Ik zit ermee, wat kan ik doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

De situatie is zo:

Ik was vandaag bij mijn tante, ze heeft 2 hondjes. Een JRT ( Jack ) en een Boomer ( Desie ). Ze woont in Assen maar eerder woonde ze hier vlakbij, ik heb altijd veel op de hondjes gepast en ken ze al vanaf pup. Nu is ze naar Assen verhuisd en ze heeft een 2-ling gekregen. De hondjes krijgen eerlijk gezegd te weinig aandacht en beweging.
Jack kan de drukte niet zo goed aan, en heeft al eens gegromd naar de kindjes, hierdoor zit hij veel buiten. Maar dat vind hij prettig en heerlijk rustig. Er wordt alleen niet veel met hem gewandeld, maar hij is al wat ouder en ik heb niet het idee dat hij het erg vindt.

Dan Desie, Desie is een vrolijk en geweldig leuk beestje. Speels, daagt je uit en is lekker gek. Maar ook Desie schiet tekort. Ze heeft vlooien en heeft hierdoor rare plekken op de huid, ze krijgt geen vachtverzorging, en haar haren zijn al op vele stukken vervilt. Ze heeft geen botjes en speeltjes en krijgt geen uitdaging. Mijn oom en tante noemen haar altijd een dom hondje, niet intelligent maar dat klopt naar mijn idee niet.
Desie wordt ook vaak buiten gezet, maar dit is echt een gezinshondje.
De honden krijgen supermarkt brokken, wat ze niet eten. De brokken staan de hele dag en uiteindelijk eet Jack beide bakken leeg, en Desie eet erg weinig.
( Jack is erg dik, Desie zit tegen de magere kant aan )

Desie is weleens bij ons wezen logeren en Mila en Desie klikt goed samen, ik heb haar toen helemaal geschoren en bijgeknipt, ontvlooit. ze is meegegaan naar het bos en ze vond het super! Niks geen saai en dom hondje dus!
Nu was ik daar weer en Desie was 1 grote haarbal, vlooitjes en een stank uit dr bekkie. Wel was ze superblij en vrolijk!
Ik heb weleens laten vallen dat Desie gerust vaker mag logeren en dat ik dr zelfs wel wil hebben. n tante maakt daar dus niet echt een probleem van, ze is meer gek op Jack en Desie hoeft niet pers'e, zeg maar.

Alleen kan dit leuke plan niet doorgaan omdat mijn moeder Desie niet wil. Ze vind het een vies beest, stinkbek enz enz. Op zich een hond erbij wil ze wel, een kleine. En Desie is klein. Maarja, aan die stank en viezigheid wil ik graag wat doen, maar dat komt niet door bij dr.

Ik ben nu net terug van hun, en ik zit er gewoon erg mee. Beeste verdient beter. Al kon ze maar af en toe hier logeren.

Wat vinden jullie? Moet ik doorzeuren bij mijn moeder? Of zo laten?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zit ermee, wat kan ik doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ik wil trouwens wel zeggen dat mijn tante een hele leuke en lieve vrouw is, ze is gewoon nu erg druk met dr kinderen en nog meer. elaas worden de honden de dupe ervan, en dat keur ik ook niet goed.

honden page profiel karin en milokarin en milo 3 doggies

honden foto van karin en milo

zou gewoon nog eens rustig met je moeder praten

als ze het leuk vind dat er nog een hondje bij komt maakt het toch niet uit dat het desie is

en vooral zeggen dat ze jullie nodig heeft O-)

honden page profiel Ramona, BenjiRamona, Benji 3 doggies

honden foto van Ramona, Benji

Best moeilijk, ik zou zelf ook zeggen "neem die hondjes mee naar huis!" Maar zelf zou ik ze ook niet zo maar even mee kunnen nemen..
Misschien toch even goed met je moeder overleggen? Alle voor en nadelen op schrijven.. En een "make-over" voor Desie en dan mee nemen naar je moeder?:-D Misschien dat ze haar dan toch wel heel leuk vind ;-)

Ik weet het verder ook niet! Succes trouwens nog.

Groetjes Ramona

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Heeft ze toen niet gezien hoe jij met haar omging toen ze zo vies uitzag en hoe knap ze daarna eruit zag? Ik zou het zeker niet zomaar opgeven hoor.

Ja hoe pak je zoiets aan? Erg lastig.. wellicht kan je vragen om haar een paar daagjes bij je te laten en dat is het beste om te laten zien hoe het ook kan.. En draait je moeder wel bij..

Zeg je tegen je tante, dat je het doet om haar te ontlasten.. wellicht heeft ze daar wel oren naar..

Ik hoop dat het je lukken gaat.. zielig zoals die hondjes nu niet krijgen, wat ze wel verdienen.. een jack is welliswaar rustig in huis, maar ook jack kan veel te kort komen hoor.. vergis je je niet..

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Wat een rot situatie.
Voor het hondje hoop ik natuurlijk dat ze bij jou terecht kan, maar misschien is dat niet zo eerlijk naar je moeder.

Je hebt al aangeboden om alles te betalen (voer DA etc?)
Succes!

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ja om Jack maak ik me ookz orgen en het liefst neem ik ze hup, mee in de auto. Lekker wandelen op de hei deed Jack vroeger ook en nu zit ie in de stad. :'(

Allen Jack en Mila samen is een zeer slechte combi. Mila is vrij dominant en Desie vind dat prima, maar Jack is net zo dominant. Botst dus lekker. En 3 honden krijg ik er hier echt niet in!! ;-)

Dus dan wordt het het beste om Desie te kiezen, bovendien maakt het mn oom en tante niet veel uit of Desie blijft of gaat :'(

Ik ga heeel erg mn best doen! Misschien eerst een lange tijd logeren en dan niet terugbrengen, hihi :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

O maar leg je moeder dan gewoon uit dat het hondje niet meer stinkt als ze goed eten krijgt en goed verzorgd wordt. Het is gewoon echt te zielig en ik snap dat je je zorgen maakt en zou ook alles doen om haar daar weg te halen. Als het kan de Jack ook nog, hoe moet dat verder als hij zo dik is en geen goed eten krijgt.

Wel lief dat je nog voor je tante opkomt, natuurlijk is ze druk met de kinderen, maar dat is totaal geen excuus om je honden niet goed te verzorgen, ze komt zo eerlijk gezegd zeker niet lief en leuk over. :'( Hopelijk ziet ze snel in dat het zo niet kan.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Als Desie hierkomt zal ik alles voor haal betalen, maar zolang ze daar zit kan ik daaar niet aan beginnen. Ze krijgt slecht voer en blijft vlooien hebben, dus dan blijf je betalen....

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Dobry, nee ik vind dit ook niet leuk van haar!
Ze is allen van af mijn geboorte echt mijn lievelingstante geweest, dus ik vind dr gewoon lief :-) Maar ze zorgt zeker niet goed voor dr honden.

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Zielig voor de hondjes en vooral voor Desie omdat zij het meer nodig heeft zoals je schrijft...
Als jij het echt ziet zitten zou ik een gesprek met je moeder aangaan. Bij mij is het meestal alles of niets, dus dan zou ik haar in huis willen nemen. Het is helemaal sneu als ze beter heeft leren kennen bij jouw tijdens het logeren en daarna weer terug moet. Schrijf de voor-en nadelen op en wat betreft de verzorging moet je moeder toch wel begrijpen dat je daar aan kunt werken?! SUCCES!

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ja Anita, ikzelf heb de keuze ook al gemaakt hoor! Mn moeder zou graag een 2e hondje willen maar die heeft helemaal een Cavalier King Charles in dr gedachten....

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Tja, dan moet je moeder maar eens uitspreken waarom ze een Cavaliertje wil... :-D
Dan zet je de positieve gelijkenissen tussen de rassen op een rijtje en staat ze mss nog versteld? Het is maar een idee...

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ja ga nu een lijst met voors en tegens maken!

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's 3 doggies

honden foto van Sanne en doggy's

Ik zou zeker aan je moeder proberen uit te leggen dat dit kleine stinkende bol vilt een leuke mooie goedruikend hondje kan worden met de juiste aandacht en verzorging.
Misschien dat je moeder dan overstag gaat.

Wil ze het echt niet dan zou ik toch proberen een goed gesprek met je tante te hebben want misschien ziet ze het gewoon niet,
en sorry dat ik het zo bot zeg maar het hebben van kinderen hoeft niet te betekenen dat je dan je hondjes niet meer hoeft te verzorgen.
Ik heb een schoonzus die dat deed, eerst een grote hond in huis halen, hem behandelen als een kind, en dan na de kinderen geboren zijn zeggen tja heb geen tijd meer voor hem dus laat ik hem maar in een hokje van twee bij twee liggen de hele dag.
Gelukkig heeft mijn schoonmoeder hem genomen toen en heeft hij toch nog een superleven gehad.
Maar jammer vind ik het wel want het is best goed te combineren hoor.

Ik wil je tante niet veroordelen want ik ken haar niet maar ik vind het wel een beetje makkelijk van haar.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

ik zou je moeder uitleggen dat je het niet aan kunt zien,hoe erg je ermee zit,en dat je er van wakker ligt.en uitleggen hoe leuk het hondje is,als jij haar onder handen hebt genomen.niks stinkbek meer.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Tot nu toe heb ik dit:

Voordelen:

- Maatje voor Mila
- Een fijn leven voor Desie
- Minder last voor mijn tante
- Meer aandacht voor Jack
- Nog een vrolijk hondje in huis
- Een goed geweten

Nadelen:

- Kleine bench erbij
- Wat meer voer betalen
- Jaarlijkse da kosten verdubbelt

En meer kan ik niet verzinnen, jullie misschien?

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Nadelen:
Moeilijker op vakantie (vaak is maar 1 hond toegestaan)
Moeilijker oppas.

Voordeel:
Je kent het karaktertje al en weet dat het goed zal gaan!

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

véééél goedkoper dan een goedgefokte cavalier

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Dankje Fanny, dat zijn goede punten!

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Het moeilijk verhaal, maar dapper van je! Als het klikt met Mila, is een tweede hondje een geweldige toevoeging! Nog een klein puntje wat verandert: je hebt minder tijd per hond, maar aan de andere kant hebben de hondjes wel weer heel veel tijd voor elkaar. Nog een eventueel nadeeltje: niet iedereen die wel op 1 hond wil passen, wil op 2 honden passen.
Heel groot voordeel is dat je je niet zo schuldig hoeft te voelen als je weg moet. Ze hebben goede gezelschap van elkaar.
Kosten verdubbelen niet: je kunt voer groter en goedkoper inkopen, speeltjes kunnen ze delen en bij de DA altijd gelijk enten zodat je maar 1 consult hoeft te betalen.
Succes!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Meer voor- dan nadelen dus :-)

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Dankje (Leo) Niek! Desie is een klien beestje en eet al niet veel van zichzelf. En een dierenartsbezoekje kan ik wel betalen. Daar zit hem m niet gelukkig. Mn moeder is wat dat betreft zo van: ja, als ik dit toelaat dan hebben we straks een dierentuin.
Gebeurt niet, maar ze wil consequent naar mij toe blijven. Lastigggg!
Maar ga vanavond een met dr praten..

honden page profiel Me en Diva en May leeMe en Diva en May lee 3 doggies

honden foto van Me en Diva en May lee

Tjemig Maartje,

Wat een rot situatie maar snap je helemaal. ik zou ook een hondje daar weghalen en als je kinderen heb/krijg is het geen excuus om je hond(en) te verwaarlozen. Ik denk dat je nog maar eens goed met je moeder moet praten en ook met je tante. En ik weet zeker als je desie opknapt dat je weer een pracht van een hondje heb.

sterkte ermee liefs van ons

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Misschien zou je het nu (even) niet met je moeder moeten hebben over het definitief in huis nemen van Desie. Maar het hondje dan wél bijvoorbeeld 1 x per week bij je laten logeren. Dan kun je haar iedere week goed borstelen, verzorgen en af en toe wassen.

Je moeder ziet dan wekelijks dat het eigenlijk helemaal niet zo'n vies, stinkend hondje is. Went alvast aan haar én... raakt (waarschijnlijk) ook aan haar gehecht!
Dan gaat ze misschien wel héél anders denken over het in huis halen van Desie... ;-)

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Ik zou inderdaad met je moeder gaan praten. Een goede trimbeurt, de vacht daarna zelf onderhouden en ander voer zullen wonderen doen!

Vind je moeder het een hondje met een leuk karakter? Dan zou ik er echt alles aan doen om dit beestje bij je te krijgen. Zo te lezen ben jij er namelijk helemaal verliefd op en kan het hondje het beter krijgen.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Een heel belangrijk voordeel is dat het klikt met jullie andere hondje en dat dat echt maatjes zullen zijn!
Met een andere hond is het altijd afwachten. Vooral als je een hondje hebt wat vaak niet zo goed met een andere hond op kan schieten.
Voordeel, twee honden laat je makkelijker samen thuis.

Voordeel; twee honden die maatjes zijn is écht heel leuk. Ik zie nu die twee van mij weer samen spelen. Echt een genot!

Misschien dat je het hondje op proef zou kunnen nemen? Zodat je moeder weer kan zien hoe het gaat. Dus bijv. een periode van twee weken afspreken en dan een keuze maken.

Succes!

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Diva, Desie lijkt trouwens erg op het grijze hondje op jouw foto. :-)

Marianne, zij wonen in Assen en ik v woon 2 uur rijden daarvandaan, elke week ophalen gaat niet lukken helaas...maar ik kan wel een s vragen of ze hier mag logeren een poosje.



Renske, Desie is hier weleens geweest en mijn moeder heeft toen eerlijk gezegd dat Desie eigenlijk wel leuk is ;-)

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Een heel belangrijk voordeel is dat het klikt met jullie andere hondje en dat dat echt maatjes zullen zijn!
Met een andere hond is het altijd afwachten. Vooral als je een hondje hebt wat vaak niet zo goed met een andere hond op kan schieten.
Voordeel, twee honden laat je makkelijker samen thuis.

Voordeel; twee honden die maatjes zijn is écht heel leuk. Ik zie nu die twee van mij weer samen spelen. Echt een genot!

Misschien dat je het hondje op proef zou kunnen nemen? Zodat je moeder weer kan zien hoe het gaat. Dus bijv. een periode van twee weken afspreken en dan een keuze maken.

Succes!

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

hoi maartje


wat een moeilijke situatie,jij wilt desie natuurlijk een goed huis bieden

de voor en nadelen zijn al genoemd


vind je moeder haar echt zo vies,ook als ze gewassen is en ontvlooid??? :'( :'(
zeg tegen haar dat ze een hele goede daad doet om desie in huis te nemen O-) O-) O-) O-)
en dat een boomer veeeeeeel leuker is dan een cavalier(in dit geval) :-D



hoop dat je het voor elkaar krijgt om desie een thuis te bieden



gr liesbeth

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zit ermee, wat kan ik doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^