek ligt te trekken.honden zijn dikwijls gevoelig voor stress.en vooral geniet van jullie momenten samen!!!!hij is en blijft de trouwste vriend die je zal hebben,en wees hem daar ook dankbaar voor!
kristel

honden page profiel RianneRianne

Ik ken zowel Duitse herders als Mechelse herders. Ik heb zelf een mechelse herder.

Ik ben van mening dat het inderdaad per hond verschilt, ligt ook aan de opvoeding, karakter van de ouders, leefomgeving etc. Ik kan niet zeggen dat ik het ene ras 'beter' vind qua karakter dan het andere ras.

Denk dat ze over het algemeen gebaat zijn bij dezelfde opvoeding/omgangsregels (duidelijkheid, consequent, etc) Ben zelf ook van het positief belonen, vind dat je daar het meeste mee bereikt.

Ik vind herders geweldige beesten! Trouw, leergierig, actief :-D Echt een maatje..

honden page profiel kittykitty

honden foto van kitty

zeker zijn er karakterverschillen een mechelaar staat heel hevig en zijn dikwijls zenuwachtiger

duitse herders zijn zenuwvast, en iets minder hevig dan mechelaar

iemand die een mechelse koopt moet zeker gewend zijn om er ieder dag me bezig te zijn die beesten hebben dat wel nodig (iedere hond) maar de 1 wat meer dan de ander en hij heeft een baasje nodig dat soms hardop zen tanden kan bijten omdat ze echt wel zenwuachtig zijn

een duitse herder kun je eens een dagje overslaan ze zulle rustig blijven

een mechelaar moet je ook rustig aanpakken omdat die niet snel vergeten en iets gevoeliger zijn dan duitse herders

Jolanda (Gast)

Mijn man en ik denken er ook over na om een duitse herder aan te schaffen. We zijn beide al jaaaaaren "verliefd" op dit ras maar nog nooit 1 zelf aangeschaft. Wij vinden het heel belangrijk dat, als je een hond aan wil schaffen ( welk ras dan ook ), je van tevoren goed moet verdiepen in het algemene karakter, de opvoeding, de eventuele "min-punten" van het ras, je eigen leef-situatie, wat heb je ervoor over ( denkend aan weinig, normaal, veel of zelfs extreem veel beweging ), etc.etc.

Ik heb bij mensen thuis gewerkt die een duitse herder hebben ( teef Dana ) en sindsdien.....ben ik helemaal niet van gedachten af te brengen! ;-) Wat een schitterend ras is het toch EN ( met de juiste opvoeding ) zijn mijn man en ik ervan overtuigd dat je een "maatje" voor het leven krijgt! :-) Zodra ik bij die mensen binnen kwam mocht ze van mij uit haar buitenverblijf en sprong gelijk tegen me omhoog ( wat ik, als ik wilde, heus niet toe hoefde te laten want ze is uitstekend opgevoed met de nodige cursussen ) maar ik vond haar altijd zo'n enorm genot om bij me te hebben! Iedere week zat ze "braaf" op me te wachten ( volgens de mensen waar ik werkte ) en was altijd intens blij mij te zien en even te spelen en te ravotten en tegen me op te laten springen zodat ik bijna achterover viel :-) om vervolgens even zo goed weer te luisteren dat het genoeg was en ging ze netjes in haar mand liggen om er pas weer uit te komen als ik het juiste commando ervoor gaf.

Mijn conclusie daaruit is:

Tuurlijk is ieder dier anders net als ieder mens anders is en ik zal niet zeggen dat je eens een "verkeerde" keus kan maken of gemaakt zal hebben wat betreft het deel van een karakter dat er al IN zit ( net als wij op te voeden zijn maar ook onze "eigen" trekjes hebben ) Maar met een juiste, consequente en liefdevolle benadering zijn mijn man en ik ervan overtuigd dat je een duitse herder compleet naar je hand kan zetten en je inderdaad voor de volle 100% een "maatje voor het leven" kan hebben!!

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

zeker zijn er karakterverschillen een mechelaar staat heel hevig en zijn dikwijls zenuwachtiger

duitse herders zijn zenuwvast, en iets minder hevig dan mechelaar

iemand die een mechelse koopt moet zeker gewend zijn om er ieder dag me bezig te zijn die beesten hebben dat wel nodig (iedere hond) maar de 1 wat meer dan de ander en hij heeft een baasje nodig dat soms hardop zen tanden kan bijten omdat ze echt wel zenwuachtig zijn


Een mechelse is niet zo'n blaaskaak als je beweert. Het zijn tamelijk rustige, lieve, en ja wat pittige honden. Maar ze zijn o zo vreselijk slim en lief! En heel speels hoor!

groetjes

katleen (Gast)

wij hebben een mechelaar en zouden haar voor geen haar ter werel willen missen.
we hebben haar als pup overal meegenomen veel bij kinderen gelaten die de opdracht kregn van mij om veel over haar hoofd, muil en staart te aaien, het resultaat is dat iedereen groot en klein haar mag strelen. het is en blijft een hond met tanden en met kinderen blijf ik er zowieso altijd bij maar het helpt toch dat ze er tot nu toe niet naar toe snauwt integendeel wanneer ze hen ziet (wij hebben zelf geen kinderen, maar mijn zus wel)is de tuin te klein.
verder zit ze overdag binnen bij ons als we gaan werken zijn en s'avonds krijgt ze haar wandeling en ontspanning.
de bedoeling van ons was wel een gezelschapshond er proberen van te maken en tot nu toe is dat aardig gelukt.ze was wel 9 weken als ze bij ons kwam maar hangt echt aan ons.overal waar we gaan en staan komt ze en ze is echt nieuwsgierig.
het is een echt stuk van ons gezin. velen zullen mij waarschijnlijk geen goede baas vinden dat onze hond niet buiten zit overdag, maar ik ben ervan overtuigd dat ze ook zo gelukkig is.


Beata (Gast)

zoals ik hier veel lees, zie ik dat deze hond makkelijk bij kinderen kan zijn.
ik overweeg om Tosca, mechelse herder 1 jaar uit een asiel te nemen. Alles staat posietief bij, alleen dat hij niet alleen thuis kan blijven. Vraag me af waarom?


wie weet dat?

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

mechelse herders zijn nogal actief. Misschien dat de vorige eigenaren er niet genoeg mee deden en ze daarom sloopgedrag vertoonde of ging janken?
Je kan het altijd proberen opbouwen.
Het asiel kan je misschien wat meer vertellen..

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Hoi wij hebben hier thuis een witte duitser en een kruising hollander/mechelaar ... en mijn ervaring is dat het beide hele leuke en lieve honden zijn. Ze hebben beiden hun beweging nodig en moeten beiden bezig worden gehouden. Maarrrr het zijn beide hele leuke lieve honden waar we echt maatjes aan hebben. En ik ben niet van de mening dat je een mechelaar harder moet aanpakken als een duitser. Ik ben juist van de mening dat je geen een hond hard moet aanpakken omdat honden veel meer reageren op positief trainen en belonen werkt altijd beter als straffen. Het zijn net kinderen uiteindelijk toch?

Anoniem (Gast)

ok. Erg bedankt voor jullie mening.

Alice (Gast)

Hallo,

Wij hebben momenteel een mechelaar uit de werklijn. Hij komt uit het asiel. Wij hebben hem inmiddels ruim 1 jaar. In september wordt hij 2 jaar. Het is een erg actieve, bezige hond. Absoluut niet zenuwachtig. Hij is lief en betrouwbaar naar zowel mens(kind) en alle dieren. Voor ons een lot uit de loterij!!! Hebben lang getwijfeld, maar uiteindelijk toch besloten een hond uit het asiel een kans te geven. Wij hebben nog geen seconde spijt gehad van ons besluit!!! Hadden voorheen altijd pups, ook al i.v.m onze kids. Dan weet je zelf wat je er in stopt, en is het geen raadsel wat je in huis haalt. Nu zijn onze kids 16, 18 jaar en durfden wij het aan met een "gevaarlijke herder" uit het asiel!

Hiervoor hebben wij een duitse herder en een witte canadese herder gehad. De witte was een lieve gemoedelijke hond, de duitser wat scherper, maar ook een schat van een hond. Beide zijn ze 12 jaar oud geworden.

Mijn eerste hond was ook een mechelse herder, toen hij een jaar of 5 was hebben wij er een hollandse herder bij gekocht. Ik heb dus veel ervaring met herders! Ik sluit mij aan bij, het is maar net wat je er zelf van maakt! Een evenwichtige, geduldige, liefdevolle opvoeding doet wonderen bij alle herders. Wij hebben met geen van onze herders ooit problemen gehad. Ze zijn allemaal super lief en betrouwbaar geweest.

Mijn passie is herders honden! De mechlaar is inderdaad voor mij de actiefste hond. Altijd alert en bezig.En zeer intelligent! Maar zeker niet zenuwachtig. De duitser was een echte roedelleider, zonder agressie. Erg lief en speels, echt maatje voor onze kids. De witte was een lieve knuffelbeer en de rustigste van allemaal. Hem maakte je de kachel niet aan! En Kim onze hollanse herder, de enigste teef die wij ooit gehad hebben, was een lieve zeer actieve speelse hond.

Groetjes Alice en een poot van onze oogappel Xando

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Mechelaars staan bekend als drukker/nerveuzer als een Duitse herder.
Ik kan weinig over een Mechelaar zeggen, want deze heb ik niet (gehad). Mijn vriend wel vroeger, maar ik weet niet of hij zich dat nog zo goed kan herinneren. Daarna kreeg hij een Mechelaar x Groenendaeler en die was inderdaad erg druk vroeger(wat ik te horen heb gekregen). Castratie heeft ook niet geholpen bij hem. Toen ik m leerde kennen was hij al 14 jaar, dus al behoorlijk oud en niet zo druk meer, maar nog wel behoorlijk fief. :-D
Wij hebben nu een Oudduitse herder, wat eigenlijk een langharige Duitse herder is met een rechte rug. Hij heeft echt een geweldig karakter; heel lief en vriendelijk, voor zowel ons, als vreemden, bekenden (kinderen of volwassenen) en andere dieren. Het maakt m niks uit. Zolang ie maar lekker kan ravotten. :-D
Buiten is hij heel actief en binnen heerlijk rustig. Ook geen enkel probleem om alleen thuis te laten. Nooit klachten van de buren gehad en ik vraag nog weleens of hij luidruchtig is als we weg zijn, maar helemaal NIKS. :-D
Een Duitse herder mag m.i. ook helemaal niet nerveus zijn. Als dat wel zo is, zal het waarschijnlijk te maken hebben met de opvoeding, karakter ouders of kaakter van de baas.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zijn er karakter verschillen tussen duitse en mechelse herder ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: yorkshire terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^