Een lieve hond of een mooie hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn 3 doggies

honden foto van wil geen lid zijn

mijn hondje is lief en mooi!!
misschien niet volgens de rasstandaart ze heeft sproeten enzo maar dat maakt haar ook wel mooi O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een lieve hond of een mooie hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Voor mij zijn alle 3 mijn hondjes mooi.

Mijn chihuahua heeft een klein foutje (oogjes naar buiten gedraaid)
Nena is een vuilnisbakje waarvan we nooit zullen weten welke kruising
En Nouki heeft een te lang lichaam en korte pootjes.

Maar toch zijn ze voor mij alle 3 de mooiste hondjes die ik ken :-D .


En eerlijk gezegd heb ik nog NOOIT een lelijke hond gezien. Alle hondjes hebben wel iets waar je zo verliefd op word. En moest er een rasstandaard voor de mens bestaan zouden er ook erg veel naast het bootje vallen :-D
Al heeft een hond nog zoveel schoonheidsfoutjes, het zal altijd een mooi dier zijn. Eerlijk, betrouwbaar en een beste vriend. Wat wil je nog meer?

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.; 3 doggies

honden foto van ;.;.;.;.;

Oeps, vergeten inloggen. Anoniem ben ik dus ;-)

honden page profiel FionaFiona 3 doggies

honden foto van Fiona

ik heb liever een leuke hond,uiterlijk maakt niet zoveel uit,natuurlijk is het wel heel leuk als je een hond hebt die er voor jou heel mooi uitziet :-)

honden page profiel Dorine die niet meer is hierDorine die niet meer is hier 3 doggies

honden foto van Dorine die niet meer is hier

hahaha Petra, helemaal mee eens, ik heb ook de mooiste en de liefste hond van de hele wereld :-)

honden page profiel HILLHILL 3 doggies

honden foto van HILL

tja nou moet ik zeggen dat ik in iedere hond wel wat moois zie....heb altijd wel geluk gehad dat ze mooi zijn en lief..maar zou beau een oor anders hebben staan of erra iets.zouik ze nog mooi vinden

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Je valt voor een ras, daarna kijk je naar het karakter van de hond, want daarmee moet je verder. Dat hij mooi is....dat zou wel meegenomen zijn. Daarom ben ik van mening dat je ook niet meteen bij de eerste beste fokker een pup bespreekt of meeneemt. Daarvoor kijk je toch eerst rond bij verschillende adressen. Dan maak je meestal toch wel een goede keuze! Ik was ook voor het ras gevallen. Bij Tara haar oortje is aan een kant een hapje uit. Ook niet perfect qua uiterlijk. Maar ze is zo lief en de laatste tijd ook steeds meer aanhankelijk. Maar goed..dat komt dan weer omdat ze geen goede socialisatieperiode heeft gehad. De rest laat ik maar ter zijde...van een broodfokker kun je nooit veel verwachten.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Hm, er zijn echt wel (ras)honden waar ik niks aan vind. Omdat het mijn smaak niet is, of omdat ik ze misvormd vind door de 'raseisen' die aan die honden gesteld worden. Ik heb nu een kruising Appenzeller/Stabij en ik vind haar voor een kruising heel mooi, maar als ik naar het ras zou kijken waar ze het meest op lijkt, dan word ze al wat minder mooi. Maar dat betekend niet dat ik daarom haar karakter niet mooi en belangrijk vind.

Ik moet toegeven dat ik een persoon ben bij wie het oog ook wat wil hebben... Maar daarom is karakter nog wel heel erg belangrijk! Er zijn honden die ik zelf niet zou kiezen omdat het uiterlijk me totaal niet aanstaat (New Foundlander: sorry Bamse en Willemijn of bulldoggen etc. ;-)) maar dat wil nog niet zeggen dat er geen lieve NF's en buldoggen zijn. Sterker nog, een oom van mij heeft een superlieve bull, maar ik zou nooit zo'n hond willen. Het zijn gewoon niet de honden waar ik voor zou kiezen.

Appenzellers vind ik heel erg mooi, maar ik wil later waarschijnlijk niet (meer) een rasappenzeller hebben omdat ik bang ben dat de ruggegraat vervormd door die krulstaarten van Appenzellers... Ik zou bijvoorbeeld een kruising Appenzeller/Berner Sennen wel heel mooi vinden (als ie tenminste kort haar had ;-D). Geen krulstaart maar toch de uiterlijke kenmerken van de driekleur (deze twee rassen zijn tenslotte neefjes van elkaar he ;-D).

Nou ja, dat was even mijn uitgebreide mening. Ik wil niemand kwetsen of zo hoor!!! Ik vind dus uiterlijk wel belangrijk. Maar het maakt me niks uit of het nu een rashond of een kruising is, als ie maar mooi is! Maar het mooie geld voor 20 % en het karakter voor 80%.

honden page profiel Nicky en MaggieNicky en Maggie 3 doggies

honden foto van Nicky en Maggie

Op Maggie was ik meteen verliefd, gelukkig passte ze ook met haar karakter prima bij ons, anders had ik een andere pup gekozen. Dus karakter is belangrijker, maar het leuste is het toch als het allebei passt;-)

sander (Gast)

een hond is toch net zo lief als jij hem opvoed.

van pitbulls zeggen ze altijd dat ze agresieff zijn,
maar als jij die normaal opvoed zijn het net zo lieve beesten als ieder andere hond!

ik heb zeker voor uiterlijk gekozen, en me hond die is gewoon super lief!

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ik denk dat als je een hond zou krijgen die je nooit mooi hebt gevonden, dat je hem op een gegeven moment toch mooi gaat vinden. Gewoon omdat je er van houdt en het jouw hond is.
Ik loop weleens met de hond van iemand uit de buurt, een American Stafford. Zelf zou ik nooit voor dit uiterlijk kiezen, past niet bij mij. Maar ik merk nu wel dat ik eigenlijk vind dat ie wel een heel mooie kop heeft! :-)

Ik denk dat ieder zo zijn voorkeur voor een bepaald uiterlijk heeft, maar dat het uiteindelijk toch weinig uitmaakt. Qua uiterlijk zou ik bijv. geen Bull Terrier wilen, maar als Mila haar karakter in een Bull Terrier zou zitten zou ik evenveel van dr houden!

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Riley heb ik gekozen omdat de karaktereigenschappen en de uiterlijke kenmerken van beide ouder mij erg aanspraken
Labrador x ridgeback

Ik was de laatste die reageerde dus had ook laatste keus ( ofwel geen keus :-) )

Hij was als laatste overgebleven omdat hij als enigste geen witte bef had...

Nou dat maakte mij niets uit.
Het is echt een hele mooie en hele lieve hond!

honden page profiel Ellen Ellen 3 doggies

honden foto van Ellen

Ik ben gegaan voor de klik!! Heb twee kruisingen en ben stapel gek op ze!!!

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko) 3 doggies

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Ik heb liever een hele lieve minder mooie hond
Dan een hele mooie hond die niet lief is !

Woezel is een kruising en op het moment niet supermooi O-) met zijn korte vacht maar wel ontzettend lief !!!!

honden page profiel ShannaShanna 3 doggies

honden foto van Shanna

Binky heeft ons uitgekozen :-D
Kwam gelijk naar ons toe, en we waren verliefd.
Werd ons wel gelijk verteld dat hij een centenbakkie zou krijgen, maar dat maakt me echt niet uit, vind het wel schattig. ;-)

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ik vind Woezel mooi ;-)
In Mila's nest zaten 2 teven, wij wilden graag een teefje. De ene was bont en de ander schimmel ( Mila ). Qua uiterlijk ging onze voorkeur naar Mila omdat ze zo mooi donker was, maar we hadden afgesproken dat de fokker de keuze zou maken omdat zij de karakters kenden. Volgens haar pastte Mila haar karakter beter bij mij dan het karakter van het andere hondje. En dat heeft ze goed gekozen!
Had ze het bonte teefje aan ons toegewezen, was ik ook blij geweest en had ik nooit meer aan het schimmel teefje gedacht. Maar wij kregen het schimmelteefje en ik heb nooit meer aan de bonte gedacht :-D

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy.

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Denk ook dat iedereen zijn eigen hond mooi vind!
En ik kan eigelijk geen 1 hond verzinnen die ik lelijk vind... Ze hebben allemaal 2 oogjes een neus en meestal een lief kopje..
Hoe kan je dat nou niet mooi vinden. ;-)

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Wij hebben Luna uitgekozen omdat ze de kleinste van het nest was.
En natuurlijk de mooiste O-) én de liefste O-) .

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Uiterlijk val je voor, karakter ken je vaak in het begin nog niet. Maar uiteindelijk geeft het karakter toch de doorslag ... en wij hebben hier drie kruisingen, ik vind ze alledrie mooi, lief, leuk, schattig en met Rowan heb ik vaak dat als ik een rasechte witte herder zie, dat ik Rowan toch veel mooier vindt.

Verder maakt het uiterlijk volgens een rasstandaard mij helemaal niet uit ... als de hond maar lief is, mooi is ie in mijn ogen altijd al. En met kruisingen heb je niks met rasstandaard te maken ... hahaha

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje 3 doggies

honden foto van Thera & Bartje

Ik ben uitgekozen door mijn hond, ik viel voor hem op het moment dat hij zijn pootjes op mijn knie zette en me vreselijk lief en blij aankeek.
Het was een ruwharige teckel, maar op het moment dat ik hem uit het asiel haalde was zijn haar veel te lang (wist ik toen nog niet, maar ik heb het nooit meer voor elkaar gekregen om zijn haar zo lang te krijgen), hij zag er uit alsof hij rechtstreeks uit de muppetshow vandaan kwam.
Ik ben dus gevallen voor de blik in zijn oogjes toen hij me voor de allereerste keer begroette en daarnaast zag hij er ook geweldig schattig uit.

Als ik weer toe ben aan een hond, zal ik waarschijnlijk weer gaan voor die mix van de blik in de oogjes en hoe hij er verder uit ziet. Dribbel voldeed niet aan de rasstandaard met een navelbreuk, maar dat maakt mij dus werkelijk niets uit. Ik ben door hem wel besmet met het teckelvirus, dus een ander ras zal ik zo snel niet meer willen.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Ik "val" op vrij grote, donkerharige honden met veel haar, dat wel. Maar het belangrijkste is wel dat ze een fijn karakter hebben.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

heb je wel eens een lelijk iemand leren kennen?als je die heel aardig gaat vinden,dan worden ze vanzelf mooi.dat is echt waar.ik heb expres een lelijke man gekozen,want die zijn zo lekker dankbaar :-D :-D
nee,grapje,maar zo werkt het met honden ook.eerst kiezen op karakter,dan ga je hem vanzelf mooi vinden

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Lief! Een lieve hond heeft vaak een lieve kop en daar val ik op! Echt lelijke hondjes zijn vaak zo komisch, dat ik daar weer helemaal weg van ben ;-) Puzzle en Pim zijn natuurlijk lief en mooi ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een lieve hond of een mooie hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^