puppy cursus ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nienkenienke

honden foto van nienke

ik geloof dat ik nogal wat vragen heb maar jah...

ik zit met het volgende..
ik heb altijd gezegd dat ik met mijn pup op puppy cursus zou gaan maar als ik dan kijk welke dingen ze behandelen denk ik waarom zou ik daar +/- 100 euro aan uit geven.

mijn pup kan al zitten, liggen, op zijn plaats gewezen worden van een afstand, blijven zitten als ik weg loop, apporteren, komen op commando, en ik heb verschillende sites bezogd en daar werd vermeld dat dit ongeveer behandeld werd bij een puppy curcus.

dus toen zei ik dan komt ze in contact met andere pups/honden. maar ik loop 2x perweek met een andere pup en mijn pup ziet 1x in de week de hond van mijn zus waar ze mee speeld en de hond van mijn ouders ook een keer in de week...


dus waarom zou ik dan zo een cursus doen?

en nog een vraag als mijn pup wat ouder is wil ik behendigheid met hem gaan doen... moet ik dan wel een puppy cursus doen of niet...

hoe denken jullie hier over?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy cursus ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 2 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Bij veel behendigheidstrainingen is het zelfs verplicht dat de hond een puppycursus heeft gedaan.
Ik zou het toch overwegen. Ook voor het sociala contact met andere pupeigenaren die met veel van dezelfde problemen en leuke ervaringen zullen zitten.

Ik gok erop dat de pups die bij mij in de wijk op de training komen, ook in de wijk rond zullen lopen. Goed voor de sociale contacten van baas en hond ;-)

honden page profiel Nathalie & Max & KiraNathalie & Max & Kira

honden foto van Nathalie & Max & Kira

Hallo!

Nja .. wij willen dit ook doen maar jammer genoeg momenteel geen tijd voor !! hoe erg het ook is ..

Wij hebben net een huis gekocht en zijn er volop in aan het renoveren (Max gaat elke keer mee om in zijn grote tuin te spelen en vindt het trouwens super om in de vuilte tijdens de renovatie te ravotten!!)

Het is eigenlijk onverwachts dat we een huis gekocht hebben, opeens op ons droomhuis gevallen en nja ... zo gebeuren dingen!!

Maar wij gaan naar de hondenschool als Max dan wat ouder is, hij kan ook al zitten, liggen, poot, blijf, kom hier, apporteren, .. eigenlijk ook alles wat je op hondenschool leert! en hier in de buurt zijn ook heel vele honden, tijdens onze wandelingen komen we ALTIJD een andere hond tegen en we laten hem altijd eens kennismaken en even contact hebben ...


we zijn er wel elke dag een uur 2-3 mee bezig,

fysiek (spelen, ravotten op strand, duw en trek spelletjes (is hij trouwens dol op!!) en mentaal (kaasje zoeken onder bekertjes, verstoppen, truukjes leren ...) want dat heeft hij echt wel nodig!


Dus nja puppycursus is belangrijk ja voor jou en je pup maar je moet het natuurlijk voor jezelf uitmaken want als je er tegen je zin al naartoe gaat .. slechte start!

En van het geld .. je moet natuurlijk iets over hebben voor je hond!

zoals wij .. :-p we wonen nu op een appartement maar voor onze kleine jongen hebben we een huis gekocht!

En straks, als hij wat groter is en het huis is klaar ..
dan gaan we lekker met zn 2 naar een hondenschool !!

we hebben er nu al zin in !!


lieve groetjes, Nathalie & Max

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Hoi Nienke,

Wij hebben 13 honden en hebben nog nooit een puppycursus gedaan. Voor behendigheid is een puppycursus ook niet nodig. Veel hondenscholen willen echter wel dat er een gehoorzaamheidscursus met de hond is gedaan. Alleen onze duitse herder heeft IPO 3 en kan dus zeer goed volgen, de rest niet echt. Voor behendigheid is dit ook niet nodig. Het belangrijkste is dat de hond komt als je hem roept. En ik heb nu 6 keer op het Nederlands Kampioenschap Behendigheid van het FHN op het podium gestaan, dus spreek uit ervaring.

Groetjes Gea

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Ik heb ook al 46 jaar honden.
En nooit naar een hondenschool geweest allemaal zelf gedaan.

Liefs jo

honden page profiel nienkenienke

honden foto van nienke

het gaat me ook niet om het geld want als het nodig zou zijn zou ik het 3x voor haar hebben uitgegeven..

maar ik vind het zonde om het uit te geven als we er niets van leren...

daarom wilde ik weten hoe jullie er over dachten....

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

In jouw situatie is het misschien niet echt nodig. Je oefent zelf en de socialisatie gebeurt ook voldoende. Voor mij werken cursussen wel, omdat ik vind dat het toch iets extra's geeft. Je werkt bewust naar doelen toe en wij (de honden en ik) vinden het ontzettend leuk om erheen te gaan.
Met Duuk heb ik puppy gedaan, daarna basis en nu zijn we aan het speuren in cursusverband. Straks wil ik nog naar de gevorderden. En wellicht daarna nog behendigheid. Op onze hondenschool is het trouwens verplicht om minimaal gevorderden 1 te hebben gedaan om naar de behendigheid te kunnen. Maar ik weet niet of dit op alle hondenscholen zo is.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Als pupje kon Joy ook al af zit en blijven. Maar toch naar cursus gegaan.
Wij vinden het leuk, zij vind het leuk(een werkhond). Dus waarom niet. Nu scheelt het dat die van ons €55,- is. Maar toch.
Ik zou in de toekomst, ook met mijn honden naar cursus gaan. Gewoon omdat ik het ook leuk vind.

In jou situaties nu gaat het goed, dus je zou eventueel de puppycursus kunnen overslaan en sociale huishond/jonge honden cursus, hoe het ook mag heten. Dus de volgende stap kunnen doen. Daar is de uitdaging misschien wat groter?

Liefs,

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik heb de puppytraining gedaan omdat Chica mijn eerste hondje is.
Je leert niet alleen maar commando's etc., maar ook zaken zoals bijv. verzorging, ziektes, vragen over entingen en alles wat erbij komt werden bij mij op de training in ieder geval behandeld. Ik heb hierdoor geleerd ook naar de lichaamstaal van Chica te luisteren.
Ik had er heel veel aan. En trouwens, die cursus van mij kostte 50 euro.

Succes.

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Een goede puppycursus gaat niet alleen maar over het aanleren van een kunstje (zitten, liggen, blijven ed) Een goede cursus helpt je om een goede samenwerking met je hond te krijgen en om het gedrag van jouw hond te leren interpreteren. Lichaamstaal van honden is heel moeilijk te begrijpen, zeker als het je eerste hond is.
Mensen die al vaker een pup hebben gehad zullen misschien minder snel op cursus gaan. Die hebben al de nodige ervaring maar ik vind het altijd aan te raden om met je eerste pup op cursus te gaan. (MIts het een goede cursus is dan he)

Vaak moet je voor behendigheid bepaalde basis vaardigheden met je hond beheersen en die leer je nu net op zo'n vooraf gaande cursus.
Overigens is het heel verschillend welke eissen scholen stellen van waar je hond aan moet voldoen voor behendigheid. De een wil wel dat er al cursussen zijn gevolgd, de ander vindt het genoeg dat je de hond hoe dan ook onder appel hebt. Dus dat zou je even moeten informeren

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

wij zitten op pup curcus, de pups worden gelijk vertrouwd gemaakt met de tunnel op tafel staan zigzaggen. niks hoeft als het hondje er geen intresse in heeft dan maakt dat ook niets uit maar ze weten wel wat het is.

hier is verplicht pup cursus gehad te hebben voor behendigheid te mogen doen.

honden page profiel Sandra de MolSandra de Mol

honden foto van Sandra de Mol

Bij ons is het ook verplicht om toch de cursussen voor behendigheid te doen.
Ze geven bij ons les met de clicker en gebaren dus dan is het ook wel heel handig om van het begin af aan bezig te zijn.

honden page profiel ......goedgekeurde fokker

honden foto van ...

Niet alleen de hond leert er, zeer zeker ook de baas en het is nog gezellig ook!

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko)

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Ik vond het niet alleen voor de hond maar ook voor onszelf een leuk bijkomstigheid!

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Hondenschool is ook gewoon gezellig.
De les van woensdagavond breekt onze werkweek en je bent intensief bezig met je hond. Gewoon leuk dus.
Het zijn eerder de lessen na de puppycursus die interessanter worden denk ik. Nieuwe oefeningen die je anders nooit zult doen of aangeleerd krijgt.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Hondenscholen zijn niet alleen leerzaam voor de hond, maar vooral ook voor het baasje. Plus het is er vaak ook gezellig en het is een goede socialisatie. kortom ik ben erg voor een puppycursus te volgen. Alleen ik schrok nogal van de prijs die jij erbij zetten. Zoek eens naar een vereniging. meestal zijn die wat goedkoper. ik denk dat je bij een particulieren hondenschool hebt gekeken. misschien kan je een vereniging vinden waar het wat goedkoper is. de meeste clubs willen wel dat je hond een gehoorzaamheids training heeft gehad voor je met behendigheid mee mag/kan lopen. dus informeer eens goed waar je behendigheid wil gaan lopen wat ze van je verwachten.

succes
groetjes Ellen

honden page profiel Suus, Chaos en SennaSuus, Chaos en Senna

honden foto van Suus, Chaos en Senna

Hoi Nienke,
Ik heb met Chaos ook de pupptcursus overgeslagen omdat ik lekker zelf met hem aan de slag ben gegaan. Mijn plan is ook om later behendigheid te gaan doen met hem. Ik ben gaan zoeken naar een hondenschool waar ik later dus de behendigeheid wilde gaan doen en heb daar gekeken naar de voorwaarden waar hij aan moet voldoen om te kunnen deelnemen aan de cursus. Ik heb een hondenschool gevonden die mij aanspraak en Chaos zou een gehoorzaamheidscursus gevolgd moeten hebben. Ik ben vervolgens naar de hondenschool gegaan en heb daar werkelijk moeten lullen als brugman om hem met zijn 5,5 maand (toen) in de EGcursus te krijgen en niet in de puppycursus. Uiteindelijk is het gelukt en hij is wel de jongste van de groep maar zeker niet gene die het minst luistert ;-)

Ik heb bij het inschrijven verteld wat Chaos allemaal al kon en dat ik het idee had dat Chaos bij de puppen niets meer geen leren. Waar ik ook op heb gelet is dat hij tijdens de EGcursus al kennismaakt met diverse toestellen van de behendigheid. Zo kan hij alvast wennen aan de toestellen en kan jij zien of hij het leuk vind. Chaos die gaat helemaal los op de cursus als hij eindelijk door de tunnel mag en over de schutting. hahahahaha...

Lang verhaal maar kort samengevat. Blijf lekker trainen met de hondje. Zoek een geschikte hondenschool en kijk naar de voorwaarden en schrijf hem dan lekker in voor de vervolgcursus van de puppycursus.

Succes

honden page profiel astridastrid

honden foto van astrid

he

wij zijn ook met sita op cursus de eerste keer waren er een paar meer mensen en die gingen gewoon proberen of het wat was meschien mag dat ook bij jullie op de puppie cursus

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik zou het wel doen. ik loop nu al anderhalf jaar op de hondenscshool en heb er niet alleen een hobby ingevonden en heel veel geleerd maar heb ook een super goede band met mijn hond. Het is zo fijn om anderhalf uur lang alleen met hem bezig te zijn. We zijn super op elkaar ingespeeld en casper luisterd echt geweldig goed. In d epuberteit vergeten veel honden dit maar door toch op de hondenschool te blijven heeft hij deze periode ook heel goed doorstaan zonder al te eigenwijs te worden.

Ik ben dus voor hihi

( ook voor mezelf dus )

honden page profiel Fenna & WaxFenna & Wax

honden foto van Fenna & Wax

Ik ben er ook van om toch de curses tedoen, zeker als de pup wat ouder word en eigenwijzer word. en het is gewoon super om anders half uur echt met je hond bezig tezijn dat bouwt gewoon een band op! ik ben dus ook voor:P

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy cursus ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^