Probleem ; advies gevraagd :'(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Ik heb al vaker geschreven over Boebie en Cheeko en hun gedrag aan de riem.. Ik doe echt me best maar het gaat gewoon niet. In de middag laat ik ze apart uit.. Vaak gaat het goed, maar vaak ook niet.

De mensen bij mij in de straat, met honden, hebben echt gewoon schijt aan mij en me honden.. Als ik een andere hond zie naderen dan loop ik de andere kant op of ik leid ze af..
Ik moet wel want als ze aan de lijn zitten dan zijn ze nou eenmaal behoorlijk hysterisch (blaffen en springen) naar andere honden..

In mijn straat wonen allemaal honden die of volgens de baasjes niet gesocialiseerd zijn of gewoon lukraak beginnen te blaffen zodra ze een soortgenoot zien..
Dit is dus lekker bevorderlijk voor de situatie..

Bijvoorbeeld de net.. loop ik met boebie buiten en komen er 2 honden uit een huis.. die beginnen gelijk te blaffen.. boebie reageert.. ik zeg haar : ophouden en doorlopen.. ze luistert.. ik trots..

wat doet die man vervolgens loopt die achter me aan met zijn 2 losgaande blaffende honden!!! ja toen we voor het stoplicht stonden ging Boebie dus ook weer los.. en die ^$## blijft gewoon staan.. ik snap het gewoon niet.. wat moet ik nou? het lijkt wel alsof iedereen het hier helemaal leuk vind als die honden los gaan..

ik probeer mijn honden juist te leren niet op andere honden in te gaan.. ze te negeren.. (zodat als ze los zijn ze ook niet gelijk er op af gaan).. maar het tegenovergestelde wordt hier bereikt..

wat moet ik nou? als ik omdraai en mensen komen zelfs op me af of volgen me zelfs met hun honden..

Sorry voor het lange verhaal maar ben echt hopeloos inmiddels..
moet ik het maar gaan accepteren dat ze zo blaffen.. nee toch :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probleem ; advies gevraagd :'( " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Niemand?

honden page profiel jilljill 3 doggies

honden foto van jill

hi lisa,

wel moeilijk ken het wel een beetje die van mij blaffen niet maar gaan heel erg trekken... Probeer hun aandacht op mij tevestigen met geluidjes en wat lekkers.. gaat de ene keer perfect en de volgende keer bagger. maar blijf ik blijf doorgaan en proberen.. en je 'stalkers'tsja je kan er wat van zeggen maar intreseert de meeste denk ik toch niet... :-)

hoop dat je er iets aan heb!

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena 3 doggies

honden foto van Mariska & Zena

Hai Lisa, je hebt een lastig probleem. Door de reactie van je eigen honden maar dus ook door je omgeving.
Uiteindelijk zou het niet uit moeten maken wat andere honden doen, jij wil dat jóuw honden zich leren te gedragen.

Maar goed, zo ver ben je helaas nog niet. Ze moeten natuurlijk wel de kans krijgen om het goed aan te leren.
Ik kan je helaas geen ander advies geven dan een goede gedragstherapeut te zoeken om je hierbij te helpen...

Als je wil kan ik je de gegevens mailen van een goede gedragstherapeut. Ik heb zelf bij haar stage gelopen en ze traint op een positieve manier.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Vervelend.. :'(

Zorgen dat je aan de andere kant van de straat bent (op dezelfde stoep passeren, is vrees ik nog een stapje tever). Ik zou daar dan stil blijven staan, hondje in 'zit', aandacht vasthouden met voer/speeltje. Zorg dat je voorkomt dat je hondje oogcontact kan maken met de andere honden. Ga er ahw tussen in staan. Praat op een kalme ton tegen je hond, in een zinnetje ('wat een gekke hondjes he, die blaffen, is toch nergens voor nodig?') Kalme baas, kalmere hond. En dan de andere mensen vragen door te lopen, je bent aan het trainen.

Jou hondjes zullen moeten leren om te gaan met niet-sociale hondjes en jij met sociaal wat onhadige baasjes :-)
Blaffende honden horen er nou eenmaal bij..

Door je hond te laten zitten en even 'stil' te houden (geen beweging), is het voor je honden wat makkelijker zich op jouw te concentreren, ipv én lopen, én die andere hond én oja aandacht voor de baas én me inhouden niet te gaan blaffen. Dat is heel veel in 1 keer voor nu :-)

Succes..
Maar vergeet net, een hond houdt je een spiegeltje voor. Let op jezelf ook, op je eigen houding. Op je ademhaling, spierspanning.
Ben je zelf rustig en ontspannen, dan zal je hond ook minder gespannen reageren op datgene waaraan hij linkt dat jij je anders gaat gedragen. 'Geef het goede voorbeeld' O-) :-)


Groetjes Marit

honden page profiel SarahSarah 3 doggies

honden foto van Sarah

Ik zou ook die baasjes proberen aan te spreken. Het is nml voornamelijk hun gedrag wat nu extreem vervelend is O-)

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Jouw honden voelen ook aan jou dat er iets met de situatie aan de hand is, en daar reageren zij op.
Je geeft zelf al aan dat je met alle honden in de buurt dit probleem hebt. Ligt het probleem dan niet bij jou?
Wanneer jouw honden zich gedragen aan de riem, en geen aandacht schenken aan andere honden (of niet zo extreem tekeer gaan) dan heb jij al een veel rustigere wandeling. Dit begint bij jezelf.
Dus naar training, of een gt er naar laten kijken. Mischien dat dit wat oplost.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

@ Jill, nou zeg dat wel die stalkers interesseert het niks.. ik loop gewoon door.. lopen ze nog achter mij aan ook!! pff..

@ Mariska, Bedankt! Jij heb het zelf gezien natuurlijk, los gaat het goed, aan de riem zijn t monsters..

@ Marit, dankje voor de goede tips!! we gaan het gewoon weer proberen.. en moet gewoon rustig blijven idd.. maar soms schiet ik al in de stress als ik een andere hond zie.. en vooral als er al iets voorgevallen is en ik ga verder en ik zie er dan een aankomen pfoeee.. maar bedankt :-D:-D

@ Sarah, ja vind ik ook maar dat is nogal lastig..

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

@ Marjan, in mijn oude buurt of als ik ze bij me ouders uitlaat is dit probleem ook niet.. alleen hier in de straat.. waarom zou het probleem bij mij liggen? mijn honden beginnen niet.. die reageren alleen maar op al die andere blaffende honden.. en daarna zijn ze getriggert en gaan ze lekker door.. dus ik zie niet echt in hoe dat mijn schuld zou zijn? wellicht dat ze mijn spanning voelen.. en daarom niet weten dat ze moeten stoppen ofzo.. maar iets anders kan ik nit bedenken..

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

Hey Lisa,

Ik kan je helaas geen advies geven...

Of misschien eentje, maar ik weet niet of het wel goed is..

Wanneer je andere honden tegen komt, probeer dan eens om cheeko of boebie af te leiden door iets véél leukers, en sterk geurend kaasje / worst, een balletje, een piepend speeltje, of misschien een klikker?

. (Gast)

Los lopen met honden is tegenwoordig verboden.
Als je dan politie tegenkomt wordt er een boete uitgedeeld. (tenzij je natuurlijk in de bossen loopt met je hond) In een woonwijk is het verboden.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Heel moeilijk is dit, want sommige baasjes snappen er werkelijk geen drol van. Niet van hondengedrag, niet van lichaamstaal, nergens van... En die lopen je idd achter je kont aan, ook al heb je al aangegeven dat je hen wilt ontwijken door de andere kant op te lopen. Ik zou deze mensen aanspreken en gewoon doorgaan met je training om de aandacht op jou gefocused te krijgen.

Misschien is het handig om op afwijkende tijden te wandelen, als je daar tijd voor hebt? De meeste honden worden op vaste tijden uitgelaten. Als je net daarvoor of daarna de honden uitlaat, kom je minder honden tegen onderweg.

honden page profiel SarahSarah 3 doggies

honden foto van Sarah

Kan je niet vragen: zou je misschien de andere kant op willen lopen, ik loop juist even bij jullie weg.

Of: hou je honden bij je

Dit is alleen iets minder voor de sfeer misschien O-)

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Ja, dat bedoel ik ook: Ze voelen aan jou dat je wat gespannen raakt. 'Schuld' is een te zwaar woord.
Omdat je ervan baalt dat dit steeds gebeurt, voel je van binnen ook iets van onrust.. dat pikken ze op.
Tja, als je denkt dat het kan zou je misschien de andere baasjes kunnen aanspreken? En inderdaad, jouw honden afleiden?
Lastig hoor... kan me voorstellen dat je hiervan baalt.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

@ Haike, Ja ik heb het al geprobeerd met koekjes maar misschien is het inderdaad wel een goed idee om het met kaas ofzo te proberen :-D Is altijd het proberen waard toch, vind het al lief dat je mee denkt :-D

@ Angela, Ja ik vind het zo lastig.. Wil ook geen ruzie gaan staan maken op straat of hier in de straat.. Mijn 'soort' honden hebben al zon naam en als ze dan blaffen is dat natuurlijk best 'indrukwekkend'.. en als ik dan mensen zie kijken.. voel ik me echt rot!! Wat betreft die afwijkende tijden.. dat probeer ik al.. maar het lijkt wel alsof hier miljoenen honden wonen.. zie ook elke dag andere..!!

@ Sarah, ja ik wil dat wel zeggen maar het is zo lastig, wil ook geen ruzie veroorzaken.. mensen zijn al zo snel aangebrand tegenwoordig!

@ Marjan, dat zou wel goed kunnen kloppen.. zeker met boebie heb ik dat.. in eerste instantie niet dan loop ik rustig maar als er nou eenmaal wat is voorgevallen dan ben ikd aarna zo op me hoede.. dat zal zij ook wel aanvoelen!!


afleiden ja dat is preventief.. maar wat moet ik doen als ze nou al los gaan en niet meer rustig te krijgen zijn?


:'(

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Lisa, gewoon proberen alles voor te zijn, probeer in te schatten hoe je hond gaat reageren. Kijk of er andere honden naderen. Je moet zorgen dat jij alles als eerste ziet.

Je honden moeten nu gewoon veel goede, ontspannen ervaringen krijgen terwijl er andere (blaffende) honden passeren.

Gaan ze nou toch blaffen?
Ik ga er vanuit dat je reeds stilstaat, terwijl de andere honden aan de overkant passeren. Dan zou ik ervoor zorgen dat je hond teruggaat in emoties. Minder heftige emotie, is een betere, relaxtere ervaring met de andere hond. Dat kan je doen door bijv wat voertjes op de grond te strooien voor je hond. Je hond gaat de voertjes snuffelen en kauwen, wat beide kalmerend werkt. Is je hondje nou 'totaal blind' voor voertjes? Dan is de afstand tussen jou en de andere hond blijkbaar nog te klein. Zorg dat je de afstand groter maakt (ook al is dat niet altijd mogelijk helaas..).

Succes.. :-)
En anders misschien eens een gt langs laten komen?
Ik kan je zeggen hoe ík het zou aanpakken, maar misschien is een andere aanpak wel passender bij jouw honden. Of ligt er een totaal andere oorzaak aan ten grondslag, iets dat beter te zien is real-life, dan via een forum :-)

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Hoi Lisa,

Heb met onze Ike, een staffie van morgen :-D 9 maanden, ook wel dat probleem gehad.
Ook ik werk vaak met stukjes kaas of heel soms salami. Zie ik iemand met een hond aankomen en merk ik aan Ike dat ie super enthousiast naar deze hond wil, laat ik hem ook in voet gaan en moet ie blijven tot ze voorbij zijn. Hij wordt dan ook beloond! :-)
Lopen er iemand achter me met een dolenthousiaste of blaffende hond, ga ik gewoon aan de andere kant van de weg en ook hier wordt ie in voet gezet en beloond.
Na lang volharden, werkt dit nu en heb ik hem onder controle :-D
Heb er natuurlijk wel maar 1 ;-)

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

Lisa, wat bedoel je eigenlijk met los gaan? Bedoel je dan los van de riem, dus loslopen, of bedoel je volledig uit hun dak gaan?
Want haha ik begrijp het precies niet O-) O-) O-)

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

En ik heb voor acha hier ook zo'n blikje met worstjes in, precies zo van die "zwanwortjes" maar dan voor honden, kennen jullie dit? Het ruikt sterk, en acha zou hier voor alles doen, mss iets voor jou hondjes? Zal het eens opzoeken op internet voor je..

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

dit bedoel ik

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

@ Marit, Echt bedankt voor je tips.. :-D Ik was gewoon even de moed kwijt.. maar ga er hard mee aan de slag! Gewoon zelf ook proberen rustig te zijn.. Ze laten zitten.. en dan goed belonen met wat lekkers.. en ja gewoon honden ontwijken :-D Ik heb het er net met me vriend over gehad en we gaan er gewoon voor :-D

@ Anne, Ik ga het proberen.. maar die hysterie van hun he dat is echt niet te houden haha.. daarom laat ik ze ook bijna altijd apart uit.. dus in dat opzicht moet ik gewoon hetzelfde doen alsof ik er maar 1 heb alleen dan wel 10x zovaak op een dag! hahaha:-D

@ Haike, haha ja met los gaan bedoel ik idd hysterisch.. niet los van de riem.. dat niet ze zijn gewoon vast en alleen los waar het mag.. en wat een grappige naam zwanwortjes.. ben benieuwd hoor als je dat wil zoeken graag :-D

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Hoi Lisa.. Pfff.. Breek me er de b#k niet over open ;-)
Honden stabiel krijgen, is vermoeiend.. O-)

Het klinkt allemaal zo simpel..
Daantje ging niet blaffen, maar door een paar slechte ervaringen met andere honden ging zij 'in de achteruit', zij wilde wegschieten.. Dus ik heb het ook stpaje voor stapje aangepakt. Nu zijn we zo ver dat het nagenoeg altijd goed gaat. Soms merk ik aan haar dat ze het even moeilijk heeft met een naderende hond, maar dan zijn we wel zo ver dat we op dezelfde stoep kunnen blijven als de andere hond. Ik laat haar dan nog wel zitten en voorkom oogcontact tussen Daantje en de naderende hond. Gewoon Daan en ik, niemand die ons wat maken kan O-)


Oja, je hoeft geen andere honden te ontwijken, maar de juiste afstand creeeren waarop het goed gaat. En dan telkens die afstand kleiner maken. Zorgen dat de 'ontmoetingen' (passage's) met andere honden relaxed is voor je hond, dat het positief is. Heb je stabiele, sociale honden in je kennissenkring?

Misschien dat je daarmee ook kan oefenen, de aftsand tussen de honden zal dan al een stuk kleiner zijn :-)

Succes!
Je hondjes zijn nog hartstikke ong, dus als je er nu inderdaad voor gaat, kun je ook dit puntje bijschaven :-)!

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:) 3 doggies

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Ik heb dit probleem ook behoorlijk gehad hoor en soms nog.
Af en toe als ik niet zo veel tijd heb om te lopen ga ik met alledrie tegelijk wandelen en als ze dan een andere hond zagen moest ik de eerste de beste lantaarnpaal opzoeken om me aan vast te houden O-)

Dit is natuurlijk van het zotte dus ik ben als volgt te werk gegaan.
Ik heb gewoon de helft van hun eten mee onderweg en zodra ik een andere hond tegen kom dan moeten ze zitten.

Ik heb dit overigens met 1 tegelijk geoefent hoor niet met 3 :-)

Ik liet ze dus zitten en daarvoor kregen ze brokjes. Je creeerd als het ware even een rust punt en daar worden ze voor beloont.

Ik ga dan wel even op de riem staan en hou deze zo kort mogelijk.
In het begin was het niet zo makkelijk maar nu doen ze dit keurig netjes. En dan laat ik de andere honden met baasjes gewoon passeren.

Het is een goede oefening en uiteindelijk bereik je ook dat ze niet meer zo letten op de voorbijganger.

Toen dit eenmaal goed ging ben ik ook gewoon de volg oefening gaan doen dat ze op mij gericht zijn ipv die vreemde hond op straat.

Misschien heb je er iets aan :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

O.. dat stilstaan doe ik ook ja. Ik ga stil staan en probeer de aandacht van de hond te trekken. Het liefst voordat Bodhi de andere hond ziet. Als hij die toevallig al wel heeft gezien en hij reageert niet op mij, ga ik achteruit lopen. Bodhi moet vanzelf meekomen aan de riem. Soms stribbelt 'ie dan tegen, maar ik blijf rustig naar achteren lopen. Bodhi komt dan op een gegeven moment uit zijn 'trance', de afstand wordt groter en dan draait Bodhi zich om en reageert weer. Dan ga ik stilstaan en oefeningen doen. Totdat die ander voorbij is met de hond.

Wat ik ook doe, is stukjes kaas meenemen. Ik speel 'the Recall game'. Ik roep om de paar meter Bodhi met een geluidje. Als hij niet reageert, ga ik weer naar achter lopen tot hij wel aandacht heeft voor mij. Reageert hij gewoon, dan geef ik hem wat lekkers. Ik hou regelmatig stukjes kaas in mijn hand voor zijn neus. Ik blijf dan lopen en zeg 'rustig wandelen'. Om de zoveel meter krijgt hij wat lekkers. Hij blijft me dan aandachtig aankijken of is gefixeerd op de kaas. Bij veel afleiding (bijv. er komt een fietser aan of een persoon met een hond) geef ik hem om de sec. wel een stukje kaas. Puur om de aandacht bij mij te houden. Dit kun je wel eerst op een rustig stukje oefenen, zodat de honden een beetje doorhebben wat de bedoeling is. Een balletje kan ook helpen of een 'kunstje' laten doen. Plots omdraaien en de andere kant oplopen kan ook helpen, de honden moeten dan op je blijven letten om te weten waar jullie naar toe gaan.

Het is heel lastig, maar blijven oefenen oefenen oefenen. Het wordt je met deze afleiding en stomme mensen niet makkelijk gemaakt. :'(

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Nogmaals bedankt voor alle goede tips ik ga er mee aan de slag :-D

@ Marit, het zal inderdaad stapje voor stapje worden :-D

@ Joyce, ik weet wat je bedoelt, als ik ze alle 2 bij me heb kan ik het best stil op de grond gaan liggen en niet meer bewegen hahahaha daarom laat ik ze ook apart uit.. maar goede tips ik ga het proberen :-D

@ Angela, het is zeker lastig maar ik ga het proberen.. zal me vriend blij mee zijn als ik al zijn kaas mee neem hahaha

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Hahahaha ineens alle kaas weg... Moet hij een droge boterham eten :-D

honden page profiel HILLHILL 3 doggies

honden foto van HILL

had in begin ook met beau en erra ik zeg niks loop door ,negeer die andere hond volkomen,,(net of normaal is als we die lawaai schoppers tegen komen,,..VOLG ZEG IK DAN DUIDELIJK ,reageren ze snoepkje erin...heel veel geoefend 1 v 1 eruit..dan x met zn twee ..en gaat prima..ze voelen ook dat jij denkt aaaaaaaah komen weer honden aan,,ik ga dus niet aan de kant,,hun honden zijn niet opgevoed..enik lach alleen maar vriendelijk naar ze .zo van tja beetje jammer,,als ze wel wat zeggen ,,zeg je gewoon terug,,curcus is niet zo duur hoor hahahahah

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probleem ; advies gevraagd :'( " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^