Werken en een puppy... hoe dan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Hoi allemaal,

Het is zo goed als zeker; we mogen een hondje!
Dit weekend ben ik erachter gekomen dat een 'boomer' het beste bij ons past. Nu ben ik aan het kijken hoe we dit in de praktijk kunnen gaan brengen.

Het opvoeden en verzorgen van een pup vraagt veel tijd en aandacht, hebben we ontdekt. Hoe doen jullie dat met werk? Wat kan ik de eerste tijd verwachten als we een pup in huis hebben? En hoe lang duurt die periode?

Ik wil graag zo goed mogelijk voorbereid zijn en maatregelen getroffen hebben voordat hij er is! Dus tips en adviezen zijn erg welkom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Werken en een puppy... hoe dan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Tja werken met een pup is altijd lastig. Ik weer niet hoeveel uur je werkt maar zeker de eerste maanden zul je moeten schipperen.
Ik heb bij de komst van beide honden als pup 2 weken vakantie opgenomen en Ron daarna. In die periode zijn we druk doende geweest met bench training en alleen leren zijn.
Nu heb ik onregelmatig werk en kan dus makkelijk alles aanpassen en rekenig houden met de honden. Ik had de mogelijkheid om veel thuis te zijn en dan was de pup na veel training een paar uurtjes alleen.
Heb je niet de mogelijkheid om dingen op die manier op te bouwen dan is het misschien beter om naar een oudere hond uit te kijken. Een pup is nog helemaal blanco en moet nog zo veel leren en dat kan niet als ie veel alleen gelaten wordt.

honden page profiel EmiEmi

honden foto van Emi

minstens de eerste 4 maanden zul je eigenlijk thuis moeten zijn.

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Bedankt voor je reactie :-)

We willen echt per sé voor een pup gaan, daar zijn we al helemaal uit.
Nu werken we allebei dichtbij huis, dus heen en weer is voor ons beiden geen probleem.

Het gaat eigenlijk maar om 2 a 3 dagen per week. Ik ben zelf op maandag vrij en mijn man om de week op vrijdag. Op woensdagmiddag kan ik op tijd thuis zijn (basisonderwijs) en in de weekenden hebben we geen vaste dingen.

In principe is ons leven al ingericht op het hebben van een hond, op die 2 a 3 dagen na. Daar moet toch een oplossing voor te vinden zijn?

Het lijkt me sowieso wenselijk om de komst van de pup te plannen met mijn vakantie. In mei ben ik ontzettend veel thuis, dus ik denk dat dat een mooi begin zou zijn...

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Oh en begin juli start de zomervakantie, dus wat dat betreft komt dat allemaal ijzersterk uit. :-D

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Hoi Madelief,
Zo te lezen kan je het goed combineren met je werk. Misschien is een uitlaatservice een goed idee voor die 2/3 dagen? Kan je hondje lekker met andere hondjes ravotten en het is ook niet zo duur.

Ik raad je wel aan, minstens twee weken vrij te nemen. Je kan dan lekker aan elkaar wennen. En je kan het alleen-zijn al iets opbouwen.

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Dan zou ik gaan voor de zomervakantie, dan heb je 6 weken de tijd

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Ja, ik heb al een beetje zitten kijken tussen uitlaatservice-bedrijven bij ons in de buurt. Lijkt me geweldig voor zo'n beestje! Ik denk dat dat een goed idee is, ik zal me er verder in gaan verdiepen!

Bedankt! :-)

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

@ Nikki en Storm;
Ja, dat dacht ik eerst ook. Maar mei is echt een heel rustige maand wat betreft werk, en na mei komt alleen juni nog waarin ik wel werk. En daarachteraan de zomervakantie. Dus ik denk dat ik er tijd mee win als we mei aanhouden...

Maar hoe plan ik een pup op 1 mei?! Hahaha!

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

In jullie geval zou ik dan ook gaan voor de zomer vakantie. Dan heb je lekker de tijd voor je pup.

honden page profiel LennartLennart

honden foto van Lennart

Ik zou mijn pup niet snel met een uitlaatservice meegeven. De meeste uitlaatservices die ik ken zijn vrij "lomp" en onvoorzichtig, weten vaak verbazingwekkend weinig van honden en rijden gerust met 15 honden in 1 busje. Dankzij dit soort types zijn veel losloopgebieden gesloten of beperkt toegankelijk- maar dit terzijde.

Wij hebben een pup genomen en werken allebei, maar ik werk vanuit huis- niet helemaal een eerlijke vergelijking dus ;-). Er zijn diverse dierenpensions met dagopvang, waar je hondje lekker overdag buiten kan spelen (die van ons let erg goed op de rust) en zijn rust krijgt. Maar als je les geeft kun je misschien je pupske wel gebruiken als voorlichtingshond 1x per week (een dagdeel) ofzo? Dierenverzorging, gedrag (van hond en kinderen) etc. Meteen het voordeel dat je hond totaal gewend raakt aan kids en socialiseert en de rest van de dag uitgeput is van alle ervaringen.

honden page profiel EmiEmi

honden foto van Emi

je hebt er al goed over na gedacht.
6 weken thuis voor de pup zou geweldig zijn

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Hahaha. Ik werk op een basisschool. Ik denk dat de kinderen het wel een goed idee vinden als ik hem mee zou nemen, alleen mag het wettelijk niet meer. Dieren op school. In verband met de astma-gevallen en zo.

Ik heb er ook al aan zitten denken of ik hem niet mee kan nemen... Maar ben bang dat dat niks wordt!

Eventueel heb ik wel nog een zus en zwager met 2 jonge kinderen die dingen willen doen, dus we staan er niet alleen voor :-)

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Ja, we denken er echt goed over na. Het idee speelt al jaren bij ons. Mijn man heeft vroeger 2 keer een boxer gehad en is dus bekend met honden. Voor mij is het altijd alleen maar een droom geweest.

Op dit moment hebben we heel veel andere huisdieren en ze zijn allemaal weloverwogen aangeschaft. ;-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Pas op met het nemen van een pup rond een bepaalde datum. Boomer zijn al broodfokhondjes bij uitstek, en een goed nest vinden is enorm moeilijk en tijdrovend.
De kans dat een goed nest net weg mag als het jullie uitkomt is klein.
Een goede fokker kan meestal de pup evt ook nog wel 1-3 weken langer aanhouden als dat voor jullie beter uitkomt.

Qua tijd raad ik wel 4 weken fulltime thuis aan. En in die periode voorzichtig het alleen in de bench zijn aanleren.
Na die 4 weken ben je waarschijnlijk zover dat de pup wel 2 tot 4 uur alleen kan zijn.
dus zal je erna dus een lieve buurvrouw ofzo kunnen vragen even langs te gaan.
Of een oppas.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Bij Bo en Tara is mijn zoon minimaal 2wkn thuis geweest.

Ik heb er voor gekozen om een puppy te nemen uit gezinnen waarvan de baasjes werken en de honden van begin af aan gewend zijn, dat de baasjes niet altijd thuis zijn.

Beiden honden zijn in huis groot gebracht en hebben allebei geen faalangst. :-D :-D :-D

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

lerares=faalangst, hihihi = verlatingsangst, anst om alleen thuis te blijven, ook onafhankelijk van elkaar doen ze het goed :-) :-) :-)

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

hey leuk man pupje..en zo te lezen ..wilje er alles voor doen..zou weleven de eerste maanden wat tijd erin stoppen,,voor de op voeding,pup kan niet uren etc alleen zijn,,12 week op curcus.voor omgang met andere hondjes en natuurlijk ook keer mee naar school nemen,,leert ie gelijk om te gaan met kids.hahaha ;-) langzaam opbouwen alleen te zijn,zindelijk te maken etc..gaat veel tijd in zitten,,echt tijd voor nemen,,anders heb je later de problemen,,

Anoniem (Gast)

Hoi.

wat leuk dat je een pup aan wild schaffen en zo te zien heb je er goed over na gedacht.
Als je 6 weken thuis kunt zijn is dat natuurlijk hellemaal goed!
En als je iemand kunt regelen om het uit te laten als je weer aan het werk gaat is er niets aan de hand.
Je moet natuurlijk wel rekening houden dat als je van je werk komt je best moe bent.. maar dat je hondje dan ook nog aandacht nodig heeft.

Iniedergeval heel veel suc6!

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Ja, daar ben ik me van bewust. Ik weet dat er tijden gaan komen dat ik écht geen zin heb om naar buiten te gaan. Maar dat weegt niet op tegen de tijden dat het wél heel leuk is! Ik kan niet wachten!!

Wat een leuke reacties, overigens! Leuk dat er zo wordt meegedacht en niet meteen aan alle kanten wordt afgeraden om een hondje aan te schaffen! Er zijn dierenfora waarop het er heel anders aan toe gaat...

In principe houden we nu rond mei aan om eraan te beginnen. Komt hij een week eerder of later, maakt het ook niet uit. We hebben dan in elk geval nog ruim genoeg de tijd om voorzorgsmaatregelen te treffen.

Maar 11 weken is wel lang wachten als je iets zo graag wilt! :-o

honden page profiel ShannaShanna

honden foto van Shanna

Ik heb echt de mazzel met mijn schoonouders!
Ik werk 4 en mijn vriend 5 dagen in de week en op de dagen dat ik werk breng ik Bink altijd bij mijn schoonouders :-D (Ze wonen ook maar een paar honderd meter verderop)
Gaat super! Binky heeft daar alles wat ie zich kan wensen, grote tuin, kleine kindjes en hopen aandacht O-)

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Zoals gezegd, boomerhondjes vind je vaak in de broodfok. Ik zou dus echt op zoek gaan naar een type hondje wat je graag wilt. Voor veel rassen geldt een wachttijd van een jaar, dus zo exact plannen dat je binnen een tijdsbestek van een paar weken een pup krijgt is vrijwel onmogelijk.

Als je nu op zoek gaat naar een type hondje, dan is net voor de zomervakantie al heel snel en ook heel praktisch voor jullie. Daar zou ik zelf in jullie situatie dus voor gaan.
Wat je zou kunnen overwegen voor die 2 of 3 dagen is een dagopvang. Tegenwoordig zijn die er steeds meer. Op die manier hoef je je zelf niet ontzettend te haast en heeft je jonge hondje een leuke dagbesteding.

Zelf had ik 3 weken vrij en daarna nog 6 weken veel vrije dagen. Verder had ik een oppas waar ze naar toe kon. Na ongeveer 4 maanden had ik het opgebouwd dat ze 3 uur alleen kon zijn.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoi,

Leuk dat jullie een hondje gaan krijgen binnenkort.

Ik wilde nog even toevoegen dat (bij mij in de buurt) er veel uitlaatservices geen pups meenemen tot aan een jaar oud ,sommige vanaf 10 maanden.Daar moet je even goed naar kijken.

Kun je beter een oppas/uitlaat persoon vinden(ook niet makkelijk).

Groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het is van tevoren niet te zeggen of je in mei een 'boomer'-hondje kunt vinden. Die pret- en oepsnestjes zijn er gewoon ineens. Die mensen hebben meestal geen website waar vooraf wordt aangekondigd wanneer nieuwe pups worden geboren. Je moet dus maar net geluk hebben om uberhaupt zo'n nestje te vinden, laat staan precies in mei. Een speld in een hooiberg als je het mij vraagt. Je zult je af moeten vragen of je toch niet voor een ander ras wilt gaan, of een ander tijdstip of genoegen wilt nemen met een andere soort boomer-kruising... Je loopt sowieso het risico op een pup met erfelijke aandoeningen, maar dat wist je al.

Ik hoop dat er straks in mei een lief pupje voor je is :-). Ik zie niet in waarom jullie geen pup zouden kunnen nemen, jullie hebben er genoeg tijd voor hoor! Alleen je zit met die 2-3 dagen. Uitlaatservice kan meestal niet, omdat de pup te jong is (nog niet alle entingen gehad, kan niet lang meelopen). De enige mogelijkheid zou een oppas kunnen zijn of een hondenopvang. Hondenopvang is ook erg goed voor de socialisatie, omdat daar meerdere honden zijn waar de hond mee kan spelen en omgaan. Kost wel geld uiteraard, tussen de 7.50 en 15 euro ongeveer op een dag. Een oppas vraagt meestal ook zo veel. Je hebt het geluk dat je in mei veel vrij bent en in de zomervakantie, dus dan kun je veel tijd besteden aan socialisatie, zindelijkheidstraining en alleen leren zijn. Echter na de zomervakantie heeft de hond ook nog opvang nodig natuurlijk.

De ene pup is heel makkelijk, de andere moeilijker. Sommige pups kunnen heel snel alleen zijn voor een paar uur, maar er zitten ook gevoelige hondjes tussen. Hopelijk kan de 'fokker' je adviseren welk karaktertje het beste bij jullie past.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Leuk hoor dat jullie weer nadenken over een hond, en fijn dat je ook zo goed nadenkt over hoe het allemaal moet enz, opzich zou het moeten kunnen, vooral als je tussen de middag even kan uitlaten enz, dat zou helemaal fijn zijn, en idd je bent natuurlijk vaak vrij enz, dus dan kun je leuke dingen doen met de hond, ik ben benieuwd

honden page profiel LennartLennart

honden foto van Lennart

@Madelief, die 11 weken kun je heel goed gebruiken om in de kou en regen 4x per dag naar buiten te gaan. Dan ben je vast gewend als de pup komt :-)

honden page profiel Stephanie en CashStephanie en Cash

honden foto van Stephanie en Cash

hoi,
Leuk een boomer, afgelopen zomer hebben wij er ook een in huis genomen.
Bij boomers moet je idd heel erg uitkijken met broodfokkers, deze hondjes worden zoveel aangeboden en erkende fokkers bestaan niet omdat het kruizingen zijn.
Wij hebben heel lang gezocht en toen eindelijk een leuk particulier nestje gevonden.
ga vooral op zoek naar recensies op internet als je denkt iets gevonden te hebben.

Anders kun je ook nog overwegen een shih tzu of lhasa apso te nemen die je wel bij een erkende fokker kunt kopen. Lijken veel op de boomer.

Succes met je zoektocht!! :-D zijn super hondjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Werken en een puppy... hoe dan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^