Kunnen jullie misschien meedenken? :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlubBlub

Hi allemaal,

Even een vraagje mbt ontlasting onderzoek op giardia. 

Van december tot januari heeft mijn hond giardia gehad op een leeftijd van 4-5 maanden. Kort samengevat: een vervelende periode en blij dat dat klaar is. Nu, ze is bijna elf maanden, heeft ze vorige week dinsdag diaree gehad en was ze niet lekker. Daarna paar dagen prima en afgelopen zaterdag nog een keer in de ochtend, de dag erna tot nu lijkt ze weer helemaal lekker in haar vel te zitten. De ene dierenarts geeft aan dat ik één keer ontlasting kan laten onderzoeken en een andere dierenarts geeft aan het van drie dagen op te vangen. Nu twijfel ik wanneer ik ontlasting moet opvangen want begin dit jaar heb ik drie keer een test gedaan met ontlasting wat er goed uit zag en kreeg ik vals negatieve uitslagen. Bij de derde keer toen ik letterlijk diaree inleverde (het was toen steeds afwisselend dagen met goede en slechte ontlasting) kreeg ik pas een positieve uitslag en was de situatie inmiddels veel erger geworden.

Wanneer zouden jullie  de ontlasting laten onderzoeken? Nu gewoon nu het hard is of juist pas als deze er niet goed uit ziet. En het kan natuurlijk ook nog iets anders zijn dan giardia. Ik zit er ook een beetje mee dat ik net pas een verzekering heb afgesloten en die pas geldig is over 19 dagen. Ik heb voor dat ik een hond nam drie jaar gespaard voor een aparte buffer zodat ik geen verzekering hoef af te sluiten, alleen door vervelende onvoorziene omstandigheden afgelopen maand heb ik dat geld aan andere dingen moeten besteden en zit ik nu wat krap bij kas. Gezondheid van m'n hond gaat uiteraard voor dus als er echt spoed is dan valt er wel iets op te verzinnen. Maar ik ben ook bang dat als die verzekering in gaat dat alles rondom maag en darm zaken permanent niet meer vergoed wordt omdat er nu iets met m'n hond is terwijl ik nog in de 30 dagen wachttijd zit 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Je kunt ook bij twijfel een ontlastingsonderzoek incl. Giardia bij het Woud, veterinair laboratorium in Groesbeek laten doen. Meestal de volgende dag de uitslag al.

 

Je hoeft bij dit lab maar van  1 x poep op te vangen.

 

https://wormbestrijding.nl/

 

 

honden page profiel Ineke2Ineke2 3 doggies

honden foto van Ineke2

Niet alle diarree hoeft giardia te zijn, virus of iets verkeerds gegeten, andere voeding, stress, kan allemaal diarree opleveren.. Maar ja het kan wel. Als het nu goed is zou ik even afwachten of er weer diarree volgt. T Woud is een fijn bedrijf. Je kan vast een kit aanvragen, dan ligt die bij je thuis. Als er dan weer slechtere ontlasting is, dan kan je het gelijk opsturen. Ik heb standaard zo,n kit in huis. Bekijk ook eens moro wortelsoep, beschermt de darm en is goed bij diarree.

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam 3 doggies

honden foto van Chesterenfam

Ik geloof dat de reden voor het opvangen van 3 dagen ontlasting ligt in het niet in elke ontlasting aanwezig zijn van tekenen van wormen etc. (zoals eitjes, kan zelfs zijn dat dit specifiek bij Giardia geldt en andere wormen niet). Als je zeker wil zijn zou ik gewoon van 3 dagen doen, en dit ook laten onderzoeken bij een DA die aangeeft het van 3 dagen te willen hebben.

Even een periode waarin ze zich niet helemaal lekker voelen hoeft niet perse een teken te zijn dat er iets goed mis is. Giardia is een flinke aanslag op de darmen, en ze kan ook net iets binnen gekregen hebben wat het zaakje weer even van streek gemaakt heeft. Ik zou zelf nog even aankijken of het nu goed blijft gaan. Een ontlastingsonderzoek is zo gebeurd.

honden page profiel yooopyooop 1 doggies

honden foto van yooop

Ik zou bij T woud bestellen en zelf de test doen, dat kan gewoon in 1 keer, niet 3 dagen, tegenwoordig kunnen ze meer, maar ik zou zelf het bij zachte ontlasting doen.

Zo komt het niet in het dossier te staan, en krijg je geen gedoe met de verzekering, (zou dat zo zijn?)

honden page profiel Ineke2Ineke2 3 doggies

honden foto van Ineke2

Hoe gaat het nu?

honden page profiel BlubBlub

" Hoe gaat het nu? "

Lief dat je het vraagt, wilde toevallig vandaag ook een update geven! Ik wilde aan de hand van jullie advies een bestelling plaatsen bij 't Woud nadat ik de berichten had gelezen en wilde het dan even afwachten om te kijken of ze nog een keer een slechte ontlasting zou hebben en dan direct testen. Alleen vanochtend jammerde m'n pup dat ze erg nodig naar buiten moest. Ontlasting direct opgevangen want dat zag er niet best uit en door gegaan naar de dierenarts. Deze heeft het getest en de uitslag was alsnog negatief. De dierenarts zei dat gezien ik diarree van haar had ingeleverd het vrijwel uitgesloten is dat het een vals negatieve test zou zijn. Maar, omdat ze wel op en af diarree heeft gehad afgelopen week heb ik voor de zekerheid alsnog panacur meegekregen, maar dan alleen voor één week. Oja heel lief, ze hebben het geregistreerd op een gast account ivm de verzekering wachtdagen. Het is niet m'n vaste dierenarts maar zou bijna vanwege de directe behulpzaamheid overwegen om over te stappen. Rond 13:00 vandaag panacur gegeven en net als de vorige keer is ze wel flink van slag nu. Mocht de diarree aanhouden kan ik alsnog een week na de panacur naar m'n eigen dierenarts en de kosten declareren omdat de 30 dagen voorbij zijn :).

Hopen dat m'n pup zich snel beter voelt!

Zodra ze definitief beter is ga ik haar vast probiotica geven. Iemand tips voor een goed merk? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Als je op dezelfde plekken loopt en uitslag is nega? Dan niet druk maken, zit er geen contra besmetting. Wij schijten ook niet elke dag dezelfde drol, ligt er echt aan wat er gegeten is. Positief ga je even met hond en al ergens heen waar er geen kruisbesmetting plaats vind tot het over is en als die er is door een andere hond? Hetzelfde...

 

Dat gezegd? Altijd ogen op je hond houden en kak vreten, enige vorm van kakka kan niet. Zorg dus altijd voor iets beters in je zak aan voedsel.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Misschien ligt het aan de voeding?

Volgende forumvraag: Hond seksuele orientatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^